Våra mest rekommenderade saker att göra i Storbritannien

Den skotska whiskyupplevelsen: Whisky Masterclass med expert

1. Den skotska whiskyupplevelsen: Whisky Masterclass med expert

Njut av en unik skotsk whiskyprovning i det utsmyckade glas- och marmorvalvet i The Collection Room på The Scotch Whisky Experience i Edinburgh. Smaka på 4 drams premiumwhisky tillsammans med läckra kanapéer medan du lär dig mer om varje flaska tillsammans med en skotsk whiskeyexpert. En av de främsta destinationerna för skotsk whisky i världen, The Collection Room innehåller 3 384 fascinerande flaskor av världens mest sällsynta skotska whisky. Njut av det bärnstensfärgade skenet från flytande guld och blinkande kristallljus i ett verkligt unikt rum som är tillägnat Skottlands nationaldryck. Sätt dig in för en exklusiv, avslappnad kvällsupplevelse med en liten grupp gäster. Låt dig guidas på din resa av en Keeper of the Quaich, en certifierad whiskeyexpert som är internationellt erkänd för sin kunskap och passion för allt som rör whisky. Upptäck de fem stegen i uppskattningen av skotsk whisky och bli sedan introducerad till fyra utsökta, sällsynta och mogna single malts, var och en sakkunnigt utvald för att visa upp kontrasterna i Skottlands regionala whiskys. Till varje whisky serveras en utsökt canapé med typiska smaker från det skotska köket. Låt dig förflyttas till Skottlands avlägsna och vackra områden i ditt sinne och på din gom, som väcks till liv av smaker och berättelser. Oavsett om du är nybörjare eller kännare av whisky kommer du att bli underhållen, upplyst och berikad med en nyfunnen eller förnyad uppskattning av skotsk whisky. Skotch whisky Highland Park 18-year-oldOld Pulteney 18-åringGlengoyne 21-åringLaphroaig 25-åring Om din värd: Lenka Whyles (Keeper of the Quaich) Lenka är en erkänd whiskyexpert med över 20 års erfarenhet. Hon har blivit invald som Keeper of the Quaich och har rest mycket och delat med sig av sin kärlek till Skottland och skotsk whisky som ett erkännande för sina bidrag till den skotska whiskyvärlden.

London: Rundtur på National Gallery före arbetstid med konstverkstad

2. London: Rundtur på National Gallery före arbetstid med konstverkstad

Upptäck Londons National Gallery på en rundtur före lunchtid och gör en resa genom konsthistorien medan du utforskar en av världens mest imponerande konstsamlingar. Upptäck innebörden bakom mästerverken med din historiska guide och skissa dina egna skapelser inne i galleriet. Möt din guide på National Gallery och ge dig ut på en rundtur enbart för din grupp. Vandra genom de stora salarna utan de vanliga folkmassorna och förundras över kända konstverk som visar konstens utveckling genom historien. Upptäck målningarnas djupare innebörd med detaljerade förklaringar från din konsthistoriska guide. Därefter kan du delta i en exklusiv skissworkshop inne i det tomma galleriet. Lär dig grunderna i skissning och perspektiv av din guide och låt de omgivande konstverken ge bränsle åt din kreativitet. Skapa din egen unika souvenir som du kan ta med dig hem efter din unika upplevelse på denna ikoniska plats. GetYourGuide samarbetar med National Gallery i London för att ge dig en verkligt unik upplevelse med en av de största konstsamlingarna i världen. Se världsberömda målningar på en exklusiv rundtur före öppettider och förverkliga dina egna idéer med en skissworkshop.

