Våra mest rekommenderade saker att göra i Szczecin

Stettin: Privat rundvandring till Gamla stans höjdpunkter

1. Stettin: Privat rundvandring till Gamla stans höjdpunkter

Szczecin är en charmig hamnstad som är känd för sin unika stadsplanering baserad på Orions konstellation. Följ med oss på en resa för att upptäcka Szczecins arkitektoniska monument och fördjupa dig i stadens historia och urbana legender. Den 2 timmar långa turen följer den medeltida vägen genom Gamla stan. Du börjar vid den lugna parken Plac Andersa, där din privata guide visar dig ett par intressanta monument, till exempel Jan Czekanowskis bänk, som är en populär fotoplats för lokalbefolkningen och turister. Längre bort på Victory Square kan du beundra fontänen Water Gate och den vackra nygotiska arkitekturen i Sacred Heart of Jesus Church och Church of St Wojciech. Gå in i St Wojciech för att se eleganta utsmyckningar, ett fantastiskt altare och rosettfönster, och fördjupa dig i den fascinerande historien om kyrkan och dess beskyddare. Följ din privata guide genom Gamla stans livliga gator och få tips om de bästa lokala restaurangerna, pubarna och klubbarna. Se en av de enda betydande resterna av stadens befästningar från 1700-talet, hamnporten, och promenera till den högsta kyrkan i Pommern, den skyhöga 14th century Cathedral Basilica of St James the Apostle. Runt marknadstorget hittar du några adelsbostäder och utsmyckade hus, t.ex. Loitz-huset. Rundturen avslutas på det förtjusande Hay Market Square, med det gamla rådhuset och de fantastiska, färgglada husen i pepparkaksstil. Välj 3-timmarsalternativet för att lära dig ännu mer om Szczecin och njuta av en längre rutt. Promenera längs Piastowski Boulevard för att beundra den vackra utsikten över floden West Oder och upptäck stadens kronjuvel: Pomeranian Dukes 'Castle! Förundras över den eleganta exteriören med det medeltida astronomiska uret och gå in på renässansgårdarna för att höra fascinerande berättelser om de mäktiga hertigarna av Pommern. Slutligen kan du promenera längs den populära Chrobry Embankment för att se fantastiska monument som Chrobry Embankment Fountain och National Museum in Szczecin. Välj 4-timmarsalternativet för att berika din upplevelse med ett besök i ärkekatedralen Basilica of St James the Apostle (Szczecin Cathedral) och beundra den fenomenala panoramautsikten över staden från basilikans 110 meter höga torn. Dessutom får du en promenad runt Solidaritetstorget, där du kan se den kungliga porten, soluret och ett monument över offren i december 1970. Ni får också se den ikoniska, isliknande Karlowicz-filharmonin, som har fått flera arkitekturpriser för sin unika design med genomskinlig fasad av ribbat glas och spännande geometriska former.

Szczecin: Medeltida gamla stan: privat rundvandring

2. Szczecin: Medeltida gamla stan: privat rundvandring

Hör legender, fakta och historier om hertigdömet Pommern och upptäck resterna av stadens befästningar medan du vandrar med din privata guide. Börja vandringen vid Plac Andersa där du kommer att upptäcka några monument dolda av träden och växterna i parken. Se några romersk-katolska kyrkor, beundra deras fantastiska torn och ta en titt på interiören i Sankt Wojciechs kyrka. Därefter hittar du Water Gate, en fantastisk fontän som har en färgglad vattenshow efter solnedgången. Se den fantastiska katedralbasilikan St James the Apostle från 1300-talet. Passera förbi de före detta adelsresidenserna och de utsmyckade husen i Gamla stan, inklusive det dekorativa Loitz' Tenement, som nu är hemvist för den statliga högskolan för visuell konst. Promenera mot floden Odra för att se torget Market Sienny med sitt magnifika stadshus. Följ din guide till en av stadens bästa utsikter vid Bulwar Piastowski. Ta dig sedan vidare till Szczecins stolthet, det pommerska hertigslottet. Beundra slutligen de vackert utsmyckade byggnaderna och promenera slutligen längs Wały Chrobrego-promenaden.

