Våra mest rekommenderade saker att göra i Thailand

Bangkok: Flytande marknad & järnvägsmarknaden – grupp/privat

1. Bangkok: Flytande marknad & järnvägsmarknaden – grupp/privat

Välj mellan antingen en gemensam grupp eller en privat guidad upplevelse för att se två ikoniska marknader under en dagsutflykt från Bangkok. Se en marknad som är belägen på järnvägsrälsen, Maeklong järnvägsmarknad, och en flytande marknad på kanalerna, Damnoen Saduak-marknaden. Efter upphämtning anländer du till Maeklong järnvägsmarknad, även känd som Talad Rom Hup ("Fäll ihop paraplyet-marknaden"). Maeklong är en av Thailands största marknader för färsk fisk och skaldjur och är belägen vid Maeklong-järnvägens spår. Få fascinerande insikter om hur marknaden drivs och vilka produkter som säljs här av din guide från närområdet. Förundras över hur marknadsstånd och markiser snabbt dras tillbaka från spåren varje gång ett tåg närmar sig för att det ska kunna passera rakt genom marknaden. Fortsätt därefter till den flytande marknaden Damnoen Saduak, en av Thailands mest berömda flytande marknader. För att nå marknaden tar du en kort tur i en paddelbåt. Ha glädje av gott om tid för att slingra dig runt den färgrika marknaden, där trevliga försäljare säljer direkt från sina båtar. Njut av upplevelsen med alla dina sinnen och smaka på lokala specialiteter, som mango med klibbigt ris. Din guide ger dig råd om vad du inte bör missa. Du reser tillbaka till Bangkok tidigt på eftermiddagen.

Chiang Mai: Vattenfall, elefantreservat och bambuflottning

2. Chiang Mai: Vattenfall, elefantreservat och bambuflottning

Ge dig ut på en unik upplevelse och besök en etisk anläggning för räddade elefanter i djungeln utanför Chiang Mai. Svalka dig i ett vattenfall, njut av en traditionell thailändsk lunch och bli en vaktmästare för dagen när du interagerar, matar och observerar de milda jättarna i deras naturliga miljö.  Börja med en hämtning från ditt hotell eller boende i centrala Chiang Mai. Ta en naturskön bilresa sydväst om Chiang Mai och se lokala gårdar, bergstambyar och risfält längs vägen.  Res till Mae Wang-vattenfallen, där du kan koppla av och ta ett dopp i vattnet. Anländer till Pon Elephant Thailand som ligger djupt inne i djungeln. Du kommer att välkomnas till helgedomen av en guide som leder dig genom upplevelsen. Klä på dig i Karen Hill-stammens kläder som de som elefantvårdare bär. Därefter får du en genomgång om asiatiska elefanter och bakgrunden till helgedomen. Kom och träffa de vänliga räddade elefanterna och mata dem med bananer. Gå uppför kullen med elefanter genom skogen och se elefanterna leta efter mat i vildmarken. Observera elefanter som interagerar mellan familjer i deras naturliga miljö. Gå ner till floden och njut av att bada med elefanterna. Gå med elefanterna tillbaka till sanatoriet och omfamna minnena och ha tid att säga adjö till dessa underbara varelser. Avsluta med en naturskön bambuforsränning längs floden Mae Wang innan du släpps av på ditt hotell iChiang Mai.

