Saker att göra i
Tjörnes Peninsula

Tjörnes Peninsula: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Húsavík: Storvalar och lundöga: Speedboat Tour

Húsavík: Storvalar och lundöga: Speedboat Tour

Ta med dig varma kläder och gör dig redo för ett riktigt äventyr! Turen börjar med en segling till den vackra Skjálfandi-bukten. Det finns många valarter som är kända för att husera i området. Till exempel knölvalen, minkvalen, vitnäbbade delfiner, tumlare... Mer än 10 olika arter besöker Skjálfandi varje år! De snabba RIB-båtarna gör det mer sannolikt att få ett nära möte med jättarna, eftersom de kan köra enorma mängder mil under resan. Dessutom, med endast 12 passagerare eller färre ombord, elimineras säkert konkurrensen om den bästa utsikten ombord. Bland platserna kommer vi att besöka Lundey (Puffin Island)*, känd för sin stora mängd av den populära fågeln. Passagerarna kommer också att se Tjörneshalvön, känd för sina fossila lager där det äldsta är två miljoner år gammalt! En sakkunnig valskådningsguide, en kapten ombord, en varm vattenavvisande overall och en flytväst ingår i den här resan. Ta med dig mössa och handskar - bukten kan vara ganska kall! Så, när kommer du att följa med oss? *Puffinsäsongen är ca. 15 april-20 augusti. Utanför den tiden är våra turer exklusiva för Big Whales!

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Från Akureyri: Guidad dagsutflykt till Diamantcirkeln med lunch

Utforska de främsta naturattraktionerna längs Islands Diamond Circle Route på en guidad dagsutflykt från Akureyri. Se vattenfallen vid Dettifoss, besök den charmiga kustbyn Húsavík och mycket mer. Bord på en bekväm, luftkonditionerad buss vid kryssningsterminalen i Akureyri och gör dig redo för din heldag med sightseeing. Ditt första stopp, Goðafoss vattenfall. Bege dig över de mäktiga fallen och titta på när vattnet kaskaderar ner från 12 meters höjd. Gör det mesta av vandringslederna här och ta in en vy av fallen från flera olika utsiktspunkter. Nästan ska du ta dig till Ásbyrgi Canyon, en hästskoformad dal omgiven av vertikala klippor, innan du beger dig till vattenfallet Dettifoss, det näst största vattenfallet på Island sett till volym. Ta en paus från Islands dramatiska landskap med ett besök i den idylliska byn Húsavík och se stadens kyrka. Den här lilla träkyrkan ligger i hjärtat av byn och anses vara en av de vackraste i landet. Hoppa tillbaka ombord på bussen och åk till utsiktsplatsen Tjörnes klippan strax norr om Húsavík för att ta del av den fantastiska panoramautsikten över havet och Öxarfjörðurfjorden. Från denna plats beger du dig till det varma källområdet Námaskarð för att lära dig mer om landets gamla vulkanutbrott och se effekterna av den pågående geotermiska aktiviteten med egna ögon. Slutar du din rundtur på en hög nivå när du passerar den ikoniska sjön Mývatn, känd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet, på väg tillbaka till kryssningsterminalen, där ditt isländska äventyr tar slut.

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Akureyri: Diamantcirkel & Lunch (Dettifoss-Myvatn-Godafoss)

Upptäck pärlorna i norr, "diamantcirkeln", på en guidad dagsutflykt från Akureyri för kryssningsfartyg. Höjdpunkter - Vattenfallen Dettifoss och Godafoss - Sjön Myvatn - Det geotermiska området Hverir (Namaskard) - Ásbyrgi kanjon - Fiskebyn Husavik Ingår i priset: - Lunchpaket med smörgås, juice och chokladkaka Denna tur inkluderar: - Upphämtning från hamnen i Akureyri. - Husavik fiskeby känd för sin lilla träkyrka och hamnen. - Halvön Tjornes. Med lite tur kan du få se lunnefåglar (20 maj-20 augusti). - Asbyrgi Canyon, en hästskoformad kanjon omgiven av klippor. - Dettifoss vattenfall, Europas mäktigaste vattenfall. - Hverir (Namaskard) geotermiska varma källor och kokande lerbassänger. - Sjön Myvatn är berömd för sin skönhet och det märkliga omgivande landskapet. - Vattenfallet Godafoss, det berömda "Gudarnas vattenfall".

Självkörande ljudguide Rutt Norra Island

Självkörande ljudguide Rutt Norra Island

Rutten genom norra Island erbjuder en fängslande resa genom olika landskap, inklusive djupa fjordar, stora lavafält, fantastiska vattenfall och geotermiska aktivitetscentra. Denna mindre välbesökta region ger besökarna en mer intim upplevelse av den isländska naturen och kulturen. Med start i Akureyri, som ofta kallas "Nordens huvudstad", kan resenärer utforska denna charmiga stad vid Eyjafjörður-fjorden. Akureyri är känt för sitt livliga kulturliv, vackra botaniska trädgårdar och den imponerande Akureyrarkirkja-kyrkan som har utsikt över staden. Från Akureyri kan man fortsätta till Myvatn, ett extraordinärt geotermiskt område med sjön Mývatn, unika lavaformationer, fumarolfält och naturliga termalbad som Myvatn Nature Baths, ett lugnare alternativ till Blå lagunen. Myvatn-området är också ett paradis för fågelskådare, särskilt under sommarmånaderna. Dettifoss, som ligger nära Myvatn, är ett annat måste. Det dånande vattnet är känt som det mest kraftfulla vattenfallet i Europa räknat i volym och är en imponerande syn. I närheten ligger Ásbyrgi, en fantastisk hästskoformad kanjon som enligt legenden bildades av en nordisk guds hästhov. Om du fortsätter österut längs kusten kommer du till Húsavík, som är känt som en av de bästa platserna i världen för valskådning. I staden finns också det intressanta Húsavík Whale Museum. Tjörneshalvön och Höfði-området erbjuder spektakulära kustvyer och möjligheter att observera fossiler, medan Goðafoss, "gudarnas vattenfall", är ett annat naturunderverk på rutten som du inte får missa, känt för sin skönhet och historiska betydelse för Islands övergång till kristendomen. Slutligen erbjuder Vatnsneshalvön och Tröllaskagihalvön dramatiska landskap, möjligheter att titta på sälar och en glimt av den isländska landsbygden, med små fiskesamhällen och gårdar längs kusten. Den norra rutten på Island är en resa genom landets fantastiska natur och rika historia. Varje stopp längs vägen avslöjar en ny aspekt av Islands skönhet, från dess geotermiska fenomen och djurliv till dess legender och gästvänligheten i dess städer. Det är en region som inbjuder till utforskning och erbjuder en djup kontakt med naturen.

De mest populära sevärdheterna i Norðurland eystra (Nordöstra regionen)

Att göra i Tjörnes Peninsula

Städer i Island

Tjörnes Peninsula: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tjörnes Peninsula: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.