Stonehenge

Visit the famous prehistoric site and marvel at the rings of stone that were erected thousands of years ago.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Fem historiska fakta om Stonehenge

Världsarvet Stonehenges historia är höljd i dunkel, men teorierna om platsens uppkomst och syfte är lika många som fantasifulla. Att ett "Superhenge" nyligen har hittats några kilometer bort har gjort spekulationerna ännu vildare! Här är fem stensäkra fakta.

 • 5000 år gammalt

  1. 5000 år gammalt

  Stonehenge byggdes i flera etapper. Med hjälp av kol 14-metoden har man kunnat fastslå att den första delen var på plats för över 5000 år sedan, flera hundra år innan pyramiderna byggdes.

 • Förhistorisk gravplats

  2. Förhistorisk gravplats

  Det har bekräftats att Stonehenge har använts som förhistorisk gravplats – man har hittat lämningar från så långt tillbaka som 3000 f.Kr.

 • Tidig vetenskap

  3. Tidig vetenskap

  Det faktum att Stonehenge står i linje med solens dagliga bana upp och ned över himlen säger oss att denna tid hade en väldigt avancerad förståelse för matematik och geometri.

 • Stenar långt bortifrån

  4. Stenar långt bortifrån

  De större sandstenarna är upp till nio meter höga och väger runt 20 ton, och kommer från Marlboroughsänkan tre mil bort. De mindre stenarna som är av blånad vulkansten, väger tre till fyra ton, och måste ha fraktats från Wales - över 24 mil bort!

 • Störiga maskar

  5. Störiga maskar

  Efter att ha gjort utgrävningar på platsen i slutet av 1800-talet kom Charles Darwin till slutsatsen att jordmaskars framfart är vad som fått de majestätiska Stonehengestenarna att sjunka ned i marken.

Planera ditt besök

 • Dra nytta av audioguiden

  Vill du få ut så mycket som möjligt av din Stonehengevistelse? Med en gratis audioguide lär du dig mer om historien och de många teorierna som omgärdar platsen. Om du vill slippa köa för audioguiden kan du ladda ned den på nätet i förväg och lyssna på den via din mobil.

 • Titta förbi Salisbury

  Drygt 13 kilometer från Stonehenge ligger Salisbury, en pittoresk medeltidsstad med en fantastiskt vacker katedral. Om du ändå har åkt hela vägen är det väl värt att lägga ett par timmar extra till resan och utforska denna ljuvliga historiska klenod.

 • Njut av solnedgången

  Stonehenge är en storslagen syn alla tider på dygnet, men solnedgången är helt enkelt magisk. Om du har möjligthet att förlägga ditt besök då så kommer du att få uppleva något alldeles extra. Observera att det är mycket folk runt solnedgången, så om du helst undviker trängsel är morgonen bäst. Området öppnar för besökare kl. 09.30 året runt förutom juni till augusti, då det öppnar kl. 09.00.

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Öppet kl. 09.30-19.00. Mellan juni och augusti öppet kl. 09.00-19.00.
 • Vad kostar det?
  Standardbiljett, vuxen: 14,50 GDP.
 • Behöver jag en guide?
  Gratis audioguider finns på plats, eller att ladda ned i förväg.
 • Hur tar jag mig dit?
  Med bil: Avfart Airman's Corner på väg A360. Stonehenge Tour Bus avgår från Salisburys järnvägsstation.
 • Ytterligare tips

  • Sista insläpp sker två timmar innan stängning.

  • Förhandsbokning är numera nödvändigt, och kom i tid! Insläppet till Stonehenge är begränsat till de klockslag som står angiven på biljetten.

Alla saker att se i Stonehenge

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Stonehenge? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stonehenge

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 10 474 omdömen

Recensionen gäller turnén inklusive Windsor, eftersom den andra på grund av lågt valdeltagande fick oss att delta i turer med tillräckligt många deltagare inklusive Windsor. Och det var bättre på det här sättet eftersom slottet är underbart ... kanske entréavgiften är dyr för vad den erbjuder men detta är sant nästan överallt i England. Guide som heter Kevin mycket bra kompetent aldrig påträngande och mycket förberedd. Upptagen och intensiv dag men tillräckligt med tid för att få en uppfattning om allt och bekväm tränare. Stra föreslog

Detta var en av de bästa turnéerna vi hade från Get your guide. Mycket välplanerad med tillräckligt med tid att utforska saker. Vår reseguide, Margaret, var mycket informativ under hela vår resa. Hennes instruktioner var mycket tydliga och tydliga. En av de bästa reseguiderna vi någonsin haft! Rekommenderar starkt turné. Värde för pengar.

Vi gjorde dagsturen Windsor, Stonehenge och Bath! Det var en mycket trevlig och intressant dag, vi hade tur eftersom det var lite trafik och få människor, men det är verkligen värt det, Evan Evans guide och förare var riktigt vänliga, trevliga och mycket hjälpsamma! Vi är väldigt lyckliga!

Eugene min reseguide var fantastisk! Han var kunnig och underhållande, vilket på en 12 timmars turné är en stor. Han ny exakt när han skulle engagera oss mitt i en lång bussresa.

Välarrangerad bussresa till fantastiska resmål med tydliga hållpunkter. Väldigt bra och underhållande guide (Bruce)