Temple of Domitian

35 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Temple of Domitian

Temple of Domitian: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

SKIP-THE-LINE: Efesos och Artemistemplet Landutflykt

Efter din upphämtningstid möter du din guide och transfer till den första sevärdheten i antika Efesos, den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet och det största friluftsmuseet i Turkiet. Efesos innehåller mer än 30 byggnader och strukturer som är sammanlänkade av gator som fortfarande har märken av antika vagnshjul. Besök den stora teatern, där Paulus predikade mot hedningarna och gladiatorerna en gång i tiden slogs. Teatern, som ursprungligen rymde 25 000 personer, byggdes under den hellenistiska perioden och renoverades av flera romerska kejsare. Den utformades för teaterföreställningar, men senare ändringar gjorde det möjligt att hålla gladiatortävlingar här. Celsusbiblioteket, som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt, är förmodligen den mest fotograferade platsen i Efesos och byggdes ursprungligen mellan 115 och 125. Du kanske också får se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, ångbadet Scholastica, marmorvägen, agoran och Domitians tempel. Efter besöket i antika Efesos fortsätter vi till Arthemis tempel. Artemistemplet anses vara ett av de sju underverken i den antika världen och var tillägnat jaktens gudinna. Endast grunden och en kolumn återstår av detta tempel som en gång mätte 425 fot med 220 fot bred. St. Pauls framgångsrika tjänst i denna stad ansågs vara ett hot mot detta tempel. Staden nådde sin guldålder och blev en bra modell för den antika världen inom kultur och konst. Turnén avslutas cirka 1:00, härifrån återvänder du till kryssningshamnen.

Från Istanbul: Privat guidad dagsutflykt till Efesos med lunch

Från Istanbul: Privat guidad dagsutflykt till Efesos med lunch

Istanbul till Efesos med flyg till Izmir Du hämtas från ditt hotell i Istanbul på morgonen och transfer till Istanbuls flygplats IST eller SAW för ett morgonflyg till Izmir. (Tid för upphämtning på hotell i Istanbul, detaljer om flyget kommer att skickas via e-post i ditt bekräftelsemail). Efter ankomsten till Izmirs flygplats möts du av din reseledare och körs till Efesos (45 minuters bilresa). Din rundtur börjar med ett besök till Artemissionstemplet, som är ett av den antika världens sju underverk. När du fortsätter till Efesos kommer du att vandra genom historien längs marmorgatorna som kantas av underbara offentliga byggnader. Bland dessa byggnader finns den statliga agoran, Odeon, Memniusmonumentet, Domitians tempel, Poliofontänen och Curetesgatan. Du kommer också att stöta på den stora teatern som byggdes på 300-talet f.Kr. innan den senare byggdes ut till en arena med 24 000 åskådare av romarna på 1000-talet e.Kr. Efter Efesos serveras lunch i trädgården till ett lokalt hantverkscenter. Här kan du se några av de traditionella mattvävningstekniker som används och njuta av att titta på några fantastiska uppvisningar av vackra mattor. Efter lunchen besöker ni Jungfru Marias hus, som ligger i Aladagbergen, 8 km från Efesos. Vid det tredje ekumeniska konciliet 431 i Efesos hävdades det att Maria kom till Efesos tillsammans med den helige Johannes år 37 e.Kr. och bodde där fram till sin död år 48 e.Kr. Efter upptäckten av huset förklarade ärkebiskopen av Izmir det som en pilgrimsort år 1892. Den 26 juli 1967 besökte påven Paul VI denna plats och bad här. Efter denna heliga plats kör du tillbaka till Izmirs flygplats för ditt flyg tillbaka till Istanbul. När du har landat i Istanbul möts du av din representant och transporteras tillbaka till din utgångspunkt.

Från Istanbul: Efesus och Şirince dagstur med vinprovning

Från Istanbul: Efesus och Şirince dagstur med vinprovning

Tillbringa dagen med att utforska de mest minnesvärda platserna i Efesos och Şirince på denna guidade heldagstur från Istanbul, lunch ingår. Besök Jungfru Marias hus, se Artemis tempel och smaka lokalt vin på en vingård. Njut av bekväm transport tur och retur från Istanbul. Börja din resa med att bli hämtad från ditt hotell i Istanbul och transporterad till Istanbuls flygplats för ditt flyg från Istanbul till Izmir. Vid ankomsten till Izmirs flygplats möter du din chaufför för att åka till Efesos och påbörja rundturen. Först stannar du till vid Jungfru Marias hus, den plats där Maria kan ha tillbringat sina sista dagar. Denna plats förklarades officiellt som en helgedom av den romersk-katolska kyrkan 1986, och sedan dess har den blivit en populär pilgrimsort. Besöket vid Jungfru Marias hus tar cirka 45 minuter. Efteråt tar du en 5-minuters bilresa till Efesos för att fortsätta rundturen. Efesos är ett exceptionellt vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. Staden är en viktig plats för kristendomen som en av de sju kyrkorna i Uppenbarelseboken. Promenera längs stadens marmorgator i sällskap av en guide. Se Efesos Odeon, Efesos Prytaneion, State Agora, Memmiusmonumentet, Domitians tempel, Herkulesporten, Curetesgatan, Hadrianus tempel och Efesos latriner. Därefter kan du välja att besöka The Private House (den så kallade bordellen "Terrace Houses"). Fortsätt därefter till Celsusbiblioteket, Marble Road, Commercial Agora, den stora teatern och Arcadian Street (Harbor Road). Senare går du till Artemis tempel, ett av den antika världens sju underverk. Få en chans att ta minnesvärda bilder av Johannes kyrka och İsa Bey-moskén. Innan rundturen avslutas kan du njuta av en lunch på en lokal restaurang. Därefter beger du dig till Şirince, en gammal by av Rûm (bysantinska greker) som ligger på Selçuks kullar, 7 km från Efesos. Byn är populär för sina vackra traditionella hus och sin produktion av vin med fruktsmak. Komplettera din upplevelse med fri tid för en vinprovning. I slutet av din resa får du transfer tillbaka till flygplatsen för ditt flyg till Istanbul. Vid ankomsten till Istanbul hämtar en chaufför dig på flygplatsen och för dig tillbaka till ditt hotell på kvällen.

Från Izmir, Kusadasi och Selcuk: Dagstur för att utforska Efesos

Från Izmir, Kusadasi och Selcuk: Dagstur för att utforska Efesos

Njut av en minnesvärd dag med att se de historiska sevärdheterna i den antika staden Efesos på denna dagstur. Välj bland alternativ för att lämna ditt hotell i Izmir, Kusadasi eller Selcuk. Stanna vid höjdpunkter som Herkulesporten, Hadrianus tempel och Domitianustorget. Bli upphämtad från bekvämligheten av ditt boende. Luta dig tillbaka och koppla av på bilresan till Efesos. Följ din lokala guide till Jungfru Marias hus, där den religiösa figuren tros ha tillbringat sina sista dagar. Bege dig till övre Agora som var säte för politisk makt tidigare. Fortsätt till Odeon-teatern från 200-talet e.Kr. Gå till Domitianustorget och se graveringarna på de gamla kolonnerna vid Domitianustemplet. Passera fontänen Pollio. Beundra lättnaden av Hercules vid Hercules Gate innan du går till kejsar Trajanus tempel och fontän. Förundras över den omsorgsfullt snidade bågen vid Hadrianus tempel. Promenera vid de romerska baden, den offentliga latrinen, marknadsplatsen och bordellen. Se de fantastiska resterna av det tredje största biblioteket i den romerska världen på Library of Celsus. Gå till The Great Theatre, en massiv hellenistisk struktur. Titta på ett av den antika världens underverk vid Artemistemplet. Återvänd till ditt boende. Under turnén har du chansen att ta en titt på det traditionella turkiska hantverket.

