Saker att göra i
Swidnica

Våra mest rekommenderade saker att göra i Swidnica

Wroclaw: Nedre Schlesien, Ksiaz slott & Fredskyrkan rundtur

Wroclaw: Nedre Schlesien, Ksiaz slott & Fredskyrkan rundtur

Książ är det tredje största slottet i Polen och ligger på en majestätisk klippa vid sidan av floden Pelcznica. Slottet är vackert omgivet av skog på 395 meters höjd över havet och kallas ofta "Nedre Schlesiens pärla". Ett sådant läge som motsvarar byggnadens storlek är sällsynt i Europa. 1943 hade Hitlers paramilitära organisation stormat in i slottet och börjat bygga ett av de viktigaste kvarteren för Adolf Hitler. Fredskyrkan i Świdnica är Europas största religiösa timmerbyggnad och uppfördes i det forna Schlesien i mitten av 1600-talet, mitt under de religiösa stridigheter som följde på Westfaliska freden. Fredskyrkorna, som begränsades av de fysiska och politiska förhållandena, vittnar om strävan efter religionsfrihet och är ett sällsynt uttryck för luthersk ideologi i ett formspråk som vanligtvis förknippas med den katolska kyrkan. De byggdes utanför stadsmurarna, av trä eller lera och uppfördes på mindre än ett år, och finns nu med på UNESCO:s lista över världsarv. Świdnicas marknadstorg - en mycket charmig plats som är ett måste att besöka. Renoverade, färgglada radhus med gotiska reliker, vackra fontäner, inklusive en brunn med Neptunus från 1732, och imponerande belysning som belönats i tävlingar gör ett stort intryck. Palmhuset i Wałbrzych uppstod på initiativ av den siste representanten för Hochberg-dynastin i Książ-slottet, Hans Heinrich XV. Prinsen lät bygga det åt sin maka, Mary Theresa Cornwallis-West. Det är den enda anläggningen i Polen som har bevarats i sitt ursprungliga skick.

Nedre Schlesiens juveler Heldagstur från Wroclaw

Nedre Schlesiens juveler Heldagstur från Wroclaw

Börja denna heldagstur i Nedre Schlesien med ett besök till det magnifika slottet Ksiaz, som utan tvekan är ett av de största monumenten i regionen. Det är Polens tredje största slott och kallas också för "Neder-Slesiens pärla" och ligger inbäddat i den pittoreska dalen vid floden Pelcznica. Slottet kan skryta med många olika arkitektoniska stilar. Dess kamrar har en gång i tiden varit värd för framstående gäster som John Quincy Adams (en av USA:s första presidenter), Winston Churchill och kejsarna i både Tyskland och Ryssland. Besök den representativa delen, ta reda på historien om familjens uppgång och fall, hör om den otroliga förmögenheten, skandaler i det höga samhället, tragedier och varför slottet fortfarande rymmer vissa mysterier. Den sista platsen på din rundtur är den fantastiska fredskyrkan i Swidnica, som med rätta har förtjänat sin plats på Unescos världsarvslista. Den är ett magnifikt mästerverk av helig konst och byggdes ursprungligen av protestanterna av trä, halm och lera på 1600-talet. Swidnica är också födelseort för Manfred von Richthofen, även känd som "Röda baronen", en legend från första världskriget. Du kommer att ha möjlighet att se hans blygsamma hus.

Från Wroclaw: Ksiaz slott och Fredskyrkan i Swidnica

Från Wroclaw: Ksiaz slott och Fredskyrkan i Swidnica

Njut av en halvdagstur till en av de vackraste platserna i Nedre Schlesien. Först utforskar du slottet Ksiaz. Detta är det tredje största slottet i Polen med mer än 400 rum. I mer än 400 år tillhörde det en familj, Hochbergs, en av de rikaste och mest kända familjerna i Europa. När du har utforskat slottet och området tar din chaufför dig tillbaka till Fredskyrkan i Swidnica, en resa som tar cirka 20 minuter. Tusentals turister har besökt kyrkan, som inte liknar något du sett tidigare. Med en unik historia och estetik är den ett måste för alla som besöker Wroclaw! Efter din dag av utforskande kan du njuta av bekvämligheten av en privat transfer i ett bekvämt, modernt fordon.

