Saker att göra i
Stortorget

Stortorget: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm Gamla stan guidad stadsvandring (engelska/tyska/spa.)

Stockholm Gamla stan guidad stadsvandring (engelska/tyska/spa.)

Välkommen/Willkommen/Bienvenidos! Vår rundvandring i Gamla stan ger dig en snabb sammanfattning av "Gamla Stan" på bara 90 minuter. Du kommer att lära dig mer om Gamla stans mörka förflutna och färgstarka nutid. Mötesplats är vid korsningen mellan Storkyrkobrinken och Västerlånggatan 5 minuter före start. Din guide på Stockholm Summer Tours kommer att bära en synlig väst. Vår resa börjar på Riddarholmen och Riddarholmskyrkan, den äldsta bevarade byggnaden i Stockholm idag. Efter att ha introducerat Stockholms historiska centrum fortsätter vi längs den stora shoppinggatan Västerlånggatan, medan vi njuter av den historiska arkitekturen och byggnaderna runt omkring oss. Vi täcker de gamla stadsmurarna och passerar vikingarestaurangen Aifur, liksom den smalaste gatan i Stockholm (Mårten Trotzigs gränd). Vi vänder om mot den norra delen av Gamla stan och fortsätter längs Prästgatan för att senare komma fram till Stortorget med de färgglada byggnaderna. Turen inkluderar naturligtvis ett besök på Järnpojken - den minsta statyn i Stockholm. Även om Stockholm anses vara det kontantlösa samhället, kom ihåg att ta med några mynt för att ge Järnpojken eftersom det anses ge tur! Runt hörnet kommer vi fram till vårt sista stopp - Kungliga slottet, precis intill Storkyrkan och landshövdingens palats. Här njuter vi av en "fika" medan din guide berättar de sista historierna, fakta och rekommendationer. Efter turen stannar din guide kvar för en pratstund och hjälper dig gärna med rekommendationer, beroende på vad du letar efter. Om du har några allergier, vänligen meddela oss i förväg så att din guide kan anpassa Fika. Hittar du inte din tur den dag du önskar? Kontakta Stockholm Summer Tours så ska vi göra vårt bästa för att lösa det! Vi ser fram emot att träffa dig i sommar.

Gamla stan i Stockholm: Troll Escape Quest-upplevelse

Gamla stan i Stockholm: Troll Escape Quest-upplevelse

Fördjupa dig i ett stadsspel på mobilen och följ ledtrådar för att upptäcka dolda hemligheter och fantastiska platser i Stockholm. Få en inblick i några av stadens många kända landmärken. Spela spelet genom att lösa varje pusselbit på din smartphone och gissa svaret för att låsa upp historien bakom varje hemlig plats. Lås upp det förflutna och lär dig om stadens kungliga historia. Utforska staden och få exakt vägvisning så att du inte behöver en karta, GPS eller guide. Spela offline. Du behöver inte internetanslutning för att spela spelet. Ha kul i grupp och lös ledtrådarna tillsammans, eller dela upp i mindre lag och tävla mot varandra. Gå i din egen takt eftersom det inte finns någon tidsbegränsning. Spelet kan dock slutföras på 1 timme. Spela utan guide. Ladda bara ner appen, gå till utgångspunkten och börja äventyret.

