Lägg till datum

StockholmVattenaktiviteter

Våra mest rekommenderade Stockholm Vattenaktiviteter

Stockholm: Sightseeingkryssning i skärgården med guide

1. Stockholm: Sightseeingkryssning i skärgården med guide

Upplev det bästa av Stockholms skärgård på kort tid på en stadskryssning tur & retur. Med en reseguide ombord får du lära dig mer om historien bakom de olika sevärdheterna du passerar. Njut av en resa med vackra sevärdheter och fascinerande historier.  Börja din tur från Strandvägen  och hoppa ombord på M/S Östanå I, byggd 1906, eller S/S Stockholm, byggd 1931. Köp varma och kalla drycker samt smörgåsar från kafeterian ombord. Se när din guide pekar ut de naturliga platserna i Stockholms skärgård, den näst största i Östersjön.

Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

2. Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

3. Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka denna 2 timmar och 15 minuters rundtur med sightseeing och upplev Stockholm från vattnet. Gå ombord på sightseeingbåten och lyssna på den förinspelade audioguiden (tillgänglig på tio språk) medan du tar in stadens fantastiska och berömda sevärdheter. Båtutflykten tar dig under flera broar och du passerar genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. Längs vägen ser du sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området Hammarby Sjöstad och grönområdena på kungliga Djurgården.  Detta är det perfekta sightseeingalternativet under ditt besök i Stockholm och lämpar sig för såväl familjer som för vuxna.

Kunglig kanaltur – utforska Stockholm med båt

4. Kunglig kanaltur – utforska Stockholm med båt

Upplev de grönare delarna av Stockholm ombord på en härlig kanalbåt och segla längs Djurgårdens kanal som skiljer Djurgården från norra fastlandet. Den kungliga kanalen byggdes på order av kung Karl XIV 1825 och lämnar innerstaden bakom sig från Nybrokajen och passerar vackra byggnader på väg till den fridfulla kanalen. Ljudguider tillhandahålls, med headset, på över 10 språk, inklusive engelska, svenska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, japanska och kinesiska. Få underbara utsikter över Stockholms skyline medan du åker tillbaka till staden i slutet av din 50-minuterstur, som erbjuder ett helt nytt perspektiv på Sveriges huvudstad.

Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

5. Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

Se Stockholms främsta sevärdheter från dess vackra vattenvägar, på en 1 timmas kryssning ut på den svenska huvudstadens kanaler. Kryssa iväg till den kungliga ön Djurgården och njut av panoramavyerna över Stockholms skyline. Stig ombord på turbåten vid det kungliga slottet i Gamla stan och segla iväg på de trånga kanalerna mot Djurgården. Åk sedan ut mot de öppna vikarna, kusten och de många öarna som utgör Stockholms skärgård. Låt dig hänföras av de färgglada byggnaderna runtom i Gamla stan. Passera förbi den kungliga viltparken som är belägen på Djurgården. Fortsätt därefter vidare mot den lilla holmen Riddarholmen (som är en del av Gamla stan) och segla förbi några av Södermalms trendigaste gator. Dra nytta av gratis Wi-Fi ombord på den fräscha båten, som även har smidiga faciliteter såsom toaletter och ett litet café. Under resans gång kan du dessutom lyssna på informationsrika kommentarer med dina kostnadsfria hörlurar.

Stockholm: City Sightseeing Elektrisk båttur

6. Stockholm: City Sightseeing Elektrisk båttur

Få en elektrisk båttur genom Stockholm och slappna av i bekvämlighet medan du lär känna staden från vattnet. Lyssna på kommentarer om varje plats och färdas från hamnarna till ikoniska sevärdheter. Se utsidan av Vasamuseet, Stockholms slott och Skansen. Förflyttar dig till framsidan av Stockholms slott för att möta din vänliga guide och grupp för dagen. Kliv ombord på din båt och sätt dig ner när du börjar driva vidare in i staden. Kryssa längs Djurgårdens brunnskanal och beundra den frodiga grönskanalen när du seglar under låga broar. Njut av din egen mat och dryck medan du lyssnar på livekommentarer om varje plats. Driv in dig i berättelsen om Stockholm och känn underverket när du driver förbi Nordiska museets tornspiror. Spela upp en liten scen på båten som passerar Kungliga Dramatiska Teatern och sjung en sång utanför ABBA The Museum.

Stockholm: Guidad stadstur i kajak & valfri midsommarmåltid

7. Stockholm: Guidad stadstur i kajak & valfri midsommarmåltid

Bege dig ut på en rundtur i en stabil tvåmanskajak tillsammans med en engelsktalande guide. Du paddlar tillräckligt nära land för att kunna beundra alla sevärdheter utan att behöva oroa dig för tidvatten eller farliga strömmar. Denna rundtur är lämplig för nybörjare såväl som för de med erfarenhet med kajakpaddling. Du behöver inte mycket muskelkraft för att kunna njuta av utflykten! Både turister och lokalinvånare kan ta del av denna aktivitet och efteråt kommer du känna att du har deltagit i något alldeles speciellt. Följ med på en kvällstur med en klassisk svensk middag för att uppleva stadens puls från ett annat perspektiv. Detta alternativ inkluderar middag.

