Saker att göra i
Teide

Alla aktiviteter

71 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Teide: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Teneriffa: Dagsutflykt till Teide med linbana och transfer

Teneriffa: Dagsutflykt till Teide med linbana och transfer

Följ med på en dagsutflykt från Santa Cruz de Tenerife till Teide nationalpark, med berget Teide som är Spaniens högsta topp på 3 718 meter. Efter att du har hämtats från ditt hotell åker du till parken och utforskar dess månliknande landskap. Ta en linbana upp till toppen och njut av tid på egen hand för att njuta av utsikterna. Efter att ha hämtats på den valda platsen besöker du Kanarieöarnas största nationalpark och upplever ett vulkaniskt landskap av oöverträffad skönhet med din biljett till Teide bergets linbana. Glöm bilen och bidra till ett hållbart Teide. Genom att välja grupptransporter undviks överfulla parkeringsplatser i nationalparken och som en bevarandeåtgärd är små och olämpliga att utvidga. Från basstationen går du ombord på linbanan för den åtta minuter långa färden upp till Spaniens högsta topp. Linbanans övre station, på 3 555 meters höjd, är utgångspunkten för tre intressanta leder för vandringsentusiaster. Det finns stigar till utsiktsplatserna Pico Viejo utsiktsplats och La Fortaleza utsiktsplats, där du har spektakulära utsikter över öns norra och södra del. Stigen Telesforo Bravo leder till vulkanens högsta punkt på 3 718 meters höjd. För att besöka toppen måste du ansöka om tillstånd i förväg.

Teneriffa: Teide National Park Sunset & Stargazing Tour

Teneriffa: Teide National Park Sunset & Stargazing Tour

Om du gillar astronomi eller bara är ute efter en unik upplevelse, då är en resa till Teide på Teneriffa ett måste. Ön Teneriffa är känd för sin otroliga naturliga skönhet, inklusive sin klara himmel, vilket gör den till en utmärkt plats för stjärnskådning. Mount Teide, en vulkan på 3718 m, är den högsta punkten i Spanien och erbjuder en fantastisk utsikt över natthimlen. Följ med på en oförglömlig upplevelse när vi tar dig med till Teide nationalpark för en solnedgångs- och stjärnskådningstur. Du hämtas upp från olika mötesplatser och platser i Costa Adeje, Playa las Americas och Los Cristianos. Turen tar dig med på en naturskön bilresa genom Teneriffas fantastiska landskap, där du får uppleva den hisnande skönheten i öns naturliga landskap. Du kommer att få se en spektakulär solnedgång och himlens färger kommer att förvåna dig när solen går ner bakom horisonten och målar himlen med en mängd färger som får dig att tappa andan. Därefter fortsätter vi och kör dig högre upp genom nationalparken Teide och förklarar lite historia och det stora vulkaniska landskapet i nationalparken tills vi kommer till vår destination på 2000 meters höjd. Stjärnorna börjar dyka upp och det är här den verkliga magin börjar. Teide nationalpark är känd för sina utmärkta möjligheter till stjärnskådning, eftersom den ligger långt från alla källor till ljusföroreningar och erbjuder kristallklar utsikt över natthimlen. Med nästan inga ljusföroreningar och känd som en stjärnljuscertifierad destination kan du se stjärnfall som aldrig förr. Vi kommer också att använda kraftfulla lasrar för att förklara några av de fantastiska konstellationerna, viktiga stjärnor och hur man hittar rätt med hjälp av stjärnorna. Vi kommer också att använda kraftfulla teleskop och visa dig månens service med stora kratrar. Vi kommer att ta några fantastiska bilder med din telefon genom teleskopet och ge dig månens yta på din telefonskärm. Vi kommer att se några planeter när de är på himlen, nebulosor, stjärnhopar, dubbelstjärnor, och när förhållandena är precis rätt kan vi också visa dig Andromedagalaxen. Under vissa årstider kan vi också visa dig Vintergatan och ta bilder av den med din egen smartphone. I slutet av turen tar vi dig tillbaka till din mötesplats och lämnar dig med minnen som kommer att vara livet ut.

