Lägg till datum

Stockholms slott

Stockholms slott: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

1. Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Ta del av en rundtur i Stockholm på land och vatten med en  amfibiebuss på. Lär dig mer om stadens historia från olika perspektiv och se viktiga landmärken som Gröna Lund, Kungliga slottet och Djurgårdsön När alla har stigit ombord beger du dig iväg till den Kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan hen byter fokus till de många sevärdheterna. Kör längs fashionabla Birger Jarlsgatan innan du landar vid Stureplans nattklubbsmecka. Fortsätt sedan vidare till Kungliga biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik därefter av på Karlavägen, som leder till det vackra kvarteret Östermalm. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det riktigt roliga börjar - det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och ha kameran redo. Förbered dig på fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet bussens vindruta. Innan du vet ordet av det så flyter du fram. Efter ett par minuters kryssning på vattnet får du också höra historien om Djurgårdens kungliga ö. Passera Vasamuseet och Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli. Ha kameran redo  för den vykortsliknande utsikten över Stockholm. Se Gamla stans slående fasader framför dig. Här har byggnaderna anor från 1500-talet. Mitt i Gamla stan finns den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en berömd symbol för både Stockholm och Sverige med de tre gyllene kronorna på toppen. Segla längs kajen på Södermalm, som är den största av Stockholms 14 öar. Kryssa sedan runt ön Skeppsholmen och njut av den fantastiska utsikten över Kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen, som en gång var Stockholms flottstation. Lär dig mer om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är i dag. Hör på historien om hur ett av Europas fattigaste länder blev en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö Mälaren driver friskt rent vatten in i Östersjön. Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i hela Skandinavien. Passera sedan fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump. Det är nu dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs upp tillbaka på land. Kör mot utgångspunkten, förbi födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet. Passera den äldsta byggnaden i stan och se Stockholms äldsta park, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsammans med båtens sjungande kapten.

Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

2. Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: Guidad tur på cykel

3. Stockholm: Guidad tur på cykel

Se Stockholms höjdpunkter under en guidad cykeltur. Åk på öhoppning och se sevärdheter som "gamla stan", det kungliga palatset och parlamentet. Håll dig torr under regniga dagar med den medföljande regnponchon och håll dig säker med den medföljande hjälmen. Träffa din guide och få din hjälm och cykel på plats. Trampa genom de kullerstensbelagda gatornaoch de färgglada byggnaderna i Gamla Stan. Åk förbi det kungliga palatset och lär dig om dess historia av din guide. Rör dig snabbt och enkelt från ö till ö längs havets och sjöns stränder. Åk över broar och förbi sevärdheter som parlamentet och Dramaten. Beundra stadens vackra trädgårdar, pittoreska trähus från 1600-talet och världens första nationalstadspark. Njut av att rulla på gator som är välplanerade för säker cykling med många cykelvägar och gröna stråk där bilar inte är tillåtna.

Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

4. Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

Gör en tidsresa under en historisk rundvandring i Gamla stan i Stockholm. Upptäck dolda pärlor och gamla berättelser från stadens förflutna. Se stadens främsta sevärdheter som det barocka Kungliga palatset från 1600-talet. Utforska Stockholms gamla stad, eller "Gamla stan" som den kallas lokalt. Fördjupa dig i Stockholms mest mytomspunna och legendariska stadsdel. Som stadens historiska centrum är det här du får lära dig om gamla händelser och höra på fascinerande berättelser och legender, som du kommer att minnas hela livet. Njut av en rundtur som är som att kliva in i en tidsmaskin. Bli förflyttad tillbaka till medeltiden där adelsmän, prinsessor och hertigar strövade omkring på gatorna. Lär dig om Stockholms blodbad, se en kanonkula som sitter fast i fasaden på ett hus och upptäck legenden om Sankt Göran och draken.

Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

5. Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

Se Stockholms främsta sevärdheter från dess vackra vattenvägar, på en 1 timmas kryssning ut på den svenska huvudstadens kanaler. Kryssa iväg till den kungliga ön Djurgården och njut av panoramavyerna över Stockholms skyline. Stig ombord på turbåten vid det kungliga slottet i Gamla stan och segla iväg på de trånga kanalerna mot Djurgården. Åk sedan ut mot de öppna vikarna, kusten och de många öarna som utgör Stockholms skärgård. Låt dig hänföras av de färgglada byggnaderna runtom i Gamla stan. Passera förbi den kungliga viltparken som är belägen på Djurgården. Fortsätt därefter vidare mot den lilla holmen Riddarholmen (som är en del av Gamla stan) och segla förbi några av Södermalms trendigaste gator. Dra nytta av gratis Wi-Fi ombord på den fräscha båten, som även har smidiga faciliteter såsom toaletter och ett litet café. Under resans gång kan du dessutom lyssna på informationsrika kommentarer med dina kostnadsfria hörlurar.