Stockholm: Paddla kajak i skärgården på vintern med fika

8. Stockholm: Paddla kajak i skärgården på vintern med fika

Ditt äventyr börjar vid Skärgårdens Kanotcenter, där du möter din guide och deltar i en säkerhetsgenomgång. Din guide hjälper dig göra justeringar på kajaken om det skulle behövas och berättar om den planerade rutten. När du har lärt dig de grundläggande paddlings- och säkerhetsteknikerna är det dags att hoppa ner i din havskajak för att utforska skärgårdens vinterlandskap från vattnet. Följ din guide medan du upptäcker Vaxholms skönhet och beundrar den svenska arkitekturen. Det är den perfekta platsen för att få en helhetsupplevelse av skärgården, med sin kända fästning som brukade försvara Stockholm och traditionella fiskeskjul i hamnen. På andra sidan hittar du ett av Stockholms största naturreservat. Medan du paddlar och utforskar öarna från vattnet lyssnar du till berättelser om området, där vikingar bodde för över 1 000 år sedan. Insup den vackra vintermiljön och känn lugnet, trots att du befinner dig bara 30 minuter från Stockholm. När din oförglömliga upplevelse tar sitt slut är det dags att börja resan tillbaka till utgångspunkten, då du kan passa på att beundra utsikten en sista gång innan du får en kopp värmande kaffe.

Stockholm: RIB Speed Boat Tour i skärgården

9. Stockholm: RIB Speed Boat Tour i skärgården

Hoppa in i en RIB för en tur med motorbåt i den fantastiska Stockholms skärgård. Beundra de färgglada 1600-talsbyggnaderna i Gamla stan från vattnet. Utforska landskap med frodiga och steniga öar och kryssa under imponerande broar. Förflyttar dig till vattenvägen för att möta din vänliga guide och grupp för dagen. Klättra in i RIB-båten och känn vinden i håret när du ger dig av mot skärgården. Passera förbi Gamla Stan, Stockholms gamla stad, och titta på de färgade husens reflektioner i vattnet. Öka farten tills du kommer in i skärgården och ser sommarhusen på bebodda öar. Kör runt Södermalmsöns strand och Nacka kommun innan du fördjupas i ett vilt landskap av klippor och skogar. Åk tillbaka till Stockholm och njut av den vackra utsikten och historien på Vaxholms fästning innan du går under de historiska broarna på Djurgårdsbrunnskanalen.

Stockholm: Skärgårdskajak och fikatur runt Vaxholm

10. Stockholm: Skärgårdskajak och fikatur runt Vaxholm

Äventyret börjar vid Skärgårdens Kanotcenter, där du träffar din kajakguide och deltar i en kort säkerhetsgenomgång. När du är bekant med de grundläggande paddlings- och säkerhetsreglerna är det dags att hoppa i din havskajak och utforska skärgården från vattnets perspektiv. Följ din guide när du paddlar runt öar, beundrar typiska pittoreska trästugor och utforskar Vaxholms skönhet. Med sin berömda fästning är det den perfekta platsen för att få den fulla skärgårdsupplevelsen. Fördjupa dig i den spektakulära naturmiljön, trots att du bara är 30 minuter från Stockholm. Efter att vi har tränat lite är det dags att njuta av en "fika" på en ö, även känd som den svenska kaffepausen ... och kanske ett dopp i Östersjön för dem som önskar. När du återvänder till vattnet kan du hålla utkik efter lokala djur som bävrar och kustfåglar, vilket gör upplevelsen ännu mer magisk. I slutet av en oförglömlig upplevelse är det dags att börja resan tillbaka till startpunkten och beundra de sista vyerna längs vägen. Efter kajakpaddlingen finns det möjlighet att boka bastu för att göra upplevelsen lite lyxigare. Kontakta oss i förväg.

36 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Vattenaktiviteter i Stockholm

Vad finns det för andra saker att göra än Vattenaktiviteter som är värt att besöka i Stockholm?

Vilka Vattenaktiviteter i Stockholm vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Stockholm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Rekommendera! Rolig guide och trevlig tur med musik och skämt. Vi såg Stockholms främsta sevärdheter, hörde många skämt och kunde dansa och sjunga tillsammans. Jag hade ett problem med bokningsdatumet men kundservicen var supertrevlig och tillät oss att lösa problemet. Måste också erkänna att kundtjänsten var supersnabb och trevlig, superlätt att kontakta! Bara positiva känslor!

En trevlig upplevelse att upptäcka Stockholm. Våra guider var roliga och gjorde ett hyfsat jobb med att ge oss anekdoter och kommentarer om byggnader och svensk kultur. Skulle rekommendera till alla som vill ha en trevlig tur runt staden!

Besök i centrala Stockholm, med passage med båt. Mycket vänlig guide och trevlig atmosfär, gör att du kan få en överblick över staden, jag rekommenderar!

En fantastisk tid och en aktivitet att göra när jag besöker Stockholm, jag var aldrig uttråkad ett ögonblick!

Supertrevlig guidad tur, lagom lång med sympatisk guide.