Stockholms slott

Stockholms slott

Stockholms slott: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

1. Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Ta del av en rundtur i Stockholm på land och vatten med en  amfibiebuss på. Lär dig mer om stadens historia från olika perspektiv och se viktiga landmärken som Gröna Lund, Kungliga slottet och Djurgårdsön När alla har stigit ombord beger du dig iväg till den Kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan hen byter fokus till de många sevärdheterna. Kör längs fashionabla Birger Jarlsgatan innan du landar vid Stureplans nattklubbsmecka. Fortsätt sedan vidare till Kungliga biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik därefter av på Karlavägen, som leder till det vackra kvarteret Östermalm. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det riktigt roliga börjar - det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och ha kameran redo. Förbered dig på fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet bussens vindruta. Innan du vet ordet av det så flyter du fram. Efter ett par minuters kryssning på vattnet får du också höra historien om Djurgårdens kungliga ö. Passera Vasamuseet och Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli. Ha kameran redo  för den vykortsliknande utsikten över Stockholm. Se Gamla stans slående fasader framför dig. Här har byggnaderna anor från 1500-talet. Mitt i Gamla stan finns den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en berömd symbol för både Stockholm och Sverige med de tre gyllene kronorna på toppen. Segla längs kajen på Södermalm, som är den största av Stockholms 14 öar. Kryssa sedan runt ön Skeppsholmen och njut av den fantastiska utsikten över Kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen, som en gång var Stockholms flottstation. Lär dig mer om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är i dag. Hör på historien om hur ett av Europas fattigaste länder blev en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö Mälaren driver friskt rent vatten in i Östersjön. Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i hela Skandinavien. Passera sedan fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump. Det är nu dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs upp tillbaka på land. Kör mot utgångspunkten, förbi födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet. Passera den äldsta byggnaden i stan och se Stockholms äldsta park, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsammans med båtens sjungande kapten.

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

2. Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: Stadskärnan kryssning med ljudguide

3. Stockholm: Stadskärnan kryssning med ljudguide

Se Stockholms främsta sevärdheter från dess vackra vattenvägar, på en 1 timmas kryssning ut på den svenska huvudstadens kanaler. Kryssa iväg till den kungliga ön Djurgården och njut av panoramavyerna över Stockholms skyline. Stig ombord på turbåten vid det kungliga slottet i Gamla stan och segla iväg på de trånga kanalerna mot Djurgården. Åk sedan ut mot de öppna vikarna, kusten och de många öarna som utgör Stockholms skärgård. Låt dig hänföras av de färgglada byggnaderna runtom i Gamla stan. Passera förbi den kungliga viltparken som är belägen på Djurgården. Fortsätt därefter vidare mot den lilla holmen Riddarholmen (som är en del av Gamla stan) och segla förbi några av Södermalms trendigaste gator. Dra nytta av gratis Wi-Fi ombord på den fräscha båten, som även har smidiga faciliteter såsom toaletter och ett litet café. Under resans gång kan du dessutom lyssna på informationsrika kommentarer med dina kostnadsfria hörlurar.

Stockholm: Sightseeing med öppen elektrisk båttur

4. Stockholm: Sightseeing med öppen elektrisk båttur

Ta en elektrisk båttur genom Stockholm och koppla av bekvämt medan du lär känna staden från vattnet. Lyssna på kommentarer om varje plats och färdas från hamnarna till ikoniska attraktioner. Se utsidan av Vasamuseet, Stockholms slott och Skansen. Ta dig till framsidan av Stockholms slott för att träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Klättra ombord på din båt och slå dig ner medan du börjar glida längre in i staden. Kryssa längs Djurgårdsbrunnskanalen och beundra den lummiga grönskan när du seglar under låga broar. Njut av din egen mat och dryck medan du lyssnar på livekommentarer om varje plats. Fördjupa dig i berättelsen om Stockholm och känn hur det är att glida förbi Nordiska museets spiror. Spela upp en liten scen på båten som passerar Kungliga Dramatiska Teatern och sjung en sång utanför ABBA The Museum.

Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

5. Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

Gör en tidsresa under en historisk rundvandring i Gamla stan i Stockholm. Upptäck dolda pärlor och gamla berättelser från stadens förflutna. Se stadens främsta sevärdheter som det barocka Kungliga palatset från 1600-talet. Utforska Stockholms gamla stad, eller "Gamla stan" som den kallas lokalt. Fördjupa dig i Stockholms mest mytomspunna och legendariska stadsdel. Som stadens historiska centrum är det här du får lära dig om gamla händelser och höra på fascinerande berättelser och legender, som du kommer att minnas hela livet. Njut av en rundtur som är som att kliva in i en tidsmaskin. Bli förflyttad tillbaka till medeltiden där adelsmän, prinsessor och hertigar strövade omkring på gatorna. Lär dig om Stockholms blodbad, se en kanonkula som sitter fast i fasaden på ett hus och upptäck legenden om Sankt Göran och draken.

Stockholm: Guidad cykeltur

6. Stockholm: Guidad cykeltur

Se Stockholms höjdpunkter under en guidad cykeltur. Åk på öhoppning och se sevärdheter som "gamla stan", det kungliga palatset och parlamentet. Håll dig torr under regniga dagar med den medföljande regnponchon och håll dig säker med den medföljande hjälmen. Träffa din guide och få din hjälm och cykel på plats. Trampa genom de kullerstensbelagda gatornaoch de färgglada byggnaderna i Gamla Stan. Åk förbi det kungliga palatset och lär dig om dess historia av din guide. Rör dig snabbt och enkelt från ö till ö längs havets och sjöns stränder. Åk över broar och förbi sevärdheter som parlamentet och Dramaten. Beundra stadens vackra trädgårdar, pittoreska trähus från 1600-talet och världens första nationalstadspark. Njut av att rulla på gator som är välplanerade för säker cykling med många cykelvägar och gröna stråk där bilar inte är tillåtna.

Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

7. Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska den svenska huvudstaden med öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser kan du välja hur mycket tid du vill lägga på att fördjupa dig i historien och kulturen på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700 år gammal historia och är epicentrum för svensk kultur, med många storslagna offentliga byggnader och palats. Med 24-timmarspasset får du tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingkrets. Besök det stora Stockholms slott, det officiella residenset för den svenska kungafamiljen, och Stadshuset där den årliga Nobelprisbanketten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens viktigaste museer, inklusive Vasamuseet, hem för det tragiska 1600-talskrigsfartyget, och Skansen Zoo. Bussarna trafikerar Gamla stan och det trendiga SoFo-distriktet på Södermalm, med sina många barer och butiker. Konst- och litteraturutställningar finns i överflöd, med uppläsningar och konserter i det kontroversiellt moderna Kulturhuset. Deltagare som vill unna sig något extra kommer att uppskatta shoppingdistriktet NK/Hamngatan. Strändvagen erbjuder ledande restauranger för att stilla den oförskräckta turistens aptit, med regelbundna båtkryssningar i den natursköna skärgården. Turens stopp: 1. Strömgatan 2. Slottet (Kungliga slottet) 3. Viking Line / Stadsgarden kryssningsterminal 4. Fjällgatan / Tjarhovsplan 5. Slussen (Gamla stan) 6. Slottet (Kungliga slottet) 7. Kungstradgarden / Shoppingdistrikt 8. Strandvägen 9. Vasamuseet 10. ABBA Museet / Gröna Lund 11. Skansen 12. ABBA Museet / Gröna Lund 13. Vasamuseet 14. Historiska Museet / Karlaplan 15. Karlaplan 16. Stureplan 17. Hotorget / Kungsgatan 18. ICE Bar 19. Centralstationen / Cityterminalen 20. Radhuset / Domstolsbyggnaden 21. Stadshuset

