Stortorget: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Rundtur med sightseeing på en Segway

1. Stockholm: Rundtur med sightseeing på en Segway

Utforska Stockholm utan att anstränga dig på en Segway. Följ med på denna två timmars Segwayrundtur till de mest populära delarna av världens vackraste stad. Under din rundtur får du se Stockholms höjdpunkter, som Kungliga slottet, Nobelmuseet, Stadshuset, varvet där regalskeppet Vasa byggdes, härliga strandmiljöer på några av stadens 14 öar och mycket mer. Detta är ett bra sätt att få en introduktion till Stockholm under ditt första besök i staden. Denna informativa första titt på staden gör det lättare för dig att hitta under resten av vistelsen. 

Stockholm: Spela ett utforskande stadsspel i Gamla stan

2. Stockholm: Spela ett utforskande stadsspel i Gamla stan

Fördjupa dig i ett stadsspel på mobilen och följ ledtrådar för att upptäcka dolda hemligheter och fantastiska platser i Stockholm. Få en inblick i några av stadens många kända landmärken. Spela spelet genom att lösa varje pusselbit på din smartphone och gissa svaret för att låsa upp historien bakom varje hemlig plats. Lås upp det förflutna och lär dig om stadens kungliga historia. Utforska staden och få exakt vägvisning så att du inte behöver en karta, GPS eller guide. Spela offline. Du behöver inte internetanslutning för att spela spelet. Ha kul i grupp och lös ledtrådarna tillsammans, eller dela upp i mindre lag och tävla mot varandra. Gå i din egen takt eftersom det inte finns någon tidsbegränsning. Spelet kan dock slutföras på 1 timme. Spela utan guide. Ladda bara ner appen, gå till utgångspunkten och börja äventyret.

Stockholm: privat 3h rundtur - Gamla stan, färja och Vasamuseet

3. Stockholm: privat 3h rundtur - Gamla stan, färja och Vasamuseet

Upplev Gamla stan i Stockholm i din egen takt med en professionell lokal guide. Ta en lektionspromenad i Gamla stans mysiga kullerstensgator in och ut ur alléer som du aldrig skulle ha hittat på egen hand. Lär känna svenskarna, deras kultur och upplev Stockholms rika historia i mediala Gamla stan och på den tidigare kungliga jaktön Djurgården. Pendelfärja, eller liknande transport på vintern, samt biljetter till Vasamuseet och en erfaren reseledare ingår i denna exklusiva privata vandringstur.

Gamla Stan: En självguidad audiotur i Stockholms gamla stad

4. Gamla Stan: En självguidad audiotur i Stockholms gamla stad

De kullerstensbelagda gatorna i Gamla Stan i Stockholm är fyllda av historia. De berättar historien om hur staden blev en medeltida bosättning som genom klimatförändringar tvingades bli en transitpunkt för köpmän på väg till östra Östersjön, efter de tidigare vikingarnas rutter. På den här stadsvandringen kommer jag att presentera den fascinerande gamla stadsdelen som har lockat resenärer i århundraden. När ni går genom de smala gatorna i Gamla Stan pekar jag ut de fyra öarna som bildar detta område: Stadholmen, Riddarholmen, Strömsborg och Helgeandholmen. Du kommer att få höra om de människor som formade staden, som Birger Jarl, som anses vara Stockholms grundare, och Gustav Vasa, den svenska monarkins fader. På den här rundvandringen berättar jag om den nuvarande monarkin och dess ursprung. Du får höra om hur staden förvandlades från en befriad nation till ett europeiskt kraftcentrum och slutligen till en demokratisk monarki. Längs vägen kommer ni att få se: - Evert Taubes Terrass, ett lugnt torg uppkallat efter den svenske författaren, konstnären, kompositören och sångaren - Riddarholmskyrkan, den sista viloplatsen för de svenska monarkerna - Storkyrkan, den rosa St Nikolai-katedralen som har använts för kröningar och kungliga bröllop, inklusive prinsessan Victoria och Daniel Westlings ceremoni 2010 - Stortorget, där du kan se Nobelmuseet och Nobelbiblioteket och höra om den grymma halshuggningen av 91 adelsmän och en biskop år 1520 - Järnpojke, statyn Järnbarnet, vars huvud gnids slätt av vidskepliga människor som hoppas att deras önskningar ska gå i uppfyllelse - Kungliga slottet i Stockholm och dess 608 rum - Den intrikata statyn av Sankt Göran och draken - Mårten Trotzigs Gränd, Stockholms smalaste gata - Västerlånggatan, Gamla Stans längsta affärsgata. Följ med mig på denna 75 minuter långa promenad längs kullerstensgränder och gator för att lära dig mer om Stockholm och svensk arkitektur, konst och lokala rätter. Det finns gott om ställen längs vägen där du kan ta en förfriskning eller fönstershoppa.

