Stradun

Stradun

Stradun: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

1. Dubrovnik: Den ultimata Game of Thrones-turen

Fördjupa dig i staden “King's Landing“ med en guidad rundtur av Dubrovniks kända sevärdheter som kan ses i “Game of Thrones“. Utforska huvudstaden i Westeros med guider från området som tar med dig till de mest kända inspelningsplatserna och delar med sig av hemligheterna bakom den stora produktionen. Känn igen platserna där delar av berättelsen utspelar sig medan din guide berättar anekdoter och visar ikoniska bilder från serien. Besök den imponerande Lovrijenac-fästningen (Red Keep) och beundra de till synes oändliga befästa murarna där Tyrion Lannister och Varys tog en promenad. Se Pile Gate där kung Joffrey ställdes inför ett upplopp och blev överöst med dynga, eller sätt dig i Cerceis skor när hon gick sin skamliga vandring genom staden. Lyssna på historierna bakom kulisserna och lyssna på din guide som kanske har varit en statist eller stand-in i Game of Thrones, och få möjlighet att ta ett foto på den berömda järntronen!

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

2. Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

3. Dubrovnik: Epic Game of Thrones Walking Tour

Följ med på en guidad vandringstur i Dubrovnik, den kanske mest kända inspelningsplatsen för den mycket framgångsrika TV-serien Game of Thrones. Följ i fotspåren av Tyrion, Sansa, Joffrey och många andra när du besöker platsen för King's Landing. Vittne om hur filmteamet förvandlade Dubrovniks historiska landmärken till platser i Westeros huvudstad. Låt dina ögon vandra över bukten, där Stannis Baratheon försökte ta över King's Landing för att sitta på järntronen i det episka slaget vid Blackwater. Gå in i Red Keep och se platser där Joffrey alltid är upp till ondska, och ta en titt på platsen där Margaery Tyrell och Joffrey firade sitt lila bröllop. Eller sätt dig in i Cerseis situation och vänta på att hennes försoningsvandring ska börja. Lyssna på berättelser bakom kulisserna i Game of Thrones och ta reda på vad några av huvudrollsinnehavarna upplevde under sin vistelse här i Dubrovnik. Gamla stan är full av gator och platser som bevittnade några av de mest episka scenerna i serien - du kommer att känna dig precis som en besökare i King's Landing. Avsluta din turné med en möjlighet att ta en bild med en replika av järntronen.

Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

4. Dubrovnik: Stadsmurarna Stadsmurar tidig morgon eller solnedgång Walking Tour

När du deltar i en guidad rundvandring kan du gå igenom Dubrovniks berömda stadsmurar, som är en vacker påminnelse om en avlägsen medeltid. Beundra de hisnande vyerna när du vandrar längs den två kilometer långa muren som omger staden och se med egna ögon varför Dubrovniks gamla stad är ett av UNESCO:s världsarv. Dubrovnik har bevarat sina stadsmurar trots förändrade trender som en gång föreslog att alla typer av befästningar är föråldrade och överflödiga. Beundra terrakottataken och de smala gatorna från ovan. Njut dessutom av den klara utsikten över Adriatiska havet, som avslöjar precis vilken båt som helst vid horisonten. Den här utsikten förklarar varför staden försvarades framgångsrikt i århundraden. Staden överlevde många krig, inklusive det senaste hemlandskriget från 1991-1995, men Dubrovnik förnyades på ett sådant sätt att skadorna inte syns. Upptäck varför staden Dubrovnik har inspirerat konstnärer, författare och fotografer när du utforskar den gamla Medelhavsstaden och vandrar längs de eleganta murarna.

