Strokkur

Bokad mer än 1 000 gånger förra veckan

85 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Reser du nu? Se vad som är tillgängligt för dina datum

Toppsevärdheter nära Strokkur

Strokkur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Se det bästa sydvästra Island har att erbjuda under en åtta timmars bussutflykt utmed Gyllene cirkeln, som utgår från Reykjavík. Besök det spektakulära Geysir-området och Gullfoss-vattenfallet. Upptäck var de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna möts i Þingvellir nationalpark. Åk sedan till det geotermiska området Geysir. Förundras över den aktiva heta källan Strokkur som sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var åttonde minut. Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till en världsarvsplats för sitt kulturella värde år 2004 och är platsen för en fantastisk sprickdal och Lögberg – det första vikingaparlamentet. Förundras över den vulkaniska kratern vid Kerið-sjön och passera genom de isländska gårdarna i söder på din resa runt Gyllene cirkeln, innan du återvänder till din ursprungliga startpunkt i Reykjavík.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Res iväg på en busstur som tar dig runt Islands legendariska Gyllene cirkel och slappna av i Hemliga lagunens välgörande vatten. Utforska sydvästkusten, inklusive det spektakulära Geysir-området. Se det berömda vattenfallet Gullfoss, vulkanen Kerið och Þingvellir nationalpark. Du hämtas först upp från centrala Reykjavík och dagens första stopp blir sedan Keriðs vulkankrater. Vandra runt toppen av vulkanens krater utmed en lång svindlande vandringsled och gå sedan ner i själva kratern för attt nå sjön i mitten av den. Åk sedan vidare till Hemliga lagunen, där du får 1,5 timme på dig att slappna av i de välgörande termiska vattnen, samtidigt som du får beundra dina lugna omgivningar. Därefter fortsätter du vidare till Strokkurs aktiva varma källa, där vattnet sprutar 30 meter upp i luften var 8:e minut. Åk sedan vidare till Gullfoss vattenfall och känn på den glaciära strömmen Hvítás kraft när den slungar sig ner i en 32 meter djup skreva i marken. Efter stoppet vid Gullfoss besöker du nationalparken Þingvellir, där de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna separerar med ett fåtal centimeter varje år. År 2004 skrevs Þingvellir in på UNESCO:s världsarvslista.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Upplev Islands två mest välbesökta sevärdheter, Gyllene cirkeln och Blå lagunen, på en och samma dag under en rundtur i en bekväm och praktisk minibuss. Res från Reykjavík till nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där de eurasiska och amerikanska tektoniska plattorna möts. Strosa i det fantastiska, sjörika området och hoppa fram och tillbaka mellan kontinentalgränserna och se platsen där det isländska parlamentet höll till från 930 till 1798. Åk därefter till Geysirs varma källa med geotermiska pooler som har temperaturer på uppemot 200 grader. Bevittna Strokkur-gejsern, vars regelbundna utbrott skapar en fjäderliknande plym av kokande vatten och ånga som når 30 meter upp i luften. Ta en bit mat innan du beger dig till det hisnande Gullfoss-vattenfallet. Besök därefter vulkankratern Kerið, med dess djupblå vatten och omgiven av livfulla röda klippor. Avsluta din rundtur vid den ikoniska Blå lagunen. Njut av det varma, geotermiska vattnet och unna dig lite ansiktsvård med den inkluderade lermasken av kiseldioxid innan du åker tillbaka till Reykjavík.

Reykjavík: Dagsutflykt till Islands Gyllene cirkel

Reykjavík: Dagsutflykt till Islands Gyllene cirkel

Upptäck de extraordinära sevärdheterna och naturliga underverken i Islands geotermiska Geysir-område och se aktiva gejsrar och vattenfall längs vägen. Turen startar vid Geysir, där du kan se sprutande varma källor, inklusive den mest aktiva gejsern på Island Strokkur. Fortsätt över det förtorkade landskapet till Gullfoss, där du kan stå bredvid ett fantastiskt vattenfall medan enorma mängder vatten våldsamt tumlar ner i en djup, slingrande ravin. Ta dig tid att utforska ett tvärsnitt av Islands naturliga underverk och geologiska fenomen i Þingvellir nationalpark, ett område av så pass historisk och geologisk betydelse att det listades som ett världsarv år 2004. Lär dig mer om Alltingets friluftssammankomster och hur landskapet kultiverades över 1000 år. Se landskapets dramatiska sprickor och klyftor som orsakats av vulkanisk aktivitet under årtusenden.