Stockholm: Gamla stan, Djurgården och Vasamuseet

5. Stockholm: Gamla stan, Djurgården och Vasamuseet

Din stadstur börjar vid Stortorget i Gamla stan. Hör legender och berättelser om staden och de människor som brukade bo här. Du kommer att gå förbi några av områdets mest berömda landmärken, såsom det Kungliga slottet, Storkyrkan och statyn Sankt Göran och draken. Om du valt detta alternativ kommer du sedan att ta Djurgårdsfärjan för den korta resan till Djurgården. Längs vägen kommer du att kunna se delar av Stockholm från vattnet, inklusive Gamla Stan och Södermalm. Stanna vid Vasamuseet, världens mest besökta sjöfartsmuseum. Förundras av det nästan 400 år gamla träskeppet som är anmärkningsvärt intakt trots att det var under vatten i över 300 år. Njut av en 30-minuters rundtur i museet, som kommer att vara i slutet den guidade stadsturen.

Stockholm måste ses: Gamla stan, Vasamuseet och båttur

6. Stockholm måste ses: Gamla stan, Vasamuseet och båttur

Med denna tur kommer du att uppleva de mest populära attraktionerna som Stockholm har att erbjuda. Lär dig mer om Gamla stans rika historia med en auktoriserad guide, njut av en kort båttur till Djurgården och besök Vasamuseet. Allt ingår i turens pris. Möt din guide vid Slottsbackens obelisk och njut av en guidad tur genom Gamla stan. Besök ikoniska platser som Kungliga slottet, Stortorget, Nobel Prize Museum, Gamla stans runsten, Riddarhuset och många fler. Se Stockholm på det sätt som det var tänkt att ses - från vattnet. Ta en kort färjetur till Djurgårdsön, där du får lära dig mer om Stockholms gamla örlogsbas, Nordiska museet, Vikingamuseet och vrakmuseet medan du passerar dem. Avsluta turen på Vasamuseet, där du får pass-the-line-biljetter, som ingår i turpriset, och en guidad rundtur på museet av en av våra auktoriserade lokala guider. Förundras över det otroligt välbevarade Vasaskeppet, en gång den svenska flottans flaggskepp, och lär dig om hennes tragiska undergång under jungfruresan.

Stockholm: City Highlights: Guidad rundvandring med en lokal

7. Stockholm: City Highlights: Guidad rundvandring med en lokal

Denna erfarenhet tillhandahålls av en oberoende lokal. Har du bara en timme på dig att bli förälskad i Stockholm? Utmaning accepterad! Upptäck Stockholm under en kort men fin utflykt där du får lära dig de mest intressanta fakta om staden, den lokala livsstilen och stadens moderna förvandling. Vi träffas vid Obelisken på Slottsbacken och fortsätter vår promenad därifrån :-) Upptäck hur lokalbefolkningens vardag ser ut och lär dig varifrån staden får sin karakteristiska atmosfär, genom att se den genom en lokalbefolkningens ögon. När du vandrar genom staden kommer du att upptäcka exakt vad som gör Stockholm speciellt! Det här är också din chans att få insidertips om de bästa caféerna, restaurangerna och barerna att besöka under din tid här och lära dig hur du får ut det mesta av ditt besök. Detta är den perfekta upplevelsen för någon som besöker staden för första gången eller någon som vill återupptäcka den! Som LocalBini samlar vi passionerade människor från hela världen och ger dem möjlighet att erbjuda unika upplevelser via vår marknadsplats. Vem är en Local? En Local är någon som brinner för att dela autentiska upplevelser utifrån sina intressen. Som LocalBini sammanför vi passionerade människor från hela världen genom att ge dem möjlighet att erbjuda unika upplevelser via vår marknadsplats.

