Saker att göra i
Thórsmörk

Oförglömliga panoramavyer är bara en vandringstur bort på denna legendariska, isländska bergskedja.

Thórsmörk: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Från Reykjavík: Landmannalaugar dagsvandring

Från Reykjavík: Landmannalaugar dagsvandring

Följ med på en härlig dagstur i naturreservatet Fjallabak och utforska Islands underverk, som källorna i Landmannalaugar och området kring vulkanen Hekla. Gör en djupdykning i ett bubblande landskap med karamellfärgade toppar, lugnande varma källor, slingrande lavaflöden och klarblå sjöar.  Landmannalaugar, med den aktiva vulkanen Hekla, är en av Islands mest unika destinationer och ett måste för alla som älskar att utforska naturens skönhet. Upptäck en av de mest aktiva geotermiska områdena, flankerade av bergformationer av ryolit samt ångande källor. Börja dagen med lunch och bege dig sedan ut på en fyra timmar lång vandring genom det omfattande lavafältet Laugahraun, genom dalgången Vondugil och upp till toppen av det färgstarka berget Brennisteinsalda, med öppningar där ånga skjuter upp och små dammar med svavelhaltigt vatten. Nedstigningen görs genom dalgången Grænagil, som uppstått som en följd av geodynamisk aktivitet hos berg, vulkaner och floder under istiden. Om tid och väderlek tillåter, klättra uppför Bláhnúkur, en cirka 60 000 år gammal vulkan med panoramautsikt över hela Landmannalaugar-dalen.  Ta ett bad i en naturligt varm källa, där både varmt och kallt vatten strömmar ut från Laugahraun, blandas och skapar de perfekta badförhållandena. Kom ihåg att ta med dig badkläder och en handduk.

Från Reykjavik: South Coast & Sky Lagoon Admission Day Tour

Från Reykjavik: South Coast & Sky Lagoon Admission Day Tour

Lämna Reykjavik bakom dig för att kliva in i en värld av under på en dagsutflykt till sydkusten och Sky Lagoon. Gå uppför en slingrande stig som leder bakom Seljalandsfoss-vattenfallet och se den mäktiga Sólheimajökull-glaciären. Titta på vågorna på Reynisfjara-stranden och varva ner vid Sky Lagoon. Ta dig till busshållplatsen på morgonen och bege dig ut mot sydkusten. Beundra hisnande landskap som passerar ditt fönster på uppfarten och gör dig redo att bli imponerad av vad som komma skall. Kom till Seljalandsfoss vattenfall och känn kraften i dess brusande vatten. Detta unika vattenfall har en gångväg som leder hela vägen upp och bakom det strömmande tidvattnet. Klättra upp och ta chansen en gång i livet att posera för ett foto eller se om du kan hitta det gömda vattenfallet Gljúfrabúi. Fortsätt till den magnifika Sólheimajökull-glaciären och lär dig om betydelsen av dessa geologiska giganter. Gå mot isväggen och undra över lagunen som bildas vid dess bas och matas av smältvattnet. Ta en paus för lunch i den pittoreska kuststaden Vik och utforska de charmiga gatorna. Titta ut på Reynisdrangars imponerande basalthögar där havet försvinner över horisonten. Korsa det korta avståndet från Vik till den berömda svarta sandstranden Reynisfjara. Lyssna noga på anvisningarna och varningarna från din guide eftersom denna vilda och blåsiga strand är helt vacker men också farlig. Upplev surrealistisk utsikt över stranden på säkert avstånd och håll utkik efter vågorna. Bocka av en annan monumental syn på sydkusten vid vattenfallet Skógafoss. Hör det öronbedövande dånet från 60-metersfallet underifrån eller klättra upp 370 trappsteg till toppen för en idyllisk utsikt över din omgivning. Gå tillbaka mot Reykjavik och gör ditt sista stopp för dagen på det trendiga termalspaet Sky Lagoon. Fördjupa dig i det 7-stegs rituella programmet och förnya din kropp, sinne och själ efter en tröttsam dag av sightseeing med det varma vattnet i infinitypoolen.