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln och snöskoter på glaciär

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln och snöskoter på glaciär

Utforska Gyllene cirkeln på denna dagsutflykt från Reykjavík. Lär dig fascinerande information från din audioguide när du besöker platser som Þingvellir nationalpark,  Strokkur-gejsern och Gullfoss-vattenfallet. Åk på Langjökull-glaciären under en skoterrundtur på isfälten. Res från  Reykjavík  tidigt för att fånga morgonsolen i en ny buss som är utrustad med surfplatta vid varje säte. Använd bussens GPS-känsliga audioguide (finns på  tio språk) för att lära dig mer om sevärdheterna du ser och håll dig upp med gratis wifi  och  USB-laddare ombord. Besök Unescos världsarv  Þingvellir nationalpark, världens längst verksamma parlaments födelseplats. Upptäck var  Amerikas och Eurasiens stora kontinentala plattorna dramatiskt dragits isär och skapat en riftdal som tydligt kan ses från stranden vid Islands största sjö. Se därefter de fantastiska gejsrarna vid Geysirs varma källor. Upplev hur marken darrar och se det kokande vattnet som var och varannan minut kastas upp i luften  från den sprutande  Strockur-gejsern  som en fontän. Ta en lugn promenad ner till  Gullfoss-vattenfallet. Hör det bullrande dånet från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner 32 meter på två nivåer in i en smal kanjon. Förundras över den orörda naturen i de  centrala högländerna ombord på ett specialdesignat  "super-fordon". Tack vare dess enorma däck kan fordonet ta sig fram över oländig och snöig terräng. Åk till baslägret för snöskotrarna vid Langjökull-glaciären. Åk sedan över de evigt frusna snö- och isfälten på en av världens största glaciärer på en guidad skoterrundtur.

Från Reykjavik: Komboaktivitet - gyllene cirkeln & norrsken

Från Reykjavik: Komboaktivitet - gyllene cirkeln & norrsken

Upptäck den råa naturskönheten i Golden Circle och det isländska norrskenets bländande underverk på den här kombinerade turen från Reykjavik. Res i en rymlig buss till Gullfoss vattenfall och Þingvellir nationalpark. Ta en nattlig busstur för att leta efter norrsken.  Avresa från Reykjavik för att uppleva de geotermiska landskapen i Islands legendariska Golden Circle. Se kokande vatten spruta upp från jorden vid de imponerande gejsrarna Geysir och Strokkur i dalen Haukadalur. Upplev kaskaderna vid vattenfallet Gullfoss, där vatten från glaciärerna forsar längs med älven Hvítá. Se den imponerande vyn när vattnet störtar ned i en 32 meter djup ravin.  Kom ut i naturen i Þingvellir nationalpark och upptäck platsen där de Nordamerikanska och Eurasiska kontinentalplattorna glider isär från varandra. Återvänd till Reykjavik för ett par timmars fritid innan andra delen av turen inleds, då du jagar norrsken på kvällen. Ge dig ut efter skymningen för att leta efter det dansande spektaklet på himlavalvet. Naturfenomenet, även känt som Aurora Borealis, orsakas av interaktionen mellan partiklar från solen och den övre atmosfären nära Nordpolen.

