Saker att göra i
Terezín

Våra mest rekommenderade saker att göra i Terezín

Från Prag: Terezin koncentrationsläger Guidad tur m / Audio

1. Från Prag: Terezin koncentrationsläger Guidad tur m / Audio

Utforska det berömda koncentrationslägret Terezin på en guidad halvdagstur som börjar i hjärtat av Prag framför Rudolfinum-byggnaden, där du möter vår assistent med ett blått och vitt paraply. På bussen har du möjlighet att lyssna på en audioguide direkt på din telefon som ger dig en introduktion till Tjeckiens historia, judarnas historia i vårt land och staden Terezíns historia. Vår engelsktalande assistent kommer att finnas tillgänglig för att ta hand om dig under hela tiden. I den lilla fästningen Terezín kommer du att delta i en guidad promenad med en lokal guide på det språk du väljer. Ta en rundtur på platsen för koncentrationslägret, barackerna och hör om hur den tidigare garnisonsstaden förvandlades till ett läger. Lär dig mer om hur Terezin förändrades dramatiskt när nazisterna döpte om det till Theresienstadt och skickade de första judetransporterna dit i november 1941. Efter allt detta transporteras du säkert tillbaka till Prag med vår minibuss. Njut till fullo av denna historiskt viktiga plats och utforska tillsammans med oss den mörka historia som ligger bakom grindarna till den lilla fästningen Terezín.

Från Prag: Terezín Monument med biljetter och upphämtning

2. Från Prag: Terezín Monument med biljetter och upphämtning

Utforska Theresienstadt på en guidad rundtur från Prag och upptäck platsen för det före detta koncentrationslägret från Andra världskriget. Besök det före detta judiska gettot, Theresienstadt-fästningen och Getto-museet för att lära dig mer om nazisternas ockupation av Tjeckien. Börja med att hämtas på ditt hotell i Prag och åk till staden Theresienstadt och dess fästning i en luftkonditionerad buss. När du anländer till fästningen tar guiden dig med på en resa genom Europas krigsfyllda historia. Du får också lära dig hur livet var i det största tjeckiska koncentrationslägret. Besök den lilla fästningen i Theresienstadt och Getto-museet, som ursprungligen byggdes som en skola. Lär dig mer om staden Theresienstadts historia. Förstå mer om Andra världskriget och dess inflytande på Europa och särskilt på Tjeckien. Vid rundturens slut får du transport tillbaka till Prags centrum.

Från Prag: Rundtur till koncentrationslägret Terezín

3. Från Prag: Rundtur till koncentrationslägret Terezín

Följ med på en guidad rundtur till koncentrationslägret Terezín under en dagsutflykt från Prag. Få en förståelse för livet i ett koncentrationsläger och se ett autentiskt Gestapo-fängelse.  Åk från Prag med en luftkonditionerad buss och hör om påverkan och arvet från Andra världskriget och nazisternas närvaro i Tjeckien. Anländ till Terezín och besök museet i den stora fästningen, som tidigare var en pojkskola. Utforska vad som en gång fungerade som ett förvaringsläger för judar från hela Europa och som utnyttjades för nazisternas propaganda under ett besök av Röda korset 1944. Hör berättelserna om dem som satt fängslade där och se en propagandafilm innan du fortsätter till kyrkogården och krematoriet. Därefter korsar du floden och besöker de fruktansvärda förhållandena för fångarna i den lilla fästningen, från cellen för ärkehertig Franz Ferdinands mördare till de avrättningspatruller som organiserades av Gestapo. Vid rundturens slut går du ombord på bussen tillbaka till Prag.