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

RUNDTUR I KAPPADOKIEN, PAMUKKALE OCH EFESOS FRÅN ISTANBUL

Dag 1:: När du anländer till Istanbul flygplats tidigt på morgonen, vänligen gå till räknarna för att självchecka in och visa ditt pass för att få ditt boardingkort. När du har fått information om ditt boardingkort går du till boardingporten och går ombord. När du har anlänt till Cappadocia Airport kommer du och din chaufför att bli upphämtade från den första gateutgången. (Det finns en skylt med ditt namn på.) Gå med i Northern Cappadocia Tour och besök Uçhisar Castle, Paşabağları, Devrent Valley, Love Valley och Avanos. Transfer till hotellet. Övernattning i Cappadocia. lunch ingår Dag 2 : Varmluftsballongtur är valfritt för denna morgon. Vi hämtar dig från ditt hotell för att delta i Cappadocia Tour. Besök på Göreme Panorama, Underground City, Ortahisar Castle, Red and Rose Valley, Güvercinlik Valley. Du kommer att ha lite tid att koppla av innan du tar nattbussen till Pamukkale. Natt från Cappadocia till Pamukkale buss. dag: Detaljer: Måltider: Dag 3. När ni kommer till Pamukkale hämtar vi er från busstationen och tar er till vilorummet där ni kan vila i 2-3 timmar. Efter att ha kopplat av i dagrummet börjar dagen med en rundtur i Pamukkale, där du kommer att upptäcka den vackra naturen och den fascinerande historien och njuta av en utsökt lunch. Efter Pamukkale-turen åker du till Kuşadası med buss. Ankomst till Kuşadası, transfer till vårt hotell och övernattning i Kuşadası. Dag 4 Efter utcheckning från hotellet; Du kommer att bli upphämtad från ditt hotell kl 08.30 för Ephesus-turen, besöker Artemis tempel, Ephesus, Efter Ephesus-turen kommer du att bli flygtransfererad till Izmir flygplats för att flyga till Istanbul.

Efesos: 4-timmars guidad tur med transfer från Kusadasi

Efesos: 4-timmars guidad tur med transfer från Kusadasi

Möt din reseledare i Kusadasis hamn eller på ditt hotell och börja din resa med att besöka en av de viktigaste höjdpunkterna i Efesos, en av de 12 städerna i Joniska förbundet, ett gammalt grekiskt distrikt på Mindre Asiens västkust i närheten av Izmir. Som hamnstad var den en viktig utgångspunkt för handelsvägarna till Mindre Asien. Gå genom dess historia längs marmorgator som kantas av underbara offentliga byggnader, bland annat den statliga agoran, Odeon, Memniusmonumentet, Domitianstemplet, Poliofontänen, Curetesgatan, Trajanfontänen, Scholastikas bad, Hadrianustemplet, Latrina, Celsusbiblioteket, Mithridatesporten och labyrinterna. Se Commercial Agora och Grand Theater, två av de mest imponerande byggnaderna i Efesos. Grand Theater byggdes på 300-talet f.Kr. och byggdes senare ut för att rymma 24 000 åskådare av romarna på 1000-talet e.Kr. Besök Artemistemplet eller Artemision, även känt mindre exakt som Dianatemplet, ett grekiskt tempel tillägnat en gammal, lokal form av gudinnan Artemis. Efter rundturen tar din guide dig tillbaka till ditt hotell i Kusadasi stad eller till hamnen.

Hoppa över linjen: Forntida Efesos, Terrasshus Shore Ex

Hoppa över linjen: Forntida Efesos, Terrasshus Shore Ex

Detta är en flexibel privat tur som du kan anpassa. Det är upp till dig att ändra resplanen enligt dina personliga preferenser, även under resan. De viktigaste platserna i regionen att besöka är; Det antika Efesos som är den bäst bevarade klassiska staden i östra Medelhavet, den stora teatern där Paulus predikade mot peganerna och gladiatorerna en gång i tiden utkämpade en strid, Turkiets största friluftsmuseum och Celsusbiblioteket som har restaurerats på ett anmärkningsvärt sätt och som förmodligen är den mest fotograferade platsen i Efesos. Du kanske också vill se Odeontemplet, Trajanus fontän, Hadrianus tempel, Scholastikens strömbad, Marmorvägen, Agora eller Domitians tempel. Besök terrasshus från Augustus tid, dessa bostäder för rika Efesier var dekorerade med vackra fresker och mosaiker.

Kusadasi: Utflykt med köföreträde till Efesos och Sirince

Kusadasi: Utflykt med köföreträde till Efesos och Sirince

Möt din privata guide i hamnen i Kusadasi och kör till Efesos, ett vittnesbörd om de kulturella traditionerna från den hellenistiska, romerska kejserliga och tidiga kristna perioden. På två timmar kan du utforska staden genom att promenera på marmorgatorna tillsammans med din guide. Se Odeon, State Agora, Prytaneion, Memmius monument, Domitian Temple, Hercules Gate, Curetes Street och Temple of Hadrian. Gör sedan ett valfritt besök vid terrasshusen, följt av Celsus bibliotek, Marmorvägen, kommersiella Agora, Stora teatern och Arcadian Street. Fortsätt till Sirince, en gammal by som tillhörde de bysantinska grekerna och som ligger på Selcuks kullar. Utforska de pittoreska traditionella husen och lär dig mer om fruktvinsproduktion, med ledig tid för vinprovning. Efter rundturen återvänder ni till hamnen i Kusadasi, så att ni kan återvända till ert fartyg i tid.

Rundresa i Efesos

Rundresa i Efesos

Vi avgår från vår İzmir kl. 08.00 för att börja vår resa. Efter en kort paus anländer vi till Virgin Marry hus som är vårt första stopp och ligger i Selçuk Bülbül Mountain. Jungfru Marias hus upptäcktes av Lazaristpräster 1891 och påven VI. Efter Pauls besök 1967 accepterades det som korsets centrum för kristna. De som vill avlägga ett löfte på kyrkans önskemur, som anses vara helig för muslimer, lämna sina votivpapper och dricka vatten från den heliga fontänen, och sedan åka till den antika staden Efesos, som byggdes helt av marmor i klass med en metropol under en period. Tillsammans kommer vi att se Hadrian Temple, Domitian-templet, Trajan-fontänen, det stora Celcus-biblioteket, stadsteatern och tid för fotografering. De som vill gå in i terrasshusen i närheten av Celcus-biblioteket, kommer vår guide att följa med vår gäst och informera oss . Det finns finns sex terrasshus i området och har stort värde av mosaiker och väggmålningar. Efter att ha tillbringat tid i Efesos åker vi till Selçuk för en lunch. När vi har avslutat lunchen går vi till Ephesus Museum som ligger i Selçuk (i ingången till Efesos och museerna är museumskortet giltigt) än vi kommer att besöka St John Basilica och İsa Bey-moskén. Medan vi är i St John Basilica kan vi se ett av världens antika underverk Artemis Temple. Efter att vi har besökt alla dessa platser kommer vi till byn Şirince som är känd för sina viner och gamla hus. Vi har en ledig tid för ta bilder och koppla av. VI GÅR TILLBAKA TILL VÅRT HOTELL FÖR EN GOD VILA! TACK FÖR JOİNİNG TILL MARTI TUR!!! VI SES I VÅRA ANDRA ORGANISATIONER ...

Marmaris: Dagsutflykt till Efesos

Marmaris: Dagsutflykt till Efesos

Upptäck höjdpunkterna i Efesos, en antik stad som är klassificerad av UNESCO som ett av världens sju underverk. Vandra genom historien och låt dig fascineras av allt det fantastiska. Resan börjar i Marmaris, där du går ombord på en luftkonditionerad lyxbuss för en bekväm 2,5 timmars bilresa till Efesos. Längs vägen kan du njuta av utsikten över den turkiska landsbygden. Vid ankomsten välkomnas du av en professionell reseledare som ger dig omfattande information om alla platser du besöker på engelska. De kan också svara på eventuella frågor och har stor kunskap om området. I Efesos kan du se den stämningsfulla Grand Theatre där Paulus predikade för efesierna, stå framför det gamla Celsiusbiblioteket, utforska de romerska baden, Hadrianus tempel, Marble Street, Agora och gå genom terrasshusen som bara beboddes av de rika under den romerska perioden. Se deras livfulla mosaiker och fresker. Det är också viktigt att veta att denna stad hade ett universitet under antiken som sägs vara det äldsta i hela landet. De hade många präster som undervisade i filosofiska studier. Efteråt besöker vi Jungfru Marias fridfullaste och viktigaste forntida helgedom på Bulbulberget 9 km från Efesos.

De mest populära sevärdheterna i Selcuk

Att göra i Temple of Domitian

Städer i Turkiet

Temple of Domitian: Fler aktiviteter och sevärdheter

Temple of Domitian: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.