Terrace Houses of Ephesus

52 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Terrace Houses of Ephesus

Terrace Houses of Ephesus: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Kusadasi: Efesos & Marias hus Landutflykt med inträde

Efter hälsningen börjar den 20 minuter långa bilfärden till Efesos. Väl framme påbörjar ni en rundtur i staden, som är en av de 12 städerna i Joniska förbundet. Som hamnstad var detta en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom historien längs marmorgator kantade av underbara offentliga byggnader, bland dem kan du upptäcka Scholasticas bad och Celsus bibliotek. Se Hadrianus tempel och Grand Theater, som är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Besök terrasshusen som ligger på kanten av berget Pion. Se de 6 bostadshusen som byggdes på 3 konstgjorda terrasser. Dessa hus är dekorerade med väggfresker och golvmosaiker och beboddes av de rika medborgarna i Efesos. (Terrasshus ingår endast i alternativen Privat med terrasshus och Liten grupp med terrasshus. Ingår inte i de andra 2 alternativen. OBS Rekommenderas inte för personer som har svårt att gå och akrofobi (rädsla för höjder). Se Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 5 km från Efesos, och lär dig om dess koppling till när Maria kom till Efesos år 431 e.Kr. och varför detta område blev en pilgrimsort år 1892. Stanna till vid Artemission-templet, där ett av den antika världens 7 underverk en gång fanns. Detta kommer att vara det sista stoppet på er rundtur innan ni återvänder till er utgångspunkt.

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Från Kusadasi/Izmir: Privat rundtur i Efesos med mindre promenader

Upptäck Efesos underverk på en privat rundtur med mindre promenader och mer utforskande för resenärer som söker en mer avslappnad upplevelse. Njut av upphämtning från Izmir eller Kusadasi. Med en guide och tillgång till skip-the-line, kringgå köer och dyk rakt in i hjärtat av denna UNESCO-listade plats. Utforska det ikoniska Celsus bibliotek, ett arkitektoniskt mästerverk som en gång inhyste tusentals skriftrullar. Förundras över storheten i Grand Theatre, där gladiatorer en gång kämpade och publiken fängslades av teaterföreställningar. Strosa längs de antika gatorna i Efesos, som pryds av intrikata kolumner och historiska ruiner. Fördjupa dig i den rika historien och kulturarvet i denna UNESCO-världsarvslista. Lyssna på fascinerande berättelser och legender från din guide som kommer att väcka Efesos till liv. Njut av fördelen med mindre promenader och njut av varje ögonblick utan att känna dig stressad. Ta fantastiska bilder, njut av atmosfären och låt det antika förflutna transportera dig till en svunnen tid.

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Heldagstur till Efesos från Kusadasi eller Selcuk

Turen börjar med att du hämtas från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan faktiskt ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär plats för pilgrimsfärder. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter besöket väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar kommer du att utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se odeon, agora, prytaneion, Memmius monument, Domatian templet, Hercules gate, curetes street, Hadrian templet och latriens. Besöken till de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för en extra kostnad på 320 ₺/ per person och din guide bör informeras om detta i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår upptäcktsfärd med Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunch besöker vi Artemistemplet som är ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda chanser att ta georgiska bilder av St John-kyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince är nu bebodd av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och fruktsmakande vinproduktion, och du kommer att ha en ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Från Kusadasi: Privat Efesos-tur för kryssningspassagerare

Från Kusadasi: Privat Efesos-tur för kryssningspassagerare

Upptäck Efesos, det näst största friluftsmuseet i världen, på en privat rundtur. Du hämtas på ditt hotell i Kusadasi eller Selcuk, eller i kryssningsfartygets hamn, och körs sedan till de viktigaste lokala landmärkena. Låt din guide lära dig om grekisk-romersk, bysantinsk och ottomansk historia. Förutom staden Efesos kan du också utforska ett av antikens sju underverk - Artemistemplet, Hadrianus och Domitians tempel, fontänerna Trojan, Polio, Celsusbiblioteket och den stora teatern, som en gång var centrum för underhållning för upp till 24 000 personer. Du kommer också att få se det hus där Jungfru Maria tros ha tillbringat sina sista år i livet. Rundturen avslutas cirka kl. 16.00, då du körs tillbaka till ditt hotell eller kryssningsfartyg.