Szczecin flygplats (SZZ): Busstransfer till/från Szczecin

3. Szczecin flygplats (SZZ): Busstransfer till/från Szczecin

Följ mig! Interglobus erbjuder utmärkta transportförbindelser till och från Szczecin Goleniow Solidarity Airport till Szczecin Turzyn Dworzec. Undvik besväret med att navigera i kollektivtrafiken före eller efter en lång resa, slappna istället av och njut av utsikten över Szczecin från din bekväma sittplats. Alla våra bussar har bekväma fåtöljer och har plats för skrymmande bagage och cyklar. Stig ombord på en modern buss för att lämna dina bekymmer bakom dig och anlända i tid till din destination på flygplatsen eller i staden. Håll kontakten med dina vänner eller slappna helt enkelt av med gratis WiFi, mediasystem och strömförsörjning i varje säte. Vissa bussar har dessutom en toalett för din bekvämlighet.

Polen/Europa: eSim mobil dataplan

4. Polen/Europa: eSim mobil dataplan

Gör din resa till Polen problemfri med ditt praktiska eSIM. Håll kontakten på resan med höghastighetstäckning i Polen och ytterligare 43 europeiska regioner (fullständig lista nedan). Köp och installera ditt eSIM när som helst och var som helst, och välj mellan en mängd olika datapaket, giltighetsalternativ och täckning i ytterligare länder. Skanna bara eSIM:s QR-kod för att komma åt alla dina viktiga appar på resan. Undvik besväret med att hantera flera SIM-kort med den här nollavfallslösningen. Skaffa ett eSIM per enhet och fyll på genom att köpa och aktivera ytterligare eSIM-abonnemang när du reser. När det har aktiverats börjar din täckning enligt din valda varaktighet. De flesta enheter som släpptes efter 2019 är kompatibla med eSIM (t.ex. iPhone XR, XS och modeller därefter, Google Pixel 4 och därefter). Om du är osäker kan du kontrollera kompatibilitetsriktlinjerna i fotot för att bekräfta behörighet. Om du inte kan ansluta till internet efter att ha installerat detta eSIM, följ felsökningsguiden för självhjälp i din GYG-kupong. Nätverkets täckning: Albanien, Belgien, Bulgarien, Cypern, Danmark, Estland, Finland, Frankrike, Gibraltar, Grekland, Irland, Island, Isle of Man, Italien, Jersey, Kazakstan, Kroatien, Lettland, Liechtenstein, Litauen, Luxemburg, Malta, Nederländerna, Nordmakedonien, Norge, Polen, Portugal, Rumänien, San Marino, Schweiz, Serbien, Slovakien, Slovenien, Spanien, Storbritannien, Sverige, Tjeckien, Turkiet, Ukraina, Uzbekistan, Tyskland, Österrike, Ungern och Vatikanstaten. Operatörer att använda i Polen: T-Mobile och Orange Polska

Szczecin Pomeranian Hertigarnas slott exteriör privat tur

5. Szczecin Pomeranian Hertigarnas slott exteriör privat tur

Vet du vilka hertigarna av Pommern var? Följ med vår passionerade lokala guide på en privat rundtur i Gamla stan för att upptäcka Szczecins högst rankade sevärdhet, hertigslottet. Besök slottets innergårdar och fördjupa dig i medeltida berättelser om hertigdömet Pommern. Upplev den levande historien i de pommerska hertigarnas slott. Boka en 2-timmars rundtur för att se hertigarnas slott i Szczecin. Din privata guide möter dig på en lämplig mötesplats vid Harbour Gate och tar dig på en promenad genom de många marknadstorgen och charmiga gatorna i Gamla stan, förbi den magnifika basilikan St James the Apostle. Vid varje korsning kommer du att upptäcka fler intressanta fakta och myter om Szczecin och Pommern. Stadens viktigaste kulturarv är dess renässansslott. Guiden visar dig de gamla häststallarna och slottets exteriörer tillsammans med levande kommentarer om livet under medeltiden, när slottet var det officiella sätet för mäktiga hertigar. Du kommer att utforska 2 innergårdar i Pomeranian Dukes 'Castle, beundra dess unika blandning av gotisk och Pomeranian mannerism arkitektonisk stil. Denna upplevelse kommer att låta dig lära känna Szczecin i ett nötskal! Välj en 3-timmars tur för att se mer av Szczecin! På denna längre stadsvandring får du se den kungliga porten på Solidaritetstorget, den moderna och avantgardistiska byggnaden för Karlowicz filharmoniska orkester och monumenten längs Wały Chrobrego. Den upphöjda strandpromenaden erbjuder pittoresk utsikt över Oderfloden och är en utmärkt plats att lära sig mer om polsk sjöfartshistoria.

