Saker att göra i
Sverige

Alla aktiviteter

507 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Städer i Sverige

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sverige

Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

Upplev det bästa av Stockholms skärgård på kort tid på en stadskryssning tur & retur. Med en reseguide ombord får du lära dig mer om historien bakom de olika sevärdheterna du passerar. Njut av en resa med vackra sevärdheter och fascinerande historier.  Börja din tur från Strandvägen  och hoppa ombord på M/S Östanå I, byggd 1906, eller S/S Stockholm, byggd 1931. Köp varma och kalla drycker samt smörgåsar från kafeterian ombord. Se när din guide pekar ut de naturliga platserna i Stockholms skärgård, den näst största i Östersjön.

Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

Besök det fantastiska ABBA The Museum ute på Djurgården i Stockholm och njut av en unik upplevelse med denna inträdesbiljett. Se de ikoniska scenkläderna som tillhör de fyra gruppmedlemmarna, sida vid sida med deras guldskivor, originalföremål, minnessaker, kuriosa och mycket mer. På det här museet blir du själv en del av upplevelsen och i slutet av ditt besök kommer du att känna dig som bandets femte gruppmedlem. Njut av att få se hur du själv skulle se ut i bandets legendariska scenkläder och sjung en sång i den berömda Polarstudion, som utformades av ABBA-musikerna Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Se de fascinerande avatarerna i 3D och stå på scenen tillsammans med bandet.

Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

Utforska världens största samling av utställningar formade runt paradoxer, med en inträdesbiljett som ger dig tillgång till hela Paradox Museum i Stockholm. Dyk in i en värld av imponerande och överdådig experimentell samtida konst och passa på att ta några otroliga bilder av de förtrollande optiska illusionerna som skapas. Följ de många skyltarna genom museets labyrint av utställningar, vilka har designats och planerats för att upplevas i följd när du går på den enkelriktade leden genom museet. Ta roliga bilder av de fascinerande paradoxerna med hjälp av utmarkerade fotoplatser, där du får bästa möjliga vinklar. Dra nytta av utställningarnas förklaringar, som förklarar "vad du ska göra" och "vad som händer". Skanna de smidiga QR-koderna för att lära dig ännu mer och ta även chansen att fråga museets personal. De kan även ta några gruppfotografier av dig och dina vänner om du vill. Glöm inte att besöka Paradoxs butik innan du återvänder till verkligheten. Här kan du köpa flera olika typer av spel, kläder, souvenirer och spännande prylar.

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Ta del av en rundtur i Stockholm på land och vatten med en  amfibiebuss på. Lär dig mer om stadens historia från olika perspektiv och se viktiga landmärken som Gröna Lund, Kungliga slottet och Djurgårdsön När alla har stigit ombord beger du dig iväg till den Kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan hen byter fokus till de många sevärdheterna. Kör längs fashionabla Birger Jarlsgatan innan du landar vid Stureplans nattklubbsmecka. Fortsätt sedan vidare till Kungliga biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik därefter av på Karlavägen, som leder till det vackra kvarteret Östermalm. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det riktigt roliga börjar - det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och ha kameran redo. Förbered dig på fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet bussens vindruta. Innan du vet ordet av det så flyter du fram. Efter ett par minuters kryssning på vattnet får du också höra historien om Djurgårdens kungliga ö. Passera Vasamuseet och Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli. Ha kameran redo  för den vykortsliknande utsikten över Stockholm. Se Gamla stans slående fasader framför dig. Här har byggnaderna anor från 1500-talet. Mitt i Gamla stan finns den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en berömd symbol för både Stockholm och Sverige med de tre gyllene kronorna på toppen. Segla längs kajen på Södermalm, som är den största av Stockholms 14 öar. Kryssa sedan runt ön Skeppsholmen och njut av den fantastiska utsikten över Kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen, som en gång var Stockholms flottstation. Lär dig mer om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är i dag. Hör på historien om hur ett av Europas fattigaste länder blev en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö Mälaren driver friskt rent vatten in i Östersjön. Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i hela Skandinavien. Passera sedan fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump. Det är nu dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs upp tillbaka på land. Kör mot utgångspunkten, förbi födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet. Passera den äldsta byggnaden i stan och se Stockholms äldsta park, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsammans med båtens sjungande kapten.