Privat Ephesus-tur för CRUISE-kunder

Privat Ephesus-tur för CRUISE-kunder

Efesos är en antik stad som ligger i dagens Turkiet, nära staden Selçuk. Den var en av de viktigaste städerna i romarriket och anses vara en av de bäst bevarade antika städerna i världen. Besökare till Efesos kan utforska dess välbevarade ruiner, bland annat Celsiusbiblioteket, Hadrianus tempel, den stora teatern och terrasshusen. Jungfru Marias hus och Johannesbasilikan ligger också i närheten av Efesos och är populära pilgrimsmål för kristna. De bästa exemplen på mosaiker, utmärkta fresker (väggmålningar) och ett av de första exemplen på centralvärmesystem kan ses i terrasshusen. Artemistemplet, även känt som Artemision, var ett av den antika världens sju underverk. Det låg i den antika staden Efesos i Turkiet och var tillägnat den grekiska gudinnan Artemis. Templet ansågs vara en av de största och mest imponerande strukturerna i den antika världen och var känt för sin storslagna storlek och lyxiga dekoration. Tyvärr förstördes templet i en brand och dess ruiner återupptäcktes senare på 1800-talet. Trots sin förstörelse är Artemis tempel fortfarande en viktig del av antikens historia och anses vara en av de viktigaste arkeologiska platserna i Turkiet. Johannesbasilikan byggdes av kejsar Justinianus på 600-talet över aposteln Johannes grav. Den ansågs en gång i tiden vara en av de största basilikorna i världen och konkurrerade med storleken på Hagia Sophia i Konstantinopel. Även om den nu ligger i ruiner kan besökare fortfarande beundra dess arkitektoniska särdrag, bland annat ett skepp och två mittskepp som skiljs åt av kolonner. Basilikan ligger i Efesos, en berömd antik stad i Turkiet, och anses vara en av de viktigaste pilgrimsmålen för kristna. Efesos arkeologiska museum är ett museum som ligger i Selçuk, nära den antika staden Efesos i Turkiet. Museet rymmer en stor samling artefakter och utställningar med anknytning till Efesos historia och arkeologi, inklusive antika mynt, mosaiker, skulpturer, keramik och inskriptioner. Museet är ett måste för dem som är intresserade av Efesos och dess omgivningars rika historia och ger besökarna en omfattande översikt över den antika stadens kultur, arkitektur och dagliga liv. Några av de viktigaste verken som visas på museet är resterna av Artemis tempel, den antika stadens teater och det historiska Celsusbiblioteket.

All Inclusive Privat rundtur i Efesos och Marias hus med lunch

All Inclusive Privat rundtur i Efesos och Marias hus med lunch

All Inclusive Privat Efesos, Jungfru Marias hus, Artemistemplet med lunch Lär dig mer om berömda religiösa platser som Jungfru Marias hus och Artemistemplet på denna privata rundtur i Efesos från Kuşadasi. Smaka på utsökt turkisk mat på en lokal restaurang när du ser denna betydelsefulla hamnstad. Din privata guide möter dig i Kusadasis hamn eller i lobbyn på det listade hotellet med en skylt med texten "Ditt namn" på, Observera att upphämtningstiden (vanligtvis 30 minuter efter din kryssnings ankomst) kommer att skickas med e-post inom 24 timmar efter din bokning. Om du inte kan hitta bekräftelsemeddelande, glöm inte att kontakta oss för upphämtningstid. Efter hälsning kommer vi att ha 20 minuters bilresa till Efesus-området. Vi börjar med att besöka en av de viktigaste höjdpunkterna i Turkiet, Efesos, en av de 12 städerna i Ionian League (ett gammalt grekiskt distrikt på västra kusten i Mindre Asien) ligger nära Izmir. Som hamnstad var den en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Vandra genom historien längs marmorgator kantade av underbara offentliga byggnader, bland annat Scholasticas bad, Celsus bibliotek; det byggdes i början av 200-talet e.Kr. av Gaius Julius Aquila för att vara ett minnesmärke över hans far Gaius Julius Celsus Polemanus, prokonsul i provinsen Asien. Hadrianus tempel och Stora teatern är två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Stora teatern byggdes på 300-talet f.Kr. Efter traditionell turkisk lunch fortsätter vi till våra besök Jungfru Marias hus ligger i Aladagbergen 5 mil från Efesos. Vid det tredje ekumeniska rådet i Efesos 431 e.Kr. hävdades det att Maria kom till Efesos med Johannes 37 e.Kr. och bodde där fram till sin död 48 e.Kr. Efter upptäckten av huset förklarade ärkebiskopen av Izmir 1892 att det var en pilgrimsfärdsplats. Den 26 juli 1967 besökte påven Paul VI denna plats och bad där. Vi stannar till vid Artemistemplet, som tidigare var ett av den antika världens sju underverk, innan vi kör tillbaka till Kusadasis centrum och hamn. Slutet på våra tjänster.