London: Carib-British Roast med Original Flava

3. London: Carib-British Roast med Original Flava

Välkomna en läcker 2-rätters brittisk stek i karibisk stil med en av grundarna av Original Flava. Titta på när antingen Craig eller Shaun tillverkar sin speciella jerkmarinad medan de förklarar historien bakom denna fusionsrätt Anländer till Original Flava Residency i hjärtat av Brixton och träffa din värd, Craig eller Shaun från Original Flava. Titta sedan på en live demonstration om hur du förbereder deras ikoniska jerk marinade och krydda dina ingredienser för den karibiska-brittiska steken. När du tittar på demonstrationen, fördjupa dig i historien bakom detta fusionskök. Upptäck hur karibisk-brittisk mat har utvecklats och hur dessa kulturer sammanfogades och påverkade varandra. Efter live-demonstrationen, slå dig ner för en munvatten två-rätters middag. Njut av din karibisk-brittiska rostmiddag och njut av älskade element från båda kulturerna, från Yorkshire pudding till jerk kyckling, tillsammans med brun gryta kyckling, stekt lamm, stekt dumplings, sås, rostade potatisar och mer. Det finns också ett köttfritt alternativ för vegetariska gäster och veganska gäster. Blötlägg i den varma atmosfären i rummet när du delar berättelser med din värd och andra matälskare. I slutet av din upplevelse, ta hem en burk med jerk marinade, en ny förståelse för karibisk-brittiska köket, och några tips för att berika din hemlagning. Södra London-födda och baserade bröder Craig och Shaun ger sin kärlek till karibisk mat till en vanlig publik genom sociala medier och kokböcker. Gå med i Original Flava för en exklusiv kulturupplevelse i London när du upptäcker det bästa av både brittiskt och karibiskt kök.

Inverness: Återvildning på skotska höglandet - dagsutflykt

4. Inverness: Återvildning på skotska höglandet - dagsutflykt

Res ut i det vidsträckta skotska höglandet för att upptäcka Bunloit och Dundreggan, två av Skottlands mest framstående centrum för återskapande av naturområden. På den här exklusiva dagsutflykten från Inverness får du lära dig mer om återvildning, eller rewilding, genom att observera vilda djur, följa slingrande stigar och delta i dagliga sysslor. Res från Inverness på morgonen och njut av de svepande vyerna över höglandet på väg till ditt första stopp, Bunloit Estate. Vid ankomsten hälsas du välkommen av parkvakterna innan du ger dig ut på en guidad rundtur i området. Besök en torvmyr och en skogsträdgård och håll utkik efter inhemska vilda djur. Hjälp parkvakterna att utföra sina vanliga sysslor på egendomen, som t.ex. att kontrollera bilder av fällor eller underhålla stängsel. Under tiden får du höra mer om återvildningsprocessen på egendomen och i de omgivande områdena från de passionerade parkvakterna. Fortsätt till nästa anhalt, Trees for Life, Dundreggan Rewilding Centre. Efter lunch (ingår ej) kan du utforska centrumet på egen hand och prova de interaktiva installationerna. Lyssna på lokala myter och folklore i ljudhörnan och titta på en informativ animation från en lokal konstnär. Följ sedan med skogvaktaren till receptionen för att påbörja din rundtur på området. Besök trädplantskolan och förundras över tusentals småplantor som är redo att planteras eller som är redo att börja rota sig. Lär dig mer om plantskolan och egendomens biologiska mångfald av din guide. Vandra förbi sagolika kullar, gamla ekar och växande skogsområden och lär dig några ord på gaeliska längs vägen. Se språket som används i hela anläggningen, från informationspunkterna i centrum till skyltarna som markerar rutten. Efter att ha lämnat det andra godset gör utflykten ytterligare ett stopp för att se Foyers-fallen, vilket inkluderar en kort men brant promenad nedåt som erbjuder de mest spektakulära vyerna och bilderna av fallen. Koppla sedan av på vägen tillbaka till Invernesss som passerar den östra sidan av Loch Ness. Upplev de spektakulära skotska högländerna på ett praktiskt och meningsfullt sätt med en exklusiv rundtur som sammanställts av GetYourGuide. Utforska täta stigar med spektakulära utsikter, träffa de passionerade människor som gör det hela möjligt och upptäck hur du kan inkorperera naturskyddsvärderingar hemma.