Från Phuket: Tur till Maya, Phi Phi & Bambu med lunchbuffé

3. Från Phuket: Tur till Maya, Phi Phi & Bambu med lunchbuffé

Avresa från Phuket och kryssning i speedbåt över havet till Phi Phi-öarna. Gå in i den pittoreska Loh Sama Bay och promenera över sanden för att koppla av i Maya Bay. Spana in det lokala djurlivet vid Monkey Beach och njut av en restaurangbuffé vid stranden innan du snorklar på Bamboo Island. Du hämtas från ditt hotell i Phuket och åker till piren för att träffa din vänliga besättning och grupp för dagen. Välkommen ombord på båten med en läskedryck och säsongsfrukter medan du får en genomgång av turen. Ankomst till Loh Sama Bay, en berömd plats på Koh Phi Phi Leh, som ligger på östra sidan av öns sydspets. I viken finns en liten holme i mitten och en liten strand på baksidan av en liten ravin i den norra delen av viken. Från Loh Sama Bay går du till Maya Bay, som är känd för att ha varit inspelningsplats för filmen The Beach. Här kan du njuta av utsikten över den lokala vita sandstranden och ta dig tid att promenera runt. Uppskatta restaureringsarbetet runt bukten och respektera de strikta regler som har införts för att bevara dess naturliga skönhet för alla. Besök Pileh Lagoon, en obebodd nationalpark där du kan njuta av den naturliga miljön. Det är en av de mest fantastiska platserna att besöka i Thailand eftersom det är en sluten lagun med sitt ljusa smaragdgröna vatten som omges av höga kalkstensklippor. Framför de branta och mörka klipporna finns en smal remsa med fin vit sand, där du kan hitta en liten avskild strand. Fundera över din existens, låt tårna känna på kornen och känn lugnet i att vara där du är. Besök Viking Cave, ett utmärkt sätt att upptäcka en av de mest lönsamma lokala industrierna i det förflutna, nämligen skörden av svalornas fågelbon. Dessa ätbara bon är särskilt uppskattade i den kinesiska kulturen och tros främja god hälsa, särskilt för huden. Därefter får du chansen att besöka monkey beach, en av de mest unika platserna på Phi Phi-öarna. Reach, en idyllisk plats, omgiven av natur och branta klippformationer som gör hela visionen av stranden till ett vackert minne som kommer att vara för evigt. Kalkstensklippor omger stranden och de vilda aporna kan ses uppe på klipporna, där de tar det lugnt på sanden eller simmar i havet. Du får en stund på dig att utforska på egen hand, men se till att inte gå nära de vilda aporna, för att slippa farliga möten. På Phi Phi Don får du sedan avnjuta en god internationell lunchbuffé vid stranden. När du har ätit lunch går resan till viken Nui, som är en berömd dykplats på Koh Phi Phi Dons nordvästkust. Viken är känd för sin bra snorkling i grunda vatten. På Bambu-ön kommer du att få lite härlig fritid, så att du kan simma, slappna av och sola dig i en och en halv timma. Den charmiga hjärtformade ön är endast 600 meter bred och 700 meter lång. Hela ön omges av en smal vit sandstrand, som är en av de vackraste av Phi Phi-öarnas många höjdpunkter. Efter din avslappning är det dags att hoppa på motorbåten för en snabb och bekväm resa tillbaka till ditt hotell.

Koh Samui: Korall- och grisön Longtail Boat-tur i liten grupp

4. Koh Samui: Korall- och grisön Longtail Boat-tur i liten grupp

Börja din resa tidigt och fint med upphämtning på ditt boende innan du åker till Thong Krut Pier. Därifrån går du ombord på en båt och tar dig till Koh Madsum, även känd som Pig Island, för en promenad och selfie med de vilda ögrisarna. Från Koh Matsum åker du till Koh Tean. På Koh Tean kan du bada, koppla av, snorkla, paddla kajak eller utforska området innan du äter lunch. Därefter har du tid att njuta av den orörda stranden, paddla kajak i det kristallklara vattnet och njuta av det bebodda landskapet. Efter en fullspäckad eftermiddag åker du tillbaka till Thong Krut Pier och får transfer tillbaka till ditt boende. Vill du göra din upplevelse ännu mer speciell? Då kan du välja alternativet Luxury Long-tail Boat som ger dig en ö-hop med stil och hög komfort. Förutom att lyxbåten har mer utrymme ingår även snacks, kalla handdukar, läsk och mineralvatten.

Khao Lak: Phang Nga Bay och James Bond-ön med longtailbåt

5. Khao Lak: Phang Nga Bay och James Bond-ön med longtailbåt

Utforska några av Thailands mest ikoniska och fantastiska öar på en longtailbåtkryssning från Khao Lak. Kryssa över turkosa vatten, förbi frodiga mangroveskogar och se den berömda James Bond-ön på nära håll. Känn den salta brisen i håret och koppla av under den varma tropiska solen på vägen. Efter en upphämtning från ditt hotell i Khao Lak, gå ombord på en traditionell longtailbåt och upplev mangroveskogarna och karstformationerna från ett annat perspektiv. Se kalkstenarna på nära håll under en kort kanottur innan resan fortsätter till Khao Phing Kan. Förundras över klippformationer som Tapu Island och James Bond-ön, som används som inspelningsplats för filmen "Mannen med den gyllene pistolen." Fortsätt till den muslimska byn Koh Panyi för en härlig lunch. Därefter fortsätter resan till templet vid grottan Suwan Khuha för att se den vilande buddastatyn i guld. Mata aporna innan det är dags att åka tillbaka till Khao Lak.

