Våra mest rekommenderade saker att göra i Strasbourg

Strasbourg: Euro guidad tur med Segway

1. Strasbourg: Euro guidad tur med Segway

Få en fantastisk introduktion till Europaparlamentets säte på deltid på en två timmars Segway-tur i Strasbourg, och beundra monument från olika epoker i stadens historia, inklusive EU:s institutioner i Quartier Européen. Hämta din Segway och hjälm och åk iväg genom olika stadsdelar, inklusive de gamla kvarteren och stadens centrum. Glid över till "La Petite France" i västra änden av Grande Île. Här hittar du stadens historiska hjärta, där garvare, kvarnare och fiskare bodde under medeltiden. Hör fascinerande historier om Strasbourg när du navigerar i ditt tvåhjuliga transportmedel medan du tittar på många olika arkitektoniska stilar i det tyska distriktet Neustadt. Lär dig mer om de administrativa byggnaderna i Quartier Européen, där institutionerna bland annat består av byggnaden för Europeiska domstolen för mänskliga rättigheter av Richard Rogers.

Strasbourg: Höjdpunkter - självguidad sökjakt i staden

2. Strasbourg: Höjdpunkter - självguidad sökjakt i staden

Lär känna Strasbourg i din egen takt på denna interaktiva scavenger hunt vandringstur som spelas på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste sevärdheterna i staden och ta del av intressanta fakta och legender. En perfekt utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en fantastisk teambuilding-aktivitet. När du har laddat ner skattjaktsturen på din mobila enhet använder du mobilappen och integrerade kartor för att nå 10 av Strasbourgs viktigaste attraktioner till fots. Du kan välja att starta din turné när du vill. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i stadens sightseeing-spel. Börja din turné på de mycket fotograferade Ponts Couverts. Besök den arkitektoniskt exemplariska kyrkan Saint-Thomas, medan La Place Gutenberg ger dig en smak av livet i centrum. Ta ett foto i byggnaden av Alsatian Museum, som kommer att förvåna dig med sina utställningar, och upptäck skönheten i Strasbourg-katedralen, ett gotiskt arkitektoniskt mästerverk. Besök det makalöst vackra Palais Rohan, med sin blåblodiga aura. Du kommer också att passera stadens största torg, Place Kleber, uppkallad efter en välkänd general för den franska revolutionen. Admire det ikoniska operahuset i Strasbourg med sin unika akustik. Den "nya staden", med sin fantastiska historia, kommer att förtrolla dig och din kamera! Glasyren på kakan av denna unika upplevelse kommer att vara St Paul's Church (där turnén slutar) med den rika inredningen. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination på turnén. När du går genom staden kan du när som helst pausa ditt spel för att ta en paus, ta de perfekta bilderna, stanna för lunch eller besöka ett museum. Välj att fortsätta turen senare eller spara resten till en annan dag.

Från Strasbourg: Halvdagstur med vinprovning i Alsace

3. Från Strasbourg: Halvdagstur med vinprovning i Alsace

Ta en halvdagsutflykt till Alsace-regionen och lär dig mer om detta förtrollande vindistrikt. Från Strasbourg följer du vinvägen till staden Obernai. Under resan berättar din chaufför om de 7 olika typerna av Alsace-viner. När du är i Obernai kan du ta en guidad rundvandring på de slingrande gatorna, de gamla husen med mångfärgade kakelplattor, fanor och vallar, och se statyn av St Odile, Alsace skyddshelgon. Stanna sedan vid din första vingård för en provsmakning. Fortsätt till en annan vintillverkare i en typisk Alsace-miljö, en caveau (en liten vinkällare). Efteråt tar du dig tillbaka till Strasbourg och beundrar de vackra landskapen längs vägen.