Dubrovnik: Stadsmurstur för tidiga fåglar och solnedgångsjägare

5. Dubrovnik: Stadsmurstur för tidiga fåglar och solnedgångsjägare

Ta dig till stadsmuren så snart portarna öppnas på denna guidade vandringstur i Dubrovnik. Upptäck hemligheterna bakom denna stadssevärdhet på en delad eller privat rundtur. Ta bilder av vidsträckta vyer från toppen av Minceta-tornet. Möt din guide på en centralt belägen mötesplats och börja ditt äventyr tidigt på morgonen. När du går, lär dig av din guide om hur muren byggdes. Lyssna på spännande legender och roliga berättelser om staden. Kom igång genom att klättra uppför några steg i den svala morgonluften för att belönas med en hisnande panoramautsikt över huvudgatan i Stradun och Gamla stan. Promenera längs 2 kilometer från muren för att njuta av vackra landskap av det glittrande Adriatiska havet och en skyline som fortfarande talar om prakten i en stad som var en rik republik i 450 år. Se hur muren är sex meter djup på vissa ställen och passera fort med utsikt över både hav och land. Avsluta din tur på den högsta punkten längs muren, toppen av Minceta Tower, där utsikten inte får missas.

Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

6. Dubrovnik: Gamla stan & stadsmuren Guidade turer Combo

Upplev det bästa av Dubrovnik med detta resepaket som kombinerar 2 trevliga promenader. Den första promenaden på 1,5 timmar utforskar den vackra Gamla Stadens historia, inklusive landmärken som Franciskanerklostret och Rektorspalatset. Lär dig om Dubrovniks betydelse under dess 1.400-åriga historia. Den andra promenaden dyker in i stadens defensiva historia under en 2-timmars tur. Besök viktiga landmärken som Revelin Fortress och Minceta Tower medan du lär dig om Dubrovniks roll som en oberoende republik. Observera att på grund av trappor är denna tur kanske inte lämplig för alla, och entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i turpriset. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till stadsmuren ingår inte i priset för turen. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

7. Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

Följ med på en guidad tur i Dubrovnik och dess befästa gamla stad. Du upptäcker viktiga lokala landmärken och har gott om fritid att utforska i din egen takt. Res längs Adriatiska kusten och besök Ston för att prova deras berömda ostron. Börja resan med en mycket bekväm buss med luftkonditionering, så luta dig tillbaka, slappna av och njut av utsikten över det hisnande Medelhavslandskapet. Om du har kommit överens med chauffören kan du stanna för att sträcka på benen och ta några fantastiska bilder. Efter ankomsten till Dubrovnik, ett av de mest framstående turistmålen i Medelhavet, möter du din lokala guide och börjar en och en halv timmes rundvandring genom de smala gatorna i Dubrovniks historiska stadskärna. Utforska detta fantastiska Unesco-världsarv och lär dig allt om dess historia och monument. Se renässans- och barockarkitektur, röda tegeltak och långa murar som har stått emot fiendens attacker genom århundradena. Utforska den gamla stadens centrala gata Stradun, franciskanerklostret, rektorspalatset i renässansstil, stadsmurarna, Lovrjenac-fästningen och många pittoreska torg och kyrkor. Efter rundvandringen med den lokala professionella guiden har du tillräckligt med tid för att utforska Dubrovnik på egen hand. Ta vara på fritiden och stanna till på en av restaurangerna i området för att smaka på utsökt traditionell mat. Det är ingen dålig idé att åka linbana till toppen av berget Srd och njuta av den hisnande utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar. Du kan också gå till den lokala stranden, ta ett snabbt dopp, köpa biljetter till murarna och se staden från en helt annan vinkel. Eftersom du har ungefär fyra timmars fritid bör du planera dina aktiviteter före resan eftersom det är omöjligt att göra allt som anges ovan. Efter denna perfekt tillbringade dag i Dubrovnik går du tillbaka på bussen och börjar din resa tillbaka till nordväst längs Adriatiska kusten. Du passerar byarna Orašac, Trsteno, Salona och öarna Elaphiti för att komma fram till Ston där du har möjlighet att smaka stadens berömda och mest färska ostron. Precis rätt paus innan du anländer tillbaka till Split.

