Vattenaktivitet

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Aktivitetsarrangör: Ocean Bus Stockholm

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Aktivitetsarrangör: Ocean Bus Stockholm
Snart utsåld

Från 325 SEK per person

Snart utsåld

Upptäck Stockholms många vackra sidor ombord på en amfibiebuss. Lyssna på roliga och intressanta berättelser om staden av en guide ombord och tillbringa cirka 50 % av rundturen på vattnet.

Om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Boka nu, betala senare
Flexibel på resan – boka nu, betala senare.
Covid-19-åtgärder
Särskilda hälso- och säkerhetsåtgärder gäller. Kontrollera aktivitetens voucher när du har bokat för fullständig information. Läs mer
Varaktighet: 1 timme
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Guide
Engelska, Svenska

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Färdas genom Stockholms historiska centrum ombord på en amfibiebuss
 • Upptäck Stockholm från både land och vatten
 • Känn spänningen när den 10 ton tunga bussen träffar vattnet
 • Se Kungliga slottet, Kungliga teatern, Stureplan och Djurgården
 • Bli underhållen av din turguide ombord på bussen
Beskrivning

Ta del av en rundtur i Stockholm på land och vatten med en amfibiebuss på. Lär dig mer om stadens historia från olika perspektiv och se viktiga landmärken som Gröna Lund, Kungliga slottet och Djurgårdsön

När alla har stigit ombord beger du dig iväg till den Kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan hen byter fokus till de många sevärdheterna. Kör längs Birger Jarls fashionabla gata innan du landar vid nattklubbsmekka Stureplan. Fortsätt sedan vidare till Kungliga Biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik därefter av på Karlavägen, som leder till det vackra kvarteret Östermalm. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det riktigt roliga börjar - det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och ha kameran redo. Förbered dig på fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet bussens vindruta. Innan du vet ordet av det så flyter du fram.

Efter ett par minuters kryssning på vattnet får du också höra historien om Djurgårdens kungliga ö. Passera Vasamuseet och Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli.

Gör kameran redo för en vykortsliknande utsikt över Stockholm. Se Gamla stans slående fasader framför dig. Här har byggnaderna anor från 1500-talet. Mitt i Gamla stan finns den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en berömd symbol för både Stockholm och Sverige med de tre gyllene kronorna på toppen.

Segla längs kajen på Södermalm, som är den största av Stockholms 14 öar. Kryssa sedan runt ön Skeppsholmen och njut av den fantastiska utsikten över det kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen, som en gång var Stockholms flottstation. Lär dig mer om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är i dag. Hör på historien om hur ett av Europas fattigaste länder blev en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö Mälaren driver friskt rent vatten in i Östersjön.

Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i hela Skandinavien. Passera sedan fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump. Det är nu dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs upp tillbaka på land. Kör mot utgångspunkten, förbi födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet.

Passera den äldsta byggnaden i stan och se den äldsta parken, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsammans med båtens sjungande kapten.

Ingår
 • Guide
 • Transport under aktiviteten: Amfibiebuss
  Inte lämplig för
  • Barn under 3 år
  • Rullstolsburna
  Covid-19-åtgärder
  Rådande säkerhetsåtgärder
  • Alla ytor deltagare kommer i kontakt med rengörs regelmässigt
  • Du måste se till att hålla fysiskt avstånd i fordonen
  • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar

  Välj deltagare och datum

  Deltagare

  Datum

  Mötesplats

  Mellan Kungliga Operan och Grand Hotel och nära Kungliga palatset. Vänta på Ocean Bus Stockholm och visa din voucher för personalen ombord.

  Öppna i Google Maps ⟶
  Viktig information

  Inte tillåtet

  • Husdjur
  • Extra stort bagage
  • Rökning

  Bra att veta

  • Vänligen klä dig lämpligt med hänsyn till vädret på dagen.
  • Observera att du inte får äta ombord.
  • Anländ till mötesplatsen 20 minuter före avgångstiden.
  Kundomdömen

  Samlat omdöme

  4,7 /5

  baserat på 1483 omdömen

  Översikt

  • Guide
   4,8/5
  • Transport
   4,8/5
  • Valuta för pengarna
   4,6/5
  • Säkerhet
   4,7/5

  Sortera efter:

  Resenärstyp:

  Stjärnbetyg:

  Att se Stockholm från både land- och vattensidan är fantastiskt. Det är en kort introduktion till stadskärnan och en tur på vattnet med både nuvarande och tidigare inlägg om stadens historia och kulturella platser. Det är en resa för både unga och gamla – kan du ta dig upp och ner för trappan kan du göra resan. Jag och en kollega tog resan för att testa "jag-är-både-en-buss-och-båt" och vi är båda exalterade över konceptet. Om du bara är inne på högkulturella inlägg på resan kan resan hit inte rekommenderas, eftersom du måste delta aktivt enligt guidens instruktioner (vinkar åt folk på gatan, klappar etc.). Men som tur är är det så att man får skratta, skratta och ha kul på vägen, sen är man redo att få en upplevelse utöver det vanliga, då ska man ta en timme utanför kalendern i Stockholm och ta en tur med buss båten.

  Läs mer

  29 augusti 2022

  Amfibussen var en höjdpunkt på vår resa till Stockholm. Vi fick höra intressanta fakta om Sverige och Stockholm. Reseledaren var underhållande med torr (svensk?) humor. Bussen hade även högtalare och guiden spelade lite musik efter situationen. Föraren/kaptenen hade också en del av showen och fick oss alla att skratta. Själva bussen var sevärd och känslan när vi kom till vattnet var spännande. Allt som allt en fantastisk upplevelse att luta sig tillbaka och njuta av resan med Stockholms vackra natur!

  Läs mer

  31 juli 2022

  Amfibiebussresan var mycket bra. Guide Mimi förklarade lite om de viktigaste sevärdheterna i Stockholm på ett roligt sätt. Kapten Christian var också mycket trevlig. Resan tog totalt 1 timme. Ungefär halva restiden var på vattnet. Normalpriset är för dyrt till över €30, men tack vare en rabatt från get your guide betalade vi runt €26 per person.

  Läs mer

  12 juli 2022

  Produkt-ID: 191642