The Shard
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

The Shard: Upplevelser

Se alla upplevelser i The Shard

Toppsevärdheter i London

Se 777 upplevelser

Vad finns inne i the Shard?

The Shard är så mycket mer än bara Västeuropas högsta byggnad. Det är en vertikal stad där tusentals människor bor och arbetar, och som besökare finns det en hel del att göra. Här är några saker du inte får missa!

Utsikten

Utsikten

Ta dubbeldäckarhissen upp till Londons bästa utsikt. Biljetterna är inte billiga, men i köpet ingår en vädergaranti: Om de för London så typiska regnmolnen står i vägen för ditt panorama på sex mil så får du komma tillbaka gratis en annan dag.

Aqua Shard
Foto: Norio NAKAYAMA @flickr (CC BY-SA 2.0)

Aqua Shard

Har du fördomar mot det engelska köket? I så fall borde du gå till Aqua Shard och låta den moderna husmanskosten tysta mun. Restaurangen erbjuder en lika kreativ som välsmakande tolkning av allt från söndagslunch till afternoon tea.

Lang
Foto: Norio NAKAYAMA @flickr (CC BY-SA 2.0)

Lang

The Shards hantverksmässiga deli är den perfekta platsen för en lyxfika. Efter att ha smakat på deras signaturbakverk kommer du behöva en vilja av stål för att inte lägga hela semesterkassan på ännu fler.

Shangri-La Hotel
Foto: Norio NAKAYAMA @flickr (CC BY-SA 2.0)

Shangri-La Hotel

Med femstjärniga sviter och hisnande vacker utsikt är Shangri-La det perfekta stället för en romantisk helg i extravagansens tecken.

Takpool
Foto: Norio NAKAYAMA @flickr (CC BY-SA 2.0)

Takpool

Den högst belägna hotellpoolen i hela Europa är inget för hårdtränande motionssimmare, utan mer ett ställe där folk samlas för att umgås och ta en drink. Fram till kl. 20.00 är poolen bara öppen för hotellgäster, därefter drar partyt igång.

Våra tips

Hur tar jag mig dit?

Den närmaste tunnelbanestationen är London Bridge som trafikeras av linjerna Northern och Jubilee. Vid stationen passerar också linjer ovan jord. Soliga dagar kan det vara fint att promenera längs Themsens södra strand från Waterloo, eller över London Bridge från Monument.

Var ska jag parkera?

Parkering finns på Kipling Street och Southwark Bridge Road i närheten. Observera att hela området ligger i trängselavgiftszonen och att det därför kostar att köra bil här på vardagar mellan kl. 07.00 och kl. 18.00. För mer information, besök Transport for Londons hemsida.

Vad ska jag ha på mig?

De flesta av the Shards restauranger och barer tillämpar en "vardagssnygg" klädkod. Klä dig gärna på en nivå motsvarande kavaj, så smälter du in. Och undvik mysboxor, shorts och flipflops om du vill komma in.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar beroende på dag.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 19 GBP och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  Nej
 • Hur tar jag mig dit?
  London Bridge är den närmaste tunnelbanestationen och trafikeras av linjerna Jubilee och Northern. Ingången till The Shard ligger på Joiner Street.
 • Ytterligare tips

  • Klä dig propert om du vill äta på restaurang eller ta en drink.

  • Boka biljetten i förväg på nätet!

Vad besökare tycker om The Shard

Samlat omdöme
4.4 / 5
baserat på 6 181 omdömen

It was different sightseeing of London. Fun and entertaining. My daughter (an angry teenager most of the time) had a lot of fun too. I also happened to book as an infant, but they could easily solve this problem over the phone. There is no point of emailing them though. So, all went well and we had a great time! I can imagine though that the tour which is scheduled later, at 9 pm for instance, would be funnier due to darkness. We went on the 6 pm tour. But as I said, we had a great time anyway.

Comedy Horror Show: Spökbuss i London Omdöme från:

Elegant byggnad och vidunderlig utsikt, måste ses

Blev mottagen av en guid som "adopterade" oss. Vi fick en fantastisk historielektion som på 15 minuter tog oss från romartiden till nutid via vikingar och londons brand, pest världskrig med mellanlandning i medeltid - tack Craig. Som allt i London (nu mer) är turen alldeles för dyr, den kan få billigare på annat håll.

Det var en riktigt rolig upplevelse och ett annorlunda sätt att upptäcka London. Min son på tio år tyckte verkligen om den, han hade gärna åkt en gång till. Det var en bra guide som verkligen levde sig in i rollen.

Comedy Horror Show: Spökbuss i London Omdöme från:

Gott te och goda smörgåsar och godbitar. Trevlig servering. Ännu bättre hade det varit om man hade hört vad som sades i högtalarna. Kanske en skriftlig guide vid bordet hade hjälpt lite.

London: båttur på Themsen med afternoon tea Omdöme från:

Dottern på 12 tyckte det var jättebra och rolig tur! Lite läskig bitvis! Personligen hade jag svårt att höra allt men det kanske är åldern

Comedy Horror Show: Spökbuss i London Omdöme från: