Stockholms stadshus

Stockholms stadshus

Stockholms stadshus: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

1. Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

2. Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska den svenska huvudstaden med öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser kan du välja hur mycket tid du vill lägga på att fördjupa dig i historien och kulturen på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700 år gammal historia och är epicentrum för svensk kultur, med många storslagna offentliga byggnader och palats. Med 24-timmarspasset får du tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingkrets. Besök det stora Stockholms slott, det officiella residenset för den svenska kungafamiljen, och Stadshuset där den årliga Nobelprisbanketten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens viktigaste museer, inklusive Vasamuseet, hem för det tragiska 1600-talskrigsfartyget, och Skansen Zoo. Bussarna trafikerar Gamla stan och det trendiga SoFo-distriktet på Södermalm, med sina många barer och butiker. Konst- och litteraturutställningar finns i överflöd, med uppläsningar och konserter i det kontroversiellt moderna Kulturhuset. Deltagare som vill unna sig något extra kommer att uppskatta shoppingdistriktet NK/Hamngatan. Strändvagen erbjuder ledande restauranger för att stilla den oförskräckta turistens aptit, med regelbundna båtkryssningar i den natursköna skärgården. Turens stopp: 1. Strömgatan 2. Slottet (Kungliga slottet) 3. Viking Line / Stadsgarden kryssningsterminal 4. Fjällgatan / Tjarhovsplan 5. Slussen (Gamla stan) 6. Slottet (Kungliga slottet) 7. Kungstradgarden / Shoppingdistrikt 8. Strandvägen 9. Vasamuseet 10. ABBA Museet / Gröna Lund 11. Skansen 12. ABBA Museet / Gröna Lund 13. Vasamuseet 14. Historiska Museet / Karlaplan 15. Karlaplan 16. Stureplan 17. Hotorget / Kungsgatan 18. ICE Bar 19. Centralstationen / Cityterminalen 20. Radhuset / Domstolsbyggnaden 21. Stadshuset

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

3. Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Lär känna Stockholm i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Upptäck en annan sida av Stockholm på den här roliga turen. Gå runt och utforska denna ikoniska stad. Sökarjakter passar utmärkt som vardagsaktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang. Lär dig intressanta fakta om staden och sevärdheter. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus. Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmens kyrka kommer att fängsla dig eftersom alla svenska kungar är begravda i den. Ta ett foto vid byggnaden Nobel Prize Museum, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje epok, och låt dig förflytta dig till skönheten hos Obelisken vid Slottsbacken, en kunglig gåva till Stockholms medborgare. Besök det ojämförligt vackra kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du passerar också Gustav II Adolfs torg med den massiva statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James Kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseet kommer att förtrolla dig och din kamera. Pricken över i:et på denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbrons bro med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt.

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss och båt 72-timmars biljett

4. Stockholm: Hop-On Hop-Off buss och båt 72-timmars biljett

Upplev Stockholm till lands och till sjöss med en kombinerad 72-timmarsbiljett för de hop-on, hop-off sightseeingbåtarna och bussarna. Bestäm själv vart du vill åka och skapa din egen resplan i den svenska huvudstaden. Njut av obegränsade resor under biljettens giltighetstid och hoppa på och av vid alla hållplatser längs rutten. Upptäck kända attraktioner som nöjesparken Gröna Lund, världens äldsta friluftsmuseum på Skansen och det natursköna stadsdelen Fjällgatan. Svalka dig på Ice Bar eller beundra historiska monument som stadshuset, Kungliga slottet, Vasamuseet och de förtrollande byggnaderna i Gamla stan. Upplev Stockholm med maximal flexibilitet och minimalt krångel! Bussen stannar vid följande sevärdheter: 1. Strömgatan/Kungliga Operan 2. Kungliga slottet/Gamla stan 3. Viking line/Stadsgården kryssningskaj 4. Fjällgatan/Tjärhovsplan 5. Slussen 6. Kungliga slottet/Gamla stan 7. Kungsträdgården 8. Strandvägen/Nybrokajen 9. Vasamuseet 10. Abba: Museet/Gröna Lund Tivoli 11. Skansen 10. Abba: The Museum/Gröna Lund Tivoli13. Vasamuseet 14. Karlaplan 15. Stureplan 16. Hötorget marknadsplats/Kungsgatan 17. Icebar/Vasagatan 18. Centralstationen/Cityterminalen 19. Rådhuset/Town Hall 20. Stadshuset/City Hall Alla hop-on-hop-off-bussar passerar genom kryssningsterminalen så länge fartyget ligger i hamn. Detta gäller terminalerna vid Stadsgården och Frihamnen. Båten stannar vid följande sevärdheter: - Kungliga slottet - Nybroplan (hållplats för buss och båt) - Vasamuseet (hållplats för buss och båt) - Skeppsholmen (hållplats för buss och båt) - Gröna Lund Tivoli (hållplats för buss och båt) - Viking line/Stadsgården kryssningskaj (hållplats för buss och båt) - Fotografiska - Slussen - Gamla stan/Gamla stan (hållplats för buss och båt)

Stockholm måste ses: Stadshuset, Gamla Stan och Vasamuseet

5. Stockholm måste ses: Stadshuset, Gamla Stan och Vasamuseet

Denna aktivitet har utformats för att täcka Stadshuset, Gamla stan och Vasamuseet på bara en förmiddag. Om du vill se alla de viktigaste platserna i Stockholm, följ med oss på denna fantastiska rundtur. Stadshuset. Vi börjar aktiviteten vid Stadshuset kl. 9.00 och får 45 minuter på oss att lyssna på dess rika historia runt trädgårdarna och njuta av utsikten tillsammans. Vi kan inte gå in i själva byggnaden eftersom det är en regeringsbyggnad som organiserar sina egna utflykter, och vid många tillfällen kan den inte garantera tillgänglighet för sina besökare. Gamla Stan Vi promenerar genom Gamla stan i Stockholm (10.00-12.00) och besöker de viktigaste landmärkena, som Domkyrkan, Kungliga slottet, Stora torget, Nobel Prize-museet... och allt som du vill besöka. Brygga Vi kommer att ha en kort paus (12:00-12:30) för att ta lite kaffe eller te, eller en lätt smörgås. Vasamuseet Efter vår paus tar vi färjan och åker till Djurgården för att se Vasamuseet. Detta fantastiska krigsfartyg är det bäst bevarade fartyget från 1600-talet, och under vår 1 timmes rundtur kommer du att förstå allt som hände.

Stockholm: Kajakäventyr på egen hand mitt i centrum

6. Stockholm: Kajakäventyr på egen hand mitt i centrum

Kajakbryggan ligger mitt i stadens hjärta, endast 400 meter från Adventure Café. Njut av en lugn sightseeingpaddling ute på vattnet, en underbar utsiktsplats att betrakta staden från din kajak. Stockholm är byggt runt 14 öar och länkas med 57 broar. Att paddla kajak är därför ett ypperligt sätt för att upptäcka staden. Paddla fram i din egen takt på en självguidad rundtur. Du får en kort introduktion om kajakpaddling och all utrustning som behövs för ditt äventyr, sedan kan du paddla iväg på ditt äventyr.

Stockholm: Guidad heldags sightseeingtur med lunch

7. Stockholm: Guidad heldags sightseeingtur med lunch

Upptäck Stockholms mest sevärda skatter och alla toppattraktioner på en heldags guidad tur. Njut av en allomfattande sightseeingupplevelse komplett med hotellupphämtning (där det finns tillgängligt), alla inträdesbiljetter, lunch och en professionell guide med blå badge. Följ med din guide när du utforskar Stockholms mest ikoniska attraktioner, Gamla stan på en vandringstur, en guidad tur på Kungliga slottet och besök Riddarholmen. Se Stockholms äldsta kyrka, Storkyrkan, exteriör och besök Vasamuseet för att upptäcka världens bäst bevarade 1600-talsskepp. Lunch (ingår) för att tanka upp innan du åker till nästa destination. Besök sedan Drottningholms slott för en guidad tur, beundra Drottningholms park, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, och se fler höjdpunkter på ditt dagslånga sightseeingäventyr. Guidad visning av Kungliga slottet Tre Kronor i Gamla Stan Lyssna på din guide när de berättar intressanta historier om var och en av de platser som besöks och upptäck dolda pärlor när du tar dig runt i staden.

Stockholm: Gamla stan & City Tour Stadsvandringar

8. Stockholm: Gamla stan & City Tour Stadsvandringar

Utfor Stockholm, Sveriges mångsidiga huvudstad, som blandar historia och kultur i en modern och livlig metropol. Stockholm är en av Europas mest progressiva och designinriktade städer, men den medeltida Gamla stan är fortfarande en stor del av dess karaktär och charm. Stockholm är byggt på en skärgård med 14 öar som är förbundna med över 50 broar, och att utforska Stockholm är en rolig och dynamisk upplevelse som kommer att ge dig en känsla av tillfredsställelse och inspiration. Med hjälp av våra lokala svenska guider är du redo att påbörja en underbar resa genom tiden medan du upptäcker arkitekturen, kulturen och historien i denna eleganta och charmiga stad. Våra guidade vandringar genom Stockholm fördjupar sig i dess unika historia, från vikingarna som grundade staden, till kung Gustav Vasa, som förklarade den som huvudstad i kungariket Sverige, till dess moderna, dynamiska och kreativa atmosfär som representerar denna nordiska stad idag. Du kommer att besöka ikoniska monument som Grand Hotel och höra berättelserna om det första Nobelpriset, Kungliga slottet, Stockholms stadshus och den imponerande Stromkajon-vattenfronten. Efter att ha utforskat många av stadens landmärken med din guide kan du använda den kostnadsfria appen Vox City (ingår i biljetten) för att upptäcka mer av Stockholm och dess otroliga historia. Stadsvandringen inkluderar: Norrbro (Norra bron) Riksdagshuset (The Parliament House) Västerlånggatan Järntorget Storkyrkan Kungliga Slottet (Det kungliga slottet) Norrmalmstorg Kungsträdgården Drottninggatan Gustaf Adolfs Torg Kungliga Operan (Kungliga Operan) Kungsträdgården Berzelii Park Dramaten (Kungliga Dramatiska Teatern) Fältöversten Sankt Jakobs Kyrka Den självguidade ruttens viktigaste sevärdheter: Diplomatstaden Nobelparken Kornhamnstorg Slussen/Guldbron Hornsgatan S.ta Maria Magdalena Kyrka Mariatorget Medborgarplatsen Götgatan Fjällgatan Vasagatan

Stockholm: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

9. Stockholm: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din tur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus! Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmskyrkan kommer att fängsla dig eftersom alla de svenska kungarna är begravda i den. Ta en bild på Nobel Prize Museum-byggnaden, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje tid, och låt dig förloras i skönheten i Obelisk på Slottsbacken, en kunglig gåva till medborgarna i Stockholm. Besök det makalöst vackra Kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du kommer också att passera Gustav II Adolfs torg med den stora statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseum kommer att förtrolla dig och din kamera! Pricken över i:et för denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbron, med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt! (där turen slutar)