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

8. Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur

9. Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur

Följ med på en guidad vandringstur genom Dubrovnik för att se ikoniska inspelningsplatser från Game of Thrones. Följ i fotspåren av dina favoritkaraktärer från "Game Of Thrones" när du upptäcker det riktiga "King's Landing" och lär dig mer om produktionsprocessen för showen. Bli eskorterad av din expertguide som är ett stort Game of Thrones-fan. Vandra genom Gamla stan i Dubrovnik för att upptäcka flera platser som användes i showen. Förutom platserna i den muromgärdade Gamla stan kan du besöka Fort of St Lawrence och njuta av den vackra utsikten över Adriatiska havet. När du går till varje plats kan du titta i en bok med foton från serien som ger mer information om scenerna och platserna där inspelningen ägde rum. Observera att den här turen kanske inte passar alla på grund av trappor och att entrébiljetten till fortet inte ingår i priset för turen. Viktiga anmärkningar: - Turen innebär stigande trappor och kanske inte är lämplig för alla. - Entrébiljetten till fortet ingår inte i turens pris. - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära Gamla stans hamn, på tronen!

Dubrovnik: Privat stadsvandring i Gamla stan och stadsmuren

10. Dubrovnik: Privat stadsvandring i Gamla stan och stadsmuren

Upptäck en av de bäst bevarade medeltida städerna i Europa. Dubrovniks gamla stad och de stadsmurar som omger den avslöjar platsens unika historia som sträcker sig över 1400 år. Den här privata rundturen börjar med en promenad runt murarna, som är 2 kilometer långa upp till 40 meter höga. Se vackra vyer och hör fascinerande historier från din guide. Medeltida hus, torn, fästningar och ett fantastiskt landskap väntar på dig. En av höjdpunkterna är att klättra upp i Minceta-tornet, som erbjuder den högsta utsiktspunkten från stadsmurarna. Den andra delen av turen tar dig genom Gamla stan, för att strosa på de stenlagda kullerstensgatorna i detta UNESCO:s världsarv. Du kommer att besöka de mest imponerande och spännande platserna som detta område har att erbjuda. På Stradun, huvudgatan i Gamla stan, har du möjlighet att känna stadens puls. Varje smal sidogata har en annan historia att berätta. I slutet av denna privata upplevelse kommer du att veta allt du behöver veta om Dubrovnik, och mer därtill.

67 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Stradun

Stradun: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stradun: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stradun

Samlat omdöme

4.8
(3 263 recensioner)

Njöt verkligen av vår guide Sarah med sin lokala kunskap och hänsyn till vår komfort, och höll oss alltid i skuggan där det var möjligt på otroligt varma 34 grader. Hon upprätthöll en perfekt balans mellan vänlighet och professionalism. Vi njöt verkligen av historiedelningen samt lite saftig insiderinformation om GoT-filmning och hur detta gjorde en skillnad för Dubrovnik - historia i vardande. Önskar att vi kunde ha stannat längre och sett mer. Vårt enda problem var med att hitta mötesplatsen eftersom det finns mer än en fontän och det var inte den där vår buss släppte av oss så vi missade vår bokade turné men vi kan få plats senare på dagen. Vårt internet fungerade inte och staden var överfull av turister så svårt att få hjälp lokalt. GYG-chatt stödde oss för att säkerställa att vi hade turnén och kunde hitta rätt möte

Riktigt bra att gå den tidiga turen 9.30, Lagom varmt och bra att kunna gå undan i skuggan. Josip som var guide var väldigt duktig och fick alla att leva sig in i de olika scenerna. Väldigt trevlig tur!

Fantastisk guide som berättde massor om stadens historia. Både stora historiska händelser och små intressanta händelser

En riktigt trevlig rundtur. Guiden var entusiastisk, kunnig och ett nöje att vara med.

Mycket bra och intressant, guiden var väldigt sakunnig, rekomenderas 👍🏻