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

3 timmars rundtur i Efesos och terrasshusen från Kusadasi hamn

Gå tillbaka i tiden i Efesos: Ge dig ut på en förtrollande promenad genom Efesos, en en gång blomstrande romersk stad som är känd för sin kulturella betydelse. Vår expertguide kommer att berätta fängslande berättelser om gladiatorer, filosofer och kejsare som en gång vandrade på dessa antika gator. Se de anmärkningsvärt välbevarade ruinerna, inklusive det ikoniska Celsusbiblioteket och den imponerande Stora teatern. Terrasshus: Där lyxen bodde: Skäm bort dina sinnen i terrasshusens prakt, utsökta bostäder för Efesos elit. Föreställ dig svunna tiders överflöd när du utforskar dessa vackert restaurerade hus, utsmyckade med intrikata mosaiker, fresker och överdådiga bekvämligheter. Terrasshusen ger en sällsynt inblick i den privilegierade livsstilen hos de antika rika. Storheten i Celsus bibliotek: Skåda storheten i Celsusbiblioteket, ett arkitektoniskt mästerverk och en ledstjärna för kunskap på sin tid. Låt dig imponeras av den fantastiska fasaden, prydd med statyer som representerar visdom och dygd. Lär dig mer om dess historiska betydelse och den roll det spelade för att bevara antika texter och visdom. Fånga minnen: Fotomöjligheter: Under hela resan finns det otaliga möjligheter att ta bilder. Från de majestätiska kolonnerna i Efesos till de utsmyckade detaljerna i terrasshusen, varje ögonblick inbjuder dig att fånga skönheten i dessa anmärkningsvärda antika strukturer. Detaljer och avslutning: Din 3-timmars rundtur i Efesos och terrasshusen börjar med ett varmt välkomnande i Kusadasi hamn av vår kunniga guide. Fördjupa dig i kärnan i Efesos historia och arkitektur, tillsammans med insiktsfulla kommentarer. Efter turen kommer du säkert tillbaka till Kusadasi hamn och lämnar dig med värdefulla minnen från denna berikande resa till de antika underverken.

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Kusadasi eller Selcuk: Höjdpunkter i Efesos - Smågruppstur

Turen börjar med upphämtning från ditt hotell i Kusadasi. Upphämtningen i Kusadasi börjar kl. 08.30 och upphämtningen i Selcuk börjar kl. 09.00. Efter att alla deltagare på turen har träffats börjar upptäckten av Efesos med Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till detta område tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 1 timme och efter vårt besök väntar en 10 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna under den hellenistiska, romerska kejsartiden och den tidiga kristna perioden. Efesos är en viktig plats för kristendomen och en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Aposteln Paulus tillbringade troligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Under två timmar utforskar du staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med vår engelsktalande reseledare. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, den statliga agoran, Prytaneion, Memmius-monumentet, Domatian-templet, Herkulesporten, Curates Street, Hadrianus-templet och Latriens. Besöket i de privata husen (så kallade "terrasshus") är ett valfritt besök för 320 ₺/per person och din guide bör informeras i förväg. Efter terrasshusen fortsätter vi vår utforskning av Celsus bibliotek, marmorvägen, den kommersiella Agora, den stora teatern och Arcadiane (hamnvägen). En trevlig lunch serveras på en pittoresk lokal restaurang. Efter lunchen besöker vi Artemistemplet, ett av antikens "sju världsunderverk". Här kommer det att finnas goda möjligheter att ta vackra bilder av Johanneskyrkan och İsa Beys moské. Sirince är en gammal by av "de bysantinska grekerna som ligger på kullarna i Selcuk och 9 km från Efesos. Som en del av fredspakten efter det turkiska nationella kriget (1919-1922) kom man överens om ett formellt utbyte av turkiska och greker, och Sirince bebos nu av turkiska. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och produktion av vin med fruktsmak, och du kommer att ha ledig tid för lite vinprovning. Vår dagliga rundtur avslutas omkring kl. 16.30 och ni körs tillbaka till era hotell.

