Saker att göra i
Tamarindfallen

Tamarindfallen: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mauritius: Tamarind Falls höjdpunkter 3 timmars vandringstur

Mauritius: Tamarind Falls höjdpunkter 3 timmars vandringstur

Vid busstationen Henrietta blir du mött av din guide som ger en kort genomgång av vandringen. Påbörja din tre timmars vandringsupplevelse genom att gå genom sockerrörsfält för att nå ingången till dalgången medan du beundrar det underbara landskapet runtomkring. Ta dig ner i dalgången och efter 30 minuters vandring når du det första av många vattenfall. Ta chansen att bada i de naturliga poolerna som är som uthuggna i berget. Lär dig om växter, djur och Mauritius historia av din guide. Avsluta din rundtur vid Tamarind-fallen, det mest imponerande vattenfallet, innan du vandrar tillbaka till utgångspunkten.

Mauritius: Tamarind Falls guidad vandring med simning och lunch

Mauritius: Tamarind Falls guidad vandring med simning och lunch

The 7 Cascades eller Tamarind Falls som det kallas ligger i distriktet Black River Gorge nära byn Henrietta. Källan till vattenfallen börjar från Tamarindfloden och består av minst 7 samtidigt fantastiska vattenfall. Det omgivande området är känt för sin hisnande natur eftersom det är fyllt med exotiska och inhemska växter, träd och vackra fågelarter vilket gör det till en eftertraktad destination för alla naturälskare eller äventyrares bucket list. Utan tvekan är det enda sättet att grundligt njuta och upptäcka denna dolda pärla mitt i Mauritius med en erfaren guide på vår 5 till 6 timmars vandring. Efter en kort säkerhetsgenomgång och introduktion, gå längs leden i cirka 40 minuter tills du når den första delen av Tamarind Falls canyon. När du ger dig ut på detta fantastiska äventyr med canyoning och vandring börjar du glömma vardagens liv och rörelse när du blir överväldigad av detta vackra landskap. Avståndet mellan första och andra platån är kort och kan endast nås genom en brant nedförsbacke. Det är här du kommer att ha ditt första tillfälle att hoppa från vattenfallet ner i bassängen nedanför, ett fall på cirka sju meter, men ändå det snabbaste sättet att komma ner till nästa platå !! För icke-hoppare, oroa dig inte! Du kan klättra nerför en stig för att nå platån och ändå njuta av ett uppfriskande dopp i det svala, klara vattnet. Vid ankomsten till det femte vattenfallet finns det två sätt att ta sig ner. Det första sättet är ett fem meter långt hopp i den vattenfyllda bassängen nedanför eller så kan du klättra ner och dra nytta av de närliggande träden och grenarna som skapar en naturlig stege. Naturligtvis, om du väljer det andra alternativet kommer vår skickliga guide alltid att finnas vid din sida för att garantera din säkerhet och vägleda dig. Detta är en av de främsta anledningarna till att det är viktigt att ha en erfaren guide med sig. Om du känner dig sugen på att svalka dig efter att ha klättrat ner, kan du fortfarande ta ett avkopplande dopp i bassängen av laguntyp längst ner på det femte vattenfallet. I slutet av detta äventyr och när du når målet att stå på toppen av det sjunde vattenfallet överväldigar en känsla av prestation dig när den sätter scenen för en fantastisk utsikt över den grönskande kanjonen. En chans att se tillbaka på terrängen du har täckt från det första vattenfallet, det sätter också i perspektiv hur höga dessa magnifika vattenfall verkligen är. Från toppen av det sjunde vattenfallet till bassängen är det cirka 60 meters fallhöjd, så för de spänningssökande som inte är rädda för höjder och vill ta en närmare titt, är det klokt att ligga på mage precis nära kanten av vattenfallet. The 7 Cascades är verkligen värt ett besök!