Från Prag: Guidad tur till Terezín och Ghettomuseet

4. Från Prag: Guidad tur till Terezín och Ghettomuseet

Hämtas på ditt hotell i Prag och resa till Terezín för en halvdagstur i staden. Möt din guide i Terezín och besök några av stadens historiska platser. Den lilla fästningen byggdes på 1700-talet av kejsare Joseph II. Under andra världskriget fungerade fästningen som ett Gestapo -polisfängelse och judiskt ghetto och koncentrationsläger. Besök den lilla fästningen och Ghettomuseet och lär dig mer om stadens historia. Ghettomuseet öppnade 1994 och är hem för en permanent utställning ägnad åt det politiska fängelsets historia och förföljelsen av den tjeckiska nationen under nazistregimen.

Terezin koncentrationsläger-tur från Prag

5. Terezin koncentrationsläger-tur från Prag

Ta en tur till Terezin, platsen för det ökända koncentrationslägret som nazisterna drev under sin ockupation av Tjeckoslovakien. Tillsammans med en expertguide besöker du minnesmärket för nationella martyrskap, som byggdes till minne av offren för nazisternas politiska och rasistiska förföljelse under andra världskriget. Detta är den enda platsen i sitt slag i Tjeckien. Du kommer också att besöka den lilla fästningen som fungerade som fängelse för Prags Gestapo. När du utforskar platsen får du lära dig om nazistregimens förföljelse av den tjeckiska nationen och om ödet för de tjeckiska fångar som förflyttades till andra koncentrationsläger i Nazitysklands tredje rike. Slutligen ska du se Ghettomuseet, som öppnades 1991 i den byggnad där den tidigare skolan i Theresienstad låg. Museets utställningar har arrangerats med hjälp av före detta fångar i Theresienstadsghettot.

Minnesmärket Terezin: Inträdesbiljett Combo w. Guidad vandringstur

6. Minnesmärket Terezin: Inträdesbiljett Combo w. Guidad vandringstur

Få tillträde till 3 av de viktigaste historiska platserna i Terezin Memorial och lär dig mer om de historiska händelser som ägde rum här under andra världskriget och de människor som påverkades. Besök den lilla fästningen, där en guidad tur ingår, och den stora fästningen - gettot - i din egen takt (ingen guidad service tillhandahålls där). Turen börjar vid Lilla fästningen utanför biljettkontoret där du möter din guide. Från 1940 till 1945 fungerade den lilla fästningen som fängelse för Prags Gestapo. Besök den permanenta utställningen som handlar om det politiska fängelsets historia; den vittnar om förföljelsen av den tjeckiska nationen under den nazistiska regimen under andra världskriget och dokumenterar ödet för de tjeckiska fångar som överfördes till andra koncentrationsläger inom det nazistiska tyska riket. Därefter beger ni er på egen hand till det tidigare gettot Terezin där gettomuseet, Magdeburgbarackerna, bönerummet och krematoriet ligger. Du kommer inte att behöva en guide där så du fortsätter på egen hand. Ghettomuseet ligger i den tidigare kommunala skolan och där kan du se den permanenta utställningen: Terezín i den slutgiltiga lösningen, 1941-1945. Förutom denna dokumentära utställning finns det också en minneshall för barnen i Terezíns ghetto, tillägnad dess yngsta offer, plus ett urval av de världsberömda teckningar som gjordes av barn från ghettot. Magdeburg-kasernen etablerades i Terezín den 24 november 1941. Efter nazisternas ockupation av Tjeckien spelade Magdeburgbaracken en särskilt viktig roll i gettot. I barackerna fanns kontoren för de olika avdelningarna i gettots så kallade judiska självförvaltning, samt lägenheter för några av gettots ledande tjänstemän. Magdeburgbarackerna var dock också kända som en plats för stora kulturevenemang, gudstjänster, föreläsningar och möten. Krematoriet, Terezíns judiska kyrkogård och kolumbariet ligger cirka 0,5 kilometers promenad från Terezin-gettot och 1,5 kimoteres från den lilla fästningen. Om du reser till Terezin med buss finns det två busshållplatser där - en i det tidigare gettot (på torget) och en framför den lilla fästningen. Om du reser med bil finns det en parkeringsplats framför Lilla fästningen och i gettot kan du parkera på torget (kostnadsfritt). Se till att du har tillräckligt med tid för ditt besök - den guidade turen i den lilla fästningen tar ca 1 timme, men det finns också några andra platser som du kan se där efter turen, så det är bäst att ha minst 1,5 timmar för den lilla fästningen och andra minst 2 timmar för besöket i det tidigare ghettot.