Reykjavík: Gyllene cirkeln eftermiddagsrundtur

Reykjavík: Gyllene cirkeln eftermiddagsrundtur

Upptäck några av Islands mest populära destinationer på denna eftermiddagstur i liten grupp till Gyllene cirkeln. Börja turen vid Thingvellir nationalpark, ett historiskt område som ligger på en aktiv vulkan. Här kan du njuta av hisnande vyer och sätta fötterna på marken där uråldriga lagsystem en gång i tiden proklamerades. Därefter besöker du Geysir, ibland känd som Stora Geysir, ett geotermiskt aktivt område på sydvästra Island. Här har du möjlighet att se Strokkur, en varm källa som sprutar kokande vatten 25 meter upp i luften var åttonde till tionde minut. Beundra det vackra och utomjordiska området, som är fullt av svavelhaltiga lerkärl, ångventiler, kalla och varma källor och vattenströmmar. Besök också Islands mest populära vattenfall, det spektakulära Gullfoss, som kan översättas till "Gyllene fallet". Ta in det vackra landskapet och glöm inte att ta ett bra foto för att komma ihåg din underbara eftermiddag. Slutligen kan du besöka Kerid Carter Lake, som är 3000 år gammal och 55 meter djup, och som är omgiven av röda klippor och flora.

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln Guidad heldagsutflykt

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln Guidad heldagsutflykt

Ta en eftermiddagstur runt Islands legendariska Gyllene cirkel på en sjutimmars dagstur från Reykjavik. Se det bästa av landets sydvästra delar, inklusive det spektakulära Geysir-området, vattenfallet Gullfoss och Þingvellir nationalpark. Efter upphämtning från din upphämtningsplats i centrala Reykjavik reser du till det geotermiska området Geysir. Förundras när den aktiva heta källan Strokkur sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var 8:e minut.  Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till ett världsarv för sina kulturella värden år 2004.  Åk genom isländska gårdar på din resa runt Gyllene cirkeln.

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Upptäck Islands ikoniska Golden Circle-rutt på den här guidade bussresan från Reykjavik. Besök den historiska nationalparken Thingvellir, se en gejser bryta ut vid Strokkur, förundras över Gullfoss vattenfall och gör en resa till den världsberömda Blå lagunen. Stig ombord på en klimatkontrollerad buss i Reykjavik och slappna av under färden till den bästa platsen på jorden för att se den nordatlantiska divergerande åsen i Thingvellir nationalpark. Se upp till 20 meter höga utbrott vid Strokkur, som bryter ut var femte minut. Se det magnifika vattenfallet Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Besök den fantastiska vulkankratern Kerið och beundra den från en utsiktsplats ovanifrån.  Avsluta din dag med ett avkopplande dopp i Blå lagunens lugnande vatten. Se till att du reserverar din biljett till Blå Lagunen till kl. 17.00, eftersom turen kommer att anlända vid den tidpunkten. När du har avslutat din tur vid Blå lagunen åker du tillbaka till Reykjavík och släpps av vid den mötesplats där din tur började.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln & Blå lagunen med dryck

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln & Blå lagunen med dryck

Följ med på en minibussutflykt till Gyllene cirkeln med många stopp på de bästa platserna längs vägen. Se naturformationer som gejsrar, vattenfall och sjöar och koppla av i de varma källorna i Blå lagunen. Besök Thingvellir, ett historiskt landmärke där det isländska samväldet grundades. Se den nordatlantiska sprickan och se utbrott som är upp till 20 meter höga vid Strokkur, som bryter ut var tredje till fjärde minut. Åk även förbi den inaktiva gejsern Geysir. Njut av utsikten vid Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Stanna till för lunch innan du åker till Kerið, en imponerande kratersjö fylld med blågrönt vatten som är omgiven av svarta och röda sluttningar. Dagens höjdpunkt är den tid du tillbringar vid Blå lagunen, Islands mest populära geotermiska spa. Denna lyxiga upplevelse inkluderar en gratis ansiktsmask och en valfri dryck.

