Themsen

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Upplev floden Themsen

Themsen är 346 km lång och är hela Londons vidsträckta hjärta. Att tillbringa en dag eller två vid flodbankarna är ett fantastiskt sätt att se staden. Här är några idéer som gör avtryck i minnet!

 • Båtturer

  1. Båtturer

  Tuffa fram med längs vattnet på en båttur och se allt det viktigaste London har att erbjuda, från parlamentet till Towern, medan en guide sätter allting i sitt historiska sammanhang.

 • Lunchkryssningar

  2. Lunchkryssningar

  Det enda som är bättre än att se London från Themsen är att göra det i stor stil, över en lunch, ett glas vin eller en kopp äkta engelskt te.

 • Middagskryssningar

  3. Middagskryssningar

  Se London och dess sevärdheter glittra på kvällen medan du avnjuter en fyrarätters middag med vin på Themsen. Du kan boka en båt med panoramavy, och till med liveband om du vill.

 • Gå

  4. Gå

  Themsen är förstås njutbar från landbacken också, och det finns fullt av vackra stigar och promenadvägar runtom floden. Gå på rundtur och låt en guide peka ut Londons landmärken längs vägen.

 • Cykla

  5. Cykla

  Themsen är den enda floden i hela Europa med en obruten cykelled. Du kan antingen hyra en cykel på egen hand, eller delta i en guidad cykeltur.

Planera ditt besök

 • Kuriosa

  Att både Londonbor och turister älskar Themsen är ett fakta. Och det gör djuren också – i vattnen finns bland annat över 25 olika fiskarter. Fiskargubbar är ingen ovanlig syn längs kaféerna, pubarna och restaurangerna som kantar floden. Från broarna som korsar Themsen fångar du lätt London i ett vykortsvackert foto. Året runt kan du dessutom ha turen att trilla på en festival, såsom Totally Thames i september.

 • Boka guidetur

  På nätet kan du läsa om både cykelturer och Themsens bästa flodkryssningar. Londons underbara panorama väntar där på dig – oavsett om du äter lunch eller middag på en båt, eller promenerar längs Themens flodbank med en vän.

 • Varifrån går båtarna?

  Många av Themsens kryssningsbåtar avgår från Westminster, Towern och Greenwich Piers, men kolla det med rederiet.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Alltid öppet, såklart.
 • Vad kostar det?
  Themsen är gratis att besöka, priserna för guideturer varierar.
 • Behöver jag en guide?
  Inte nödvändigt, men rekommenderat.
 • Hur tar jag mig dit?
  Themsen flyter genom många delar av London, men varför inte ta tunnelbanan till Westminster och ta in den fantastiska utsikten från Westminster Bridge eller Lambeth Bridge?
 • Ytterligare tips

  • Se till att kolla väderprognosen innan du ger dig ut på promenad!

  • Det bästa sättet att uppleva Themsen är ändå från en båt, så det kan vara en bra idé att boka en kryssning!

Vad besökare tycker om Themsen

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 20 427 omdömen

Fantastisk upplevelse, särskilt nu under corona. Vi fick i princip vara ensamma på samtliga attraktionerna och kunde ta allt i vår egen takt, utan köer. Riktigt lyxigt! Vi valde att göra alla tre samma dag med lunch emellan. Det går dock bra att dela upp de tre upplevelserna på flera dagar(biljetten är giltig i 90 dagar). Kan varmt rekommendera det här upplevelse-paketet.

Our guide Jack was great! I'm not even a Harry Potter fan (got the tickets for my friend) but he made it fun and mixed it up with some fun London facts. Great walk. Remember to wear comfortable shoes!

Väldigt intressant och barnvänligt även fast det var på engelska. Kul med lite harry Potter quiz och teateragerande för dottern trots att hon inte kan så mkt engelska själv.

Vår fantastiska guide "Hagrid" tog oss på en trevlig tur i Londons innerstad, med fokus på Harry Potter, men även en del annat. Passade både mig och min 10-åriga dotter.

Lagom storlek på gruppen. Vi var ca 12-15 personer. Man hann se många platser i London vilket passar alla. Även de som inte älskar Harry potter.