Från Prag: Rundtur med buss till Terezin Memorial

7. Från Prag: Rundtur med buss till Terezin Memorial

Kom med på en 6 timmars utflykt från Prag till Terezin Memorial. Besök den plats som används av nazisterna som en kombination getto och koncentrationsläger under Andra världskriget. Lär om detta tragiska kapitel i stadens historia och om det katastrofala öde som tusentals oskyldiga offer utsattes för. Utforska hela komplexet av före detta nazistiska koncentrationslägret med en guide. Hör berättande som inkluderar personliga minnen, kusliga erfarenheter och episoder från Terezins dystra historia. Lär dig om människorna levde, led, överlevde och dog på Terezin. Hör hur några av fångarna lyckades behålla sin tro, optimism och värdighet.

Från Prag: Privat tur till koncentrationslägret Terezin

8. Från Prag: Privat tur till koncentrationslägret Terezin

Under den här turen får du lära dig om andra världskriget och dess konsekvenser för det forna Tjeckoslovakien. Terezín är namnet på en före detta militär fästning och garnisonsstad. I slutet av 1700-talet uppförde den habsburgska monarkin fästningen som ett fäste mot preussarna från norr. De uppkallade den efter kejsarinnan Maria Theresa. Theresienstads mest tragiska kapitel kom under andra världskriget (1939-45). År 1940 installerade Prags Gestapo polisfängelset Minor Fortress. Omkring 32 000 fångar passerade Minor Fortress mellan 1940 och 1945, varav 2 500 dödades av hunger, sjukdomar, tyranniska vakter och avrättningar. År 1941 förvandlades staden Theresienstad av nazisterna till ett judiskt ghetto-transitläger. Fram till krigsslutet passerade mer än 150 000 deporterade genom lägret, varav 35 000 dog där. Ryska styrkor befriade Terezín den 10 maj 1945, åtta dagar efter att Berlin fallit till de allierade. I dag står lägret som ett minnesmärke över de döda och ett monument över mänskligt fördärv. När du går in genom huvudporten ger skylten ovanför den, ARBEIT MACHT FREI (Arbete gör en fri), en dyster ton. Du kan gå genom fängelsebarackerna, avrättningsplatserna, verkstäderna och isoleringscellerna. Under den här turen kommer du också att besöka ett lokalt museum om koncentrationslägret Terezín och se en pedagogisk film.

TEREZÍN en mörk och tragisk plats i Europas historia

9. TEREZÍN en mörk och tragisk plats i Europas historia

En mörk och tragisk plats i Europas historia, en plats där många tusentals oskyldiga offer har utplånats. En påminnelse om andra världskrigets fasor - detta är Terezin, ett av nazisternas koncentrationsläger. Vår guide kommer att visa dig koncentrationslägrets område och du kommer att få höra autentiska minnen från tidigare fångar. Besök på denna plats tjänar som en stark varning för att förhindra att liknande fasor upprepas i framtiden.

