Themsen
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare
magiska london guidad rundvandring i harry potters fotspår

Magiska London: Guidad rundvandring i Harry Potters fotspår

Längd: 2,5 timmar
Liten grupp
7098 omdömen
GetYourGuide Originals
7098

Ge dig ut på en interaktiv Harry Potter-tur runt centrala London med en kunnig guide. Välj antingen en båt- eller en tunnelbaneresa för din…

Themsen: Upplevelser

Se alla upplevelser i Themsen

Toppsevärdheter i London

Se 843 upplevelser

Upplev floden Themsen

Themsen är 346 km lång och är hela Londons vidsträckta hjärta. Att tillbringa en dag eller två vid flodbankarna är ett fantastiskt sätt att se staden. Här är några idéer som gör avtryck i minnet!

Båtturer

Båtturer

Tuffa fram med längs vattnet på en båttur och se allt det viktigaste London har att erbjuda, från parlamentet till Towern, medan en guide sätter allting i sitt historiska sammanhang.

Lunchkryssningar

Lunchkryssningar

Det enda som är bättre än att se London från Themsen är att göra det i stor stil, över en lunch, ett glas vin eller en kopp äkta engelskt te.

Middagskryssningar

Middagskryssningar

Se London och dess sevärdheter glittra på kvällen medan du avnjuter en fyrarätters middag med vin på Themsen. Du kan boka en båt med panoramavy, och till med liveband om du vill.

Gå

Themsen är förstås njutbar från landbacken också, och det finns fullt av vackra stigar och promenadvägar runtom floden. Gå på rundtur och låt en guide peka ut Londons landmärken längs vägen.

Cykla

Cykla

Themsen är den enda floden i hela Europa med en obruten cykelled. Du kan antingen hyra en cykel på egen hand, eller delta i en guidad cykeltur.

Våra tips

Kuriosa

Att både Londonbor och turister älskar Themsen är ett fakta. Och det gör djuren också – i vattnen finns bland annat över 25 olika fiskarter. Fiskargubbar är ingen ovanlig syn längs kaféerna, pubarna och restaurangerna som kantar floden. Från broarna som korsar Themsen fångar du lätt London i ett vykortsvackert foto. Året runt kan du dessutom ha turen att trilla på en festival, såsom Totally Thames i september.

Boka guidetur

På nätet kan du läsa om både cykelturer och Themsens bästa flodkryssningar. Londons underbara panorama väntar där på dig – oavsett om du äter lunch eller middag på en båt, eller promenerar längs Themens flodbank med en vän.

Varifrån går båtarna?

Många av Themsens kryssningsbåtar avgår från Westminster, Towern och Greenwich Piers, men kolla det med rederiet.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Alltid öppet, såklart.
 • Vad kostar det?
  Themsen är gratis att besöka, priserna för guideturer varierar.
 • Behöver jag en guide?
  Inte nödvändigt, men rekommenderat.
 • Hur tar jag mig dit?
  Themsen flyter genom många delar av London, men varför inte ta tunnelbanan till Westminster och ta in den fantastiska utsikten från Westminster Bridge eller Lambeth Bridge?
 • Ytterligare tips

  • Se till att kolla väderprognosen innan du ger dig ut på promenad!

  • Det bästa sättet att uppleva Themsen är ändå från en båt, så det kan vara en bra idé att boka en kryssning!

Vad besökare tycker om Themsen

Samlat omdöme
4.4 / 5
baserat på 21 441 omdömen

Suverän guide, talade högt och tydligt och med stor inlevelse.

Vår guide var en riktig teaterapa. Han kunde fängsla hela gruppen med sina berättelser och spelade upp vissa scener. Det kändes som Harry Potter hoppade fram i gruppen under vandringen. Fin promenad genom smala gränder i London. Vi fick även information om kända platser och byggnader som vi passerade. Guiden hade även förmågan att hålla ihop gruppen när vi åkte tunnelbana vid två tillfällen.

Trevlig båtresa och lagom lång med en enkel lunch.

Mycket trevlig båttur och med trevlig personal. Snabb servering, kycklingen var okay med ett plus för att maten var varm. Turen var nästan fullbokad, så med många gäster blir det trevligt. Ända reklamation är att guiden hördes dåligt i högtalarna. Bättre ljudanläggning?

London: Lunchkryssning på Themsen Omdöme från:

Lärorik rundtur med en härligt engagerad guide.

Mycket charmig och engagerad guide som berättade roliga deltaljer om Harry Potter och hur JK Rowling inspirerats av Londons gator. Trots mycket folk i rörelse så hörde man allting och även filmsnuttar som visades såg man utan problem. Kul med frågesport längs vägen.

Magiska London: Guidad rundvandring i Harry Potters fotspår Omdöme från:

Demonastrationer två dagar av tre störde turerna en hel del

Mycket bra sätt att se London. Svårt med planeringen när demonstrationer två dagar av tre gjorde att bussarna inte kunde köra runt området kring Big Ben. Vi fick två kartor och de innehöll inte samma hållplatser.

Hop-on-hop-off-sightseeingbuss i London: Originalturen Omdöme från:

Bra organiserat och bra mat för rimlig peng!

Vi åt gott och blev väl omhändertagna av personalen som guidade oss till våra platser. Inget "först till kvarn" som kan skapa irritationsmoment. Rekommenderas!

London: Lunchkryssning på Themsen Omdöme från: