Våra mest rekommenderade saker att göra i Tel Aviv

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Nasaret & Gennesaretsjön

1. Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Nasaret & Gennesaretsjön

Se de berömda platserna i Israel på en dagstur från Tel Aviv. Besök Nasaret, Kafarnaum, Gennesaretsjön och mycket mer. Ha fördel av hämtning och lämning vid hotellet i en luftkonditionerad buss. Delta i en dopgudstjänst vid Jordanfloden och se kyrkan St Josefs snickeri.  Din resa börjar med en färd längs Israels vackra kustslätt via Armageddon-slätten till Nasaret. I Nasaret kan du besöka Försoningskyrkan och St Josefs snickerikyrka. När du reser vidare kan du se Saligprisernas berg och Kyrkan för bespisningsundret i Tabgha. Låt dig imponeras av det berömda Gennesaretsjön och ruinerna av den gamla synagogan i Kafarnaum och Kristi stad. Slutligen, med utsikt över Tiberias, besöker du dopplatsen vid Jordanfloden, där du kan delta i en dopgudstjänst. Återvänd till Tel Aviv med utsikt över Taborberget, platsen för förvandlingen.

Från Tel Aviv: Guidad dagsutflykt till Jerusalem & Betlehem

2. Från Tel Aviv: Guidad dagsutflykt till Jerusalem & Betlehem

På denna heldagstur i det heliga landet kommer du att hämtas från ditt hotell i Tel Aviv i en bekväm luftkonditionerad buss och resa längs motorväg 1 till Jerusalem. Du kommer att åtföljas hela dagen av en professionell ezpertguider Från Scopusberget kommer du att njuta av panoramautsikt över den nya staden Jerusalem och Tempelberget i den gamla staden. När du färdas längs Kidrondalen kommer du att kunna ta in vyer över Getsemane och stadsmurarna. På väg till de armeniska kvarteren passerar du Klagomurstorget via den lokala basaren. Se de kristna kvarteren och korsvägsstationen, även känd som Via Dolorosa. Besök Heliga gravens kyrka, som anses vara platsen för Jesu korsfästelse. Du kommer också att vandra längs stadens 1 700 år gamla bysantinska Cardo, huvudgata, och se de renoverade judiska kvarteren. Res vidare till Betlehem (palestinsk guide och fordon). Betlehem, vilket betyder "Brödets stad", var Jesus födelseplats enligt kristen tradition. Vår resa till Betlehem tar oss genom Födelsecirkeln. Du besöker Födelsekyrkan och även grottan där Jesus föddes. Här ser du Krubbtorget, där Jesus placerades efter sin födelse. Innan du slutför turen besöker du den romersk-katolska Sankta Katarina-kyrkan. Du får en överblick över Herdens fält på resan tillbaka till Tel Aviv.

Från Tel Aviv: Masada & Döda havet – dagstur med upphämtning

3. Från Tel Aviv: Masada & Döda havet – dagstur med upphämtning

Åk med på en hel dags utflykt med buss från Tel Aviv till de judiska kullarna och Döda havets stränder. Besök det antika palatset Masada, åk linbana och beundra Qumran-grottorna på vägen tillbaka. Det gamla befästa palatset Masada ligger på en hög platå och blev en tillflyktsort för de zeloter som tog ställning mot romarna, fram till deras massjälvmord 73 e.Kr. Ruinerna sitter betänkligt på en platå cirka 400 meter över havet och är 180 meter lång och 300 meter bred. De har en fantastiska utsikter över Döda havet och den judiska öknen. Det är en ansträngande klättring, men gruppen tar sig upp med linbana för att göra livet lättare. Utforska fästningen som byggdes av kung Herodes omkring 37 f.Kr. Besök resterna av palatsen och se mosaikgolv, romerska bad och andra fynd. I Masada fanns också Israels äldsta synagoga, men ett av de mest anmärkningsvärda inslagen är de tolv vattencisternerna, var och en med en kapacitet på upp till närmare fyra miljoner liter. Efter rundturen i Masada åker du till Döda havets mineralstrand som ligger i Jordandalen, mellan Jordanien och Västbanken. Det är jordens lägsta plats och den höga salthalten gör det till en unik upplevelse att flyta på den vackra akvamarina ytan. Ta ett gyttjebad och dra nytta av de terapeutiska egenskaperna hos Döda havets naturliga lera. Du åker sedan tillbaka till Tel Aviv, med en titt på Qumran-grottan, där Dödahavsrullarna hittades.

Från Jerusalem: Tur till Betlehem, Jeriko och Jordanfloden

4. Från Jerusalem: Tur till Betlehem, Jeriko och Jordanfloden

Efter att ha blivit hämtad i Jerusalem reser du till Betlehem där du möter din guide innan du beger dig till Betlehems gamla stad. Ta del av ett guidat besök till Födelsekyrkan  Fortsätt din rundtur med ett besök till kyrkan Milk Grotto innan du åker till fårherdarnas stad, Beit Sahour, där du besöker Chapel of the Shepherd's Field innan du får besöka en olivträ-fabrik där hantverkare tillverkar träskulpturer.  Res sedan genom den underbara Judeaöknen till den lägsta punkten på jorden. Du har möjlighet att stanna och ta bilder vid en punkt på havsnivå i öknen med utsikt över världens äldsta kontinuerligt bebodda stad, Jericho.  Stanna och ät lunch, passera sedan frestelsens berg och kör in i Jeriko där du kommer att se några av stadens berömda sevärdheter, inklusive Zacheus träd som nämns i Bibeln.

