Lägg till datum

Saker att göra i
Stuttgart

Bilmuseer, arkitektoniska pärlor och historiska palats väntar i denna sydtyska stad.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Stuttgart

Stuttgart: Museum of Illusions entrébiljett

1. Stuttgart: Museum of Illusions entrébiljett

Utforska Illusionsmuseet i Stuttgart och få en visuell, sensorisk och pedagogisk upplevelse när du provar en handfull nya, outforskade illusioner. Se Antigravitationsrummet, Klonbordet och många fler med denna entrébiljett. Var modig nog att hoppa in i Vortex Tunnel, en roterande cylinder som får dig att tappa balanssinnet trots att den är stabil och platt. Förvräng din spegelbild i Mirror Room och gå vilse i det enorma Infinity Room. Njut av samlingen av hologram och se bilder som ständigt förvandlas, dyker upp och försvinner framför dina ögon. Besök skivspelarna som skapar en hypnotisk illusion och olika vridmönster. Ha kul med dina vänner och din familj med Huvudet på tallriken. Runda av ditt besök genom att lära dig illusionernas rationella och vetenskapliga förklaringar medan du går runt. Hör om människans syn, perception och intellektets funktion.

Stuttgart 24 timmars Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

2. Stuttgart 24 timmars Hop-On Hop-Off Sightseeing Busstur

Gå ombord på en hop-on-hop-off-buss med denna dagsbiljett och utforska Stuttgart i din egen takt. Din 24-timmars hop-on-hop-off-biljett ger dig tillräckligt med tid för att utforska staden som du vill. Du kan välja mellan den blå och den gröna rundturen. Du kan stiga på och av så ofta du vill vid 9 hållplatser på den blå turen och 8 hållplatser på den gröna turen i Stuttgart-området. Alternativt kan du stanna på bussen och njuta av stadens flair från din plats. Den blå turen tar ca 100 minuter, den gröna turen ca 60 minuter. Upptäck det mångfacetterade Stuttgart och gör dig redo för en stad full av överraskningar. Lär dig alla möjliga intressanta och underhållande fakta om Baden-Württembergs pulserande delstatshuvudstad med audioguiden, som finns på 10 språk (extra svabisk kanal och barnkanal), i premiumljudkvalitet. Med en kombinationsbiljett kan du utforska den blå och den gröna turen. Observera att den gröna turen endast körs under sommarsäsongen från april till oktober. Blå turens hållplatser: 1) Turistinformation 2) Schlossplatz 3) Gris-museet 4) Mercedes Benz Museum 5) Wilhelma/Neckar-Käpt´n (På grund av byggnadsarbete är detta stopp för närvarande inställt) 6) Weingenuss / Römer 7) Weinwanderung 8) Killesberg / Weissenhofmuseum 9) Linden Museum Stopp för grön rundtur: 1) Turistinformation 2) Schlossplatz 3) TV-tornet 4) Rackjärnväg "Zacke 5) Kabelbana 6) Torget Marienplatz 7) Karlshöhe 8) Linden Museum

Stuttgart: Guidad spökvandring

3. Stuttgart: Guidad spökvandring

Upptäck Stuttgarts kusliga historia på en guidad spökvandring i Gamla stan. Se marknadstorget, Collegiate Church, det gamla slottet och Schlossplatz. Lär dig om mörka möten med huvudlösa ryttare och skuggfigurer som fortfarande kan ses i gryningen idag. Hör berättelser om Stuttgarts historia och ta bland annat reda på var bönkvarteret fick sitt namn, vad staden har att tacka en dold bäck för och om kyrkogårdar i gamla tider.

Stuttgart: Biljetter till TV Tower

4. Stuttgart: Biljetter till TV Tower

TV-tornet i Stuttgart är 217 meter högt och var det första i världen och därmed den ofta imiterade prototypen för många andra TV-torn. TV-tornet i Stuttgart betraktas som ett estetiskt och arkitektoniskt mästerverk och har förblivit unikt med sina harmoniska proportioner och sin tidlösa design. Tornet är ett av Stuttgarts främsta landmärken och har länge lockat besökare från hela världen. De som når toppen får en fantastisk utsikt över omgivningarna, över Neckardalens vinodlingslandskap, det schwabiska landet, mot Alperna, Schwarzwald och Odenwald. Du kanske också vill stanna till vid restaurangen i tornet för en bit mat eller en drink.