Szczecin Polsk öl- och matprovning privat rundtur

6. Szczecin Polsk öl- och matprovning privat rundtur

Med över 1000 år av bryggeritradition är Polen en av de främsta destinationerna för högkvalitativt öl. Följ med på en rolig och kulturell öl- och matprovningstur i Szczecins historiska gamla stadsdel. Upptäck den rika smaken och aromen av öl från olika regioner i Polen. Besök de bästa lokala restaurangerna och pubarna och ha kul med lokalbefolkningen! Under den 2 timmar långa turen kommer du att uppleva den polska ölkulturen på 2 noggrant utvalda platser i Szczecins gamla stad. Vår ölexpertguide välkomnar dig med stor gästfrihet och skräddarsyr upplevelsen efter tillfället och dina preferenser. På var och en av de besökta platserna kommer din familj eller vänner att njuta av en rolig och kulturell ölprovning med massor av intressanta fakta och anekdoter om den polska ölvärlden. Upptäck mångfalden av ölsmaker och dofter från bryggerier från hela Polen, inklusive regionala öl från regionen Västpommern och hantverksöl från lokala mikrobryggerier i Szczecin. Smaka på 7 särskilt utvalda ölsorter, inklusive populära, regionala och hantverksmässiga ölmärken med matchande snacks. Skapa oförglömliga minnen och lär dig mer om den lokala bryggerihistorien och traditionerna! Välj 3-timmarsalternativet för att lära dig ännu mer om polska seder kring att dricka öl. Besök 3 unika platser, populära bland lokalbefolkningen för bra öl och autentisk atmosfär. Din kunniga ölexpertguide kommer att välja 11 olika ölsorter, inklusive populära, regionala och hantverksmässiga ölmärken, med matchande aptitretare som gör att ölen smakar ännu bättre! Fördjupa dig i den polska ölvärlden och festa med lokalbefolkningen! Välj 4-timmarsalternativet för att få en premiumupplevelse och bli en ölexpert! Smaka på 13 utvalda ölsorter med en mängd traditionella polska rätter, aptitretare och snacks. Denna öl- och matprovningstur inkluderar besök på 4 unika platser, inklusive en traditionell polsk restaurang. Din privata guide kommer att skräddarsy upplevelsen för att ge dig det roligaste på din utekväll i Szczecin.

Szczecin privat vodkaprovningstur

7. Szczecin privat vodkaprovningstur

Ta del av den fantastiska partyturen samtidigt som du får en fantastisk kombination av fakta och erfarenhet av Vodka. Ta med dina vänner på en provsmakning och lektion på samma gång. Du kommer att dricka vit, smaksatt vodka samt legendariska likörer och spela spelet för att jämföra smakerna bland dina kompisar. Guiden kommer att lära dig hur man dricker vodka enligt polsk tradition och berätta om de tillfällen då polackerna dricker vodka och varför det sägs vara nationaldrycken. Så det kommer att finnas mycket information för dig om polsk vodka, historia och kultur i Polen och staden. Alla platser är noggrant utvalda för att visa dig de olika atmosfärerna som återspeglar olika perioder av polsk kultur. Under rundturen får du också smaka på polska aptitretare som passar perfekt till vodka. Vi har förberett en fantastisk komposition av polska vodkor, inklusive 4 olika sorter: - vit vodka (potatis, spannmål) - smaksatt vodka (nötter, citron) - Likör - 70% Absint Under 2 timmar får du smaka på 5 vodkor och några aptitretare på 3 olika ställen. Om du vill prova fler olika smaker av vodka är 3-timmarsalternativet något för dig. Special 7 shots på 4 olika platser med aptitretare som passar perfekt till vodka. Det finns också möjlighet att välja 4-timmarsalternativet om du vill ha den bästa kombinationen av polska vodkaer och traditionell mat på 5 platser. Njut av 10 vodka och mer mat än du kan äta. Om du och dina killar gillar fest och nattliv är det absolut "måste göra" under din vistelse i Polen!