Stockholm: Privat magisk svensk jultur 90min

8. Stockholm: Privat magisk svensk jultur 90min

Finns det något bättre sätt att uppleva en svensk jul än att kolla in dekorationerna tillsammans med en kunnig guide på en privat guidad promenad i Gamla stan? Njut av en magisk guidad privat tur i ett vintrigt landskap. En lugn promenad med en professionell lokal guide som hittar och förklarar juldekorationer samt julhistoria. Lär dig allt om våra jultraditioner och decemberfolklore från vikingatiden fram till idag och få en provsmakning av en traditionell svensk julsöt när vi träffas.

Stockholm: Gamla stan självguidande rundtur för iPhone

9. Stockholm: Gamla stan självguidande rundtur för iPhone

Utforska det bästa som Gamla stan i Stockholm har att erbjuda, från majestätiska slott till historiska artefakter, allt i din egen takt. När du tar dig fram genom de gamla kvarteren kommer ditt sinne att utmanas och din känsla för detaljer att testas. Resan tar dig genom en av Stockholms mest charmiga stadsdelar för att besöka några av stadens mest historiska landmärken som Kungliga slottet, Stora torget och Sankt Göran och draken. Utöver de obligatoriska sevärdheterna är upplevelsen fylld av intressanta historier. Som varför det sitter en kanonkula i en vägg eller en runsten i en byggnad. - En digital vandringstur på ca 1,5-2 timmar - Fylld med intressanta berättelser och roliga utmaningar - Curiosa-upplevelsen passar både unga och äldre - Språk: Svenska, Engelska Denna digitala stadsvandring vänder sig till dig som vill lära dig mer om Stockholms historia och samtidigt uppleva Gamla stan på ett enkelt, pedagogiskt och roligt sätt. Din resa börjar på Kungliga slottets yttre borggård. När du har köpt den självguidade turen får du instruktioner om hur du laddar ner appen och en snabb översikt över hur den fungerar.

Stockholm: Sherlock Holmes Självguidande stadslek med smartphone

10. Stockholm: Sherlock Holmes Självguidande stadslek med smartphone

Upplev spänningen med att vara en detektiv och delta i det spännande Sherlock Holmes-spelet med ditt lag. Medan man firar friheten på Liberty Festival hittas en man vid namn Balthazar, chef för Homeland Security, död med en kniv i ryggen. Polisen har gripit fyra misstänkta och det är upp till dig att lösa fallet och avslöja sanningen. Genom att röra dig runt i staden kommer du att låsa upp uppdrag. Här hittar du karaktärer som är villiga att hjälpa till. Men informationen har ett pris! Lös deras pussel, jaga de skyldiga och spela med för att komma närmare en lösning på mordet. Under denna mordgåta kan du kontrollera dina framsteg på den misstänkta tavlan. Kan du lösa mordet? Spela Sherlock Holmes! VIKTIG INFORMATION - Datum: För att boka det här spelet måste du välja ett datum, MEN du kan spela, pausa och fortsätta när du vill. - Personer: 1 spelare står för 1 lag. - Observera: Detta City Game använder staden som en interaktiv spelplan, men ger ingen information om staden!

Lägg till datum

Stortorget

Stortorget
13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Utforska i närheten av Stortorget

Utforska alla

Stortorget: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stortorget: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stortorget

Samlat omdöme

4.8 / 5

baserat på 372 omdömen

Sammantaget var spelet definitivt roligt. Du lär känna en del av staden bättre och den historiska informationen och pusslen är mycket underhållande. Tyvärr kunde man inte hitta en lösning på en gåta, vilket vi tyckte var synd. Dessutom kunde några tips ha varit lite bättre. Men det finns bara ett stjärnavdrag eftersom vi fortfarande hade väldigt roligt. (goda kunskaper i engelska eller en bra översättarapp krävs)

Det blev en bra genomgång. Alla 9 deltagare kunde sedan köra säkert, inklusive nybörjarna. Vi skulle ha föreställt oss själva turen med mer betydande sevärdheter, vilket säkert skulle vara svårt att göra på 1,5 timme. Guiden var trevlig, men pratade väldigt snabbt och mycket, så det var svårt att lyssna med våra kunskaper i engelska. Vi har haft bättre upplevelser med andra engelska turer.

Superb åktur. Synd att vi inte stannar tillräckligt länge för att ta bilder av de storslagna landskapen. Trevlig och professionell personal

Roligt sätt, men lite otydliga vägvisningar mot slutet där det inte går att säga hundra vilket som är avsikten.

Wonderful experience with my family and our teens.