Þórsmörk med Super Jeep

Þórsmörk med Super Jeep

Þórsmörk är ett otroligt vackert naturreservat i hjärtat av södra Island, inbäddat bland glaciärerna Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull och Tindfjallajökull. Den här turen är en av de mest populära, med så många spektakulära vandringsalternativ och äventyrliga turer över olika oöverbryggade glaciärfloder. Det här är den perfekta turen för att utforska Þórsmörks underverk samtidigt som du upplever en äventyrlig 4x4 Super Jeep-körning! Under din vandring får du njuta av den häpnadsväckande utsikten över Þórsmörk, Mýrdalsjökullglaciären och höglandet. Du kommer också att vandra upp till glaciären Gígjökull där du kan observera effekterna av Eyjafjallajökulls utbrott 2010 och andas in den renande glaciärluften. Þórsmörk är en spektakulär plats att besöka, den har sin egen typ av känsla. Det är isländsk natur i grunden.

Från Reykjavik: Vandringstur längs sydkusten och glaciärerna

Från Reykjavik: Vandringstur längs sydkusten och glaciärerna

En glaciärvandring är ett utmärkt sätt att uppleva den isländska naturen och en tur till Sólheimajökulls glaciärtunga är ett perfekt sätt att tillbringa dagen. På den två timmar långa bilturen från Reykjavík passerar du rakt under den berömda vulkanen Eyjafjallajökull som orsakade så mycket problem våren 2010. Strax öster om vulkanen ligger Sólheimajökull, en utloppsglaciär från Mýrdalsjökull, Islands fjärde största glaciär. När du utforskar underlandet med isskulpturer, åsar och djupa sprickor kommer du att lära dig mer och mer om dessa försvinnande jättar. Erfarna bergsguider kommer att lära dig hur man använder grundläggande utrustning för glaciärer under den här turen. Observera att isklättring inte ingår. På vägen tillbaka till Reykjavík efter den spännande glaciärvandringen stannar du vid de två vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. Seljalandsfoss är en del av Seljandsá-floden, som har sitt ursprung i glaciären Eyjafjallajökull. Det som gör det här vattenfallet så känt och intressant är att du kan gå bakom det. Det rekommenderas att du tar med dig antingen en regnjacka eller en vattentät jacka om du vill gå bakom det. Skógafoss, ett annat berömt isländskt vattenfall, är startpunkten för Fimmvörðuháls vandring över till Þórsmörk. Vattenfallet användes även i filmerna Thor: The Dark World och The Secret Life of Walter Mitty.

Landmärken från ovan: Helikoptertur med geotermiskt bad

Landmärken från ovan: Helikoptertur med geotermiskt bad

Ge dig ut på ett äventyr som bara händer en gång i livet med en helikoptertur till Islands ikoniska landmärken. Turen börjar med ett besök i nationalparken Þingvellir, en viktig historisk plats och ett av Unescos världsarv. I parken finns Islands första demokratiska parlament, Althingi, som grundades år 930 e.Kr. Besökarna kan njuta av hisnande flygvyer över områdets geologiska underverk, inklusive Silfraft och Almannagjá-sprickan. Turen fortsätter med ett besök i Geysir Geothermal Area, där besökare kan bevittna kraften i jordens geotermiska energi med utbrotten från Great Geysir, kokande vatten upp till 70 meter i luften. Förundras över de regnbågsfärgade vattenpölarna mitt i det geotermiska landskapet. Landningen är beroende av väderförhållandena, men även utsikten från luften är en magnifik syn. Helikopterturen tar sedan besökarna till Landmannalaugar Geothermal Area, ett färgstarkt område beläget på Islands högland med rhyolitberg och lugnande geotermiska pooler. Även om landningen är väderberoende är områdets naturliga skönhet obestridlig, med livfulla och kontrasterande färger som rött, grönt och gult. Vandringsentusiaster kan utforska den naturliga skönheten genom att vandra genom Laugavegur-leden som är hem för unikt landskap och pittoreska vyer. Därefter förflyttas besökarna till Þórsmörk, ett naturreservat som ligger inbäddat bland berg, glaciärer och floder. Det skogstäta området är hem för olika vilda djur, bland annat kaniner, rävar, renar och fågelarter. Från helikoptern får besökarna en otrolig utsikt över dalen och dess frodiga vegetation. Þórsmörkdalen erbjuder en flykt till Islands vackra vildmark och respektingivande landskap. Helikoptern tar sedan besökarna till glaciärmassivet Eyjafjallajökull, det ikoniska landmärket som är känt för sin skönhet och sitt utbrott 2010. Landningen på platsen är väderberoende men ger en möjlighet att bevittna Islands geologiska underverk, omgiven av glaciärer och istäcken, och att lära sig mer om Islands vulkaniska historia. Helikopterturen avslutas med ett besök vid Gullfoss vattenfall som i två steg faller ner i en djup kanjon, en hisnande vy som är njutbar från luften. Turen avslutas vid vattenfallet Háifoss, som faller 122 meter ner i en ravin, en dold pärla för naturentusiaster. Upplev vår extraordinära helikoptertur, nu med det oförglömliga tillägget av ett avskilt geotermiskt bad. Som en del av detta enastående äventyr kommer du inte bara att bevittna hisnande landskap från himlen utan också ha den unika möjligheten att stiga ner i hjärtat av naturens egen termiska oas. Denna extra funktion gör att du kan fördjupa dig i det terapeutiska och lugnande vattnet i ett avlägset geotermiskt bad, vilket skapar en oförglömlig resa som kombinerar spänningen i flygningen med lugnet i en avskild spaupplevelse.