Dagsutflykt till Rock City i Adrspach och Fredskyrkan

Dagsutflykt till Rock City i Adrspach och Fredskyrkan

Denna tur inkluderar de mest hisnande attraktionerna som finns tillgängliga från Wrocław. Vår chaufför möter dig på hotellet och efter 2 timmars bilresa kommer du in i en helt annan värld med tusentals torn och hisnande vyer. Den största klippan är över 81 meter hög och den smalaste passagen är 0,5 meter. Det är en av de längsta och vildaste klipplabyrinterna i Europa! Turistvägen genom klippstaden bildar en slinga och är markerad med grönt. Du måste reservera minst 2 timmar för att slutföra hela rutten. Under turen kommer du att kunna se en extraordinär sjö med kristallklart vatten, den vackra gothis gate och många andra trevliga platser. Efter det tar din chaufför dig till Fredskyrkan i Swidnica där du stannar i cirka 30 minuter. Många människor säger att alla kyrkor är likadana och de vill hoppa över den här. Men Fredens kyrka är annorlunda och har därför tagits upp på UNESCO:s världsarvslista. Jag lovar att du aldrig har sett en sådan kyrka förut. Kyrkan ligger halvvägs mellan Wroclaw och Adrsprach. Chauffören behöver cirka 1 timme för att ta dig tillbaka till Wrocław.

Książ slott och fredskyrka i Świdnica

Książ slott och fredskyrka i Świdnica

Du möter din chaufför vid mötesplatsen och efter 1,5 timmes bilresa får du se det tredje största slottet i Polen. Den äldsta delen byggdes på 1200-talet och har sedan dess byggts om ett antal gånger. Den senaste stora ombyggnaden ägde rum under andra världskriget då några av rummen förbereddes för att bli Hitlers privata lägenheter. Fram till början av andra världskriget tillhörde slottet en av Europas rikaste familjer, von Hochberg. Huvuddelen av slottsrundturen är relaterad till Hochbergs historia och hertiginnan Daisy - en av de vackraste och mest berömda kvinnorna i Europa under sin tid. I slottet kommer du att använda mycket praktiska audioguider som finns på engelska eller tyska. Mellan maj och oktober kan besökare se de vackra trädgårdarna och tarrasserna runt slottet. Denna tur inkluderar inte tunnlar under slottet. Du har 2,5 timmar på dig att utforska slottet. Efter besöket i slottet tar chauffören dig till Fredskyrkan i Świdnica. Det är bara 30 minuters resa från slottet. Kyrkan byggdes på 1600-talet och är en av de största träkyrkorna i Europa. Dess spektakulära design och unika historia övertygade experter att föra upp kyrkan på UNESCO:s världsarvslista. Efter att ha besökt kyrkans interiörer bör du ta en promenad runt byggnaden där den gamla kyrkogården ligger. Du har 30 minuter på dig att se kyrkan. Inuti kan du läsa information på många språk.

Wrocław: Dagstur till UNESCO:s fredskyrka

Wrocław: Dagstur till UNESCO:s fredskyrka

Möt din guide i Wrocław och påbörja din heldagsutflykt. Kör längs en naturskön väg från Wrocław till staden Sobotka, en av de mer unika och mystiska platserna i Polen. Staden ligger vid foten av berget Sleza, en bergsrygg som stiger upp ur det monotona schlesiska låglandet till en höjd av 718 meter och som dominerar landskapet i provinsen. Utforska marknadstorget och lyssna sedan till den fascinerande historien om de olika stammar som har bott i området sedan bronsåldern. Beundra gamla stenskulpturer som var religiösa symboler. Gör ett kort stopp vid den arkeologiska platsen Bedkowice för att se hur tidiga slaviska bosättningar såg ut. Fortsätt till byn Krzyzowa, där stiftelsen för ömsesidig förståelse i Europa ligger. Där kan du ta reda på vad som hände vid den polsk-tyska försoningsmässan som firades den 12 november 1989. Res därefter till Swidnica för att beundra den förtrollande staden med sin imponerande katedral och sitt pittoreska marknadstorg. Njut av fritid för lunch eller för att utforska på egen hand. Till sist besöker du den fantastiska fredskyrkan, den största träkyrkan i Europa. Efter detta kan du koppla av under färden tillbaka till Wrocław.

