The Shard

See all of London from western Europe’s tallest building. The "Vertical City" offers up a 3-floor viewing deck.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vad finns inne i the Shard?

The Shard är så mycket mer än bara Västeuropas högsta byggnad. Det är en vertikal stad där tusentals människor bor och arbetar, och som besökare finns det en hel del att göra. Här är några saker du inte får missa!

 • Utsikten

  1. Utsikten

  Ta dubbeldäckarhissen upp till Londons bästa utsikt. Biljetterna är inte billiga, men i köpet ingår en vädergaranti: Om de för London så typiska regnmolnen står i vägen för ditt panorama på sex mil så får du komma tillbaka gratis en annan dag.

 • Aqua Shard

  2. Aqua Shard

  Har du fördomar mot det engelska köket? I så fall borde du gå till Aqua Shard och låta den moderna husmanskosten tysta mun. Restaurangen erbjuder en lika kreativ som välsmakande tolkning av allt från söndagslunch till afternoon tea.

 • Lang

  3. Lang

  The Shards hantverksmässiga deli är den perfekta platsen för en lyxfika. Efter att ha smakat på deras signaturbakverk kommer du behöva en vilja av stål för att inte lägga hela semesterkassan på ännu fler.

 • Shangri-La Hotel

  4. Shangri-La Hotel

  Med femstjärniga sviter och hisnande vacker utsikt är Shangri-La det perfekta stället för en romantisk helg i extravagansens tecken.

 • Takpool

  5. Takpool

  Den högst belägna hotellpoolen i hela Europa är inget för hårdtränande motionssimmare, utan mer ett ställe där folk samlas för att umgås och ta en drink. Fram till kl. 20.00 är poolen bara öppen för hotellgäster, därefter drar partyt igång.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Den närmaste tunnelbanestationen är London Bridge som trafikeras av linjerna Northern och Jubilee. Vid stationen passerar också linjer ovan jord. Soliga dagar kan det vara fint att promenera längs Themsens södra strand från Waterloo, eller över London Bridge från Monument.

 • Var ska jag parkera?

  Parkering finns på Kipling Street och Southwark Bridge Road i närheten. Observera att hela området ligger i trängselavgiftszonen och att det därför kostar att köra bil här på vardagar mellan kl. 07.00 och kl. 18.00. För mer information, besök Transport for Londons hemsida.

 • Vad ska jag ha på mig?

  De flesta av the Shards restauranger och barer tillämpar en "vardagssnygg" klädkod. Klä dig gärna på en nivå motsvarande kavaj, så smälter du in. Och undvik mysboxor, shorts och flipflops om du vill komma in.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar beroende på dag.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 19 GBP och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  Nej
 • Hur tar jag mig dit?
  London Bridge är den närmaste tunnelbanestationen och trafikeras av linjerna Jubilee och Northern. Ingången till The Shard ligger på Joiner Street.
 • Ytterligare tips

  • Klä dig propert om du vill äta på restaurang eller ta en drink.

  • Boka biljetten i förväg på nätet!

Alla saker att se i The Shard

Vill du upptäcka vad som finns att göra i The Shard? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om The Shard

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 5 777 omdömen

Utmärkt blandning av sightseeing och spänning. Resan börjar lugnt med alla vanliga landmärken utpekade under den första delen av resan. Väl borta från Tower Bridge börjar musiken och motorerna drar igång ett snäpp. Väldigt spännande och man upplever den där känslan av att man är på kanten och inte riktigt har kontroll. Vi 6 hade en fantastisk tid och jag kan verkligen rekommendera det. Det är definitivt värt att betala mer än priset för en vanlig båttur för att uppleva detta.

Det är ett måste för alla som har en smak av något annat utöver det vanliga. Detta är en upplevelse från en trevlig lugn promenad med massor av kunskap att ta till sig av kvaliteten på informationen som du kanske glömmer när du har haft en fantastisk rida att minnas när du glider över Themsen. Njut av!!

En riktigt fantastisk och rolig grej att göra. Väl värt priset. Vi var sju stycken med en åldersintervall från 9 till 67 och alla njöt verkligen av åkturen. Börja långsamt med några intressanta g-fakta längs vägen och väl förbi Tower Brisge kör föraren full gas - häftiga vändningar och vågbullar!

Duktig guide, lagom takt. På 5 timmarsturen hade vi en toa och drickpaus och en kort lunchpaus (egen kostnad på dessa).

Allt fungerade bra. Det är definitivt värt det att få detta pass. Ibland kan du komma snabbare in i sevärdheterna.