Stockholm: Hop-on hop-off-buss och båt i 24 timmar

10. Stockholm: Hop-on hop-off-buss och båt i 24 timmar

Upplev Stockholm på land och vatten med en kombinerad 24-timmarsbiljett för hop-on, hop-off sightseeingbåtar och bussar. Bestäm själv vart du vill åka och skapa din egen resplan i den svenska huvudstaden. Njut av obegränsade resor under biljettens giltighetstid och hoppa på och av vid alla hållplatser längs rutten. Upptäck kända attraktioner som nöjesparken Gröna Lund, världens äldsta friluftsmuseum på Skansen och det natursköna stadsdelen Fjällgatan. Svalka dig på Ice Bar eller beundra historiska monument som stadshuset, Kungliga slottet, Vasamuseet och de förtrollande byggnaderna i Gamla stan. Upplev Stockholm med maximal flexibilitet och minimalt krångel! Bussen stannar vid följande sevärdheter: 1. Strömgatan/Kungliga Operan 2. Kungliga slottet/Gamla stan 3. Viking line/Stadsgården kryssningskaj 4. Fjällgatan/Tjärhovsplan 5. Slussen 6. Kungliga slottet/Gamla stan 7. Kungsträdgården 8. Strandvägen/Nybrokajen 9. Vasamuseet 10. Abba: Museet/Gröna Lund Tivoli 11. Skansen 10. Abba: The Museum/Gröna Lund Tivoli13. Vasamuseet 14. Karlaplan 15. Stureplan 16. Hötorget marknadsplats/Kungsgatan 17. Icebar/Vasagatan 18. Centralstationen/Cityterminalen 19. Rådhuset/Town Hall 20. Stadshuset/City Hall Alla hop-on-hop-off-bussar passerar genom kryssningsterminalen så länge fartyget ligger i hamn. Detta gäller terminalerna vid Stadsgården och Frihamnen. Båten stannar vid följande sevärdheter: - Kungliga slottet - Nybroplan (hållplats för buss och båt) - Vasamuseet (hållplats för buss och båt) - Skeppsholmen (hållplats för buss och båt) - Gröna Lund Tivoli (hållplats för buss och båt) - Viking line/Stadsgården kryssningskaj (hållplats för buss och båt) - Fotografiska - Slussen - Gamla stan/Gamla stan (hållplats för buss och båt)

30 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Stockholms stadshus

Stockholms stadshus: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska den svenska huvudstaden med öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser kan du välja hur mycket tid du vill lägga på att fördjupa dig i historien och kulturen på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700 år gammal historia och är epicentrum för svensk kultur, med många storslagna offentliga byggnader och palats. Med 24-timmarspasset får du tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingkrets. Besök det stora Stockholms slott, det officiella residenset för den svenska kungafamiljen, och Stadshuset där den årliga Nobelprisbanketten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens viktigaste museer, inklusive Vasamuseet, hem för det tragiska 1600-talskrigsfartyget, och Skansen Zoo. Bussarna trafikerar Gamla stan och det trendiga SoFo-distriktet på Södermalm, med sina många barer och butiker. Konst- och litteraturutställningar finns i överflöd, med uppläsningar och konserter i det kontroversiellt moderna Kulturhuset. Deltagare som vill unna sig något extra kommer att uppskatta shoppingdistriktet NK/Hamngatan. Strändvagen erbjuder ledande restauranger för att stilla den oförskräckta turistens aptit, med regelbundna båtkryssningar i den natursköna skärgården. Turens stopp: 1. Strömgatan 2. Slottet (Kungliga slottet) 3. Viking Line / Stadsgarden kryssningsterminal 4. Fjällgatan / Tjarhovsplan 5. Slussen (Gamla stan) 6. Slottet (Kungliga slottet) 7. Kungstradgarden / Shoppingdistrikt 8. Strandvägen 9. Vasamuseet 10. ABBA Museet / Gröna Lund 11. Skansen 12. ABBA Museet / Gröna Lund 13. Vasamuseet 14. Historiska Museet / Karlaplan 15. Karlaplan 16. Stureplan 17. Hotorget / Kungsgatan 18. ICE Bar 19. Centralstationen / Cityterminalen 20. Radhuset / Domstolsbyggnaden 21. Stadshuset

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Lär känna Stockholm i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Upptäck en annan sida av Stockholm på den här roliga turen. Gå runt och utforska denna ikoniska stad. Sökarjakter passar utmärkt som vardagsaktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang. Lär dig intressanta fakta om staden och sevärdheter. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus. Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmens kyrka kommer att fängsla dig eftersom alla svenska kungar är begravda i den. Ta ett foto vid byggnaden Nobel Prize Museum, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje epok, och låt dig förflytta dig till skönheten hos Obelisken vid Slottsbacken, en kunglig gåva till Stockholms medborgare. Besök det ojämförligt vackra kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du passerar också Gustav II Adolfs torg med den massiva statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James Kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseet kommer att förtrolla dig och din kamera. Pricken över i:et på denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbrons bro med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt.