Utflykt till koncentrationsfältet Terezin

10. Utflykt till koncentrationsfältet Terezin

Först på senare tid har Terezin blivit känt som en tragisk symbol för kritiker, oliktänkande och motståndare till den nazistiska regimen. Syftet med Terezin Memorial - den enda institutionen i sitt slag i Tjeckien - är att minnas offren för nazisternas politiska och rasmässiga förföljelse under ockupationen av tjeckiska länder under andra världskriget. Minnesmärket främjar museet, forskning och utbildningsverksamhet samt besök på minnesplatser som är relaterade till smärta och död för tusentals krigsoffer. Även om fästningen grundades som mycket modern i slutet av 1700-talet har dess funktion förändrats under årens lopp. Orienterande program: Telinein-utflyktsrutten börjar vid mötesplatsen kl 9:00 på morgonen. Den första resan kommer att ta nästan en timme tills du når huvudfästningen. För att bättre förstå Terezín kommer man redan under resan att få information om historiska och tekniska detaljer som sedan kommer att relateras till vad som hände där. När vi lämnar Prag kommer vi att passera genom monumentet över skådespelarna i ** Antropoid Operation **. Vi kommer att se huvudstyrkan som är en stad. Hela staden var det judiska ghettot. I kyrkogårdskomplexet kommer du att lyssna på siffror, motiv och metoder. Vi kommer att gå in i ett museum för att känna till namn, fakta och sätt. Sedan fortsätter vi till den nationella kyrkogården medan guiden förklarar skillnaderna mellan ** ghettot ** och fältet, sedan besöker vi ** koncentrationslägret ** och följer samma väg som fångarna följde, med början på den administrativa gården. Efter ** "Arbeit Macht Frei", ** kommer vi till området för fångar. Vi kommer att passera genom Casamatas de la Fortaleza och vi kommer att nå skjutfältet för att gå till en del av bostadsområdet.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Terezín

Alla aktiviteter

Våra mest rekommenderade saker att göra i Terezín

Från Prag: Terezin koncentrationsläger Guidad tur m / Audio

Från Prag: Terezin koncentrationsläger Guidad tur m / Audio

Utforska det berömda koncentrationslägret Terezin på en guidad halvdagstur som börjar i hjärtat av Prag framför Rudolfinum-byggnaden, där du möter vår assistent med ett blått och vitt paraply. På bussen har du möjlighet att lyssna på en audioguide direkt på din telefon som ger dig en introduktion till Tjeckiens historia, judarnas historia i vårt land och staden Terezíns historia. Vår engelsktalande assistent kommer att finnas tillgänglig för att ta hand om dig under hela tiden. I den lilla fästningen Terezín kommer du att delta i en guidad promenad med en lokal guide på det språk du väljer. Ta en rundtur på platsen för koncentrationslägret, barackerna och hör om hur den tidigare garnisonsstaden förvandlades till ett läger. Lär dig mer om hur Terezin förändrades dramatiskt när nazisterna döpte om det till Theresienstadt och skickade de första judetransporterna dit i november 1941. Efter allt detta transporteras du säkert tillbaka till Prag med vår minibuss. Njut till fullo av denna historiskt viktiga plats och utforska tillsammans med oss den mörka historia som ligger bakom grindarna till den lilla fästningen Terezín.

Från Prag: Terezín Monument med biljetter och upphämtning

Från Prag: Terezín Monument med biljetter och upphämtning

Utforska Theresienstadt på en guidad rundtur från Prag och upptäck platsen för det före detta koncentrationslägret från Andra världskriget. Besök det före detta judiska gettot, Theresienstadt-fästningen och Getto-museet för att lära dig mer om nazisternas ockupation av Tjeckien. Börja med att hämtas på ditt hotell i Prag och åk till staden Theresienstadt och dess fästning i en luftkonditionerad buss. När du anländer till fästningen tar guiden dig med på en resa genom Europas krigsfyllda historia. Du får också lära dig hur livet var i det största tjeckiska koncentrationslägret. Besök den lilla fästningen i Theresienstadt och Getto-museet, som ursprungligen byggdes som en skola. Lär dig mer om staden Theresienstadts historia. Förstå mer om Andra världskriget och dess inflytande på Europa och särskilt på Tjeckien. Vid rundturens slut får du transport tillbaka till Prags centrum.

