Lägg till datum

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala

Teatro alla Scala: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Milano: Historisk rundtur & biljett till den sista måltiden

1. Milano: Historisk rundtur & biljett till den sista måltiden

Upptäck höjdpunkterna i Milano på en historisk vandringstur som inkluderar en skip-the-line-biljett för att se Da Vincis mästerverk "Den sista måltiden". Möt din guide vid kyrkan Santa Maria delle Grazie för att få snabb tillgång till världens mest berömda renässansmålning. Visningarna är strikt begränsade och det tar upp till 15 minuter att studera Da Vincis detaljer. Promenera sedan till Sforzaslottet och den omgivande parken. Fästningen byggdes på 1300-talet av de viktigaste familjerna i Milano och är nu hem för många viktiga utställningar och museer. Gå längs Via Dante till Piazza dei Mercanti, platsen för stadens medeltida marknad. Fortsätt till den överdådiga teatern La Scala, som byggdes 1776 på Piazza della Scala. Gå in i den glastäckta Galleria Vittorio Emanuele II för att se ett mirakel av 1800-talets ingenjörskonst. Avsluta utanför Duomo och beundra fasaden på Milanos mest symboliska byggnad.

Milano: 24, 48 eller 72 timmars Hop-On Hop-Off bussbiljett

2. Milano: 24, 48 eller 72 timmars Hop-On Hop-Off bussbiljett

Ta del av denna biljett till Milanos öppna hop-on-hop-off sightseeingbuss och njut av panoramautsikter över staden. Biljetten ger dig tillgång till fyra separata men sammanhängande busslingor och låter dig hoppa av vid de sevärdheter du vill utforska ytterligare. Välj mellan kommentarer på tio språk via en audioguide och hör fakta om anmärkningsvärda byggnader som Operahuset och Castello Sforzesco. Du får också lära dig mer om lokal mat, inklusive receptet på Cotoletta alla Milanese och historien om panettone. Linje A:  Hållplats 1 - Castello Hållplats 2 - Cadorna Hållplats 3 - Cenacola Hållplats 4 - Corso Magenta Hållplats 5 - Duomo Hållplats 6 - Manzoni - Scala Hållplats 7 - Manin Hållplats 8 - Moscova Linje B: Hållplats 1 - Duomo Hållplats 2 - La Scala Hållplats 3 - Manin Hållplats 4 - Repubblica Hållplats 5 - Palazzo Lombardia Hållplats 6 - Stazione Centrale Hållplats 7 - Buenos Aires Hållplats 8 - Porta Venezia Hållplats 9 - San Babila Linje C: Hållplats 1 - Castello Hållplats 2 - Acquario Stopp 3 - Arco della Pace Hållplats 4 - City Life Hållplats 5 - Casa Milan Hållplats 6 - Mico - kongresscentret Hållplats 7 - Lotto - Montebianco Hållplats 8 - Lido Hållplats 9 - Ippodromo Hållplats 10 - Stadio San Siro Hållplats 11 - Lotto - Monterosa Hållplats 12 - Buonarroti Hållplats 13 - Pagano Hållplats 14 - Conciliazione Hållplats 15 - Parco Sempione Linje D: Hållplats 1 - Castello Hållplats 2 - Cadorna Hållplats 3 - Cenacola Hållplats 4 - Navigli Hållplats 5 - Via Olona Hållplats 6 - Corso Magenta Hållplats 7 - Duomo Hållplats 8 – La Scala Hållplats 9 - Brera

Milano: La Scala Museum och teatertur

3. Milano: La Scala Museum och teatertur

Upptäck Milanos rika musikaliska historia på en guidad tur genom en av världens ledande operateatrar. La Scala inrymmer också ett eget museum med en stor samling dräkter, instrument och annan musikalisk kuriosa, samt ett galleri av byster och målningar som porträtterar några av den klassiska musikens största artister, däribland Giussepe Verdi och Arturo Toscanini. Utforska museet och hör fascinerande berättelser och anekdoter om några av de fantastiska musiker som har uppträtt på La Scalas berömda scen. Förlora dig i själva teaterns magi, med utsikt från balkongen över teaterns neoklassiska interiör och monumentala kristallkrona. Med bra tajming och lite tur kanske du även får se artisterna repetera!

Milano: La Scala teater och museum guidad tur

4. Milano: La Scala teater och museum guidad tur

Utforska La Scala-teatern i hjärtat av Milano på en guidad rundtur och lär dig mer om dess långa historia och de berömda musiker och operasångare som har stått på dess scen. Besök La Scala-museet och upptäck en samling kostymer, scenografier och musikinstrument från anmärkningsvärda föreställningar. Ta dig till La Scala-teatern som ligger mitt i hjärtat av staden, bara några steg från katedralen och Vittorio Emanuele-gallerian. Möt din guide som tar dig med på en resa genom musik- och teaterhistorien på en av Italiens mest kulturellt betydelsefulla platser. Beundra den fantastiska interiören i detta eleganta operahus som har stått i generationer. Lär dig mer om de musiklegender som har uppträtt på dess historiska scen, inklusive Giuseppe Verdi, Gioachino Rossini, Luciano Pavarotti och Maria Callas. Besök sedan La Scala Theatre Museum och upptäck scenografier, musikinstrument och kostymer som använts i teaterns största föreställningar. Se en samling privata artefakter som vittnar om teaterns rika historia och kulturella påverkan.