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Kusadasi hamn: Efesos-tur med allt inkluderat (Skip-The-Line)

Vid ankomsten till Kusadasi hamn välkomnas du av din privata guide som kommer att följa med dig under hela turen. Det första stoppet på vår resa är Jungfru Marias hus. Jungfru Marias hus är den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Hon kan ha kommit till området tillsammans med Sankt Johannes. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har det blivit en populär pilgrimsort. Påven Paulus VI besökte helgedomen 1967. Besöket i huset (kyrkan) tar ca 45 minuter och efter besöket väntar en 5 minuter lång bilresa till Efesos. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från de hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioderna. Efesos är en viktig plats för kristendomen och är en av de sju kyrkorna i uppenbarelsen. Aposteln Paulus tillbringade förmodligen två och ett halvt år i Efesos under sin tredje missionsresa. Det tar cirka 2 timmar att upptäcka Efesos antika stad genom att gå på marmorgatorna, så det är bra att bära bekväma skor som sneakers. tillsammans med vår engelsktalande reseguide. Platsen har två ingångar; eftersom det är något nedförsbacke är det bättre att börja från den övre porten. På vår rundtur kommer vi att se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius Monument, Domatian Temple, Hercules Gate, Curetes Street, Hadrian Temple, Latriens och Private House (så kallad bordell, "Terrace Houses") Celsus Library, Marble Road, Commercial Agora, Great Theater och Arcadine (Harbour Road). Vi kommer att besöka Artemistemplet, som är ett av antikens sju världsunderverk. Det kommer också att finnas goda möjligheter att ta bilder av Johanneskyrkan och Isa Beys moské från den bästa vinkeln. Efter turen kommer vi att se till att släppa av dig i Kusadasi hamn snabbt och se till att du kommer tillbaka till din önskade plats i tid. Din bekvämlighet och tillfredsställelse är våra högsta prioriteringar under hela turnén.

VIP-utflykt till Efesos med allt inkluderat Anpassningsbar Efesos

VIP-utflykt till Efesos med allt inkluderat Anpassningsbar Efesos

All Inclusive : Vip landutflykt anpassningsbar Efesos Vår professionella reseguide möter dig i Kusadasi hamn eller i din hotellobby med din namnskylt. Upphämtningstid kommer att ges under din bekräftelse. Kör till Efesos. passera Okuz Mehmet Pasha ceravanserail och Kusadasi Marina Kör till Efesos. Besök Efesos och besök antingen alla följande platser eller välj vart du vill åka. Inträdesavgifter ingår i priset. Terrasshus, Artemis tempel, Jungfru Marias hus, Sankt Johannes basilika, Selcuk-museet, Traditionellt turkiskt lunchstopp (ingår) shoppingstopp och mycket mer. Du kan utforska de platser du vill fram till din ombordstigningstid som är 1 timme innan din kryssning avgår (vilket ger dig högst 8 timmar att utforska). När du har avslutat din rundtur körs du tillbaka till Kusadasi hamn / hotell. Du kommer att få sömlös service från ankomst till avresa, med en livstid av minnesvärda upplevelser i Kusadasi. Slutet på våra tjänster

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Terrace Houses of Ephesus

Städer i Turkiet

Terrace Houses of Ephesus: Fler aktiviteter och sevärdheter

Terrace Houses of Ephesus: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Terrace Houses of Ephesus

Samlat omdöme

4.8
(6 recensioner)