Från Prag: Rundtur till koncentrationslägret Terezín

Från Prag: Rundtur till koncentrationslägret Terezín

Följ med på en guidad rundtur till koncentrationslägret Terezín under en dagsutflykt från Prag. Få en förståelse för livet i ett koncentrationsläger och se ett autentiskt Gestapo-fängelse.  Åk från Prag med en luftkonditionerad buss och hör om påverkan och arvet från Andra världskriget och nazisternas närvaro i Tjeckien. Anländ till Terezín och besök museet i den stora fästningen, som tidigare var en pojkskola. Utforska vad som en gång fungerade som ett förvaringsläger för judar från hela Europa och som utnyttjades för nazisternas propaganda under ett besök av Röda korset 1944. Hör berättelserna om dem som satt fängslade där och se en propagandafilm innan du fortsätter till kyrkogården och krematoriet. Därefter korsar du floden och besöker de fruktansvärda förhållandena för fångarna i den lilla fästningen, från cellen för ärkehertig Franz Ferdinands mördare till de avrättningspatruller som organiserades av Gestapo. Vid rundturens slut går du ombord på bussen tillbaka till Prag.

Från Prag: Guidad tur till Terezín och Ghettomuseet

Från Prag: Guidad tur till Terezín och Ghettomuseet

Hämtas på ditt hotell i Prag och resa till Terezín för en halvdagstur i staden. Möt din guide i Terezín och besök några av stadens historiska platser. Den lilla fästningen byggdes på 1700-talet av kejsare Joseph II. Under andra världskriget fungerade fästningen som ett Gestapo -polisfängelse och judiskt ghetto och koncentrationsläger. Besök den lilla fästningen och Ghettomuseet och lär dig mer om stadens historia. Ghettomuseet öppnade 1994 och är hem för en permanent utställning ägnad åt det politiska fängelsets historia och förföljelsen av den tjeckiska nationen under nazistregimen.

Terezin koncentrationsläger-tur från Prag

Terezin koncentrationsläger-tur från Prag

Ta en tur till Terezin, platsen för det ökända koncentrationslägret som nazisterna drev under sin ockupation av Tjeckoslovakien. Tillsammans med en expertguide besöker du minnesmärket för nationella martyrskap, som byggdes till minne av offren för nazisternas politiska och rasistiska förföljelse under andra världskriget. Detta är den enda platsen i sitt slag i Tjeckien. Du kommer också att besöka den lilla fästningen som fungerade som fängelse för Prags Gestapo. När du utforskar platsen får du lära dig om nazistregimens förföljelse av den tjeckiska nationen och om ödet för de tjeckiska fångar som förflyttades till andra koncentrationsläger i Nazitysklands tredje rike. Slutligen ska du se Ghettomuseet, som öppnades 1991 i den byggnad där den tidigare skolan i Theresienstad låg. Museets utställningar har arrangerats med hjälp av före detta fångar i Theresienstadsghettot.