Mauritius: Vattenfallsvandring med lokal guide och lätt picknick

Mauritius: Vattenfallsvandring med lokal guide och lätt picknick

Gör dig redo att ge dig ut på ett äventyr fyllt av skratt, glädje och oförglömliga ögonblick tillsammans med en livlig lokal guide. Vi ger oss ut på en 3 timmars djungelexpedition och besöker 4 av de 7 vattenfallen, vandrar längs vandringsleder och har tid för ett uppfriskande dopp i det svala vattnet. Börja ditt äventyr genom att träffa din guide på den angivna mötesplatsen. Låt dig imponeras när du tar dig ner genom varje vattenfall. Vandra längs vandringsleden som slingrar sig ner genom grönskande, tropiska skogar som omsluter dig i en baldakin av livlig grönska. Fortsätt vägen ner och njut av hisnande vyer över dalar och raviner. Bevittna panoramautsikt som ger glimtar av Mauritius orörda skönhet och ger perfekta fotomöjligheter för att fånga kärnan i ditt äventyr. Gå längs leden och stöta på lugna pooler. Ta ett dopp i det svala vattnet innan vi beger oss tillbaka!

Mauritius: Utforska Tamarindfallen med en guide

Mauritius: Utforska Tamarindfallen med en guide

Vandra uppför den slående kanjonen Tamarind Falls, en av Mauritius mest populära attraktioner, under ledning av en erfaren bergsklättrare. Den första delen av vandringen kommer att gå genom frodig regnskog, inklusive en flodövergång. Se till att hålla utkik efter de fenomenala och sällsynta endemiska fåglarna och växterna. Titta på de sammanhängande vattenfallen och lyssna på fåglarnas kvitter när du klättrar uppför kanjonens plattformar och ett avsnitt med bergsklättring. Längs vägen berättar din guide historiska berättelser om Mauritius förflutna och betydelsen av dessa fall. Pausa vid någon av plattformarna för att ta ett dopp i vattenfallens ljuvliga vatten. Ta en stund att beundra den hisnande utsikten som omger dig när du bekvämt kyler ner dig. Fortsätt att gå uppför några branta sektioner medan du tar in den djupa kanjonens landskap under dig. Försök att inte tappa hakan när du ser den intensiva skönhet och natur som Mauritius är så känt för, och se till att ta några välförtjänta bilder. Låt det forsande vattnet massera din rygg under det sista vattenfallet innan du ger dig iväg för att nå toppen av Tamarind Falls.

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Chamarel 7 färger och vattenfall - exklusiv tur i sydväst

Resan börjar med upphämtning på ditt hotell / Airbnb var som helst i Mauritius. 1. Besök Trou aux Cerf-kratern. (Den vilande vulkanen i Mauritius där den frodiga vegetationen och tropiska växterna kommer att ta andan ur dig.) 2. Besök Mare aux Vacoas (den största reservoaren i Mauritius) 3. Fortsätt till Grand Bassin (det hinduiska templet och den heliga sjön) 4. Få se vilda apor i deras naturliga livsmiljö. 5. Utforska 7 Colored Earth Geopark och Chamaral vattenfall, 5. Besök ytterligare 2 vattenfall (Alexandra falls & Black River Gorge) 6. Möjlighet att äta lunch på Le chamarel Restaurant 7. Besök romdestilleriet i Chamarel (upplev tillverkningen av traditionell mauritisk rom) 8. Upplev Curious Corner (valfritt besök) 9. Besök utsiktsplatsen Gorge (få panoramautsikt över landsbygdslandskapet i Black River-distriktet och topparna på Le Morne Brabant-berget) 10. Efter dagsutflykten kör vi tillbaka till ditt hotell eller Airbnb.