Þórsmörk ( Thorsmork dalen ) privat Super Jeep

Þórsmörk ( Thorsmork dalen ) privat Super Jeep

Dagens mål är Þórsmörk - Thorsmork, "Torsgudinnan Thors skogar". Det är dit islänningarna traditionellt åker själva för att komma bort från allting. Flera bäckar och glaciärfloder som skär av den grova vägen skyddar Þórsmörk naturreservat från oönskad trafik. Att korsa dem kräver försiktighet. Och specialanpassade fordon förstås. Dagens första höjdpunkt är det kraftfullt vackra vattenfallet Seljalandsfoss, drygt 60 meter av konstant brus. Om förhållandena tillåter, vad sägs om en promenad runt det - ja, du kan gå bakom Seljalandsfoss. Strax därefter börjar vägen upplösas och naturen tar över dina sinnen. Som gränsar till Þórsmörk naturreservat i söder ligger den berömda askspridande vulkanen Eyjafjallajökull, som kröns av glaciäris och snö. Bland många intressanta platser på vår rutt finns Gígjökulls glaciärlagun, som faktiskt är borta från kartorna nu. År 2010 försvann den under vulkaniska spillror i en katastrofal översvämning av glaciärsmältan och spillror, orsakad av Eyjafjallajökulls utbrott. Var vi går i Þórsmörk naturreservat beror från dag till dag på väder och andra förhållanden, men raviner, skogsmarker och grottor är idealiska miljöer för korta promenader.

Från REYKJAVIK: 4x4 privat vulkanisk väg till Þórsmörkdalen

Från REYKJAVIK: 4x4 privat vulkanisk väg till Þórsmörkdalen

Upptäck den fantastiska Þórsmörkdalen på en 4x4-äventyrstur från Reykjavik. Res i en klassisk Land Rover Defender och se de bästa dolda och svåråtkomliga platserna i dalen. Njut av en flodövergång, 4x4-körning och vackra vandringsleder. Din guide hämtar dig från ditt boende eller möter dig vid Volcano Trails HQ. Hoppa in i en klassisk Land Rover Defender, speciellt utrustad för expeditioner över land, och ge dig iväg på ditt äventyr. Þórsmörkdalen fick sitt namn efter den nordiska guden Tor. Den ligger på södra Island, mellan glaciärerna Tindafjallajokull, Myrdalsjokull och Eyjafjallajokull, den beryktade toppen som fick ett utbrott 2010 och orsakade omfattande störningar i flygtrafiken i Europa. Þórsmörk är ett av de mest populära vandringsområdena på Island. Det har varit skyddat sedan 1921 och sköts av skogsmyndigheten. Vädret i Þórsmörk är ofta varmare än i närheten, eftersom det skyddas av de tre glaciärerna som omger det. I den skyddade dalen finns grön vegetation av mossa, ormbunke och björk. Trots att Þórsmörk är varmare är det också blötare än i resten av landet. Detta gör dock bara växtligheten ljusare och ger området en frodig, smaragdgrön nyans.

Hvolsvöllur: Privat Thorsmork guidad dagsutflykt med superjeep

Hvolsvöllur: Privat Thorsmork guidad dagsutflykt med superjeep

Þórsmörkdalen är en otroligt vacker bergsrygg i hjärtat av södra Island, belägen mellan tre glaciärer: Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull och Tindfjallajökull. För att nå denna avskilda dal kör din guide en fullt utrustad 4x4 Super Jeep som tar dig genom de grova höglandsvägarna och över olika forsande glaciärfloder. Att vandra och utforska Thors dal är ett äventyr du aldrig kommer att glömma! Þórsmörk är en spektakulär plats att besöka, den har sin egen typ av känsla. Det är isländsk natur i grunden!