Strokkur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Se det bästa sydvästra Island har att erbjuda under en åtta timmars bussutflykt utmed Gyllene cirkeln, som utgår från Reykjavík. Besök det spektakulära Geysir-området och Gullfoss-vattenfallet. Upptäck var de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna möts i Þingvellir nationalpark. Åk sedan till det geotermiska området Geysir. Förundras över den aktiva heta källan Strokkur som sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var åttonde minut. Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till en världsarvsplats för sitt kulturella värde år 2004 och är platsen för en fantastisk sprickdal och Lögberg – det första vikingaparlamentet. Förundras över den vulkaniska kratern vid Kerið-sjön och passera genom de isländska gårdarna i söder på din resa runt Gyllene cirkeln, innan du återvänder till din ursprungliga startpunkt i Reykjavík.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Res iväg på en busstur som tar dig runt Islands legendariska Gyllene cirkel och slappna av i Hemliga lagunens välgörande vatten. Utforska sydvästkusten, inklusive det spektakulära Geysir-området. Se det berömda vattenfallet Gullfoss, vulkanen Kerið och Þingvellir nationalpark. Du hämtas först upp från centrala Reykjavík och dagens första stopp blir sedan Keriðs vulkankrater. Vandra runt toppen av vulkanens krater utmed en lång svindlande vandringsled och gå sedan ner i själva kratern för attt nå sjön i mitten av den. Åk sedan vidare till Hemliga lagunen, där du får 1,5 timme på dig att slappna av i de välgörande termiska vattnen, samtidigt som du får beundra dina lugna omgivningar. Därefter fortsätter du vidare till Strokkurs aktiva varma källa, där vattnet sprutar 30 meter upp i luften var 8:e minut. Åk sedan vidare till Gullfoss vattenfall och känn på den glaciära strömmen Hvítás kraft när den slungar sig ner i en 32 meter djup skreva i marken. Efter stoppet vid Gullfoss besöker du nationalparken Þingvellir, där de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna separerar med ett fåtal centimeter varje år. År 2004 skrevs Þingvellir in på UNESCO:s världsarvslista.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Upplev Islands två mest välbesökta sevärdheter, Gyllene cirkeln och Blå lagunen, på en och samma dag under en rundtur i en bekväm och praktisk minibuss. Res från Reykjavík till nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där de eurasiska och amerikanska tektoniska plattorna möts. Strosa i det fantastiska, sjörika området och hoppa fram och tillbaka mellan kontinentalgränserna och se platsen där det isländska parlamentet höll till från 930 till 1798. Åk därefter till Geysirs varma källa med geotermiska pooler som har temperaturer på uppemot 200 grader. Bevittna Strokkur-gejsern, vars regelbundna utbrott skapar en fjäderliknande plym av kokande vatten och ånga som når 30 meter upp i luften. Ta en bit mat innan du beger dig till det hisnande Gullfoss-vattenfallet. Besök därefter vulkankratern Kerið, med dess djupblå vatten och omgiven av livfulla röda klippor. Avsluta din rundtur vid den ikoniska Blå lagunen. Njut av det varma, geotermiska vattnet och unna dig lite ansiktsvård med den inkluderade lermasken av kiseldioxid innan du åker tillbaka till Reykjavík.

Reykjavík: Dagsutflykt till Islands Gyllene cirkel

Reykjavík: Dagsutflykt till Islands Gyllene cirkel

Upptäck de extraordinära sevärdheterna och naturliga underverken i Islands geotermiska Geysir-område och se aktiva gejsrar och vattenfall längs vägen. Turen startar vid Geysir, där du kan se sprutande varma källor, inklusive den mest aktiva gejsern på Island Strokkur. Fortsätt över det förtorkade landskapet till Gullfoss, där du kan stå bredvid ett fantastiskt vattenfall medan enorma mängder vatten våldsamt tumlar ner i en djup, slingrande ravin. Ta dig tid att utforska ett tvärsnitt av Islands naturliga underverk och geologiska fenomen i Þingvellir nationalpark, ett område av så pass historisk och geologisk betydelse att det listades som ett världsarv år 2004. Lär dig mer om Alltingets friluftssammankomster och hur landskapet kultiverades över 1000 år. Se landskapets dramatiska sprickor och klyftor som orsakats av vulkanisk aktivitet under årtusenden.