Koh Samui: Etisk elefanthem guidad tur med transfer

6. Koh Samui: Etisk elefanthem guidad tur med transfer

När du deltar i en guidad tur till Koh Samui Elephant Home kan du se räddade thailändska elefanter i en säker och etisk miljö. Hjälp till att bidra till programmets bevarandeinsatser och gå, mata och lek med elefanterna. Hämtning och lämning på hotellet samt lunch ingår. Start dagen med upphämtning från ditt hotell eller din villa runt om på ön med ankomst till Koh Samui Elephant Home. Möt din guide som erbjuder ett varmt välkomnande och får en välkomstdrink. Lyssna när din guide förklarar för dig om centrets svåra situation och hur du kan hjälpa till. Efter din introduktion får du delta i skörden av ekologisk mat till elefanterna och även få mata dem på nära håll. Se till att ta med dig kameran för att få några verkligt märkliga semesterminnen. Efteråt kan du titta på dem när de leker i lerspaet när de svalkar sig själva. Under din tur får du också gå med elefanterna in i djungeln över 10 hektar mark. Se deras riktiga livsmiljö och njut av en avkopplande promenad i naturen. Fortsätt din resa för att besöka den första elefantskoleanläggningen på Koh Samui. Ha kul medan du matar dem, gnuggar deras hud och tar foton med dem innan du släpper dem fria för att njuta av naturen på egen hand. För att avsluta din fantastiska utflykt kan du njuta av vegetarisk mat och säsongens frukter medan du tittar på en överraskningsvideo innan du blir förflyttad tillbaka till ditt hotell.

Från Bangkok: Ayutthaya & flytande marknaden på dagsutflykt

7. Från Bangkok: Ayutthaya & flytande marknaden på dagsutflykt

Upptäck några av de historiska sevärdheterna i Ayutthaya  på en dagsutflykt från Bangkok. Besök antika tempel och palats samt Ayothayas flytande marknad med en expertguide. Efter att ha mött upp i Bangkok på morgonen väntar en 2-timmars färd till Ayutthaya. Den antika staden Ayutthaya grundades år 1350 och blev Siams andra huvudstad, efter Sukhothai. Utforska ruinerna från den gamla staden på denna heldagstur i Unesco-listade Ayutthaya Historical Park. Parken är en arkeologisk plats som innehåller palats, buddistiska tempel, kloster och statyer. Besök Bang Pa-In Royal Palace, som ursprungligen byggdes 1632 av kung Prasat Thong. På denna plats hittar du flera imponerande byggnader i olika arkitekturstilar, med inspiration från thailändsk, kinesisk och europeisk design. Fortsätt resan med ett besök på Ayothayas flytande marknad och njut av lite fritid för lunch på egen bekostnad. Efter lunch besöker du ytterligare två historiska platser, Wat Phra Sri Sanphet and Wat Mahathat, och får utforska ruinerna från dessa berömda tempel. Du återvänder till Bangkok tidigt på kvällen, där du kommer att släppas av på en plats nära den ursprungliga mötesplatsen.

Khao Lak: Forsränning, elefantbad & havssköldpaddscentret

8. Khao Lak: Forsränning, elefantbad & havssköldpaddscentret

Avresa från Khao Lak och njut av en dagstur med forsränning, elefantkontakt och utforskning av regnskogen. Besök ett etiskt centrum för bevarande av elefanter, segla längs en lugn flod genom regnskogen och lyssna på hur man bevarar havssköldpaddor. Efter upphämtning från ditt hotell i Khao Lak kan du koppla av på den bekväma resan till elefantlägret. Tillbringa lite tid med att bada och mata dessa vänliga jättar i en avslappnad och respektfull miljö. Fortsätt turen med ett besök till Sai Rung vattenfall. Njut av några förfriskningar medan du ser hur vattnet störtar 20 meter från en avsats ner i en lagun omgiven av djungel. Området runt fallen är omgivet av frodig vegetation och här finns också ett stort antal lokala vilda djur. Hoppa på en bambuflotte med en lokal båtman och flyta längs floden för en lugn och rofylld tur genom regnskogen. Gå till Sea Turtle Conservation Center för att lära dig mer om projekt som syftar till att hjälpa dessa utrotningshotade varelser. Slutligen återvänder du till ditt hotell i Khao Lak.