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss och båt 72-timmars biljett

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss och båt 72-timmars biljett

Upplev Stockholm till lands och till sjöss med en kombinerad 72-timmarsbiljett för de hop-on, hop-off sightseeingbåtarna och bussarna. Bestäm själv vart du vill åka och skapa din egen resplan i den svenska huvudstaden. Njut av obegränsade resor under biljettens giltighetstid och hoppa på och av vid alla hållplatser längs rutten. Upptäck kända attraktioner som nöjesparken Gröna Lund, världens äldsta friluftsmuseum på Skansen och det natursköna stadsdelen Fjällgatan. Svalka dig på Ice Bar eller beundra historiska monument som stadshuset, Kungliga slottet, Vasamuseet och de förtrollande byggnaderna i Gamla stan. Upplev Stockholm med maximal flexibilitet och minimalt krångel! Bussen stannar vid följande sevärdheter: 1. Strömgatan/Kungliga Operan 2. Kungliga slottet/Gamla stan 3. Viking line/Stadsgården kryssningskaj 4. Fjällgatan/Tjärhovsplan 5. Slussen 6. Kungliga slottet/Gamla stan 7. Kungsträdgården 8. Strandvägen/Nybrokajen 9. Vasamuseet 10. Abba: Museet/Gröna Lund Tivoli 11. Skansen 10. Abba: The Museum/Gröna Lund Tivoli13. Vasamuseet 14. Karlaplan 15. Stureplan 16. Hötorget marknadsplats/Kungsgatan 17. Icebar/Vasagatan 18. Centralstationen/Cityterminalen 19. Rådhuset/Town Hall 20. Stadshuset/City Hall Alla hop-on-hop-off-bussar passerar genom kryssningsterminalen så länge fartyget ligger i hamn. Detta gäller terminalerna vid Stadsgården och Frihamnen. Båten stannar vid följande sevärdheter: - Kungliga slottet - Nybroplan (hållplats för buss och båt) - Vasamuseet (hållplats för buss och båt) - Skeppsholmen (hållplats för buss och båt) - Gröna Lund Tivoli (hållplats för buss och båt) - Viking line/Stadsgården kryssningskaj (hållplats för buss och båt) - Fotografiska - Slussen - Gamla stan/Gamla stan (hållplats för buss och båt)

Stockholm måste ses: Stadshuset, Gamla Stan och Vasamuseet

Stockholm måste ses: Stadshuset, Gamla Stan och Vasamuseet

Denna aktivitet har utformats för att täcka Stadshuset, Gamla stan och Vasamuseet på bara en förmiddag. Om du vill se alla de viktigaste platserna i Stockholm, följ med oss på denna fantastiska rundtur. Stadshuset. Vi börjar aktiviteten vid Stadshuset kl. 9.00 och får 45 minuter på oss att lyssna på dess rika historia runt trädgårdarna och njuta av utsikten tillsammans. Vi kan inte gå in i själva byggnaden eftersom det är en regeringsbyggnad som organiserar sina egna utflykter, och vid många tillfällen kan den inte garantera tillgänglighet för sina besökare. Gamla Stan Vi promenerar genom Gamla stan i Stockholm (10.00-12.00) och besöker de viktigaste landmärkena, som Domkyrkan, Kungliga slottet, Stora torget, Nobel Prize-museet... och allt som du vill besöka. Brygga Vi kommer att ha en kort paus (12:00-12:30) för att ta lite kaffe eller te, eller en lätt smörgås. Vasamuseet Efter vår paus tar vi färjan och åker till Djurgården för att se Vasamuseet. Detta fantastiska krigsfartyg är det bäst bevarade fartyget från 1600-talet, och under vår 1 timmes rundtur kommer du att förstå allt som hände.