Minnesmärket Terezin: Inträdesbiljett Combo w. Guidad vandringstur

Minnesmärket Terezin: Inträdesbiljett Combo w. Guidad vandringstur

Få tillträde till 3 av de viktigaste historiska platserna i Terezin Memorial och lär dig mer om de historiska händelser som ägde rum här under andra världskriget och de människor som påverkades. Besök den lilla fästningen, där en guidad tur ingår, och den stora fästningen - gettot - i din egen takt (ingen guidad service tillhandahålls där). Turen börjar vid Lilla fästningen utanför biljettkontoret där du möter din guide. Från 1940 till 1945 fungerade den lilla fästningen som fängelse för Prags Gestapo. Besök den permanenta utställningen som handlar om det politiska fängelsets historia; den vittnar om förföljelsen av den tjeckiska nationen under den nazistiska regimen under andra världskriget och dokumenterar ödet för de tjeckiska fångar som överfördes till andra koncentrationsläger inom det nazistiska tyska riket. Därefter beger ni er på egen hand till det tidigare gettot Terezin där gettomuseet, Magdeburgbarackerna, bönerummet och krematoriet ligger. Du kommer inte att behöva en guide där så du fortsätter på egen hand. Ghettomuseet ligger i den tidigare kommunala skolan och där kan du se den permanenta utställningen: Terezín i den slutgiltiga lösningen, 1941-1945. Förutom denna dokumentära utställning finns det också en minneshall för barnen i Terezíns ghetto, tillägnad dess yngsta offer, plus ett urval av de världsberömda teckningar som gjordes av barn från ghettot. Magdeburg-kasernen etablerades i Terezín den 24 november 1941. Efter nazisternas ockupation av Tjeckien spelade Magdeburgbaracken en särskilt viktig roll i gettot. I barackerna fanns kontoren för de olika avdelningarna i gettots så kallade judiska självförvaltning, samt lägenheter för några av gettots ledande tjänstemän. Magdeburgbarackerna var dock också kända som en plats för stora kulturevenemang, gudstjänster, föreläsningar och möten. Krematoriet, Terezíns judiska kyrkogård och kolumbariet ligger cirka 0,5 kilometers promenad från Terezin-gettot och 1,5 kimoteres från den lilla fästningen. Om du reser till Terezin med buss finns det två busshållplatser där - en i det tidigare gettot (på torget) och en framför den lilla fästningen. Om du reser med bil finns det en parkeringsplats framför Lilla fästningen och i gettot kan du parkera på torget (kostnadsfritt). Se till att du har tillräckligt med tid för ditt besök - den guidade turen i den lilla fästningen tar ca 1 timme, men det finns också några andra platser som du kan se där efter turen, så det är bäst att ha minst 1,5 timmar för den lilla fästningen och andra minst 2 timmar för besöket i det tidigare ghettot.

Från Prag: Rundtur med buss till Terezin Memorial

Från Prag: Rundtur med buss till Terezin Memorial

Kom med på en 6 timmars utflykt från Prag till Terezin Memorial. Besök den plats som används av nazisterna som en kombination getto och koncentrationsläger under Andra världskriget. Lär om detta tragiska kapitel i stadens historia och om det katastrofala öde som tusentals oskyldiga offer utsattes för. Utforska hela komplexet av före detta nazistiska koncentrationslägret med en guide. Hör berättande som inkluderar personliga minnen, kusliga erfarenheter och episoder från Terezins dystra historia. Lär dig om människorna levde, led, överlevde och dog på Terezin. Hör hur några av fångarna lyckades behålla sin tro, optimism och värdighet.

Från Prag: Privat tur till koncentrationslägret Terezin

Från Prag: Privat tur till koncentrationslägret Terezin

Under den här turen får du lära dig om andra världskriget och dess konsekvenser för det forna Tjeckoslovakien. Terezín är namnet på en före detta militär fästning och garnisonsstad. I slutet av 1700-talet uppförde den habsburgska monarkin fästningen som ett fäste mot preussarna från norr. De uppkallade den efter kejsarinnan Maria Theresa. Theresienstads mest tragiska kapitel kom under andra världskriget (1939-45). År 1940 installerade Prags Gestapo polisfängelset Minor Fortress. Omkring 32 000 fångar passerade Minor Fortress mellan 1940 och 1945, varav 2 500 dödades av hunger, sjukdomar, tyranniska vakter och avrättningar. År 1941 förvandlades staden Theresienstad av nazisterna till ett judiskt ghetto-transitläger. Fram till krigsslutet passerade mer än 150 000 deporterade genom lägret, varav 35 000 dog där. Ryska styrkor befriade Terezín den 10 maj 1945, åtta dagar efter att Berlin fallit till de allierade. I dag står lägret som ett minnesmärke över de döda och ett monument över mänskligt fördärv. När du går in genom huvudporten ger skylten ovanför den, ARBEIT MACHT FREI (Arbete gör en fri), en dyster ton. Du kan gå genom fängelsebarackerna, avrättningsplatserna, verkstäderna och isoleringscellerna. Under den här turen kommer du också att besöka ett lokalt museum om koncentrationslägret Terezín och se en pedagogisk film.