Gamla Stan: En självguidad audiotur i Stockholms gamla stad

Gamla Stan: En självguidad audiotur i Stockholms gamla stad

De kullerstensbelagda gatorna i Gamla Stan i Stockholm är fyllda av historia. De berättar historien om hur staden blev en medeltida bosättning som genom klimatförändringar tvingades bli en transitpunkt för köpmän på väg till östra Östersjön, efter de tidigare vikingarnas rutter. På den här stadsvandringen kommer jag att presentera den fascinerande gamla stadsdelen som har lockat resenärer i århundraden. När ni går genom de smala gatorna i Gamla Stan pekar jag ut de fyra öarna som bildar detta område: Stadholmen, Riddarholmen, Strömsborg och Helgeandholmen. Du kommer att få höra om de människor som formade staden, som Birger Jarl, som anses vara Stockholms grundare, och Gustav Vasa, den svenska monarkins fader. På den här rundvandringen berättar jag om den nuvarande monarkin och dess ursprung. Du får höra om hur staden förvandlades från en befriad nation till ett europeiskt kraftcentrum och slutligen till en demokratisk monarki. Längs vägen kommer ni att få se: - Evert Taubes Terrass, ett lugnt torg uppkallat efter den svenske författaren, konstnären, kompositören och sångaren - Riddarholmskyrkan, den sista viloplatsen för de svenska monarkerna - Storkyrkan, den rosa St Nikolai-katedralen som har använts för kröningar och kungliga bröllop, inklusive prinsessan Victoria och Daniel Westlings ceremoni 2010 - Stortorget, där du kan se Nobelmuseet och Nobelbiblioteket och höra om den grymma halshuggningen av 91 adelsmän och en biskop år 1520 - Järnpojke, statyn Järnbarnet, vars huvud gnids slätt av vidskepliga människor som hoppas att deras önskningar ska gå i uppfyllelse - Kungliga slottet i Stockholm och dess 608 rum - Den intrikata statyn av Sankt Göran och draken - Mårten Trotzigs Gränd, Stockholms smalaste gata - Västerlånggatan, Gamla Stans längsta affärsgata. Följ med mig på denna 75 minuter långa promenad längs kullerstensgränder och gator för att lära dig mer om Stockholm och svensk arkitektur, konst och lokala rätter. Det finns gott om ställen längs vägen där du kan ta en förfriskning eller fönstershoppa.

Stockholm: Sightseeingtur med Segway

Stockholm: Sightseeingtur med Segway

Utforska Stockholm utan att anstränga dig på en Segway. Följ med på denna två timmars Segwayrundtur till de mest populära delarna av världens vackraste stad. Under din rundtur får du se Stockholms höjdpunkter, som Kungliga slottet, Nobelmuseet, Stadshuset, varvet där regalskeppet Vasa byggdes, härliga strandmiljöer på några av stadens 14 öar och mycket mer. Detta är ett bra sätt att få en introduktion till Stockholm under ditt första besök i staden. Denna informativa första titt på staden gör det lättare för dig att hitta under resten av vistelsen. 

Gamla Stan: Grundläggande rundtur i Stockholm

Gamla Stan: Grundläggande rundtur i Stockholm

Följ med på en rundtur som är kronologiskt upplagd så att du kan uppleva historien precis som staden gjorde. Börja med vikingatiden, det tyska inflytandet i landet och den danska konflikten som ledde till den viktigaste svenska händelsen: Stockholms blodbad 1520 följt av Gustav Vasas tronföljd. Vi träffas vid Gustav Adolfs Torg i centrala Stockholm och börjar vår stadsvandring. Utforska de pittoreska, smala och färgglada gatorna i Gamla stan, inklusive den smalaste gatan i Stockholm, Mårten Trotzigs gränd. Gå längs några av de mest symboliska platserna på ön, till exempel Stockholms kungliga slott, statyn av St George, draken och det berömda Stortorget. Lär dig av dina dynamiska, historieentusiastiska guider, som alla kommer från olika bakgrunder. Dessa kunniga guider är angelägna om att leda dig genom de spännande berättelserna om denna ö och ge insikter inte bara från dess förflutna utan det moderna svenska sättet att leva. Fråga gärna om allt som väcker din nyfikenhet, för att göra denna tur till ett personligt äventyr utformat för dina intressen och frågor.

Stockholm: Stadsvandring i Gamla stan med Vasamuseet och båttur

Stockholm: Stadsvandring i Gamla stan med Vasamuseet och båttur

Möt din guide vid Slottsbackens obelisk och börja din guidade tur genom Gamla stan medan du lär dig mer om dess historia. Titta på ikoniska platser som Kungliga slottet, Stortorget, Nobel Prize Museum, Old Town Runestone och Riddarhuset (House of Nobility). Se staden från vattnet på en kort färjetur till Djurgårdsön. Hör intressanta fakta om gamla Stockholms örlogsbas, Nordiska museet, Vikingamuseet och Vrakmuseet när du passerar dem. Avsluta turen på Vasamuseet och gå direkt in med skip-the-line-biljetter. Utforska museet med en guide och förundras över det otroligt välbevarade Vasaskeppet, som en gång var den svenska flottans flaggskepp. Lär dig mer om dess tragiska undergång under jungfrufärden. Obs: Om turen börjar kl 16:00/4 PM kommer resplanen att vändas på grund av Vasamuseets öppettider.