Stockholm: Gamla stan 2 timmars guidad stadsvandring, historisk

8. Stockholm: Gamla stan 2 timmars guidad stadsvandring, historisk

Utforska Stockholms magiska Gamla stan på en lättsam stadsvandring i en liten grupp. Vi tar oss fram genom kullerstensgator, smala gränder och medeltida arkitektur samtidigt som vi berättar om stadens ursprung och färgstarka, ibland blodiga, historia. Vi börjar vid en av portarna till Gamla stan och berör kort aspekter av dagens Sverige innan vi ger oss in i hjärtat av Gamla stan. Vi stannar till vid Stora torget, en av de äldsta gatorna i Gamla stan, en runsten, den historiska tyska kyrkan, ett kort besök på den livliga turistgatan och ett stopp vid den smalaste gatan i staden. Besök den tidigare marknadsplatsen och finanstorget, en mycket speciell restaurang med en rik historia, sedan en promenad längs en av de mer unika shoppinggatorna innan du återvänder till historien vid statyn St George and the Dragon. En berömd målning kommer att illustrera stadens medeltida födelse innan vi hälsar på den minsta statyn i stan! Därefter åker vi till Kungliga slottet för att fördjupa oss i Sveriges rika kungliga historia med kungar och drottningar. Den stora finalen blir en utforskning av Sveriges religiösa historia och ett stopp vid den äldsta strukturen i Stockholm, den majestätiska Stockholms domkyrka. Turen leds av en engelsktalande guide med lokal kännedom men med ett internationellt perspektiv. Turen avslutas i Gamla stan så att du kan utforska staden ytterligare eller besöka lokala restauranger eller shoppa.

Stockholm - Gamla stan Gamla Stan Secrets och Gamla stan Walking Tour

9. Stockholm - Gamla stan Gamla Stan Secrets och Gamla stan Walking Tour

Gå på en vandringstur till höjdpunkterna och de dolda pärlorna i Stockholms historiska stadsdel Gamla Stan, där det förflutna och nutiden sömlöst sammanflätas. Lär dig mer om stadens historia genom historieberättande. Dyk djupt in i Stockholms själ när du korsar de förtrollande gatorna i Gamla Stan. Upptäck dolda pärlor, sedan länge bortglömda historier och det magnifika barockslottet från 1600-talet som pryder detta extraordinära distrikt. Gå sedan bortom det vanliga för att avslöja den kyliga berättelsen om Stockholms blodbad, titta på en kanonkula frusen i tiden på en gammal fasad och lära dig de svenska versionerna av den tidlösa legenden om St George och draken. Förbättra din upplevelse med ett valfritt tillägg, en mysig fika-upplevelse på ett lokalt café. Efter att ha utforskat Gamla stan via slingrande kullerstensgator, få en smak av svensk gästfrihet och njut av smakerna av Fika, en omhuldad svensk tradition att njuta av kaffe och bakverk med vänner.

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

10. Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Lär känna Stockholm i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Upptäck en annan sida av Stockholm på den här roliga turen. Gå runt och utforska denna ikoniska stad. Sökarjakter passar utmärkt som vardagsaktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang. Lär dig intressanta fakta om staden och sevärdheter. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus. Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmens kyrka kommer att fängsla dig eftersom alla svenska kungar är begravda i den. Ta ett foto vid byggnaden Nobel Prize Museum, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje epok, och låt dig förflytta dig till skönheten hos Obelisken vid Slottsbacken, en kunglig gåva till Stockholms medborgare. Besök det ojämförligt vackra kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du passerar också Gustav II Adolfs torg med den massiva statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James Kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseet kommer att förtrolla dig och din kamera. Pricken över i:et på denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbrons bro med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt.