Teneriffa: Solnedgång och stjärnskådning i Teide nationalpark

Teneriffa: Solnedgång och stjärnskådning i Teide nationalpark

Du kommer att beundra solnedgången över öarna La Palma, La Gomera och El Hierro från en utsiktspunkt (1400 meters höjd), precis vid ett lavaflöde från ett vulkanutbrott som Cristopher Colombus noterade i sin skeppslogg 1492. Varje solnedgång är annorlunda! Du kan fira denna unika upplevelse och ta bilder av de vackra färgerna på himlen med solen som skiner genom ett glas Cava (spanskt mousserande vin) som vi tillhandahåller. Efter solnedgången åker vi till en annan vacker utsiktsplats strax under 2000 m för att titta på stjärnor. Våra guider kommer att visa er stjärnor, konstellationer och planeter med hjälp av en laserpekare och sina berättarkunskaper. Vi förklarar hur man hittar Polaris, Polstjärnan, med hjälp av asterismen i Ursa Major, och hur man hittar Andromedagalaxen med hjälp av Pegasus stora kvadrat, allt medan vi lär oss lite grekisk mytologi. Du kommer dessutom att kunna njuta av detaljerna hos planeter, galaxer, nebulosor och stjärnkluster genom det 12-tums dobsonteleskop som vi tillhandahåller. Beroende på vilken tid på året det är kommer du att se: - månen, som kommer att vara det viktigaste objektet på himlen dagarna före fullmånen (och för det gäller specialerbjudanden varje månad) - Planeterna och deras kännetecken, t.ex. Saturnus ringar och de galileiska månarna runt Jupiter, när de är synliga på himlen (under sommar- och höstmånaderna), - vackra galaxer, nebulosor och stjärnhopar som Plejaderna, även kända som de sju systrarna i Oxens stjärnbild (på vintern). Vi kommer att ta bilder av gästerna individuellt med hjälp av astrofotograferingstekniker som visar stjärntäcket ovanför dig. Kostnadsfritt! Ta med dig fina minnen från Teneriffas mörka himmel hem!

Teneriffa: Upplevelse av solnedgång och stjärnskådning i Teide nationalpark

Teneriffa: Upplevelse av solnedgång och stjärnskådning i Teide nationalpark

Förbered dig på att bli imponerad av landskapet, vyerna, solnedgångarna och den klara, stjärnfyllda himlen i Teide National Park, hem till Mount Teide (El Teide), den högsta punkten i Spanien och den tredje högsta vulkaniska strukturen i världen. Om du väljer en stjärnskådningsupplevelse från Night Skies Tenerife tar vi med dig på en fascinerande upptäcktsresa. Följ med våra vänliga expertguider för att uppleva den närmaste titt på vårt universum som erbjuds, med hjälp av de senaste högeffektiva lasrarna och teleskopen, lite vetenskap och sinne för humor. Vår Night Sky Star Safari är en omfattande stjärnskådningsaktivitet för alla. Med en måltid på en autentisk kanarisk restaurang på väg upp för berget och ett stopp för en fantastisk solnedgång ovanför molnhavet, är vår aktivitet din introduktion till natthimlen, stjärnorna och universum. Det inkluderar guidad användning av teleskop för observation av natthimlen med synliga planeter, månen, stjärnor, galaxer och mycket mer. Följ med oss på en safaritur över natthimlen med våra lasrar, där vi tittar på konstellationer och får detaljerade förklaringar om vetenskap och mytologi av kunniga astronomiguider. På Teneriffa är våra astronomiturer en idealisk utflykt för semesterfirare som drar nytta av att Teneriffa är en av de bästa platserna i världen för både professionell astronomi och amatörastronomi. Vårt mål är att du ska ha roligt när du observerar himlen och vi gör det enkelt för dig. Vi hoppas kunna ge dig så många WOW-ögonblick som möjligt!