Från London: Tur till Harry Potter Warner Bros Studios

5. Från London: Tur till Harry Potter Warner Bros Studios

Perfekt för dem med en förkärlek för Harry Potter. Denna Warner bro studio rundturen erbjuder en unik möjlighet att utforska de magiska Harry Potter-filmerna – som tillsammans utgör den mest framgångsrika filmserien någonsin. Följ med bakom kulisserna och upptäck ett stort antal fantastiska kulisser, kostymer och rekvisita. Lär dig några välbevarade hemligheter, bland annat fakta om de specialeffekter och animatronics som gjorde Harry Potter-filmerna så populära över hela världen. Stig in på de berömda kullerstenarna i Diagon Alley, med skyltfönster av Ollivanders trollstavsbutik, Flourish and Blotts och Weasleys' Wizard Wheezes. Se ikoniska rekvisita från filmerna, inklusive Harrys Nimbus 2000 och Hagrids motorcykel. Återupptäck andra minnesvärda kulisser från filmserien, inklusive Gryffindors gemensamma rum, pojkarnas sovsal, Hagrids hydda och klassrummet för trolldrycker. Besök plattform 9 ¾ och åk med Hogwartsexpressen. Utforska en perfekt återskapad plattform och själva tåget och återupplev magin från Harrys resor till Hogwarts genom att posera med en bagagevagn precis innan den försvinner genom väggen och gå genom tågvagnen. Lär dig hur de ikoniska tågscenerna filmades och bläddra bland din favoritkaraktärs bagage! Avsluta ditt Hogwarts Express-äventyr i en souvenirbutik med tågtema och köp godbitar inspirerade av dina favorit Potter-filmer. För första gången någonsin kan du gå in i Gringotts Wizarding Bank! Promenera genom Gringotts trollkarlsbank, Lestranges valv, ett galleri med svartalver och mycket  mer. Beundra de imponerande marmorkolonnerna och upptäck de kostymer och proteser som tillhör Bogrod, Griphook och många andra Goblin-bankirer. Våga dig sedan in i djupet av Lestranges valv, som användes  för att förvara Bellatrix Lestranges skatter och omge dig själv med dyrgriparna. Du har ungefär fyra timmar på dig att njuta av Harry Potter-studions magi. På grund av intensiv trafik under vissa delar av året kan rundturen kortas ned något, men minsta tid du tillbringar i studion är fyra timmar. Med bussresan inräknad tar hela rundturen 7-7,5 timmar, beroende på trafiken och entrétider. Upptäck Hogwarts: 2 maj - 4 september 2023: För första gången sedan inspelningen kommer över 400 flytande ljus att pryda det förtrollade taket i den stora salen, vilket ger besökarna en chans att kliva in i kulisserna precis som skådespelarna skulle ha sett dem under Harry Potter och de vises sten.

Från Edinburgh: Skotska höglandet med Loch Ness och Glencoe

6. Från Edinburgh: Skotska höglandet med Loch Ness och Glencoe

Ge dig ut till Skotska höglandet, oavsett om du letar efter Loch Ness-monstret eller bara vill åka ut på en naturskön dagsutflykt från Edinburgh. Efter upphämtningen kan du koppla av på bussen och lyssna på guidens underhållande kommentarer. Besök Kilmahog för en introduktion till de berömda Highland Cows (beroende på tid på året) och en kopp kaffe. Res sedan vidare till Glencoe och gör ett 10-minuters fotostopp framför den oförglömliga utsikten över högländerna. Ät lunch i Fort William-området, där din guide kan ge dig råd om var du kan äta. Om du är intresserad av kiltens mysterier kan du till och med få en "wee" (liten) kiltintroduktion här. Åk sedan till självaste Loch Ness. Anpassa din upplevelse vid Loch Ness. Välj att besöka det majestätiska Urquhart Castle och hoppa på en båt för att leta efter "Nessie", som lokalbefolkningen kallar monstret. Du kan också bara hänga på piren och ta en kopp kaffe med underbara utsikter. På vägen hem gör du ett kort stopp i Pitlochry, en vacker by i hjärtat av höglandet, innan du återvänder till Edinburgh.