Heldagshöjdpunkter på Alsace-turnén: från Strasbourg

4. Heldagshöjdpunkter på Alsace-turnén: från Strasbourg

Du lämnar Strasbourg på morgonen och gör ditt första stopp på denna dagslånga turné i Colmar. Upptäck charmen i den gamla stadsdelen och besök Pfister-huset, Koïfhus, St. Martins Collegiate Church och de pittoreska stadsdelarna i Lilla Venedig. Utforska den vackra byn Eguisheim, omgiven av vingårdar. Beundra dess smala gator och korsvirkeshusen med sina färgglada blommor. Fortsätt till den befästa staden Riquewirh. Omgiven av vallar har byn överlevt krig och förblivit intakt. Se dess små gator, befästa murar och 1500-talshus och beundra den arkitektoniska harmonin. Du har fri tid att utforska staden och äta lunch. Efter lunch följer du den natursköna Alsace vinvägen . Den 60 år gamla rutten, som ligger mellan Rhendalen och bergskedjan Vogeserna, slingrar sig över kuperade sluttningar i över 170 kilometer. När du når slottet Haut Koenigsbourg tar din guide dig på en rundtur i den mäktiga fästningen som har utsikt över dalen. Slottet byggdes under 1100-talet och intog en strategisk position som kontrollerade vin- och vetevägarna i norr och saltvägen från öster.

Strasbourg: 1,5 timmars guidad segwaytur

5. Strasbourg: 1,5 timmars guidad segwaytur

Upptäck Strasbourg på denna roliga och spännande Segwaytur i en av Frankrikes mest pittoreska städer. Glid lättsamt längs flodpromenaden på din Segway, upptäck det bästa Strasbourg har att erbjuda och njut av spänningen i att navigera ditt fordon runt stadens gator. Se Petite France, katedralen, Neustadt och några av Strasbourgs andra höjdpunkter på denna guidade tur.

Guidad cykeltur i Strasbourgs centrum med en lokal guide

6. Guidad cykeltur i Strasbourgs centrum med en lokal guide

Möt din cykelguide och ditt 2,5 timmar långa program börjar med en kort introduktion till staden Strasbourg. Turen går genom det kejserliga tyska distriktet, Neustadt, och sedan vidare till de europeiska institutionerna. Rid tillbaka genom Gamla stan, Petite France och se de täckta broarna och Vauban-dammen. Korsa Pont du Corbeau och passera Gutenberg Place. Du kommer snart fram till katedralen Notre Dame de Strasbourg, en av höjdpunkterna på rundturen. Se operahuset på Place Broglie. Cykla längs de små gatorna runt katedralen och upptäck några gömda platser nära Place Saint Etienne. Genom Neustadt anländer du till hjärtat av Europadistriktet, där du kan se Europaparlamentet, Europarådet och Europadomstolen för mänskliga rättigheter. Njut av en frisk fläkt i Parc de l'Orangerie. På vägen tillbaka till Place d'Austerlitz cyklar du längs en del av stadens mur från 1300-talet. Observera att den här turen inte är tillgänglig under julen. Ta en titt på denna cykeltur till julmarknaden som ett alternativ: https://www.getyourguide.com/strasbourg-l293/strasbourg-christmas-market-bike-tour-t123971/

Strasbourg : Highlights Vandringstur i små grupper

7. Strasbourg : Highlights Vandringstur i små grupper

Jag tar med dig på en "som en lokal" rundtur i "Grande Ile" och Strasbourgs måste-se-platser. Grande Ile, Strasbourgs stadskärna, är full av berömda monument som Notre-Dame-katedralen och Place Kléber, samt små, intima gator och torg som är fulla av anekdoter. Det är i Petite France som du hittar Strasbourgs mest "Instagrammable" platser (vi kan börja vår tur tidigt för att undvika folkmassorna). Här kommer du att ta de vackraste bilderna med hjälp av din guides "fotografiska" färdigheter. Strasbourg är lite som mitt andra hem. Jag har arbetat där, tillbringat många sköna sommareftermiddagar och kvällar där, tagit långa promenader... Endast en lokalinvånare kan erbjuda dig en autentisk upplevelse av sin stad. Om du fortsätter mot den historiska stadskärnan kommer du att upptäcka det livliga distriktet Tonneliers med sina många barer och restauranger. Naturligtvis kommer du också att få en glimt av Notre-Dame-katedralen, stadens 142 meter höga landmärke, med sin sandstensstruktur från Vosges som ger den en speciell färg (besök utanför staden). Detta är symbolen för vår stad! Vi fortsätter vår rundtur med några avlägsna delar av den historiska stadskärnan, som döljer några riktiga dolda pärlor, samt platser som är mer populära bland lokalbefolkningen. Jag kommer också att ta tillfället i akt att ge dig de bästa mat- och barställena i Strasbourgs historiska centrum.