Stuttgart: VfB Fan-Tour på MHPArena

5. Stuttgart: VfB Fan-Tour på MHPArena

Följ dina favoritspelares fotspår på denna fascinerande 1,5 timmars guidade rundtur bakom kulisserna på MHPArena. Utforska arenan och fotbollslaget VfB Stuttgarts historia på tyska eller engelska med en erfaren guide. Lär dig allt du behöver veta om arenan, dess historia och få exklusiva inblickar i byggarbetsplatsen och den framtida arenan. Upptäck VfB Stuttgarts hemmaplan under ombyggnaden inför Europamästerskapet 2024. Känn känslorna på ståplats i "Cannstatter Kurve" och njut av utsikten från takterrassen i Soccer Lounge över VfB:s träningsplaner. Efter rundturen kan du köpa nya VfB Stuttgart-kläder med 10% rabatt i Fan-Center.

Stuttgart: Vingårdstur med täckt vagn

6. Stuttgart: Vingårdstur med täckt vagn

Se Stuttgarts vingårdar i en täckt vagn och njut av en provsmakning av lokalt vin på denna vagnstur. Ta del av vinexperternas kunskaper och prova typiska lokala viner och snacks. Börja i Münster, en stadsdel i Stuttgart, och beundra det vackra landskapet längs floden Neckar. Passera imponerande branta sluttningar på din väg till Stuttgart-Mühlhausen. Beundra utsikten över Max-Eyth-sjön och Neckardalen när du färdas längs vackra stigar. Stanna till och njut av en provsmakning av lokala viner och snacks med en lokal vinexpert innan du återvänder till Stuttgart. Vatten tillhandahålls också.

Stuttgart: Kanadensisk kanotuthyrning

7. Stuttgart: Kanadensisk kanotuthyrning

Kombinera din kärlek till äventyr och kanoter i denna unika upplevelse på Stuggarts del av Neckar! Kom till Riverhouse i Stuttgart Münster och hyr en kanot i 2 timmar. Njut av fantastiska vyer över natur- och stadslandskap. Först utrustas du med en paddel och en flytväst. Lyssna på en kort inledande genomgång innan du börjar ditt äventyr på vattnet. Tillbringa kvalitetstid med din familj, dina vänner eller din partner. Planera din upptäcktsfärd med hjälp av en hjälpsam ruttkarta, som visar vilka turer som är farbara och vilka hörn av floden du kan utforska. Efter en trevlig dag kan du beställa mat och dryck och koppla av på Riverhouse beach.

Stuttgart: "Kehrwoche"-turné på schwäbiska

8. Stuttgart: "Kehrwoche"-turné på schwäbiska

Efter att ha träffat er guide på innergården till det gamla barnhemmet börjar er guidade rundtur. Under hela turen kommer en resolut schwabisk hemmafru (eller hennes man), beväpnad med en kvast och en dammvippa, att guida dig genom Stuttgarts innerstad. Din husmor-guide känner ingen diskretion och kommer att gräva upp smuts om sina grannar. Hon kommer att avslöja sina mest ekonomiska matlagningsrecept för dig och kommer också att kasta lite ljus över några av de stora Stuttgart-personligheterna. Ingenting är säkert för Frau Schwätzele. Endast en person åtnjuter hennes odelade respekt, och det är uppfinnaren av den ökända schwabiska Kehrwoche. Följ med på denna trevliga men ovanliga stadsvandring och efter ca 2 timmar kommer du fram till borggården i det gamla slottet.

Stuttgart: Guidad rundtur i vingårdar

9. Stuttgart: Guidad rundtur i vingårdar

Vandra längs Stuttgarts branta sluttningar och guidas genom regionens vinodlingar av en guide klädd en traditionell dräkt. Ta in spektakulära utsikter av Bad Cannstatt, Münster och Neckar-floden under denna vandringsupplevelse. Provsmaka fem regionala viner och upptäck vad som gör dem så speciella. Prova under denna rundtur det berömda Cannstatter Zuckerle och andra fantastiska viner från regionen. Avnjut tilltugg och se fram emot roliga lekar med vin som tema.

VfB Stuttgart: Barnturné på MHPArena

10. VfB Stuttgart: Barnturné på MHPArena

Njut av en e MHPArena-tur som är speciellt utformad för barn på denna vandringstur. Ha möjlighet att titta bakom kulisserna på VfB: s hemmastadion under återuppbyggnaden för EM 2024 på denna guidade tur. Möt din guide utanför stadion och börja ditt VfB-äventyr. Lyssna när din guide berättar facinerande berättelser om VfB Stuttgart. Känn dig som en riktig VfB-fan i Cannstatt Curve eller beundra den bästa utsikten över hela stadion från den motsatta standen. Gör barnens födelsedagsfest speciell, eller ta din klubb eller familjeutflykt till nästa nivå när barnen tävlar med en målskjutningstävling där vinnaren tar hem ett spännande VfB-pris. I slutet av turnén tar varje barn hem ett personligt certifikat som ett minnesmärke.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Stuttgart

Alla aktiviteter

94 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Stuttgart

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Stuttgart?

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Stuttgart?

Stuttgart: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stuttgart: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.