Från Santiago del Teide: Quadtur i solnedgången till berget Teide

Från Santiago del Teide: Quadtur i solnedgången till berget Teide

Är du på jakt efter ett äventyr som tar andan ur dig? Då är Teide Sunset Quad-turen något för dig! Kryssa genom det vackra landskapet på Teneriffas vägar och stigar på en fyrhjuling. Bevittna en fängslande solnedgång på toppen av berget Teide, en av Spaniens mest magnifika vulkaner. Missa inte den här fantastiska upplevelsen, starta din fyrhjuling och utforska Teneriffa på ett sätt som du aldrig tidigare har gjort! Du hämtas från ditt hotell och körs till vårt kontor i Santiago del Teide, där du får en säkerhetsgenomgång och instruktioner om hur du ska köra fyrhjulingen. Vi börjar sedan vår resa mot berget Teide samtidigt som vi gör flera stopp på vägen upp för fotomöjligheter. Under resan till Teide-berget kan du beundra det fantastiska landskapet när du stiger upp mot 2000 meter över havet, en majestätisk plats för att titta på solnedgången. När vi når 2000 meter kommer vi att stanna och titta på den fantastiska solnedgången ovanför molnen med lite snacks och dryck. För att fullborda denna magiska upplevelse eskorterar vi dig sedan tillbaka till ditt hotell i slutet av turen. Den här dagsutflykten är en oförglömlig upplevelse som du inte vill missa!

Los Cristianos: Eco Yacht valskådningstur vid solnedgången

Los Cristianos: Eco Yacht valskådningstur vid solnedgången

Ge dig ut på en oförglömlig upplevelse på den berömda ekyachten Travelin' lady i Los cristianos. Där du kommer att njuta av en båttur som ger dig ett spektakulärt ögonblick där de sista besöken till valarna och de sista timmarna av ljus på ön kommer att ge dig en oförglömlig upplevelse. Du kommer att uppskatta en magnifik solnedgång där du kan se det sista ljuset som täcker klipporna i Los Cristianos och vår stora vulkan El Teide. Du får inte missa denna fantastiska upplevelse med din familj och vänner. där en fantastisk yacht tur kommer att äga rum mellan 1.30 timmar till 2 timmar investerar mest tid i sökandet efter valar och att njuta av den spektakulära utsikten över södra Teneriffa.

Teneriffa: Äventyrstur med fyrhjuling i nationalparken Teide

Teneriffa: Äventyrstur med fyrhjuling i nationalparken Teide

Ha nöje av en guidad fyrhjulings-rundtur i Teides nationalpark och på Teide, Spaniens högsta berg. Välj mellan olika rundtursalternativ med enmans- eller tvåmans-körning och med mötesplatser i Santa Cruz de Tenerife eller med upphämtning från hotell.   Res de 90 kilometerna från Playa Las Americas till Las Cañadas del Teide genom hjärtat av nationalparken upp till en höjd av 2 400 meter. Ta in de fantastiska utsikterna över ön från denna utsiktsplats och kör genom skogsområden och vulkaniska landskap. Under rundturen passerar du genom städerna Arona, La Escalona och Vilaflor, en charmig stad, och har tid att promenera eller fräscha upp dig innan du fortsätter uppstigningen. Slutligen anländer du till Boca del Tauce och har tid att koppla av, ta bilder och andas den friska bergsluften.

Teneriffa: Teide nationalpark heldagstur med upphämtning

Teneriffa: Teide nationalpark heldagstur med upphämtning

Utforska den mångfaldiga geografin och geologin på Teneriffa på en heldagstur till fyra distinkta landskap runtom öns högsta berg. Efter upphämtning från ditt hotell åker du till nationalarvet Teide och Teide nationalpark. Beundra de hisnande vyerna längs öns västra kust. Res genom de närliggande byarna, så som Vilaflor och se de magnifika tallskogarna innan du går till vulkanens platå. Förundras över det månlandskap som har används som inspelningsplatser för filmer så som "Apornas planet" och "Clash of the Titans". Kör genom Valle de La Orotava till Icod de los Vinos, känd för sina viner. Se det legendariska drakträdet, känt för sina mystiska krafter. Stanna för en kanarisk lunch (egen bekostnad), innan du åker till Garachico, en lokal stad som förstördes av vulkanutbrottet 1706. Upplev sedan Mascas magi och njut av fantastisk utsikt över La Gomera. Med endast cirka 120 invånare var Masca det traditionella gömstället för pirater och deras smuggelgods som stulits från fartygen från La Gomera. Passera de gigantiska klipporna i Los Gigantes innan transfern tillbaka till ditt hotell.

