The Shard

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Vad finns inne i the Shard?

The Shard är så mycket mer än bara Västeuropas högsta byggnad. Det är en vertikal stad där tusentals människor bor och arbetar, och som besökare finns det en hel del att göra. Här är några saker du inte får missa!

 • Utsikten

  1. Utsikten

  Ta dubbeldäckarhissen upp till Londons bästa utsikt. Biljetterna är inte billiga, men i köpet ingår en vädergaranti: Om de för London så typiska regnmolnen står i vägen för ditt panorama på sex mil så får du komma tillbaka gratis en annan dag.

 • Aqua Shard

  2. Aqua Shard

  Har du fördomar mot det engelska köket? I så fall borde du gå till Aqua Shard och låta den moderna husmanskosten tysta mun. Restaurangen erbjuder en lika kreativ som välsmakande tolkning av allt från söndagslunch till afternoon tea.

 • Lang

  3. Lang

  The Shards hantverksmässiga deli är den perfekta platsen för en lyxfika. Efter att ha smakat på deras signaturbakverk kommer du behöva en vilja av stål för att inte lägga hela semesterkassan på ännu fler.

 • Shangri-La Hotel

  4. Shangri-La Hotel

  Med femstjärniga sviter och hisnande vacker utsikt är Shangri-La det perfekta stället för en romantisk helg i extravagansens tecken.

 • Takpool

  5. Takpool

  Den högst belägna hotellpoolen i hela Europa är inget för hårdtränande motionssimmare, utan mer ett ställe där folk samlas för att umgås och ta en drink. Fram till kl. 20.00 är poolen bara öppen för hotellgäster, därefter drar partyt igång.

Planera ditt besök

 • Hur tar jag mig dit?

  Den närmaste tunnelbanestationen är London Bridge som trafikeras av linjerna Northern och Jubilee. Vid stationen passerar också linjer ovan jord. Soliga dagar kan det vara fint att promenera längs Themsens södra strand från Waterloo, eller över London Bridge från Monument.

 • Var ska jag parkera?

  Parkering finns på Kipling Street och Southwark Bridge Road i närheten. Observera att hela området ligger i trängselavgiftszonen och att det därför kostar att köra bil här på vardagar mellan kl. 07.00 och kl. 18.00. För mer information, besök Transport for Londons hemsida.

 • Vad ska jag ha på mig?

  De flesta av the Shards restauranger och barer tillämpar en "vardagssnygg" klädkod. Klä dig gärna på en nivå motsvarande kavaj, så smälter du in. Och undvik mysboxor, shorts och flipflops om du vill komma in.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppettider varierar beroende på dag.
 • Vad kostar det?
  Biljetter kostar från 19 GBP och uppåt.
 • Behöver jag en guide?
  Nej
 • Hur tar jag mig dit?
  London Bridge är den närmaste tunnelbanestationen och trafikeras av linjerna Jubilee och Northern. Ingången till The Shard ligger på Joiner Street.
 • Ytterligare tips

  • Klä dig propert om du vill äta på restaurang eller ta en drink.

  • Boka biljetten i förväg på nätet!

Vad besökare tycker om The Shard

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 6 201 omdömen

Elegant byggnad och vidunderlig utsikt, måste ses

Blev mottagen av en guid som "adopterade" oss. Vi fick en fantastisk historielektion som på 15 minuter tog oss från romartiden till nutid via vikingar och londons brand, pest världskrig med mellanlandning i medeltid - tack Craig. Som allt i London (nu mer) är turen alldeles för dyr, den kan få billigare på annat håll.

Gott te och goda smörgåsar och godbitar. Trevlig servering. Ännu bättre hade det varit om man hade hört vad som sades i högtalarna. Kanske en skriftlig guide vid bordet hade hjälpt lite.

Väldigt lugnt och trevligt när vi var där första veckan i december. Mysigt att bara vara och njuta av friden där uppe.

Mycket bra,bra service och goda smörgåsar och kakor.

Väldigt trevlig afternoontea på Themsen. Trevlig personal och goda smörgåsar,kakor medan vi passerar alla sevärdheter.

Smidigt att man ej behövde köa för biljetter och många olika aktiviteter som ingick något för alla stora som unga.