Från Rvk: Privat dagstur till Thorsmork med bergsvandring

Från Rvk: Privat dagstur till Thorsmork med bergsvandring

Upplev de naturliga underverken i Thórsmörk naturreservat på denna turné från Reykjavík. Se istäckta toppar, taggiga bergsryggar och grönskande dalar prydda med mossa och björkträd. Gå längs en oländig bergsstig. Bli upphämtad från bekvämligheten av ditt boende i Reykjavík. Res till Thórsmörk, som fick sitt namn efter den nordiska guden Thor. Korsa djupa, snabbt strömmande floder säkert i en modifierad jeep som är speciellt designad för uppgiften. Förundras över pittoreska högland som ligger inbäddat mellan glaciärerna Eyjafjallajökull, Mýrdalsjökull och Tindfjallajökull. Ta bilder av de olika och storslagna landskapen. Njut av en 90-minuters bergsvandring på Valahnúkur. Ta in grönskan när du går och försök upptäcka en isländsk räv. Förundras över panoramautsikten över den orörda vildmarken nedanför.

Hvolsvöllur: Hekla och Maelifell privat guidad tur

Hvolsvöllur: Hekla och Maelifell privat guidad tur

Vår resa börjar vid Hekla, en av Islands mest aktiva vulkaner. Den kallades "Porten till helvetet" efter utbrottet 1104. Det ryktet ökade i samband med utbrottet 1341. Folk rapporterade att de såg fåglar flyga mitt i elden och vissa trodde att det var svärmande själar från helvetet. Ännu idag säger vissa att Hekla har bevarat sin djävulska status och hävdar att det är platsen där häxor möter djävulen! Så om du vågar, följ med oss på denna spännande biltur uppför Hekla-vulkanen. Vi kommer att leta efter tecken på dessa sammankomster och medan vi gör det får vi en underbar panoramautsikt över höglandet och Islands sydkust. När vi tar oss fram mot Laugavegur, Islands mest populära vandringsled, tar vår F-väg oss delvis direkt på vandringsleden och leder oss upp till några fjällstugor, fx. Álftavatn och Emstur. Vi stannar sedan vid den spektakulära kanjonen Markarfljótsgljúfur. Den tros ha skapats i en enda blixtflod som brast från vulkanen Katla i Mýrdalsjökullglaciären. Att köra bredvid glaciärfloden Markarfljót med Þórsmörk och glaciären Eyjafjallajökull på östra sidan är oerhört vackert. Vi avslutar vår Super Jeep-tur i Fljótshlíð, ett vackert jordbrukslandskap där Njáls saga utspelade sig. I Fljótshlíð får du verkligen en förändring att uppleva Islands autentiska landsbygd.

Alla aktiviteter

21 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Södra Island

Att göra i Thórsmörk

Städer i Island

Thórsmörk: Fler aktiviteter och sevärdheter

Thórsmörk: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Thórsmörk

Samlat omdöme

4.5
(542 recensioner)

Vacker vandring. Högt rekommenderad. Vi hade underbara guider och chaufförer (Matt & Christopher) som inte bara gav oss en unik upplevelse utan också underhöll oss under hela resan med massor av historier, information och roliga fakta. Vi ombads ge en bedömning och vid behov förslag på förbättringar. Vårt förslag: lämna ut en QR-kod med länk direkt efter turen så att du inte glömmer något. Man glömmer snabbt namnet på guiden :)

En oförglömlig dag, vilken tur att kunna utforska platser som Landmannalaugar i en liten grupp. En magnifik vandring, ganska lätt (för mellanliggande vandrare) med liten höjdvinst för att komma åt ett unikt landskap. Vår guide Matt var väldigt trevlig och animerad denna dag med humor och bra anekdoter. Tack också till chauffören Christophe.

Hade en bra stund. Vår guide Matt var en kunnig kille som med stor passion berättar om Landmannalaugar och allt annat du skulle vilja veta om Island. Shoutout även till föraren Christophe för att ha tagit oss dit på ett säkert sätt, eftersom F-vägens tillstånd var hemskt på grund av slutet av säsongen.

Hade en mycket trevlig dag i mycket vackra omgivningar. Bara lite mer tid för foton och lunch hade varit trevligt.

Underbar upplevelse! Christophe är en bra förare och Matthew en fantastisk guide. Jag rekommenderar verkligen!