66 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Stockholms slott

Stockholms slott: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Ta del av en rundtur i Stockholm på land och vatten med en  amfibiebuss på. Lär dig mer om stadens historia från olika perspektiv och se viktiga landmärken som Gröna Lund, Kungliga slottet och Djurgårdsön När alla har stigit ombord beger du dig iväg till den Kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan hen byter fokus till de många sevärdheterna. Kör längs fashionabla Birger Jarlsgatan innan du landar vid Stureplans nattklubbsmecka. Fortsätt sedan vidare till Kungliga biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik därefter av på Karlavägen, som leder till det vackra kvarteret Östermalm. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det riktigt roliga börjar - det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och ha kameran redo. Förbered dig på fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet bussens vindruta. Innan du vet ordet av det så flyter du fram. Efter ett par minuters kryssning på vattnet får du också höra historien om Djurgårdens kungliga ö. Passera Vasamuseet och Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli. Ha kameran redo  för den vykortsliknande utsikten över Stockholm. Se Gamla stans slående fasader framför dig. Här har byggnaderna anor från 1500-talet. Mitt i Gamla stan finns den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en berömd symbol för både Stockholm och Sverige med de tre gyllene kronorna på toppen. Segla längs kajen på Södermalm, som är den största av Stockholms 14 öar. Kryssa sedan runt ön Skeppsholmen och njut av den fantastiska utsikten över Kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen, som en gång var Stockholms flottstation. Lär dig mer om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är i dag. Hör på historien om hur ett av Europas fattigaste länder blev en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö Mälaren driver friskt rent vatten in i Östersjön. Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i hela Skandinavien. Passera sedan fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump. Det är nu dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs upp tillbaka på land. Kör mot utgångspunkten, förbi födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet. Passera den äldsta byggnaden i stan och se Stockholms äldsta park, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsammans med båtens sjungande kapten.

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: Stadskärnan kryssning med ljudguide

Stockholm: Stadskärnan kryssning med ljudguide

Se Stockholms främsta sevärdheter från dess vackra vattenvägar, på en 1 timmas kryssning ut på den svenska huvudstadens kanaler. Kryssa iväg till den kungliga ön Djurgården och njut av panoramavyerna över Stockholms skyline. Stig ombord på turbåten vid det kungliga slottet i Gamla stan och segla iväg på de trånga kanalerna mot Djurgården. Åk sedan ut mot de öppna vikarna, kusten och de många öarna som utgör Stockholms skärgård. Låt dig hänföras av de färgglada byggnaderna runtom i Gamla stan. Passera förbi den kungliga viltparken som är belägen på Djurgården. Fortsätt därefter vidare mot den lilla holmen Riddarholmen (som är en del av Gamla stan) och segla förbi några av Södermalms trendigaste gator. Dra nytta av gratis Wi-Fi ombord på den fräscha båten, som även har smidiga faciliteter såsom toaletter och ett litet café. Under resans gång kan du dessutom lyssna på informationsrika kommentarer med dina kostnadsfria hörlurar.

Stockholm: Sightseeing med öppen elektrisk båttur

Stockholm: Sightseeing med öppen elektrisk båttur

Ta en elektrisk båttur genom Stockholm och koppla av bekvämt medan du lär känna staden från vattnet. Lyssna på kommentarer om varje plats och färdas från hamnarna till ikoniska attraktioner. Se utsidan av Vasamuseet, Stockholms slott och Skansen. Ta dig till framsidan av Stockholms slott för att träffa din vänliga guide och grupp för dagen. Klättra ombord på din båt och slå dig ner medan du börjar glida längre in i staden. Kryssa längs Djurgårdsbrunnskanalen och beundra den lummiga grönskan när du seglar under låga broar. Njut av din egen mat och dryck medan du lyssnar på livekommentarer om varje plats. Fördjupa dig i berättelsen om Stockholm och känn hur det är att glida förbi Nordiska museets spiror. Spela upp en liten scen på båten som passerar Kungliga Dramatiska Teatern och sjung en sång utanför ABBA The Museum.

Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

Gör en tidsresa under en historisk rundvandring i Gamla stan i Stockholm. Upptäck dolda pärlor och gamla berättelser från stadens förflutna. Se stadens främsta sevärdheter som det barocka Kungliga palatset från 1600-talet. Utforska Stockholms gamla stad, eller "Gamla stan" som den kallas lokalt. Fördjupa dig i Stockholms mest mytomspunna och legendariska stadsdel. Som stadens historiska centrum är det här du får lära dig om gamla händelser och höra på fascinerande berättelser och legender, som du kommer att minnas hela livet. Njut av en rundtur som är som att kliva in i en tidsmaskin. Bli förflyttad tillbaka till medeltiden där adelsmän, prinsessor och hertigar strövade omkring på gatorna. Lär dig om Stockholms blodbad, se en kanonkula som sitter fast i fasaden på ett hus och upptäck legenden om Sankt Göran och draken.