Världsarvet Stonehenge med inträdesbiljett

7. Världsarvet Stonehenge med inträdesbiljett

Stonehenge är kanske det mest kända förhistoriska monumentet i världen. Den byggdes i flera etapper, till en början som ett enkelt jordbygge. Den unika stencirkeln med linor uppfördes under den sena neolitiska perioden, omkring 2500 f.Kr. Din tidsbestämda inträdesbiljett ger dig tillgång till en plats som har fortsatt att väcka intresse i århundraden. I dag utgör Stonehenge, Avebury och andra platser med anknytning till dem ett Unesco-världsarv med en unik och tät koncentration av förhistoriska monument. Stonehenge har varit föremål för spekulationer och fascination åtminstone sedan tidig medeltid. Hur kunde neolitiska människor konstruera detta mästerverk av ingenjörskonst med hjälp av de enkla verktyg och tekniker som stod till buds? Hundratals förhistoriska föremål från världsarvet Stonehenge visas i besökscentret. En av nyheterna i Stonehenge är ett utomhusgalleri med flera rekonstruerade neolitiska hus. Med hjälp av arkeologiska bevis och autentiska material ger dessa byggnader en inblick i livsstilen hos de neolitiska människor som byggde Stonehenge. Stonehenge har många olika betydelser för människor idag. Det är en av Storbritanniens ikoner, ett av världens underverk, en andlig plats och en inspirationskälla.

Belfast: Titanicutställning och SS Nomadic

8. Belfast: Titanicutställning och SS Nomadic

Utforska världens största Titanicupplevelse i de historiska skeppsvarven i Belfast där den dömda oceanångaren Titanic byggdes. Äventyret börjar i samma ögonblick som du stiger in i byggnadens gigantiska atrium, omgivet av 4 skrovformade flyglar. Färdas genom en toppmodern interaktiv utställning, spridd över 9 stora gallerier, och upptäck den sanna historien bakom Titanic. Från idén som föddes i Belfast under det tidiga 1900-talet, till skeppets konstruktion och sjösättning, dess ödesdigra jungfrufärd och påföljande plats i historien. Lär dig om den välmående stad som var sekelskiftets Belfast och ta en hissnande tur genom dramatiska presentationer av skeppsvarven och konstruktionen av Titanic. Se sjösättningen från dockan och utforska de luxösa interiörernas utsökta hantverk. Gå på djupet av passagerarnas, besättningens och hjältarnas historia. Återupplev dramat under det tragiska slutet och se vraket vila i sin grav på havets botten. Res till botten av Nordatlanten i Ocean Exploration-centret, där du också kan ta del av livesändningar från samtida undervattensutforskningar. Om du vill köpa en souvenir för att påminna dig om resan finns det en uppsjö att välja mellan i Titanicaffären. Avsluta med ett besök på SS Nomadic, det sista återstående White Star Line-fartyget och världens största Titanic-artefakt. SS Nomadic är även känd som en jolle till Titanic (och en fjärdedel av hennes storlek i varje dimension) och här kan du beundra de utsmyckade originaldörrar, paneler, ornament och trappor som hälsade passagerarna i första och andra klass välkomna ombord. Se hur livet var som en besättningsmedlem.