Stockholm: Kajakäventyr på egen hand mitt i centrum

Stockholm: Kajakäventyr på egen hand mitt i centrum

Kajakbryggan ligger mitt i stadens hjärta, endast 400 meter från Adventure Café. Njut av en lugn sightseeingpaddling ute på vattnet, en underbar utsiktsplats att betrakta staden från din kajak. Stockholm är byggt runt 14 öar och länkas med 57 broar. Att paddla kajak är därför ett ypperligt sätt för att upptäcka staden. Paddla fram i din egen takt på en självguidad rundtur. Du får en kort introduktion om kajakpaddling och all utrustning som behövs för ditt äventyr, sedan kan du paddla iväg på ditt äventyr.

Stockholm: Guidad heldags sightseeingtur med lunch

Stockholm: Guidad heldags sightseeingtur med lunch

Upptäck Stockholms mest sevärda skatter och alla toppattraktioner på en heldags guidad tur. Njut av en allomfattande sightseeingupplevelse komplett med hotellupphämtning (där det finns tillgängligt), alla inträdesbiljetter, lunch och en professionell guide med blå badge. Följ med din guide när du utforskar Stockholms mest ikoniska attraktioner, Gamla stan på en vandringstur, en guidad tur på Kungliga slottet och besök Riddarholmen. Se Stockholms äldsta kyrka, Storkyrkan, exteriör och besök Vasamuseet för att upptäcka världens bäst bevarade 1600-talsskepp. Lunch (ingår) för att tanka upp innan du åker till nästa destination. Besök sedan Drottningholms slott för en guidad tur, beundra Drottningholms park, som finns med på UNESCO:s världsarvslista, och se fler höjdpunkter på ditt dagslånga sightseeingäventyr. Guidad visning av Kungliga slottet Tre Kronor i Gamla Stan Lyssna på din guide när de berättar intressanta historier om var och en av de platser som besöks och upptäck dolda pärlor när du tar dig runt i staden.

Stockholm: Gamla stan & City Tour Stadsvandringar

Stockholm: Gamla stan & City Tour Stadsvandringar

Utfor Stockholm, Sveriges mångsidiga huvudstad, som blandar historia och kultur i en modern och livlig metropol. Stockholm är en av Europas mest progressiva och designinriktade städer, men den medeltida Gamla stan är fortfarande en stor del av dess karaktär och charm. Stockholm är byggt på en skärgård med 14 öar som är förbundna med över 50 broar, och att utforska Stockholm är en rolig och dynamisk upplevelse som kommer att ge dig en känsla av tillfredsställelse och inspiration. Med hjälp av våra lokala svenska guider är du redo att påbörja en underbar resa genom tiden medan du upptäcker arkitekturen, kulturen och historien i denna eleganta och charmiga stad. Våra guidade vandringar genom Stockholm fördjupar sig i dess unika historia, från vikingarna som grundade staden, till kung Gustav Vasa, som förklarade den som huvudstad i kungariket Sverige, till dess moderna, dynamiska och kreativa atmosfär som representerar denna nordiska stad idag. Du kommer att besöka ikoniska monument som Grand Hotel och höra berättelserna om det första Nobelpriset, Kungliga slottet, Stockholms stadshus och den imponerande Stromkajon-vattenfronten. Efter att ha utforskat många av stadens landmärken med din guide kan du använda den kostnadsfria appen Vox City (ingår i biljetten) för att upptäcka mer av Stockholm och dess otroliga historia. Stadsvandringen inkluderar: Norrbro (Norra bron) Riksdagshuset (The Parliament House) Västerlånggatan Järntorget Storkyrkan Kungliga Slottet (Det kungliga slottet) Norrmalmstorg Kungsträdgården Drottninggatan Gustaf Adolfs Torg Kungliga Operan (Kungliga Operan) Kungsträdgården Berzelii Park Dramaten (Kungliga Dramatiska Teatern) Fältöversten Sankt Jakobs Kyrka Den självguidade ruttens viktigaste sevärdheter: Diplomatstaden Nobelparken Kornhamnstorg Slussen/Guldbron Hornsgatan S.ta Maria Magdalena Kyrka Mariatorget Medborgarplatsen Götgatan Fjällgatan Vasagatan