Från Bangkok: Utflykt till Ayutthaya i liten grupp med lunch

9. Från Bangkok: Utflykt till Ayutthaya i liten grupp med lunch

Ha nöje av en rundtur i liten grupp till de magnifika tempelruinerna i Ayutthaya, som var Thailands huvudstad under Siams gyllene era. Alla inträdesavgifter, en expertguide och lunch på en närbelägen restaurang är inkluderat. Res från Bangkok i ett bekvämt, luftkonditionerat fordon eller välj att ansluta dig till rundturen vid ditt första stopp i Ayutthaya, Wat Lokayasutha. Detta tempel är känt för sin gigantiska liggande Buddha-bild, som är en av de få strukturer som är intakta här. Ditt nästa stopp är Wat Phra Sri Sanphet, som en del av det kungliga palatskomplexet var det här som kungligheterna utförde sina ritualer. Templet betraktas som det allra viktigaste i Ayutthaya. Besök sedan Wat Mahathat Ayutthaya. Det är ett av de äldsta och mest betydelsefulla templen i Ayutthayas historia eftersom det förvarade Buddhas heliga reliker.Beundra det berömda Buddha-huvudet som har flätats ihop med rötterna från ett Bodhi-träd. Efteråt kan du njuta av en närande lunch på en thailändsk restaurang i närheten, där din guide kan ge dig råd om goda kulinariska specialiteter från trakten. Sist men inte minst, avsluta din utflykt vid det storslagna Wat Chaiwattanaram som ligger vid flodens strand. Beundra den fantastiska arkitektoniska stilen, som har tagit inspiration från det berömda Angkor Wat-komplexet i Kambodja, när du vandrar runt det monumentala området.

Från Chiang Mai: Chiang Rai tempelgrupp på privat rundtur

10. Från Chiang Mai: Chiang Rai tempelgrupp på privat rundtur

Upplev Chiang Rai på en heldagsutflykt från Chiang Mai till Vita templet, Wat Rong Seua Teb och Baan Dam Museum. Res i en bekväm bil och välj mellan en grupptur eller en privat tur. Njut av bekvämligheten med att bli upphämtad från ditt boende i Chiang Mai. Luta dig tillbaka och slappna av i den luftkonditionerade bilen. Stanna till vid Mae Khachan Hot Springs för att koppla av, doppa fötterna i ångande mineralvatten, äta ett mellanmål eller gå runt i trädgården. Fortsätt till det moderna arkitektoniska mästerverket som kallas Vita templet. Utforska detta fantastiska rum som designades och byggdes av en lokal konstnär, Chaloemchai Khositphiphat. Åk till Wat Rong Seua Ten (den dansande tigerns tempel) för att avslöja hemligheterna bakom denna religiösa plats som byggdes där tigrar sägs ha hoppat över floden. Beundra de fantastiska blå och gyllene färgerna i detta tempel. Ta dig till Baan Dam Museum (Svarta husets museum). Utforska ett kluster av nästan 40 skuggiga byggnader med konst från Ayutthaya-perioden. Se bevarade djur och en samling ben. Res med bil tillbaka till ditt boende i Chiang Mai.

Lägg till datum

Saker att göra i
Thailand

Alla aktiviteter

843 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 53

Städer i Thailand

Thailand: Fler aktiviteter och sevärdheter

Thailand: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Thailand

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 47 447 omdömen

en riktigt mycket lyckad kväll för hela familjen från A till Ö. Det enda som var dåligt var antalet toaletter på detta fartyg. De är rena, ingen tvekan om det, men jämfört med storleken på skeppet, alldeles för lite. Men annars... jag upprepar mig, verkligen supertrevlig kväll med bra underhållning och mat. BRAVO, BRAVO, BRAVO

En fantastisk båt, rymlig och fräsch. personalen var supertrevliga och omtänksamma. Maten var jättegod med mycket att välja av. Kalla drycker/kaffe mm hur mycket man ville. En fantastisk vacker tur, en otrolig miljö. Hade tur att få se både delfin och val.

One of the best tours of my life. Sandra and Chai were absolutely amazing guides and I felt safe, cared for and had a really amazing time. Totally recommend for everyone who wants to explore Bangkoks streets! :)

Mycket bra organisation, killen som ledde oss var roligt och gav informationen vi ville veta. Det är värt att upplevas en sådant tripp

Utflykten var jättebra! Guiden kunde bra engelska och upplägget var kanon.