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Res tillbaka i tiden på denna autentiska utställning om det förindustriella Sverige. Besök hus och gårdar från hela landet och upplev det traditionella livet på landsbygden. Upplev de olika sociala förhållanden som människor levde under mellan 1500-talet och 1900-talets första hälft. Upptäck Sveriges historia. Ta reda på hur svenskarna levde en gång i tiden genom årstidsväxlingar, traditioner, arbete, fester och vardagsliv från förr. Upplev djurlivet, inklusive nordiska vilda djur, sällsynta raser, husdjur och exotiska djur.  Njut av en utsökt måltid (ingår inte) på en av de restauranger som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. Glöm inte att besöka museibutiken, där du hittar traditionellt hantverk och olika svenska designprodukter. Låt dina barn njuta av ett zoo med husdjur som katter, kaniner och marsvin. Skansen är också hemvist för 75 olika djurarter, inklusive vilda djur som lodjur, älg och brunbjörn samt flera husdjursraser. Museet byter dekorationer med olika teman under säsongerna. Den här säsongen kan du uppleva en historisk julmarknad med anor från 1903. Köp hantverk, godis, hemgjorda ljus och julklappar. Julmarknaden är öppen från fredag till söndag från den 26 november till den 19 december.

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: All-inclusive-pass med biljetter till 50+attraktioner

Stockholm: All-inclusive-pass med biljetter till 50+attraktioner

Upptäck Stockholm med ett all-inclusive-pass och besök så många attraktioner du vill under 1 till 5 dagar. Detta praktiska digitala pass har täckt dig med över 50 handplockade museer, historiska platser, båtturer och andra ikoniska platser. Välj helt enkelt ditt pass från 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar och ladda ner det till din mobila enhet. Bläddra i Go City-appen för information, inklusive öppettider och instruktioner om hur du får tillgång till varje attraktion före ditt besök, och visa upp ditt pass vid varje attraktion eller tur för inträde. Njut av att planera din egen resväg i Stockholm och spara upp till 50%* jämfört med att köpa enskilda biljetter på dagen. Stockholm All-Inclusive Pass inkluderar inträde till följande aktiviteter: - Vasa-museet - Kungliga slottet - Skansen - Hop-on hop-off busstur (april till oktober) - Storkyrkan Stockholms domkyrka - SkyView Stockholm Turer och upplevelser - Under broarna i Stockholm båttur (april till december) - Birka - Vikingastaden med båttur (maj till september) - Båttur till Drottningholms slott (maj till september) - Fjäderholmarna med båttur (maj-september) - Stora skärgårdsturen till Gustavsberg (juli till augusti) - Hop-on hop-off-båt (juni till augusti) - Grand Artipelag Tour (maj till september) - Tur i Kungliga kanalen (april till december) - Mälarkryssning till Sigtuna (juli till augusti) - Skokloster slott & Mälarkryssning till Skokloster (juli-augusti) - Båttur till Skärgårdsstaden - Vaxholm - Stockholm City Canal Tour - Sightseeing med båt (juli-augusti) - Lös ett mysterium - Självguidad tur med mordmysterium - Hip och hälsosam smörgås och kaffe på Fern & Fika - Traditionell svensk fika på Systrarna Andersson - Drink på ICEBAR Stockholm - Vrak - Museum för vrak - Tom Tits Experiment - Kungliga Livrustkammaren - Livrustkammaren Aktiviteter under vintern - Vintertur med båt i Stockholm (januari till mars) Sommaraktiviteter - Självguidande äventyr med stand-up paddleboard - Kajak- eller SUP-äventyr i centrala Stockholm eller Pampas Marina - Äventyrsgolf i Kristineberg eller Nacka Strand Museer och intressanta platser - Drottningholms slott - Riddarholmskyrkan - Kinesiska paviljongen på Drottningholms slott - Fotografiska - Fotografiska Museet - Nobel Prize Museum - Nordiska Museet - Det nordiska museet - SPRITMUSEUM - Museum om svensk dryckeskultur - Artipelag konstmuseum - Vikingamuseet - Stockholms Leksaksmuseum - Bonniers Konsthall - Dansmuseet - Dansmuseet - Judiska museet - Sveriges Scenkonstmuseum - Färgfabriken - Fjärilshuset - Haga Ocean - Vaxholms fästningsmuseum (juni till september) - Casino Cosmopol - Statens maritima museer - Gustavsbergs Porslinsmuseum - Nationalmuseum - Livrustkammaren - Kungliga Livrustkammaren - Hallwylska museet Sevärdheter och turer kan komma att ändras. Se den digitala guiden som ingår i din bekräftelsekupong för en fullständig lista över inkluderingar, öppettider och bokningsinstruktioner. * Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go City-webbplatsen.