Stockholm: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

Stockholm: First Discovery Walk och Reading Walking Tour

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Börja din tur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus! Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmskyrkan kommer att fängsla dig eftersom alla de svenska kungarna är begravda i den. Ta en bild på Nobel Prize Museum-byggnaden, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje tid, och låt dig förloras i skönheten i Obelisk på Slottsbacken, en kunglig gåva till medborgarna i Stockholm. Besök det makalöst vackra Kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du kommer också att passera Gustav II Adolfs torg med den stora statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseum kommer att förtrolla dig och din kamera! Pricken över i:et för denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbron, med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt! (där turen slutar)

Stockholm: Hop-on hop-off-buss och båt i 24 timmar

Stockholm: Hop-on hop-off-buss och båt i 24 timmar

Upplev Stockholm på land och vatten med en kombinerad 24-timmarsbiljett för hop-on, hop-off sightseeingbåtar och bussar. Bestäm själv vart du vill åka och skapa din egen resplan i den svenska huvudstaden. Njut av obegränsade resor under biljettens giltighetstid och hoppa på och av vid alla hållplatser längs rutten. Upptäck kända attraktioner som nöjesparken Gröna Lund, världens äldsta friluftsmuseum på Skansen och det natursköna stadsdelen Fjällgatan. Svalka dig på Ice Bar eller beundra historiska monument som stadshuset, Kungliga slottet, Vasamuseet och de förtrollande byggnaderna i Gamla stan. Upplev Stockholm med maximal flexibilitet och minimalt krångel! Bussen stannar vid följande sevärdheter: 1. Strömgatan/Kungliga Operan 2. Kungliga slottet/Gamla stan 3. Viking line/Stadsgården kryssningskaj 4. Fjällgatan/Tjärhovsplan 5. Slussen 6. Kungliga slottet/Gamla stan 7. Kungsträdgården 8. Strandvägen/Nybrokajen 9. Vasamuseet 10. Abba: Museet/Gröna Lund Tivoli 11. Skansen 10. Abba: The Museum/Gröna Lund Tivoli13. Vasamuseet 14. Karlaplan 15. Stureplan 16. Hötorget marknadsplats/Kungsgatan 17. Icebar/Vasagatan 18. Centralstationen/Cityterminalen 19. Rådhuset/Town Hall 20. Stadshuset/City Hall Alla hop-on-hop-off-bussar passerar genom kryssningsterminalen så länge fartyget ligger i hamn. Detta gäller terminalerna vid Stadsgården och Frihamnen. Båten stannar vid följande sevärdheter: - Kungliga slottet - Nybroplan (hållplats för buss och båt) - Vasamuseet (hållplats för buss och båt) - Skeppsholmen (hållplats för buss och båt) - Gröna Lund Tivoli (hållplats för buss och båt) - Viking line/Stadsgården kryssningskaj (hållplats för buss och båt) - Fotografiska - Slussen - Gamla stan/Gamla stan (hållplats för buss och båt)

De mest populära sevärdheterna i Stockholm

Att göra i Stockholms stadshus

Städer i Sverige

Stockholms stadshus: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholms stadshus: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholms stadshus

Samlat omdöme

4.1
(957 recensioner)

Den övergripande resan var bra och du fick se mycket och ljudet var också bra. Men mitt enda problem är reklam för denna biljett. När man anger 24-timmars hopp och av men då går bussarna bara från 10:00-17:00 inte exakt 24 timmar. Jag kontaktade onlinesupporten och de var inte direkt hjälpsamma med detta heller och använde bara ett kopiera och klistra svar ungefär 10-5 det är 7 timmar. Jag tycker i alla fall att det ska ändras till ett dagskort och inte 24 timmar.

Vi använde en hel resa på bussen för att få en helhetsbild. Vilken fantastisk stad. Förklaringarna var på olika språk. Tekniken fungerade. Allt bra.

Hej, jag ville att få en billjett till resa på bussen, men billjetten fanns inte. Jag vet inte bra eller nej resa på bussen, tyvärr.

Vi tyckte att lösningen på två pussel var lite märklig men vi hade kul.

Du får en bra överblick... perfekt för första dagen i Stockholm...