Från Strasbourg: Dagstur till medeltida byar och vinprovning

8. Från Strasbourg: Dagstur till medeltida byar och vinprovning

För att åka söderut från Strasbourg kommer du först att stanna i Bergheim, en fantastisk by på vinrutten som innehåller många dolda underverk inom sina medeltida murar. Därefter har du möjlighet att besöka den charmiga staden Ribeauvillé, som är ett gammalt fideikommiss för herrarna av Ribeaupierre. Historien kommer att kalla på dig på varenda en av dess gågator. Efter ett besök i Hunawihr och ett fotostopp framför dess berömda fontän åker ni till en lokal vinproducent för att prova traditionella Alsace-viner. Njut av lunchpausen i byn Riquewihr, en av de mest kända i regionen - särskilt känd på grund av sitt idylliska läge i hjärtat av vingården. Turen fortsätter till två byar som är lika kända för sin historiska karaktär: Kaysersberg och Eguisheim. Dessa två medeltida byar har valts till "fransmännens favoritbyar", ett berömt franskt program som firar året för fransmännens favoritbyar. Kaysersberg vann upplagan 2017 och Eguisheim 2013. Åk tillbaka till Strasbourg i slutet av eftermiddagen, efter en dag fylld av fina minnen och vackra bilder.

Strasbourg: Privat båttur med sightseeing i staden

9. Strasbourg: Privat båttur med sightseeing i staden

Upptäck Strasbourgs charm på en privat kryssning på floden III. Välj en 1 timmes tur för att se de viktigaste monumenten eller bli mer intim med staden på en 2 timmars tur. Segla på Illflodens vatten för att upptäcka eller återupptäcka staden och dess historiska monument på ett annorlunda sätt. Stig ombord på det rymliga fartyget "Saint Gothard" vid den gamla Finkwillerkajen och börja ditt seglingsäventyr genom stadens hjärta. Passera de europeiska institutionerna och ta del av de unika ljusgröna hustaken på den rysk-ortodoxa "All Saints Church". Välj det två timmar långa alternativet och känn spänningen när du korsar slussarna och Vauban-dammen. Glid in i den gamla staden Petite France och ta del av den klassiska arkitekturen. Åk förbi cobblestonevägar och byggnader från 1500-talet. Återvänd till utgångspunkten i slutet av din kryssning.

Från Strasbourg: Det bästa av Alsace historiska dagsutflykt

10. Från Strasbourg: Det bästa av Alsace historiska dagsutflykt

Turen börjar med avgång från Strasbourgs busstation och går till dagens första stopp, det historiska slottet Haut-Koenigsbourg. Vid ankomsten kan du beundra byggnadens arkitektur, lära dig om de människor som en gång bodde här och beundra slottets fantastiska utsikt över Schwarzwald. Efter slottet följer den öppna bussen den berömda vinvägen i Alsace och stannar på vägen vid en av regionens mest välbevarade medeltida byar, Riquewihr. Tillbringa lite fritid med att vandra genom byns pittoreska gator, shoppa en souvenir i en lokal butik eller hitta en mysig restaurang för lunch. Turen fortsätter till Kaysersberg härnäst, för att beundra dess vackra befästa bro som ligger inbäddad bland de pittoreska byomgivningarna. Din dagsutflykt avslutas med ett besök i Colmar, en unik och älskvärd landsortsstad, för en tur med turisttåget. Observera att turisttåget inte går i november. Istället blir det fri tid i staden.

Lägg till datum

Saker att göra i
Strasbourg

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Strasbourg

Alla aktiviteter

62 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 4

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Strasbourg

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Strasbourg

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Strasbourg?

Vilka är de bästa dagsturerna från Strasbourg?

De bästa dagsturerna från Strasbourg:

Colmar

Strasbourg: Fler aktiviteter och sevärdheter

Strasbourg: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Strasbourg

Samlat omdöme

4.7 / 5

baserat på 2 029 omdömen

Phenomenal tour and guide (Jeremy)! We went to the wrong meetingpoint and they went out of their way to pick us up. The local wine producers were very friendly, hospitable and generous and the wine was exquisite!