Stockholm: Tågtransfer mellan City och Arlanda flygplats

Stockholm: Tågtransfer mellan City och Arlanda flygplats

Slappna av på ett rymligt tåg med moderna faciliteter på en smidig transfer mellan Stockholm Arlanda Airport Norra Station och Stockholm Centralstation. Köp en enkel- eller tur- och returbiljett till Arlanda Express och spara tid och pengar på din flygplatstransfer. Slipp krånglet med att navigera i kollektivtrafiksystemet före eller efter en lång resa. Istället kan du koppla av och njuta av utsikten över Stockholm från din bekväma sittplats. Res ombord på rullstols- och cykelanpassade tåg med utrymme för skrymmande bagage och en toalett ombord. Lämna dina bekymmer bakom dig och anlända i tid till din destination. Håll kontakten med dina vänner med hjälp av WiFi ombord och strömförsörjning som finns i varje säte.

Göteborg: Rundtur med amfibiebuss på både land och vatten

Göteborg: Rundtur med amfibiebuss på både land och vatten

Upplev sightseeing med ett plask under en amfibiebustur i Göteborg. Passera förbi de viktigaste höjdpunkterna som fiskekyrkan, Poseidon, Liseberg och mer medan du får höra om stadens historia och kultur av din guide. Stig på bussen och påbörja din rundtur vid Stora Teatern – en berömd byggnad i innerstan där pjäser och musikaler framförs. Ge dig sedan iväg på en rundtur genom centrala Göteborg där du passerar sevärdheter som Avenyn, Poseidon, Liseberg, Ullevi och Feskekôrka. När underlaget förändras börjar det riktiga äventyret och det är dags för bussen att bli lite blöt. Var redo med era telefoner eller kameror och var förberedd på fjärilar i magen när den tio ton tunga bussen förvandlas till en amfibiebåt och rullar ner i havsvattnet. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet vindrutan. Innan du vet ordet av flyter du. När bussen har varit i vattnet några minuter berättar guiden lite mer om hur amfibiebussen faktiskt fungerar.  Från vattnet får du en fantastisk utsikt över staden och de stora fartygen som ankommer och avgår från hamnen. Efter ungefär 20 minuter i vattnet återvänder du till upphämtningsplatsen medan du passerar förbi ytterligare några spännande sevärdheter.

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Från Köpenhamn: Lund och Malmö 2-länderstur

Ta en guidad dagsutflykt från Köpenhamn till de historiska städerna Malmö och Lund i grannlandet Sverige. Besök Hamlets slott, njut av fritiden i Helsingör, ta en båttur över Öresund och utforska Lunds domkyrka innan du handlar i Malmö. Börja din dag av äventyr genom att träffa din lokala guide framför Grand Hotel. Efter ett kort möte och hälsa, hoppa ombord på ditt bekväma fordon och ge dig av på din dagstur. Börja din tur med ett besök på Hamlets slott. Strax efter, ta en naturskön biltur längs kustvägen Strandvejen och anländ till den charmiga gamla staden Helsingør, även känd som Helsingör. Njut av ledig tid att promenera på gatorna i denna vackra stad innan du går ombord på en båt till Sverige. Segel över Öresund och res till Sveriges stränder. Vid ankomsten till Sverige, kör längs de pittoreska landsvägarna till den antika staden Lund. Besök Lunds domkyrka. Bakom katedralen finns en chans att utforska de små gatorna med hus som går tillbaka till 1700-talet. Fortsätt med en resa till Malmö med ledig tid att shoppa. Med Sveriges lägre inköpsskatter är detta ett bra ställe att göra fynd på varor att ta med dig hem. Avsluta din tur tillbaka i Köpenhamn och passera den imponerande Øresundsbron på återresan.

De mest populära sevärdheterna i Sverige

Städer i Sverige

Regioner i Sverige

Sverige: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sverige: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sverige

Samlat omdöme

4.5
(16 442 recensioner)

Detta var ett bra sätt att tillbringa en timme i staden innan vi begav oss norrut för några dagar. Hade velat njuta av Göteborg längre, men vi var nöjda med turen. Barnen ÄLSKADE att gå in och ut ur vattnet. Reseguiden var fantastisk. Även med av/på regnet njöt vi av det så det här är definitivt en regn- eller solaktivitet.

Fantastisk, mycket humoristisk och underhållande turné. Bra blandning av land och vatten. Reseledaren var jättebra och den valda rutten var en bra grund för att utforska Stockholm vidare på egen hand. Tack så mycket och gärna igen 🤩🚀

Intressant. Gick perfekt att vara där med två barn 7 och 10 år. Många saker att fundera över och testa. Bra personal som fanns tillgängliga och hjälpsamma. Rent och snyggt museum.

Ljudguiden som de rekommenderade att skaffa via en QR hade tekniska problem. Vi kunde höra informationen på spanska i framsätena, som hade hörlurar.

Chris gjorde ett utmärkt jobb! Bra sätt att berätta historien på, väldigt underhållande! Gärna igen!