Vandring bland de 7 vattenfallen inklusive lunch och transfer

Vandring bland de 7 vattenfallen inklusive lunch och transfer

Börja din 7 timmars vandringstur med en gratis hotellupphämtning vid ditt boende var som helst på paradisön. Du kommer att träffas och hälsas av vår certifierade guide och efter ombordstigning till ditt bekväma fordon, sedan iväg till Henrietta. Att utforska de magnifika 7 vattenfallen gör det till en unik och minnesvärd upplevelse. Detta är en heldags vandringsresa till Tamarind Falls är en av de mest populära vandringsresorna i Mauritius och det är en livstidsupplevelse för naturälskare. Denna vandringstur är 6 till 7 timmar lång. Den är måttlig, rolig och tillgänglig för alla. Vandringsturen börjar kl. 09.00 med en säkerhetsgenomgång och introduktion av utrustning av vår högt kvalificerade guide. Du kommer att få se Tamarindfallen på nära håll, ta ett svalkande bad längst ner i fallserien, vandra genom Mauritius skog och ha ett riktigt spännande äventyr. För att svalka dig kan du också ta en avkopplande simtur i lagunen typ bassängen ner. Efteråt, ca kl. 12.15, äter ni er lunch i närheten av vattenfallet (picknick-stil). Dessa vandringsutflykter och vandringar kommer att vara under erfaren och professionell ledning av en av de bästa guiderna i Mauritius, samtidigt som han delar sin lokala kunskap och kärlek till naturen. Ibland kommer vandringen att vara i skogen, ibland i ett öppet område på basaltstenen i närheten av vattnet. Det är fritt fram att ta ett dopp i vattnet eller njuta av en naturlig massage stående under kaskaden. Utan tvekan är detta en av de vackraste och lugnaste platserna på Mauritius, och en av de bästa platserna för natur- och djurälskare, och för att hitta exotiska växter och fåglar. Om du tycker att bilderna ser trevliga ut, tro mig att det är dubbelt så trevligt i verkligheten. Det är verkligen ett världsunder hur de 7 vattenfallen ligger under varandra i en vacker grön dal där du också kan se den vitstjärtade tropiska sjöfågeln flyga. Som så många andra platser på Mauritius är denna plats fortfarande 100% natur. När man vandrar till Tamarind Fall med sin hisnande utsikt över berg, floder, skogar och vattenfall upptäcker man ett magnifikt naturparadis. Det blå vattnet som strömmar över kaskaden ligger mitt bland tjocka gröna buskar och träd och blir för oemotståndligt, och du kan inte låta bli att komma in i vattnet bara för ett litet dopp åtminstone. Hela scenen är verkligen hypnotisk och drar dig närmare. Vattenfallet förser två reservoarer på ön med vatten, nämligen Mare Longue-reservoaren och Tamarind-reservoaren. Tamarind-vattenfallen förser också öns viktigaste vattenkraftverk med vatten. Att passera bakom de spektakulära vattenfallen är helt enkelt en ljuvlig upplevelse. Den stora, uppfriskande dammen som ligger vid vattenfallets fot är mycket tillgänglig för en trevlig simtur. Du kan också njuta av en naturlig massage under kaskaden. Ön är vulkanisk och har flera hisnande bergstoppar och dalar som man kan utforska till fots. Ön är välkänd för sin särpräglade flora och fauna. Efter en lång dag på upptäcktsfärd avslutas din vandringsresa med transport tillbaka till ditt hotell.

Mauritius: Guidad vandring i Tamarind Falls med hotelltransfer

Mauritius: Guidad vandring i Tamarind Falls med hotelltransfer

Tamarind Falls vandring tar dig genom ett orört tropiskt landskap och visar skönheten i Mauritius robusta inre. Under hela vandringen får du magnifika vyer över de omgivande bergen och dalarna, vilket ger gott om fotomöjligheter. Den frodiga vegetationen, inklusive tamarindträd, ormbunkar och vildblommor, bidrar till ledens natursköna skönhet. Vandringen är en relativt lätt vandring genom denna terräng och är lämplig för vandrare på alla nivåer, så länge deras hälsa tillåter det (en måttlig nivå av fysisk kondition krävs). Den täcker de första av de 7 vattenfallen. Vandringarna leds av en erfaren och entusiastisk guide som gärna delar med sig av sin kunskap om ett av Mauritius naturliga underverk.

7 Cascades halvdag

7 Cascades halvdag

Denna tre till fyra timmar långa vandring till Tamarind Falls är en av de mest populära utflykterna på ön, eftersom den är ganska lätt och rolig för alla. Vandringen kan göras av någon med liten eller ingen tidigare vandringserfarenhet under ledning av en erfaren guide. Under hela promenaden kommer du att uppleva en underbar kontakt med naturen som ger dig en otrolig möjlighet att koppla bort och bryta dig loss från det dagliga livets liv och rörelse. När du vandrar mellan skogen och basaltklipporna nära vattnet kommer du att överväldigas av lugnet och tystnaden medan du njuter av utsikten över den frodiga gröna kanjonen och det 40 meter höga vattenfallet, som du kan gå bakom. Att gå bakom detta spektakulära vattenfall är en underbar upplevelse, där du kan se solstrålarna stråla genom vattenfallet. Den stora bassängen vid vattenfallets fot är en idealisk plats för att plaska runt och svalka sig och erbjuder en naturlig fotmassage från det kaskadfallande vattnet. Varje vattenfall ger dig möjlighet att njuta av unika landskap och scenarier på grund av dess höjd och vattenflöde. Det är viktigt att ha en erfaren guide vid din sida för att garantera din säkerhet och vägleda dig genom de bästa tillgängliga rutterna.