Stockholms gamla stads höjdpunkter, Kungliga slottet, Vasamuseet

Stockholms gamla stads höjdpunkter, Kungliga slottet, Vasamuseet

Följ med på en intim resa genom Gamla stan, Gamla stan i Stockholm. På denna privata rundtur gräver vi oss igenom århundraden av historia och kulturarv och visar dig stadens höjdpunkter och dolda pärlor. Vi skräddarsyr upplevelsen efter dina intressen och erbjuder valfria biljetter till topprankade attraktioner. Upptäck det bästa av Stockholm! Boka en 2-timmars stadsvandring i Gamla stan i Stockholm för att upptäcka de viktigaste sevärdheterna och viktig information om dess historia, kultur och samhälle. Din privata guide leder dig genom Stockholms smalaste gata, förbi den charmiga Tyska kyrkan, till Stortorget, stadens äldsta offentliga torg. Du får se Storkyrkan och Nobel Prize Museum, som är tillägnat några av världens största ledare, vetenskapsmän och författare. Du får också en inblick i den svenska kungafamiljens historia när du beundrar det magnifika Kungliga slottet och Riddarholmskyrkan, där många svenska monarker och aristokrater har vilat. Rundturen avslutas utanför Riksdagshuset, centrum för den svenska regeringen och politiken. Boka en förlängd 3-timmars vandringstur för att se mer av Stockholm. På den här turen lämnar du Gamla stan och njuter av en avkopplande promenad förbi Kungliga Operan till Kungsträdgården, en före detta kunglig trädgård med vackra lummiga gångar, vattenspel och imponerande statyer. Du kommer också att följa Minnesstigen genom Berzelii Park, som har ett förintelsemonument tillägnat Raoul Wallenberg. Andra intressanta platser är grevinnan Wilhelmina von Hallwyls historiska herrgård, Kungliga Dramatiska Teatern och den judiska synagogan. Boka en 4-timmars stadsvandring i Gamla stan i Stockholm för att förhöja din upplevelse med ett besök inne i Kungliga slottet! Vi erbjuder skip-the-line-biljetter som ger dig mer tid att utforska slottsmuseerna istället för att vänta i kön. Kom och upptäck den svenska kungafamiljens historia och arv, beundra de kungliga våningarna fyllda med en rik samling av konst och antika möbler och dekor, och se de kungliga insignierna som finns i kronskatten! Boka en 6-timmars stadsvandring i Stockholm för att upptäcka de bästa sakerna att göra i Gamla stan och på Djurgården. Detta alternativ inkluderar ytterligare skip-the-line-biljetter till Vasamuseet, det mest besökta museet i hela Skandinavien. Missa inte chansen att se världens bäst bevarade 1600-talsskepp och lära dig mer om Sveriges sjöfartshistoria, från vikingatiden till nutid. Denna förlängda rundtur ger dig också möjlighet att se Nordiska museet och andra höjdpunkter på Kungliga Djurgården, en av de mest populära platserna för rekreation och fritid i Stockholm.

Stockholm: Gamla stan, Djurgården och Vasamuseet

Stockholm: Gamla stan, Djurgården och Vasamuseet

Din stadstur börjar vid Stortorget i Gamla stan. Hör legender och berättelser om staden och de människor som brukade bo här. Du kommer att gå förbi några av områdets mest berömda landmärken, såsom det Kungliga slottet, Storkyrkan och statyn Sankt Göran och draken. Om du valt detta alternativ kommer du sedan att ta Djurgårdsfärjan för den korta resan till Djurgården. Längs vägen kommer du att kunna se delar av Stockholm från vattnet, inklusive Gamla Stan och Södermalm. Stanna vid Vasamuseet, världens mest besökta sjöfartsmuseum. Förundras av det nästan 400 år gamla träskeppet som är anmärkningsvärt intakt trots att det var under vatten i över 300 år. Njut av en 30-minuters rundtur i museet, som kommer att vara i slutet den guidade stadsturen.