Stockholm: City Sightseeing Elektrisk båttur

6. Stockholm: City Sightseeing Elektrisk båttur

Få en elektrisk båttur genom Stockholm och slappna av i bekvämlighet medan du lär känna staden från vattnet. Lyssna på kommentarer om varje plats och färdas från hamnarna till ikoniska sevärdheter. Se utsidan av Vasamuseet, Stockholms slott och Skansen. Förflyttar dig till framsidan av Stockholms slott för att möta din vänliga guide och grupp för dagen. Kliv ombord på din båt och sätt dig ner när du börjar driva vidare in i staden. Kryssa längs Djurgårdens brunnskanal och beundra den frodiga grönskanalen när du seglar under låga broar. Njut av din egen mat och dryck medan du lyssnar på livekommentarer om varje plats. Driv in dig i berättelsen om Stockholm och känn underverket när du driver förbi Nordiska museets tornspiror. Spela upp en liten scen på båten som passerar Kungliga Dramatiska Teatern och sjung en sång utanför ABBA The Museum.

Stockholm: Hop-on-hop-off-tur på buss med öppet tak

7. Stockholm: Hop-on-hop-off-tur på buss med öppet tak

Utforska den svenska huvudstaden med en öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser väljer du själv hur lång tid du vill tillbringa med att fördjupa dig i historia och kultur på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700-årig historia och är den svenska kulturens hjärta, med massor av storslagna offentliga byggnader och palats. 24-timmarskortet ger dig tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingrunda. Besök den svenska kungafamiljens officiella residens, enorma Stockholms slott, samt Stockholms stadshus där den årliga Nobelfesten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens främsta museer, inklusive Vasamuseet där du kan se Regalskeppet Vasa och lära dig om dess tragiska öde, samt besök friluftsmuseet Skansen och dess djurpark. Bussarna täcker Gamla stan och de trendiga SoFo-kvarteren på Södermalm med många barer och butiker. Utställningar med konst och litteratur finns i ett överflöd. I Kulturhuset, med sin kontroversiella moderna arkitektur, kan du både gå på konsert och lyssna när författare läser ur sina böcker. Resenärer som känner för att slå på stort lär tycka om shoppingområdet vid Hamngatan med exklusiva varuhuset NK. På Strandvägen kan du unna dig att äta på topprestauranger eller hoppa ombord på en båt som tar dig med på en färd till den natursköna skärgården. Bussturens hållplatser: 1. Strömgatan 2. Kungliga slottet/Gamla stan 3. SoFo 4. Viking Line/Stadsgården kryssningsterminal 5. Fjällgatan 6. Medborgarplatsen 7. Kungliga slottet 8. Kungsträdgården/Shoppingdistriktet 9. Strandvägen 10. Vasa-museet 11. ABBA-museet/Gröna Lund 12. Skansen 13. ABBA-museet/Gröna Lund 14. Vasa-museet 15. Museipark 16. Historiska Museet/Karlaplan 17. Stureplans nöjesområde 18. Kungsgatan/ Hötorgets marknadsplats 19. Icebar 20. Centralstationen/Cityterminalen 21. Rådhuset 22. Stadshuset