Szczecins underjordiska vägar och gamla stan - privat vandringstur

8. Szczecins underjordiska vägar och gamla stan - privat vandringstur

Szczecin är en fantastisk stad belägen i västra Pommern med en enorm och fascinerande historia. Genom åren var Szczecin en mycket viktig plats på kartorna under andra världskriget. Just här byggde tyskarna ett luftvärnsskydd som har överlevt till denna dag och nu har du en extraordinär möjlighet att utforska och ta reda på på egen hand hur det ser ut. Tyskarna använde korridorer från 1700-talet för att färdigställa detta skyddsrum. Efter andra världskriget omvandlades skyddsrummet till ett kärnvapenskyddsrum. Under luftangreppen var det ett skyddsrum för ca 5000 personer. Det är beläget på ett djup av 5 nivåer. Väggar och tak är gjorda av 3 meter armerad betong. Skyddsrummets totala yta är ca 3000 m2. Gå in och upplev en unik show med många utställningar, skyltdockor, foton, filmer som spelas upp med speciella ljud och ljus. Allt detta ger dig en intressant lektion om andra världskriget på ett spännande sätt. I 2-timmarsversionen kommer du att gå längs "World War II Route" i skyddsrummet som huvudattraktion och efter detta tar din guide dig också till Gamla stan där du kan beundra stadens medeltida sevärdheter, vackra landskap av Odra River från Bulwar Piastowski och se bedårande Market Sienny Square med rådhuset. För dem som vill se mer har vi också förberett ett 3-timmarsalternativ som inkluderar inte bara en, utan två! specialrutter i Undergrounds Shelter. Den andra är en annorlunda show om kalla kriget och livet under PRL-tiden. Du kommer att få två upplevelser i skyddsrummet och sedan promenera med din privata guide runt den fantastiska Gamla stan.

Szczecin: Privat tur med traditionell polsk mat

9. Szczecin: Privat tur med traditionell polsk mat

Upptäck hur matkulturen har starka rötter bland polackerna. På den här privata mat- och sightseeingturen visar din professionella guide dig de bästa rätterna från det polska köket på 2, 3 eller 4 noggrant utvalda lokala platser. På dessa platser får du en speciell möjlighet att prova, jämföra och välja vilken smak från ett rikt utbud av traditionella rätter du tycker bäst om. I varje alternativ ingår en guidad tur i Szczecins gamla stad. Välj det 2,5 timmar långa alternativet för att prova en grunduppsättning av mat på 2 ställen. Prova olika sorters dumplings, polskt kött och andra specialister. Njut också av 1 läskedryck med kaka och kaffe/te (utom soppa och öl). Alternativt kan du välja alternativet 3,5 timmar för att smaka ännu mer traditionell polsk mat på 3 ställen. Prova olika sorters dumplings, olika sorters polskt kött, andra specialiteter och traditionell soppa. I detta alternativ ingår 1 läskedryck och öl samt tårta och kaffe/te. Om du vill ha en ännu mer omfattande rundtur i Polens kultur och kök kan du välja det speciella 5 timmars alternativet. Den här turen innehåller en kombination av provsmakning av inte bara mat utan även vodka eller öl (du kan välja 8 sorters öl eller 8 sorters vodka shots) och en mer omfattande sightseeingutflykt.

Lägg till datum

Saker att göra i
Szczecin

Szczecin
16 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Szczecin

Utforska alla

Szczecin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Szczecin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.