Stockholm: Guidad cykeltur

Stockholm: Guidad cykeltur

Se Stockholms höjdpunkter under en guidad cykeltur. Åk på öhoppning och se sevärdheter som "gamla stan", det kungliga palatset och parlamentet. Håll dig torr under regniga dagar med den medföljande regnponchon och håll dig säker med den medföljande hjälmen. Träffa din guide och få din hjälm och cykel på plats. Trampa genom de kullerstensbelagda gatornaoch de färgglada byggnaderna i Gamla Stan. Åk förbi det kungliga palatset och lär dig om dess historia av din guide. Rör dig snabbt och enkelt från ö till ö längs havets och sjöns stränder. Åk över broar och förbi sevärdheter som parlamentet och Dramaten. Beundra stadens vackra trädgårdar, pittoreska trähus från 1600-talet och världens första nationalstadspark. Njut av att rulla på gator som är välplanerade för säker cykling med många cykelvägar och gröna stråk där bilar inte är tillåtna.

Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Stockholm: City Sightseeing Hop-On Hop-Off Busstur

Utforska den svenska huvudstaden med öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser kan du välja hur mycket tid du vill lägga på att fördjupa dig i historien och kulturen på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700 år gammal historia och är epicentrum för svensk kultur, med många storslagna offentliga byggnader och palats. Med 24-timmarspasset får du tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingkrets. Besök det stora Stockholms slott, det officiella residenset för den svenska kungafamiljen, och Stadshuset där den årliga Nobelprisbanketten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens viktigaste museer, inklusive Vasamuseet, hem för det tragiska 1600-talskrigsfartyget, och Skansen Zoo. Bussarna trafikerar Gamla stan och det trendiga SoFo-distriktet på Södermalm, med sina många barer och butiker. Konst- och litteraturutställningar finns i överflöd, med uppläsningar och konserter i det kontroversiellt moderna Kulturhuset. Deltagare som vill unna sig något extra kommer att uppskatta shoppingdistriktet NK/Hamngatan. Strändvagen erbjuder ledande restauranger för att stilla den oförskräckta turistens aptit, med regelbundna båtkryssningar i den natursköna skärgården. Turens stopp: 1. Strömgatan 2. Slottet (Kungliga slottet) 3. Viking Line / Stadsgarden kryssningsterminal 4. Fjällgatan / Tjarhovsplan 5. Slussen (Gamla stan) 6. Slottet (Kungliga slottet) 7. Kungstradgarden / Shoppingdistrikt 8. Strandvägen 9. Vasamuseet 10. ABBA Museet / Gröna Lund 11. Skansen 12. ABBA Museet / Gröna Lund 13. Vasamuseet 14. Historiska Museet / Karlaplan 15. Karlaplan 16. Stureplan 17. Hotorget / Kungsgatan 18. ICE Bar 19. Centralstationen / Cityterminalen 20. Radhuset / Domstolsbyggnaden 21. Stadshuset

Stockholm: Gamla stan 2 timmars guidad stadsvandring, historisk

Stockholm: Gamla stan 2 timmars guidad stadsvandring, historisk

Utforska Stockholms magiska Gamla stan på en lättsam stadsvandring i en liten grupp. Vi tar oss fram genom kullerstensgator, smala gränder och medeltida arkitektur samtidigt som vi berättar om stadens ursprung och färgstarka, ibland blodiga, historia. Vi börjar vid en av portarna till Gamla stan och berör kort aspekter av dagens Sverige innan vi ger oss in i hjärtat av Gamla stan. Vi stannar till vid Stora torget, en av de äldsta gatorna i Gamla stan, en runsten, den historiska tyska kyrkan, ett kort besök på den livliga turistgatan och ett stopp vid den smalaste gatan i staden. Besök den tidigare marknadsplatsen och finanstorget, en mycket speciell restaurang med en rik historia, sedan en promenad längs en av de mer unika shoppinggatorna innan du återvänder till historien vid statyn St George and the Dragon. En berömd målning kommer att illustrera stadens medeltida födelse innan vi hälsar på den minsta statyn i stan! Därefter åker vi till Kungliga slottet för att fördjupa oss i Sveriges rika kungliga historia med kungar och drottningar. Den stora finalen blir en utforskning av Sveriges religiösa historia och ett stopp vid den äldsta strukturen i Stockholm, den majestätiska Stockholms domkyrka. Turen leds av en engelsktalande guide med lokal kännedom men med ett internationellt perspektiv. Turen avslutas i Gamla stan så att du kan utforska staden ytterligare eller besöka lokala restauranger eller shoppa.