Från Tel Aviv: Dagsutflykt till Caesarea, Haifa och Akko

5. Från Tel Aviv: Dagsutflykt till Caesarea, Haifa och Akko

Tillbringa en dag med att utforska Israels vackra Medelhavskust på denna heldagstur med utgångspunkt i Tel Aviv, Herzliya och Netanya. Låt en expertguide ta dig med en klimatkontrollerad buss för att besöka gamla städer och monument längs kusten. Börja med att upptäcka hamnstaden Caesarea. Upplev en gammal romersk stad fylld av ruiner, inklusive en av de största amfiteatrarna som byggdes under den romerska eran. Därefter åker du till Haifa för att besöka Baha'i Gardens. Besök Baha'i-trädgårdarna med sina fantastiska terrasser, som är kända som en av Israels främsta sevärdheter. Passa på att fotografera de UNESCO-skyddade trädgårdarna innan du fortsätter till Rosh Hanikra. När du väl är där kan du utforska områdets kalkstensgrottor och vitkalkade klippor med utsikt över Medelhavet. Från klipporna kan du kika över gränsen till Libanon innan du fortsätter till Acre i norr. Avslutar du din upplevelse i Acras gamla stad, som är ett av UNESCO:s världsarv, kan du beundra de imponerande stadsmurarna, den charmiga hamnen och den orientaliska basaren. Lär dig om den gamla stadens fascinerande historia av din guide när du vandrar på historiska gator som var kända av grekerna, bysantinerna och ottomanerna.

Från Tel Aviv: Se Masadas soluppgång, En-Gedi och Döda Havet

6. Från Tel Aviv: Se Masadas soluppgång, En-Gedi och Döda Havet

Efter en avresa från Tel Aviv före soluppgången åker du genom de böljande kullarna i Judeens öken. Klockan 05.30 anländer du till Masada, som är en samling bergsbefästningar som dateras till år 100 f.Kr. Vandra till toppen för att se soluppgången från toppen, som målar de omgivande dalarna i rika nyanser. Fortsätt till naturreservatet En-Gedi, som täcker häpnadsväckande 1 400 hektar. Detta är en massiv oas i öknen, med stora strömmar och floder som kastar sig ut från imponerande vattenfall. Vandra genom den bergiga terrängen och förundras över den lummiga grönskan mitt i öknens hjärta. Som avslutning åker du till Döda havet, där du har 1,5 timmar på dig att koppla av. Smörj in dig själv med den legendariska svarta leran, som är känd för sina närande egenskaper, och flyt i det klara vattnet med ovanligt hög salthalt. Efter att du har tillbringat lite tid på jordens lägsta punkt åker du därefter tillbaka till Tel Aviv.

Från Jerusalem: Heldagsutflykt till Betlehem & Döda havet

7. Från Jerusalem: Heldagsutflykt till Betlehem & Döda havet

Upptäck den berömda gamla staden Betlehem och Döda havet under en guidad dagsutflykt från Jerusalem. Bada i Döda havet, besök en olivträfabrik och se den berömda Födelsekyrkan. Efter upphämtning i Jerusalem åker du till Betlehem för att träffa din guide innan du beger dig till Betlehems gamla stad. Börja med ett guidat besök i Födelsekyrkan. Därefter, om det är tillgängligt, kan du besöka Födelsestjärnan och Sankt Hieronymus grotta. Därefter kan du bege dig till kapellet Mjölkgrottan, där man tror att den heliga familjen fann en tillflykt från massakern på de oskyldiga innan de kunde fly till Egypten. Åk sedan till herdarnas stad, Beit Sahour. I Beit Sahour kan du ha glädje av ett guidat besök av kapellet på Herdarnas fält, kyrkan där änglarna först visade sig för herdarna för att tillkännage Jesu Kristi födelse. Fortsätt resan med ett besök på en olivträfabrik och se hantverkare som tillverkar träskulpturer. Fortsätt genom Judeiska öknen till den lägsta punkten på jorden. Hoppa ut och ta bilder på havsnivån i öknen. Fortsätt till Döda havet och njut av resten av dagen, antingen genom att flyta i det rika vattnet eller koppla av på stranden.

