Sydney

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Sydney

Saker att se och göra i Sydney

Alldeles invid en av världens största naturhamnar ligger urbana och behagliga Sydney med vackra stränder och vidsträckta berg runt husknuten. Här är några av de bästa sevärdheterna i Australiens största stad.

 • Operahuset

  1. Operahuset

  Sitt namn till trots ger Operahuset i Sydney faktiskt alla möjliga sorters konserter. Se till att uppleva en av dem i detta Australiens mest kända landmärke!

 • Sydney Harbour Bridge

  2. Sydney Harbour Bridge

  Sydney Harbour Bridge går under smeknamnet "Klädgalgen" och är mer än bara en vacker struktur. Du kan klättra på den också! Boka gärna en broklättring i gryningen.

 • Taronga Zoo

  3. Taronga Zoo

  Det ideellt drivna Taronga Zoo är en av Sydneys mest populära besöksmål med sina stängselfria inhägnader och återkommande föreläsningar – plus en vacker utsikt över hamnen för den som kan slita blicken från djuren!

 • The Rocks

  4. The Rocks

  Rocks, det vill säga stenar. Det låter kanske inte som det mest lovande stället för en guidad tur i Sydney, men Australiens första europeiska bosättning, "The Rocks" har i själva verket fått sitt namn från de historiska sandstensbyggnaderna som ligger där.

 • Sydney Tower Eye

  5. Sydney Tower Eye

  Ta dig upp till Sydneys högsta punkt och se ut över det hisnande vackra landskapet som sträcker sig ända bort till Blue Mountains. Inunder ligger dessutom shoppingcentrat Sydney Tower där det ofta går att göra riktigt bra fynd!

 • WILD LIFE Sydney Zoo

  6. WILD LIFE Sydney Zoo

  WILD LIFE Sydney är en förlängning av stadens akvarium och försöker efterlikna habitaten som Australiens karakteristiska djurarter bebor i det fria. Ett av de absolut bästa utflyktsmålen för en familj i Sydney!

 • Darling Harbour

  7. Darling Harbour

  Darling Harbours djärva silhuett kröner det myllrande turistdistriktet, och ståtar med allt från Chinese Garden of Friendship till världens största IMAX-skärm.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Vissa som flyr den nordiska hemisfärens kallaste månader kanske gillar de höga temperaturerna i januari och februari, men om du vill orka göra mer än bara ligga på stranden är de mildare temperaturerna i början av mars bättre. Ett budgetalternativ är att besöka Sydney under lågsäsongen i maj, då är det ännu lite kallare väder och billigare hotellpriser.

 • Hur länge ska jag stanna?

  Det beror förstås på vad du vill göra, men de självskrivna sevärdheterna kan klaras av på ett par dagar. Överväg att lägga till en dagsresa till Blue Mountains, och om du redan har bokat en längre vistelse behöver du inte oroa dig! Det händer tillräckligt mycket i Sydney för att hålla liv i till och med den mest kräsna av besökare.

 • Ta sig runt i Sydney

  De flesta av Sydneys främsta sevärdheter ligger i det centrala affärsdistriktet eller längs med hamnen. Om du inte vill gå till fots finns både City Circle-tåg och Monorail som trafikerar de flesta intressanta platser. Det finns också billig färjtrafik som dessutom bjuder på en fantastisk utsikt över Sydney från vattnet. Om du vill resa ännu längre kan du kolla tågtider och rutter på www.transportnsw.info.

Praktisk information

 • Språk
  Engelska
 • Valuta
  Australiska dollar (AUD)
 • Tidszon
  UTC (+10:00)
 • Landskod
  61
 • Bäst tid att åka
  Om du vill ha milda temperaturer är mars bra, men om du vill ha en budgetsemester och svalare väder passar maj bättre.

Alla saker att se i Sydney

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sydney? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sydney

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 10 418 omdömen

Just an awesome day with the best guide Hayden that showed us wild kangaroos and everything there is to know about Blue Mountains. Great breakfast in lovely surroundings. We got the chance to pet koalas and kangaroos in Featherdale wildlifepark and the day finished of with a harbour cruise in to Sydney. A day to remember!

En tur som innehåller allt. Fantastiska vyer och upplevelser. Blue Mountains måste upplevas. Vi fick en god lunch. På em djurparken med koalor och små känguru mm. Avslutades med båttur på Parramatta river in till centrala Sydney. Mycket bra guide, Steve, som engagerat lotsade oss runt.

FANTASTISKT! att bara vara där. Roligt att även få se en föreställning. Bra artister, med fantastiska röster. Trodde aldrig jag skulle komma dit, pga STORM.Skulle ta mig från Manley Beach Därför var jag x:tra glad att se föreställningen.

Häftigt att lyssna på konsert i en sån akitektomisk ikon!

Operahuset var ” futuristiskt” vackert både inifrån o utifrån. Kul att få lyssna på ett potpurri av operaklassiker, lättsam trevlig stämning, kvaliten på sånginsatserna ( det var fem sångare) varierade mellan mycket bra till medelmåttigt

En otroligt härlig upplevelse att flyga helikopter över Sydney tillsammans med min dotter och syster, dessutom var vår pilot (Ross ?) en super trevlig och duktig sådan . Rekommenderar verkligen att göra en Sydney flygning ❤️.