Från Wroclaw: Fredskyrkor i Swidnica och Jawor

Från Wroclaw: Fredskyrkor i Swidnica och Jawor

Du hämtas i lobbyn på ditt hotell i Wroclaw. Din personliga chaufför väntar på dig innan du beger dig iväg för att se den vackra fredskyrkan i Świdnica, den största timmerbyggnaden i Europa. En fridfull körning som bara är drygt en timme lång, njut av den pittoreska körningen till Świdnica. När du har utforskat fredskyrkan och den angränsande marken tar din chaufför dig till den andra fredskyrkan, som ligger 40 km norrut i staden Jawor. Det är en mycket unik kyrka. Efter att ha besökt Jawor-kyrkan tar din chaufför dig tillbaka till ditt boende. Njut av bekvämligheten av en privat transfer i ett bekvämt, modernt fordon efter en dag av utforskning.

Från Wroclaw: Polsk keramik och Jawor Peace Church of Peace Tour

Från Wroclaw: Polsk keramik och Jawor Peace Church of Peace Tour

Den första dokumenterade historien om keramikverksamhet i Bolesławiec-regionen går tillbaka till slutet av 1300-talet. Sedan dess har regionen blivit känd som ett mycket viktigt område för keramikproduktion. Besök en av de bästa lokala tillverkarna och observera de skickliga arbetarna i de olika stegen av produktionen. Särskilt spektakulärt är dekorationen, som alla görs för hand med speciella stämplar med det emblematiska mönstret som kallas påfågelöga. Efteråt finns det lite tid för shopping innan du beger dig till nästa stopp, en lokal restaurang för lunch. På vägen tillbaka har du möjlighet att se en av de största träkyrkorna i Europa. Den enastående fredskyrkan i Jawor byggdes under den sociopolitiska kontexten på 1600-talet under religionskriget och protestanternas förföljelse. Den byggdes under mycket strikta regler och är nu ett av Unescos världsarv.

Från Wrocław: Świdnica fredskyrka - privat rundtur

Från Wrocław: Świdnica fredskyrka - privat rundtur

Starta din rundtur från lobbyn på ditt boende i Wroclaw. Här väntar din personliga chaufför på att möta dig. Nästan fortsätter du till fredskyrkan i Świdnica, den största timmerbyggnaden i Europa. Njut av upp till 1 timme fritid för att utforska kyrkan i din egen takt. När du har utforskat fredskyrkan och den tillhörande marken tar din chaufför dig tillbaka till ditt boende. Njut av bekvämligheten av en privat transfer i ett bekvämt, modernt fordon efter en dag av utforskande.

Från Wroclaw: Privat rundtur med heldagstur till Nedre Schlesien

Från Wroclaw: Privat rundtur med heldagstur till Nedre Schlesien

Upptäck de mest kända platserna i regionen Nedre Schlesien på denna guidade endagsutflykt från Wroclaw. Börja resan från ditt hotell i Wroclaw och gå mot fredskyrkorna i Jawor och Swidnica. Kyrkorna är de största religiösa byggnaderna med timmerstomme i Europa och är upptagna på Unescos världsarvslista. Dessa unika, rikt dekorerade kyrkor uppfördes av de schlesiska protestanterna på 1600-talet efter trettioåriga kriget. Därefter kör du till det magnifika Ksiaz-slottet, Polens tredje största slott som går ända tillbaka till 1200-talet. Under besöket kan du beundra antika interiörer, torn och terrasser i fransk stil. Missa inte möjligheten att ta en trevlig promenad i trädgårdarna som omger slottet. Efter att du har utforskat Ksiaz Castle kan du njuta av en transfer tillbaka till ditt hotell.

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Swidnica

Swidnica: Vilka är de mest populära museerna och utställningarna?

De mest populära museerna och utställningarna i Swidnica är:

Se alla museer och utställningar i Swidnica på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Swidnica

Att göra i Swidnica

Städer i Polen

Swidnica: Fler aktiviteter och sevärdheter

Swidnica: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Swidnica

Samlat omdöme

4.9
(35 recensioner)