Edinburgh: Rundvandring och köföreträde till Edinburgh Castle

9. Edinburgh: Rundvandring och köföreträde till Edinburgh Castle

Upptäck Mary Queen of Scots hem på denna guidade rundvandring i Edinburgh Castle. Beundra den stora salen från 1500-talet där fester och festligheter ägde rum. Lär dig om den blodiga historien om kungarna och drottningarna som bodde i detta slott.  Träffa din guide och gå till Edinburgh Castle som dominerar stadens silhuett från sitt säte på den slocknade vulkanen Castle Rock. Promenera på slottets strandpromenad och hör om slottets ursprung och belägringar. Se var Royal Military Tattoo utförs. Gå in i slottet och ta dig till de tre museerna och två fängelserna. Gå till Nationalmonumentet för de stupade i Skottland och en hundkyrkogård. Se den äldsta byggnaden i staden vid kapellet Saint Margaret. Bli fängslad av storheten i Stora salen och det kungliga palatset. Efter rundturen kommer du att ha tid att utforska alla byggnader inuti slottet fram till stängning.

Glasgow: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

10. Glasgow: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska en av de mest livliga skotska städerna med en 1- eller 2-dagarsbiljett till Glasgows hop-on-hop-off-buss. Utforska museer, konstgallerier, parker, byggnader och shoppingmöjligheter. Du kan köpa en familjebiljett som täcker 2 vuxna och 3 barn mellan 5 och 15 år. Dessutom gör stadens pubar, kaféer, barer och nattklubbar Glasgow till en av de nya populära destinationerna för en minisemester. Sevärdheterna och de intressanta platserna ligger utspridda i staden och det bästa sättet att se dem och staden är att gå ombord på sightseeingbussen med öppet tak för en guidad rundtur till de främsta sevärdheterna. Hoppa av vid något av de 21 hållplatserna som är strategiskt utplacerade vid den gotiska kyrkan, Riverside Museum of Transport and Travel, de nyligen renoverade Kelvingrove-gallerierna, Glasgows universitet samt destilleriet Glasgow Green and Clydeside och många fler sevärdheter. Busslinje:  Hållplats 1 - George Square Hållplats 2 - Glasgow Cathedral Hållplats 3 - Merchant City Hållplats 4 - Barras Market Stopp 5 - Glasgow Green Hållplats 6 - St Enoch Hållplats 7 - St Vincent Place Hållplats 8 - Radisson Hotel Hållplats 9 - Argyle Street Hållplats 10 - Hilton Garden Inn Hållplats 11 - SECC Hållplats 12 - Clydeside Distillery Hållplats 13 - Riverside Museum Hållplats 14 - Kelvin Way Hållplats 15 - Byres Road Hållplats 16 - Kelvingrove Art Gallery Hållplats 17 - Kelvin Park Hållplats 18 - University of Glasgow Hållplats 19 - Charing Cross Hållplats 20 - Sauchiehall St Hållplats 21 - Theatre Royal Hållplats 22 - Buchanan busstation

Lägg till datum

Saker att göra i
Storbritannien

Alla aktiviteter

832 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 52

Städer i Storbritannien

Storbritannien: Fler aktiviteter och sevärdheter

Storbritannien: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Storbritannien

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 334 477 omdömen

Mycket trevlig utflykt som får oss att upptäcka högländerna och Skottlands natur. Super guide alltid mycket uppmärksam och uppmärksam på gruppen. Bra körning från föraren. Staden Fort William där lunchrasten inte är särskilt intressant men det finns ett trevligt café och tiden går ganska fort. Vi spenderar mycket tid på bussen men vi ser inte tidsåtgången, det är kiss/sepauser hela tiden, guiden gör relevanta kommentarer och prickar in dagen med en ganska trevlig spellista. Vi vill tacka dem för denna fantastiska turné. Glencoe och Glenfinann Viaduct är ett måste!

Väldigt bra rundtur, guiden var exceptionellt bra.... Kunnig och väldigt intressant allt lyssna på. Oxford var fantastiskt att uppleva, Warner Bros studion var riktig roligt, 4h gick snabbt.

En upplevelse! Det var mycket större än jag föreställt mig och fantastiska miljöer/scener.

Fantastisk upplevelse!! Så värt pengarna!! Skulle lätt göra det igen!

Rent och snyggt. Bra wifi på bussarna. Välorganiserat.