Stockholm: Gamla stan 2 timmars guidad stadsvandring, historisk

8. Stockholm: Gamla stan 2 timmars guidad stadsvandring, historisk

Utforska Stockholms magiska Gamla stan på en lättsam stadsvandring i en liten grupp. Vi tar oss fram genom kullerstensgator, smala gränder och medeltida arkitektur samtidigt som vi berättar om stadens ursprung och färgstarka, ibland blodiga, historia. Vi börjar vid en av portarna till Gamla stan och berör kort aspekter av dagens Sverige innan vi ger oss in i hjärtat av Gamla stan. Vi stannar till vid Stora torget, en av de äldsta gatorna i Gamla stan, en runsten, den historiska tyska kyrkan, ett kort besök på den livliga turistgatan och ett stopp vid den smalaste gatan i staden. Besök den tidigare marknadsplatsen och finanstorget, en mycket speciell restaurang med en rik historia, sedan en promenad längs en av de mer unika shoppinggatorna innan du återvänder till historien vid statyn St George and the Dragon. En berömd målning kommer att illustrera stadens medeltida födelse innan vi hälsar på den minsta statyn i stan! Därefter åker vi till Kungliga slottet för att fördjupa oss i Sveriges rika kungliga historia med kungar och drottningar. Den stora finalen blir en utforskning av Sveriges religiösa historia och ett stopp vid den äldsta strukturen i Stockholm, den majestätiska Stockholms domkyrka. Turen leds av en engelsktalande guide med lokal kännedom men med ett internationellt perspektiv. Turen avslutas i Gamla stan så att du kan utforska staden ytterligare eller besöka lokala restauranger eller shoppa.

Stockholm: Privat skräddarsydd rundtur med en stockholmare

9. Stockholm: Privat skräddarsydd rundtur med en stockholmare

Gör det mesta av din vistelse i Stockholm och gå på en skräddarsydd rundvandring i staden med en guide från närområdet. Som någon som känner sin hemstad utan och innan, din värd delar gärna med sig av sitt Stockholm till dig. Tillbringa dagen som du skulle göra med en vän – prata, skratta och sup in atmosfären av en verkligt magnifik stad. Arrangören kontaktar dig inom 24 timmar efter bokningen för att få veta mer om din personlighet, din smak och dina intressen, så att en likasinnad guide kan hittas för att skräddarsy en upplevelse åt dig. Du paras ihop med en guide som brinner för sin stad och som väljer att tillbringa sin lediga tid med att dela sitt intresse med likasinnade resenärer. Besök ikoniska platser, som det klassiska Kungliga slottet och det eleganta Riksdagshuset. Vandra på Gamla stans vackra gator och i den berömda stadsdelen Södermalm där du kan fördjupa dig i stadens unika karaktär.  En del av stadens kultur är, givetvis, maten. Du kanske vill stanna till och ta en fika, den svenska ritualen av att ta en paus, och njuta av kaffe och något att äta. Stanna till vid ett pittoreskt kafé eller restaurang, som rekommenderas av din värd, och slappna av i gott sällskap och bra mat. Alternativt kan du besöka en närbelägen matmarknad. 

Stockholm: privat 3h rundtur - Gamla stan, färja och Vasamuseet

10. Stockholm: privat 3h rundtur - Gamla stan, färja och Vasamuseet

Upplev Gamla stan i Stockholm i din egen takt med en professionell lokal guide. Ta en lektionspromenad i Gamla stans mysiga kullerstensgator in och ut ur alléer som du aldrig skulle ha hittat på egen hand. Lär känna svenskarna, deras kultur och upplev Stockholms rika historia i mediala Gamla stan och på den tidigare kungliga jaktön Djurgården. Pendelfärja, eller liknande transport på vintern, samt biljetter till Vasamuseet och en erfaren reseledare ingår i denna exklusiva privata vandringstur.

Tillgängliga aktiviteter

39 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Stockholms slott: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholms slott: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholms slott

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 3 831 omdömen

Rekommendera! Rolig guide och trevlig tur med musik och skämt. Vi såg Stockholms främsta sevärdheter, hörde många skämt och kunde dansa och sjunga tillsammans. Jag hade ett problem med bokningsdatumet men kundservicen var supertrevlig och tillät oss att lösa problemet. Måste också erkänna att kundtjänsten var supersnabb och trevlig, superlätt att kontakta! Bara positiva känslor!

En trevlig upplevelse att upptäcka Stockholm. Våra guider var roliga och gjorde ett hyfsat jobb med att ge oss anekdoter och kommentarer om byggnader och svensk kultur. Skulle rekommendera till alla som vill ha en trevlig tur runt staden!

Besök i centrala Stockholm, med passage med båt. Mycket vänlig guide och trevlig atmosfär, gör att du kan få en överblick över staden, jag rekommenderar!

En fantastisk tid och en aktivitet att göra när jag besöker Stockholm, jag var aldrig uttråkad ett ögonblick!

Supertrevlig guidad tur, lagom lång med sympatisk guide.