Från Jerusalem: Nasaret och Genesarets sjö på rundtur

8. Från Jerusalem: Nasaret och Genesarets sjö på rundtur

Ha nöje av en dag med att utforska några av de mest betydelsefulla heliga platserna i Israel under en utflykt med buss från Jerusalem. Den guidade rundturen börjar tidigt på morgonen och går längs den natursköna kusten via Tel Aviv och Armageddon-slätten till Nasaret. Anländ till Nasaret och besök du St Josef-kyrkan och Bebådelsekyrkan. Den största romersk-katolska kyrkan i hela Mellanöstern, Bebådelsekyrkan var, enligt traditionen, där ängeln Gabriel uppenbarade sig för jungfru Maria. Fortsätt via Kafr Kannā för att se Saligprisningarnas berg och Kyrkan för multiplicering av bröd och fisk i Tabgha. Stanna för att beundra utsikten över Genesarets sjö och fortsätt därefter till de närliggande ruinerna av Kapernaums gamla synagoga. Besök Tiberias, som ligger på Genesarets sjös västra strand, och som tillsammans med Jerusalem, Hebron och Safed anses vara en av de fyra heliga städerna inom judendomen. Åk till Jordan-floden och vid Yardenit där resenärerna inbjuds till en valfri dopgudstjänst. Återvänd till Jerusalem via en naturskön väg med utsikt över Tabor-berget, platsen för Kristi förklaring.

Tel Aviv: Heldagstur till Jerusalem, Döda havet och Betlehem

9. Tel Aviv: Heldagstur till Jerusalem, Döda havet och Betlehem

Utforska jorden heligaste stad med en privat eller öppen rundtur. Börja från Tel Aviv kl. 06:30 och res till tre av Israels höjdpunkter. Påbörja din guidade rundtur i "Guldets stad". Besök Gamla stan i Jerusalem, inklusive Via Dolorosa och Heliga gravens kyrka. Utforska marknader, Byzantine Cardo och Västra muren.  Bege dig sedan på en rundtur i Betlehem och se Födelsekyrkan, staden där Jesus Kristus föddes. De som inte är intresserade i Betlehem kan ta del av fritid i Jerusalem. På eftermiddagen börjar du bege dig österut genom Judea-öknen. Res till Döda havet, den lägsta platsen på jorden och simma och flyt i dess terapeutiska vatten. Lämna Döda havet kl. 16:30 och återvänd till Tel Aviv. Ankomst kommer att vara runt klockan 19:00.

Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem & Döda havet

10. Från Tel Aviv: Guidad dagstur till Jerusalem & Döda havet

Utforska Jerusalem på denna heldagsutflykt med buss från Tel Aviv. Upplev den andliga helgedomen för västvärldens tre stora religioner när du ser sevärdheter som Olivberget, Getsemane trädgård och de armeniska kvarteren. Under rundturen ser du några av stadens heligaste platser, inklusive Oljeberget, Via Dolorosa, Västra muren och mer. Du hämtas upp från ditt hotell på morgonen för resan till Jerusalem och Oljeberget, en av stadens högsta toppar, varifrån du kan beundra fantastisk utsikt över sevärdheterna nedanför. Res genom Kidrondalen till Getsemanes trädgård och Gamla stans murar. Åk in genom Västra murens torg via det armeniska kvarteret och strosa sedan vidare genom basaren till det kristna området. Du ser Korsvägsandakten på Via Dolorosa och Den heliga gravens kyrka, platsen för korsfästelsen. Promenera längs med den 1 700 år gamla bysantinska huvudgatan, den nyligen restaurerade romerska vägen Cardo och det renoverade judiska kvarteret. Sup in den magiska atmosfären i denna heliga stad innan du åker nedför Judeens kullar till Döda havets strand. Denna del av rundturen är utan guide, men när du väl anländ till världens lägst belägna plats kan du simma, flyta eller ta ett gyttjebad för att utnyttja den mineralrika lera som Döda havet är känt för. Åk sedan tillbaka till Tel Aviv som avslutning på din rundtur.

Lägg till datum

Saker att göra i
Tel Aviv

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Tel Aviv

Alla aktiviteter

181 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 12

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Tel Aviv

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Tel Aviv

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Tel Aviv?

Vilka är de bästa dagsturerna från Tel Aviv?

De bästa dagsturerna från Tel Aviv:

Jerusalem

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Tel Aviv?

Tel Aviv: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tel Aviv: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Tel Aviv

Samlat omdöme

4.2 / 5

baserat på 8 925 omdömen

Trevlig turné. Du spenderar tid i rusningstid. Vår extraordinära guide överbryggade tiden i bussen. Den gick först till Betlehem, medan alla andra turer gick till Jerusalem först. Med detta har vi kortat väntetiden vid de främsta sevärdheterna. Du kan se alla annonserade platser. Även den lilla lunchen (frivilligt, kostar!) var ok vid 32 grader.

Det var en sådan upplevelse som du inte alls förväntar dig att få av den här typen av turné och överraska dig på ett mycket bra sätt! Allt var perfekt, från förare till de utmärkta presentationerna av vår guide Orion som har ett trevligt sätt att transportera dig i Jesu tid. Mycket användbar och intressant information! Tack så mycket.

Otroligt nöjda med allt. Guiden/-erna var väldigt bra och mycket engagerade under hela turen. Våra medresenärer bidrog till en minnesvärd dag!

Vi hade en guide som var mycket kunnig vi blev mycket nöjda med rundturen i Jerusalem och besöket vid Döda havet.

Mycket bra! Guiden Tomer var positiv och fantastiskt duktig på att berätta.