The London Eye

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem landmärken som syns från London Eye

Ursprungligen var det magnifika pariserhjulet bara tänkt att stå där temporärt i samband med festligheterna runt millennieskiftet, men det blev snabbt så populärt att staden beslöt att behålla det. Numera är London Eye ett av stadens allra mest älskade utflyktsmål. Här är fem landmärken att hålla utkik efter från den 135 meter höga toppen!

 • Sankt Paulskatedralen

  1. Sankt Paulskatedralen

  Christopher Wren räknas som en av de absolut skickligaste arkitekterna genom historien. Spana norrut så ser du hans absoluta mästerverk. Från 1710 och ända fram till 1962 var Sankt Paulskatedralen den högsta byggnaden i hela staden!

 • Buckingham Palace

  2. Buckingham Palace

  Bortom floden i väster har du en annan av Londons kulturskatter: Buckingham Palace. Slottet ligger mellan Big Ben och Hyde Park!

 • Tower of London och Tower Bridge

  3. Tower of London och Tower Bridge

  Londons mest berömda bro och slott syns längre nedåt floden i öster. Om inte Tate Modern Museum legat i vägen hade du dessutom kunnat se Shakespeare's Globe.

 • Battersea Power Station

  4. Battersea Power Station

  De flesta av Londons sevärdheter ligger norr om floden, men även i söder finns en hel del intressant, såsom den ikoniska Battersea Power Station och Oval Cricket Ground.

 • Windsorslottet

  5. Windsorslottet

  En klar dag kan du se ända bort till Windsorslottet fyra mil bort. Windsor har en rik historia och är det slott som varit bebott längst i hela Europa – av goda skäl: det är verkligen fantastiskt vackert.

Planera ditt besök

 • Vilken tid är den bästa för ett besök?

  Kolla väderleksrapporten innan du bokar biljett så att du slipper sitta och stirra ut över ett London höljt i dyster grå dimma. Om du inte nödvändigtvis vill titta på de enskilda byggnaderna är en åktur kvällstid en annorlunda upplevelse med utsikt över ett London upplyst av miljontals glittrande ljus.
  De flesta dagar öppnar biljettkassan kl. 09.30 och den första åkturen drar igång kl. 10.00. Stängningstid varierar efter säsong, så kolla londoneye.com innan!

 • Hur lång tid tar det?

  En åktur tar en halvtimme.

 • Hur tar jag mig dit?

  London Eye ligger bara en kort promenad från tunnelbanestationerna Embankment, Waterloo och Charing Cross. Du kan även åka dit med busslinjerna 77, 211 och 381.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Biljettkassan öppnar oftast kl. 09.30 och den första åkturen börjar kl. 10.00. Stängningstid varierar.
 • Vad kostar det?
  En vuxenbiljett kostar från 29,95 GPB och uppåt, men går ibland att köpa till rabatterat pris på nätet.
 • Behöver jag en guide?
  En tur runt London med ett besök till London Eye är en jättebra idé! Kolla vår lista över de mest populära turerna.
 • Hur tar jag mig dit?
  London Eye ligger nära flera tunnelbanestationer och busshållplatser.
 • Ytterligare tips

  • Det finns både dag- och nattpaket som erbjuder möjligheten att se staden i olika skepnader.

  • Alla måste genomgå säkerhetskontroll innan de tar plats i hjulet.

Vad besökare tycker om The London Eye

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 10 935 omdömen

Vi åkte med vår 11 åring och showerna och upplevelserna var väldigt uppskattade av oss alla tre. Jag tyckte dock inte att det framgick ordentligt i biljettbeskrivningen att vi hade flera dagar på oss att utnyttja biljetterna. Kunde lätt missuppfattas att man behövde klämma in allt på en och samma dag. Mycket prisvärt då attraktionerna kostade 300-500 kr / st om man skulle köpa en och en.

Fantastisk upplevelse, särskilt nu under corona. Vi fick i princip vara ensamma på samtliga attraktionerna och kunde ta allt i vår egen takt, utan köer. Riktigt lyxigt! Vi valde att göra alla tre samma dag med lunch emellan. Det går dock bra att dela upp de tre upplevelserna på flera dagar(biljetten är giltig i 90 dagar). Kan varmt rekommendera det här upplevelse-paketet.

Det var en riktigt rolig upplevelse och ett annorlunda sätt att upptäcka London. Min son på tio år tyckte verkligen om den, han hade gärna åkt en gång till. Det var en bra guide som verkligen levde sig in i rollen.

Det är väderberoende. Vid dålig sikt ger evenemanget inget. Det var långa väntetider i köer trotts att besöket inte skedde under turistsäsong.

Bra kösystem. Fastän det såg ut som en väldigt lång kö så gick det snabbt - mycket snabbare än de 30 minuter jag hade förväntat mig.