Teide: Guidad solnedgångs- och stjärnskådningstur med middag

Teide: Guidad solnedgångs- och stjärnskådningstur med middag

Få en glimt av Teides naturliga skönhet genom att kombinera två upplevelser i en dagsutflykt - en romantisk solnedgång och stjärnskådning. Utforska nationalparken Mount Teide och njut av ett glas Cava i solnedgången. När natten faller, se de förtrollande stjärnkonstellationerna med hjälp av din guide och teleskop. Börja din dagsutflykt med en upphämtning på hotellet. Under bilfärden kan du njuta av panoramautsikten över Teneriffa och insupa doften av tallskogarna i Teide nationalpark. Bryt igenom molnen på 7 000 fot och förundras över den häpnadsväckande utsikten över Atlanten och öarna i skärgården. Se solen smälta i mjuka rosa, röda och lila färger och fira solnedgången med ett glas kyld mousserande cava. När mörkret täcker himlen kan du bli tagen med på en rundtur bland stjärnorna av en av de få professionella astronomiguiderna i världen. Låt din guide kommentera live, exklusivt på ett språk, om kartläggning av natthimlen och användning av teleskop förhöjer din upplevelse av stjärntittande.

Teneriffa: Dagsutflykt till Teideberget, Masca, Icod och Garachico

Teneriffa: Dagsutflykt till Teideberget, Masca, Icod och Garachico

Upptäck några av Teneriffas mest extraordinära platser som nationalparken El Teide, lavapoolerna i Garachico och bergsbyn Masca. Lär dig om öns historia längs vägen. Begynna din tur vid det magnifika världsarvet El Teide nationalpark. Se de imponerande lavaformationerna i Los Roques de Garcia och lär dig om parkens naturhistoria med utsikt över Spaniens högsta punkt, berget Teide. Fortsätt till den charmiga staden Icod de los Vinos och se det urgamla drakträdet - det hundraåriga dracaena-trädet. Besök Garachico, en stad som delvis förstördes av ett vulkanutbrott 1706, och beundra den typiska kanariska arkitekturen och de unika lavapoolerna. Njut av det fantastiska landskapet på väg till den dramatiska bergsbyn Masca. Njut av utsikten över den frodiga dalen och det hisnande blå havet i fjärran. Passera sedan förbi den pulserande staden Santiago del Teide på vägen tillbaka till ditt hotell.

De mest populära sevärdheterna i Teide nationalpark

Att göra i Teide

Städer i Spanien

Teide: Fler aktiviteter och sevärdheter

Teide: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Teide

Samlat omdöme

4.5
(5 170 recensioner)

Mycket bra turné, reseguiden var fantastisk - mycket informativ och full av intressanta fakta. Han översatte all information sömlöst mellan 3 språk. Busschauffören också mycket bra, försiktig och skicklig körning av en stor buss på hårnålsböjsvägar! Vi kunde inte ta linbanan på grund av att det var lite blåsigt men vi stannade vid ett par områden för en promenad runt inklusive ett stopp vid besökscentret och var en fantastisk dag ute. Blev avsläppt strax efter 15.00 så det var bra att tillbringa sen eftermiddag vid poolen för att svalka sig efter resan.

Jag gick på turnén med min vän och vi hade tur eftersom det råkade vara den första dagen under de senaste två veckorna som leden till toppen var öppen (den har varit stängd på grund av de isiga förhållandena). Vår guide Miriam var fantastisk! Speciellt tack till henne. Hon var rolig och gav oss bra instruktioner och berättade mycket intressant information om Teide och Teneriffa i allmänhet. Att få se utsikten från toppen var höjdpunkten på vår resa på Teneriffa. Turen till Teide-toppen var fantastisk. Jag skulle gärna rekommendera denna turné till alla!

Fantastisk och spännande upplevelse. Guiden Craig var superbra, trevlig och engagerad och gav alla god tid vid teleskopen. Och busschauffören också väldigt bra lugn och fin körning i mörkret på dom svängiga serpentin vägarna. 12 poäng av 10 möjliga till båda och turen i sin helhet! Birgitta & Thomas Sandklef Sweden

Vi var en liten grupp på 6 turister och vår guide José var mycket pålitlig, erfaren, lugn, vänlig, öppen, tillgänglig,...kort sagt: vi blev väldigt väl omhändertagna, kände oss väldigt bekväma, turnén var mycket underhållande och intressant . Och utsikten från toppen är ovärderlig! Högt rekommenderad!

Mycket bra organiserat och mycket bra och kunnig guide! Smidig upphämtning och lämning.