Stockholm - Gamla stan Gamla Stan Secrets och Gamla stan Walking Tour

Stockholm - Gamla stan Gamla Stan Secrets och Gamla stan Walking Tour

Gå på en vandringstur till höjdpunkterna och de dolda pärlorna i Stockholms historiska stadsdel Gamla Stan, där det förflutna och nutiden sömlöst sammanflätas. Lär dig mer om stadens historia genom historieberättande. Dyk djupt in i Stockholms själ när du korsar de förtrollande gatorna i Gamla Stan. Upptäck dolda pärlor, sedan länge bortglömda historier och det magnifika barockslottet från 1600-talet som pryder detta extraordinära distrikt. Gå sedan bortom det vanliga för att avslöja den kyliga berättelsen om Stockholms blodbad, titta på en kanonkula frusen i tiden på en gammal fasad och lära dig de svenska versionerna av den tidlösa legenden om St George och draken. Förbättra din upplevelse med ett valfritt tillägg, en mysig fika-upplevelse på ett lokalt café. Efter att ha utforskat Gamla stan via slingrande kullerstensgator, få en smak av svensk gästfrihet och njut av smakerna av Fika, en omhuldad svensk tradition att njuta av kaffe och bakverk med vänner.

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Stockholm: Självguidad skattjakt och stadsrunda

Lär känna Stockholm i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Upptäck en annan sida av Stockholm på den här roliga turen. Gå runt och utforska denna ikoniska stad. Sökarjakter passar utmärkt som vardagsaktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang. Lär dig intressanta fakta om staden och sevärdheter. Vid varje stopp får du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Börja din rundtur vid det mycket fotograferade Stockholms stadshus. Besök en ovanlig plats Normalhöjdpunkten, med mycket historia eftersom den behövdes för att skapa kartor, medan Riddarholmens kyrka kommer att fängsla dig eftersom alla svenska kungar är begravda i den. Ta ett foto vid byggnaden Nobel Prize Museum, som kommer att förvåna dig med sina banbrytande utställningar för varje epok, och låt dig förflytta dig till skönheten hos Obelisken vid Slottsbacken, en kunglig gåva till Stockholms medborgare. Besök det ojämförligt vackra kungliga slottet med sin blåblodiga aura. Du passerar också Gustav II Adolfs torg med den massiva statyn av den store svenske kungen. Beundra den ikoniska St James Kyrka, en av de äldsta kyrkorna i staden. Nationalmuseet kommer att förtrolla dig och din kamera. Pricken över i:et på denna unika upplevelse blir Skeppsholmsbrons bro med sina karakteristiska kronor och sin unika utsikt.

De mest populära sevärdheterna i Stockholm

Att göra i Stockholms slott

Städer i Sverige

Stockholms slott: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholms slott: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholms slott

Samlat omdöme

4.5
(3 831 recensioner)

Oväntad aktivitet!!! Mycket original och mycket trevlig! Välkommen var mycket varmt! Guiden är mycket vänlig och rolig. Hans intressanta, offbeat, originella kommentarer. Ett mycket bra ögonblick.

Mycket roligt, mycket underhållande men informativt Det var verkligen en annorlunda sightseeingupplevelse och Mimi gör sitt jobb otroligt roligt - rekommenderas starkt

Kul, guiderna är mycket trevliga. Kast väntar dig om temperaturen är låg. turnén varar i 1 timme, och vi älskade hur bussen åter gick in i vattnet.

turnén var också mycket informativ och rolig! det var en bra blandning mellan information och skämt, jag älskade det!

Det var ett bra sätt att uppleva staden på land och vatten och fantastisk guide såväl som kaptenen! :)