Abseiling/Kanyoning

Abseiling/Kanyoning

Aktiviteten börjar med en genomgång av de canyoningredskap/rep som kommer att användas under dagen.Våtdräkter, flytvästar, vattentät väska/behållare tillhandahålls för säkerhets skull.Deltagarna behöver bara badkläder, skor, vatten, myggmedel, solkräm etc. Det är en 3-timmars aktivitet som är lämplig för nybörjare. Abseil på 10m, 15m, 25m kan göras och aktiviteten består också av valfritt klipphopp (för att lägga till lite spänning:). Lokal mat / snacks / frukt, foton / videor erbjuds. Det sista vattenfallet på 55m högt kan ses innan du går till startpunkten. En 20min "vandring" när abseilaktivitet görs för att nå ut (bilparkering)

Mauritius: Privat tur på södra sidan och delfinäventyr

Mauritius: Privat tur på södra sidan och delfinäventyr

Upplev magin av att simma med delfiner i naturen och upptäck den fantastiska skönheten på södra sidan av Mauritius på en privat tur som tar dig till populära platser som Chamarels sjufärgade jordar, Grand Bassin och Alexandra Fall. Börja början på en verkligt fantastisk dag med en tidig avfärd på en motorbåt för att uppleva soluppgången bakom bergen. Njut av ett etiskt bad bland delfiner i det vilda. Känn dig trygg i vetskapen om att dessa vackra varelser inte hålls i fångenskap eller är avspärrade av stora båtar. Res till Tamarin-vattenfallen, Trou aux Cerfs-kratern, den heliga sjön (Grand Bassin), Alexandrafallen, utsiktsplatsen Black River Gorges och byn Chamarel med sina sjufärgade jordmåner. Fortsätt ner längs sydkusten, runt Maconde (hårnålskurva) innan du åker tillbaka till ditt boende.

Alla aktiviteter

20 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Populäraste attraktionerna i Black River

Saker att göra i Tamarindfallen

Städer i Mauritius

Tamarindfallen: Fler aktiviteter och sevärdheter

Tamarindfallen: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Tamarindfallen

Samlat omdöme

4.8
(165 recensioner)

Vår guide, Lucas, mötte oss och transporterade oss till startpunkten. Lucas var mycket uppmärksam på hälso- och säkerhetsfrågor om vandringen och vi kände oss väldigt trygga i hans händer. Hela äventyret var lysande/om än utmanande ibland. Lucas var mycket kunnig i det omgivande områdets historia och vi rekommenderar starkt denna resa. Bra gjort till Lucas för att han gjorde det så roligt. !

Vattenfallen var spektakulära, och vandringen, även om den var knepig ibland, var så rolig. Jag hade ett leende på läpparna hela tiden. Guiden var också lysande, gav en lätt lunch och hjälpte till med fotfäste i de svårare delarna av vandringen. Han gav oss också massor av tid för att simma i klippbassängerna vid varje vattenfall vilket var riktigt kul!

Vår guide Mark var utmärkt! Han var hjälpsam, han gav oss detaljerad information om Dina och Flore under vandringen och gav till och med vandringen en personlig touch genom att berätta lite mer om sig själv. Vandringen var underbar. Det var värt det. Utsikten och sevärdheterna var fantastiska! Och att simma nära ett vattenfall var fantastiskt!

Guiden som ledde vår turné (Jeremie) var helt fantastisk! Mycket professionell, han brydde sig om vår säkerhet och nöje. Han gav oss mycket intressant turistinformation. Och det viktigaste - Tamarind Falls var helt underbart och det var definitivt värt att se!

Mycket mer tufft än vad man trodde. Krävs en hel del fysik. Det var otroligt vackert med utsikten och alla vattenfall med möjlighet att bada. Guiden var väldigt uppmuntrande och trevlig. Rekommenderar vandringen starkt.