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln och snöskoter på glaciär

Från Reykjavík: Gyllene cirkeln och snöskoter på glaciär

Utforska Gyllene cirkeln på denna dagsutflykt från Reykjavík. Lär dig fascinerande information från din audioguide när du besöker platser som Þingvellir nationalpark,  Strokkur-gejsern och Gullfoss-vattenfallet. Åk på Langjökull-glaciären under en skoterrundtur på isfälten. Res från  Reykjavík  tidigt för att fånga morgonsolen i en ny buss som är utrustad med surfplatta vid varje säte. Använd bussens GPS-känsliga audioguide (finns på  tio språk) för att lära dig mer om sevärdheterna du ser och håll dig upp med gratis wifi  och  USB-laddare ombord. Besök Unescos världsarv  Þingvellir nationalpark, världens längst verksamma parlaments födelseplats. Upptäck var  Amerikas och Eurasiens stora kontinentala plattorna dramatiskt dragits isär och skapat en riftdal som tydligt kan ses från stranden vid Islands största sjö. Se därefter de fantastiska gejsrarna vid Geysirs varma källor. Upplev hur marken darrar och se det kokande vattnet som var och varannan minut kastas upp i luften  från den sprutande  Strockur-gejsern  som en fontän. Ta en lugn promenad ner till  Gullfoss-vattenfallet. Hör det bullrande dånet från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner 32 meter på två nivåer in i en smal kanjon. Förundras över den orörda naturen i de  centrala högländerna ombord på ett specialdesignat  "super-fordon". Tack vare dess enorma däck kan fordonet ta sig fram över oländig och snöig terräng. Åk till baslägret för snöskotrarna vid Langjökull-glaciären. Åk sedan över de evigt frusna snö- och isfälten på en av världens största glaciärer på en guidad skoterrundtur.

Från Reykjavik: Komboaktivitet - gyllene cirkeln & norrsken

Från Reykjavik: Komboaktivitet - gyllene cirkeln & norrsken

Upptäck den råa naturskönheten i Golden Circle och det isländska norrskenets bländande underverk på den här kombinerade turen från Reykjavik. Res i en rymlig buss till Gullfoss vattenfall och Þingvellir nationalpark. Ta en nattlig busstur för att leta efter norrsken.  Avresa från Reykjavik för att uppleva de geotermiska landskapen i Islands legendariska Golden Circle. Se kokande vatten spruta upp från jorden vid de imponerande gejsrarna Geysir och Strokkur i dalen Haukadalur. Upplev kaskaderna vid vattenfallet Gullfoss, där vatten från glaciärerna forsar längs med älven Hvítá. Se den imponerande vyn när vattnet störtar ned i en 32 meter djup ravin.  Kom ut i naturen i Þingvellir nationalpark och upptäck platsen där de Nordamerikanska och Eurasiska kontinentalplattorna glider isär från varandra. Återvänd till Reykjavik för ett par timmars fritid innan andra delen av turen inleds, då du jagar norrsken på kvällen. Ge dig ut efter skymningen för att leta efter det dansande spektaklet på himlavalvet. Naturfenomenet, även känt som Aurora Borealis, orsakas av interaktionen mellan partiklar från solen och den övre atmosfären nära Nordpolen.

Reykjavík: Gyllene cirkeln eftermiddagsrundtur

Reykjavík: Gyllene cirkeln eftermiddagsrundtur

Upptäck några av Islands mest populära destinationer på denna eftermiddagstur i liten grupp till Gyllene cirkeln. Börja turen vid Thingvellir nationalpark, ett historiskt område som ligger på en aktiv vulkan. Här kan du njuta av hisnande vyer och sätta fötterna på marken där uråldriga lagsystem en gång i tiden proklamerades. Därefter besöker du Geysir, ibland känd som Stora Geysir, ett geotermiskt aktivt område på sydvästra Island. Här har du möjlighet att se Strokkur, en varm källa som sprutar kokande vatten 25 meter upp i luften var åttonde till tionde minut. Beundra det vackra och utomjordiska området, som är fullt av svavelhaltiga lerkärl, ångventiler, kalla och varma källor och vattenströmmar. Besök också Islands mest populära vattenfall, det spektakulära Gullfoss, som kan översättas till "Gyllene fallet". Ta in det vackra landskapet och glöm inte att ta ett bra foto för att komma ihåg din underbara eftermiddag. Slutligen kan du besöka Kerid Carter Lake, som är 3000 år gammal och 55 meter djup, och som är omgiven av röda klippor och flora.

