Themsen

The true heart of London. Meander along the river to see everything from Tower Bridge to the Houses of Parliament.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Themsen: Upplevelser


Upplev floden Themsen

Themsen är 346 km lång och är hela Londons vidsträckta hjärta. Att tillbringa en dag eller två vid flodbankarna är ett fantastiskt sätt att se staden. Här är några idéer som gör avtryck i minnet!

 • Båtturer

  1. Båtturer

  Tuffa fram med längs vattnet på en båttur och se allt det viktigaste London har att erbjuda, från parlamentet till Towern, medan en guide sätter allting i sitt historiska sammanhang.

 • Lunchkryssningar

  2. Lunchkryssningar

  Det enda som är bättre än att se London från Themsen är att göra det i stor stil, över en lunch, ett glas vin eller en kopp äkta engelskt te.

 • Middagskryssningar

  3. Middagskryssningar

  Se London och dess sevärdheter glittra på kvällen medan du avnjuter en fyrarätters middag med vin på Themsen. Du kan boka en båt med panoramavy, och till med liveband om du vill.

 • Gå

  4. Gå

  Themsen är förstås njutbar från landbacken också, och det finns fullt av vackra stigar och promenadvägar runtom floden. Gå på rundtur och låt en guide peka ut Londons landmärken längs vägen.

 • Cykla

  5. Cykla

  Themsen är den enda floden i hela Europa med en obruten cykelled. Du kan antingen hyra en cykel på egen hand, eller delta i en guidad cykeltur.

Planera ditt besök

 • Kuriosa

  Att både Londonbor och turister älskar Themsen är ett fakta. Och det gör djuren också – i vattnen finns bland annat över 25 olika fiskarter. Fiskargubbar är ingen ovanlig syn längs kaféerna, pubarna och restaurangerna som kantar floden. Från broarna som korsar Themsen fångar du lätt London i ett vykortsvackert foto. Året runt kan du dessutom ha turen att trilla på en festival, såsom Totally Thames i september.

 • Boka guidetur

  På nätet kan du läsa om både cykelturer och Themsens bästa flodkryssningar. Londons underbara panorama väntar där på dig – oavsett om du äter lunch eller middag på en båt, eller promenerar längs Themens flodbank med en vän.

 • Varifrån går båtarna?

  Många av Themsens kryssningsbåtar avgår från Westminster, Towern och Greenwich Piers, men kolla det med rederiet.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Alltid öppet, såklart.
 • Vad kostar det?
  Themsen är gratis att besöka, priserna för guideturer varierar.
 • Behöver jag en guide?
  Inte nödvändigt, men rekommenderat.
 • Hur tar jag mig dit?
  Themsen flyter genom många delar av London, men varför inte ta tunnelbanan till Westminster och ta in den fantastiska utsikten från Westminster Bridge eller Lambeth Bridge?
 • Ytterligare tips

  • Se till att kolla väderprognosen innan du ger dig ut på promenad!

  • Det bästa sättet att uppleva Themsen är ändå från en båt, så det kan vara en bra idé att boka en kryssning!

Alla saker att se i Themsen

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Themsen? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Themsen

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 25 134 omdömen

warner studion är otrolig för fans av harry potter kryssningen å andra sidan bara en mötesplats för att byta biljetter, men kom på plats ingen information om var man skulle byta biljetten det fanns flera företag med en enorm kö till varje disk plötsligt mer än 1h30 i kö för ingenting för kom till disken skickar personen oss till ett annat företag och återigen belote 1h i kö

Vår reseguide, Alex, var utmärkt. Han väckte berättelserna till liv (trots att det var en "spök"-turné!) Han vävde in historia, aktualiteter, teater och drama tillsammans för att göra det till en utmärkt upplevelse för vår familj på fyra med två tonåringar.

Tack! Om man gillar en tur som är kort och koncist så var detta att verkligen rekommendera. Väldigt trevlig besättning.

It was a very nice tour in Harry Potters Magicians world. Our guide Jack was very good and funny

Jättetrevlig och kunnig guide, Perla, som tog oss runt i Harry Potters fotspår.