Milano: La Scala teater och museum rundtur med inträdesbiljetter

5. Milano: La Scala teater och museum rundtur med inträdesbiljetter

Om du inte kan vänta med att besöka musikens tempel i Milano, behöver du inte leta längre: den här guidade rundturen är för dig! Den leder dig genom Teatro alla Scalas 240-åriga historia. Turen är helt och hållet ägnad åt att besöka det världsberömda Teatro alla Scala. Vår guide leder dig genom dess museala gallerier och berättar hemligheter och detaljer om dess mest framstående föreställningar och extravaganta huvudpersoner. Museet visar en rik samling kostymer och musikinstrument, samt ett galleri med porträtt och byster som representerar historiens stora musiker. Guiden kommer också att berätta kuriosa om livet för de artister som har uppträtt på denna viktiga scen, till exempel Verdi, Toscanini, Maria Callas, Luciano Pavarotti eller Carla Fracci. Slutligen kommer du också att kunna få en smygtitt in i teatern! När du går runt i teatern och museet får du en inblick bakom kulisserna i operaproduktioner som i över 200 år har haft några av världens bästa sångare.

Milano: La Scala Museum Tour med valfri Hop-on Hop-off-buss

6. Milano: La Scala Museum Tour med valfri Hop-on Hop-off-buss

Stig in i La Scala och kom till en plats där opera verkligen blomstrade och blev en av de mest populära formerna av underhållning. Upptäck kompositörer som Bellini, Rossini och Verdi, och var de skapade några av sina viktigaste verk. Utforska La Scala-museet, den perfekta platsen för din reseguide att glädja dig med intressanta anekdoter och ta dig igenom en enorm samling av föremål, instrument och andra musikaliska nyfikenheter. Se ett galleri med byster och målningar som skildrar de viktigaste operakompositörerna och sångarna, inklusive Giuseppe Verdi och Arturo Toscanini. Den här rundturen inkluderar också den unika möjligheten att se insidan av teatern från en av lådorna (om inte exceptionellt stängt av arenan vid speciella tillfällen). Lägg till den valfria Hop on Hop off 2-dagarsbiljetten för att besöka staden på panoramabussar.

Milano: Guidad rundtur i Duomo, Sista måltiden och stadens centrum

7. Milano: Guidad rundtur i Duomo, Sista måltiden och stadens centrum

Låt dig uppslukas av Milanos karisma när du ger dig ut på en halvdagsvandring. Med expertis från en lokal guide, låt dig svepas bort av historien, drama och överflöd som gör Milan magiskt. Njut av hoppa över linjeåtkomst och fantastisk utsikt över ikoniska sevärdheter som Duomo och Last Supper. Möt din lokala guide och medresenärer för att orientera dig med dagens resplan. Beroende på biljetttillgänglighet går du först till Last Supper eller Duomo. Om det sista måltiden är först på dagordningen, hör berättelser om den tragiska historien och restaureringen av da Vincis väggmålning på vägen. Gå in i den lilla, ödmjuka kyrkan Santa Maria delle Grazie - ett heligt och privat utrymme för en helig målning. Endast ett litet antal människor kan besöka mästerverket varje dag, vilket hjälper till att bevara denna bräckliga konst. Stå i vördnad inför den imponerande, 24 fot med 30 fot väggmålning. Medan du tittar på da Vincis skildring av en av de mest kända nätterna i Jesu liv, dra nytta av din guide, som kan verifiera eller motbevisa folklore, myter, hemligheter och fakta om det sista nattvarden. När du har beundrat varje detalj i detta mästerverk, gör du dig tillbaka utanför. När du lämnar kyrkan kommer du att gå till Galleria Vittorio Emanuele II, en av världens mest historiska köpcentra. I en byggnad som ser mer ut som ett barockpalats, beundra de berömda butikerna Gucci, Versace och Prada. Njut av köpcentrets rena överflöd. Fortsätt vidare till Brera-distriktet, ett historiskt område som är hem för Milanos mest kända invånare. På din väg passerar du förbi det medeltida Sforza-slottet och operahuset La Scala. När din guide regalerar dig med berättelser om området, känner du att staden kommer till liv innan du besöker en annan av Milanos huvudattraktioner. Sist, gå till en av de största katedralerna i världen: den magnifika Duomo of Milan. Ännu större än Peterskyrkan i Vatikanstaten och Markus i Venedig, beundra dess skala när du går in. Dyk ner i Duomos 600-åriga historia och upptäck vad som gjorde denna magnifika Duomo till en av Milanos främsta turistattraktioner.