TEREZÍN en mörk och tragisk plats i Europas historia

TEREZÍN en mörk och tragisk plats i Europas historia

En mörk och tragisk plats i Europas historia, en plats där många tusentals oskyldiga offer har utplånats. En påminnelse om andra världskrigets fasor - detta är Terezin, ett av nazisternas koncentrationsläger. Vår guide kommer att visa dig koncentrationslägrets område och du kommer att få höra autentiska minnen från tidigare fångar. Besök på denna plats tjänar som en stark varning för att förhindra att liknande fasor upprepas i framtiden.

Utflykt till koncentrationsfältet Terezin

Utflykt till koncentrationsfältet Terezin

Först på senare tid har Terezin blivit känt som en tragisk symbol för kritiker, oliktänkande och motståndare till den nazistiska regimen. Syftet med Terezin Memorial - den enda institutionen i sitt slag i Tjeckien - är att minnas offren för nazisternas politiska och rasmässiga förföljelse under ockupationen av tjeckiska länder under andra världskriget. Minnesmärket främjar museet, forskning och utbildningsverksamhet samt besök på minnesplatser som är relaterade till smärta och död för tusentals krigsoffer. Även om fästningen grundades som mycket modern i slutet av 1700-talet har dess funktion förändrats under årens lopp. Orienterande program: Telinein-utflyktsrutten börjar vid mötesplatsen kl 9:00 på morgonen. Den första resan kommer att ta nästan en timme tills du når huvudfästningen. För att bättre förstå Terezín kommer man redan under resan att få information om historiska och tekniska detaljer som sedan kommer att relateras till vad som hände där. När vi lämnar Prag kommer vi att passera genom monumentet över skådespelarna i ** Antropoid Operation **. Vi kommer att se huvudstyrkan som är en stad. Hela staden var det judiska ghettot. I kyrkogårdskomplexet kommer du att lyssna på siffror, motiv och metoder. Vi kommer att gå in i ett museum för att känna till namn, fakta och sätt. Sedan fortsätter vi till den nationella kyrkogården medan guiden förklarar skillnaderna mellan ** ghettot ** och fältet, sedan besöker vi ** koncentrationslägret ** och följer samma väg som fångarna följde, med början på den administrativa gården. Efter ** "Arbeit Macht Frei", ** kommer vi till området för fångar. Vi kommer att passera genom Casamatas de la Fortaleza och vi kommer att nå skjutfältet för att gå till en del av bostadsområdet.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Terezín

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Terezín?

Här är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Terezín?

Se alla erbjudanden och rabatter i Terezín på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Terezín

Att göra i Terezín

Städer i Tjeckien

Terezín: Fler aktiviteter och sevärdheter

Terezín: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Terezín

Samlat omdöme

4.4
(1 901 recensioner)

+ För mycket språkkunning och historisk kunnig guide. Bra chaufför Lagom stor grupp - För stor grupp (50-60) på Small fortress Ett tips skippa lunchen och lägg till en kvart och lägg in 30 min på Columbariet, den lilla Pizzerian som fanns klarar inte av att fixa en pizza på dom ca 20 min som återstår efter museet om det är lika mycket folk jämt

Resan gjordes den 12 april kl 13:30. Vår guide genom koncentrationslägret i Terezin har varit fantastisk, fullt delaktig i förklaringarna och detaljerna bakom regionens historia. Mycket snäll, vänlig och nära. Nöjd med honom.

Hämtning med buss fungerade mycket bra. Reseguiden var mycket kompetent, trevlig och hjälpsam. Vid bokning var det inte klart vad som ingick. Men till slut var allt bra, tack vare reseledaren.

Ett måste att göra, mötesplats lätt att hitta, transport till lägret tar ca 1 timme, går snabbt, guiden förklarar en massa saker och väl framme är besöket väldigt intressant och engagerande.

Minibilen är väldigt liten. Turnén var mycket bra intressant och guider var mycket informativa