Stockholm: Old Town Self-Guided Tour för iOS och Android

Stockholm: Old Town Self-Guided Tour för iOS och Android

Utforska det bästa som Gamla stan i Stockholm har att erbjuda, från majestätiska slott till historiska artefakter, allt i din egen takt. När du tar dig igenom de gamla kvarteren kommer ditt förstånd att utmanas och din uppmärksamhet på detaljer testas. Resan tar dig genom ett av Stockholms mest charmiga kvarter för att besöka några av stadens mest historiska landmärken som Kungliga slottet, Stora torget och Saint George and the Dragon. Utöver dessa måsten är upplevelsen fylld av intressanta berättelser. Som varför det sitter en kanonkula fast i en vägg eller en runsten i basen på en byggnad. - En digital rundvandring på cirka 1,5-2 timmar - Fylld med intressanta berättelser och roliga utmaningar - Curiosa-upplevelsen passar både unga och äldre - Språkkunskaper: Svenska, Engelska, Tyska, Franska. Den här digitala stadsvandringen vänder sig till dig som vill lära dig mer om Stockholms historia och samtidigt uppleva Gamla stan på ett enkelt, lärorikt och roligt sätt. Din resa börjar på Kungliga slottets yttre borggård. När du har köpt den självguidade turen får du instruktioner om hur du laddar ner appen och en snabb översikt över hur den fungerar.

Blodiga Stockholm: spöken, skräck och mörk folklore 2h

Blodiga Stockholm: spöken, skräck och mörk folklore 2h

Möt upp vid ingångstrappan till Nobel Prize Museum vid Stortorget i Gamla stan. Din guide tar dig sedan tillbaka i tiden för att utforska blodiga mord, historiska skräckhistorier och avrättningar. Du får också resa till en tid då svenskarna trodde att alla möjliga mystiska varelser bodde i världen Till exempel får du lära dig om: * Mylingar, mördade spädbarn som kom tillbaka för att hemsöka de levande. * Skogsrået, en vacker men dödlig kvinnlig varelse som lever i skogen. * Näcken, en naken manlig varelse som vill lura dig att drunkna. * Troll, varelser som lever i bergen och kidnappar kvinnor. * samt en hel del blodiga historiska händelser som Stockholms blodbad, bödlarnas allians och morden på Stockholms slott. Du kommer att få många detaljer och pedagogiska förklaringar om folklorens rötter och funktioner i det svenska samhället och dess kopplingar till de gamla hedniska trosuppfattningarna i de nordiska länderna. Boka din plats nu.

Alla aktiviteter

33 aktiviteter hittades
Sortera efter:

De mest populära sevärdheterna i Stockholm

Att göra i Stortorget

Städer i Sverige

Stortorget: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stortorget: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stortorget

Samlat omdöme

4.8
(372 recensioner)

Från organisationen, instruktionen och genomförandet var allt optimalt. Vädret var bra och gruppen var på gott humör. Berättelserna från vår guide Steven var underhållande och informativa, han är en väldigt sympatisk, trevlig kille, så vi kunde lära känna Stockholm igen från ett annat perspektiv. Vi rekommenderar turnén och skulle boka den igen. Att åka Segway är alltid kul!

Vi hade aldrig använt Segways tidigare, och vi var lite nervösa. Träningen var utmärkt och vi tog upp det snabbt, särskilt efter att vi fick höra att det är lite som att åka skidor! Lucas guidade oss briljant genom Stockholms gator. Han försåg oss med många intressanta fakta och var också underhållande! Tack för en fantastisk upplevelse!

Roligt och inte alltför knepigt. Täcker ett intressant område med massor av lokal information, tack

Helt lysande, gör det definitivt, Lucas är en fantastisk guide - supercool...

Väldigt skönt att få en överblick över Stockholm så snabbt