Milano: Guidad rundvandring & köföreträde till "Nattvarden"

8. Milano: Guidad rundvandring & köföreträde till "Nattvarden"

Följ med din guide på en rundvandring av Milanos historiska centrum och få en titt på monumenten på Piazza del Duomo där Duomo di Milano (Milanos gotiska katedral) byggdes under nästan sex århundraden. Gå in i en av världens äldsta shoppinggallerior på Galleria Vittorio Emanuele II. Följ i fotspåren av kända operastjärnor på teatern La Scala. Upptäck gator som Via Dante, som gjort Milano känd som världens modehuvudstad. Lär dig om Milanos rika historia och hör intressanta anekdoter längs vägen. Fortsätt sedan förbi de långa köerna för att beundra da Vincis "Nattvarden" inuti matsalen i kyrkan Santa Maria delle Grazie. Ha fördel av prioriterat inträde med köföreträde och lär dig historia av din guide om Leonardo da Vincis fascinerande och berömda fresk.

Milano-passet: Gratis entré, rundturer & rabatter i 2 dagar

9. Milano-passet: Gratis entré, rundturer & rabatter i 2 dagar

Se det bästa av Milano i din egen takt och spara pengar med det praktiska 2-dagars Milanopasset, som erbjuder gratis inträde till museer och rabatter på anslutna företag värda mer än 300 euro. Ditt Milan Pass är giltigt i 48 timmar från det ögonblick du hämtar det och är tillgängligt med 2 exklusiva transportalternativ för att få ut det bästa av din vistelse. Välj ett Milan Pass med Hop-On Hop-Off Sightseeing Bussbiljett och turnera staden ombord på den öppna dubbeldäckarbussen. Bussen är tillgänglig 7 dagar i veckan och kör över 3 linjer med mer än 40 stopp. Lär dig mer från ljudkommentaren ombord, tillgänglig på 8 språk (inklusive 3 exklusiva kommentarer för barn). Ett Milan Pass med ATM kollektivtrafikbiljett ger dig tillgång till 5 tunnelbanelinjer och mer än 100 spårvagns- och busslinjer. Njut av gratis, obegränsad 48-timmarsresa på stadens kollektivtrafiksystem med en enkel biljett. Du kan även köpa hela paketet och få ett Milan Pass med både hop-on hop-off sightseeingbiljett och tillgång till ATM kollektivtrafiksystem. Njut av gratis inträde till stadens attraktioner som t.ex: Tillgång till Duomo-katedralens takterrasser (med hiss) La Scala museum och teater Pinacoteca Ambrosiana Museum för vetenskap och teknik Casa Milan - Mondo Milanos museum Leonardo 3 - interaktivt museum "Leonardos värld" Vigna di Leonardo - Leonardos vingård Bagatti Valsecchi Museet Museo d'Arte e Scienza - Konst- och vetenskapsmuseumNavigli Canal Cruise (vår/sommar)Shuttle bus till outletbutiker

Milano: Guidad rundtur på Scala-teatern utan att gå i förväg

10. Milano: Guidad rundtur på Scala-teatern utan att gå i förväg

Lär dig mer om den ikoniska La Scala-teatern. Din guide tar dig tillbaka i tiden för att bevittna de mästerverk som skapats av genier, från Verdi till Toscanini och Barenboim. Beundra den stolta musikaliska historia som Milano har att erbjuda och den konstnärliga kreativitet som föddes i denna stad, på en guidad tur genom ett av världens mest kända operahus. Teatern La Scala, som invigdes 1778, fungerar inte bara som en ljusfyr för alla älskare av klassisk musik, utan här finns också en stor samling av scenografi, kostymer och musikinstrument. Besök detta hisnande arkitektoniska underverk och lyssna på de vackert berättade historierna och anekdoterna från en engelskspråkig expertguide. Få chansen att fördjupa dig i den magiska atmosfären på denna fantastiska teater och bli förälskad i den neoklassiska interiören. Ta en titt på den förtrollande kristallkronan och kanske med lite tur får du en chans att få en glimt av de repeterande artisterna.

86 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Teatro alla Scala

Teatro alla Scala: Fler aktiviteter och sevärdheter

Teatro alla Scala: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Teatro alla Scala

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 11 933 omdömen

Vi hade en perfekt tid. Vår guide Alessandra har kombinerat sin djupa kunskap om historiska fakta med intressanta berättelser som du inte kan hitta i någon reseguide. Tack, Alessandra, för att du gjorde oss nyfikna på att upptäcka Milano ännu mer!

Lara var en bra guide. Hon var informativ och humoristisk! Överlag underbar upplevelse trots att det regnade. Vi lärde oss mycket och så glada att vi valde denna turné

Allt fungerade bra. Vår guide hittade den perfekta blandningen av information, bakgrund och humor. Vi var riktigt nöjda och inspirerade efter dessa tre timmar!

Guiden var kunnig och rolig. Vi gick bara in i den sista kvällsmaten och gick därifrån efteråt liksom många andra i gruppen.

Mycket välorganiserat besök med en spännande guide som delar sin utmärkta kunskap om Milano och Leonardo Da Vinci.