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln Guidad heldagsutflykt

Från Reykjavik: Gyllene Cirkeln Guidad heldagsutflykt

Ta en eftermiddagstur runt Islands legendariska Gyllene cirkel på en sjutimmars dagstur från Reykjavik. Se det bästa av landets sydvästra delar, inklusive det spektakulära Geysir-området, vattenfallet Gullfoss och Þingvellir nationalpark. Efter upphämtning från din upphämtningsplats i centrala Reykjavik reser du till det geotermiska området Geysir. Förundras när den aktiva heta källan Strokkur sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var 8:e minut.  Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till ett världsarv för sina kulturella värden år 2004.  Åk genom isländska gårdar på din resa runt Gyllene cirkeln.

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Reykjavík: Gyllene cirkeln och Blå lagunen med transfer

Upptäck Islands ikoniska Golden Circle-rutt på den här guidade bussresan från Reykjavik. Besök den historiska nationalparken Thingvellir, se en gejser bryta ut vid Strokkur, förundras över Gullfoss vattenfall och gör en resa till den världsberömda Blå lagunen. Stig ombord på en klimatkontrollerad buss i Reykjavik och slappna av under färden till den bästa platsen på jorden för att se den nordatlantiska divergerande åsen i Thingvellir nationalpark. Se upp till 20 meter höga utbrott vid Strokkur, som bryter ut var femte minut. Se det magnifika vattenfallet Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Besök den fantastiska vulkankratern Kerið och beundra den från en utsiktsplats ovanifrån.  Avsluta din dag med ett avkopplande dopp i Blå lagunens lugnande vatten. Se till att du reserverar din biljett till Blå Lagunen till kl. 17.00, eftersom turen kommer att anlända vid den tidpunkten. När du har avslutat din tur vid Blå lagunen åker du tillbaka till Reykjavík och släpps av vid den mötesplats där din tur började.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln & Blå lagunen med dryck

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln & Blå lagunen med dryck

Följ med på en minibussutflykt till Gyllene cirkeln med många stopp på de bästa platserna längs vägen. Se naturformationer som gejsrar, vattenfall och sjöar och koppla av i de varma källorna i Blå lagunen. Besök Thingvellir, ett historiskt landmärke där det isländska samväldet grundades. Se den nordatlantiska sprickan och se utbrott som är upp till 20 meter höga vid Strokkur, som bryter ut var tredje till fjärde minut. Åk även förbi den inaktiva gejsern Geysir. Njut av utsikten vid Gullfoss, som anses vara det vackraste av Islands 30 000 vattenfall. Stanna till för lunch innan du åker till Kerið, en imponerande kratersjö fylld med blågrönt vatten som är omgiven av svarta och röda sluttningar. Dagens höjdpunkt är den tid du tillbringar vid Blå lagunen, Islands mest populära geotermiska spa. Denna lyxiga upplevelse inkluderar en gratis ansiktsmask och en valfri dryck.

De mest populära sevärdheterna i Södra Island

Att göra i Strokkur

Städer i Island

Strokkur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Strokkur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Strokkur

Samlat omdöme

4.7
(15 302 recensioner)

Dave var mycket trevlig, informativ och personlig. Han berättade mycket om det vi såg förstås, men även mycket annat om Island som var intressant. Härlig entusiasm. Sevärdheterna är också fantastiska. Enda lilla minuset är att vi hade några minuter för kort stopp vid Gullfoss. Men överlag en jättebra dagstur!

Fantastiskt men guiden hade gärna varit utan. Vi hörde inte ett dugg, mumlade, uppfattade ett och annat ord, men slutade till slut lyssna då vi inte fick ihop något sammanhang. Tråkigt för ville ju höra historien, inte bara om sevärdheterna utan också om Islands historia och nutid.

En fantastisk tur för man fick se några av alla fina platser Ísland bjuder på. Gullfoss var en storslagen och mäktig upplevelse. Tog dock inte 8,5 timme utan 6,5-7 timmar.

Jag tyckte om att det var lugnt tempo med relativt mycket tid på varje ställe. Guiden var trevlig och rolig och pratade inte för mycket.

Vi fick se ett bra urval av Island. Tyckte guidens berättelser om Island och islänsk kultur samt folktro var intressant.