Vattenaktivitet

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Aktivitetsarrangör: Ocean Bus Stockholm
Snart utsåld
Snart utsåld

Från 295 SEK per person

Upptäck Stockholms många vackra sidor ombord på en amfibiebuss. Lyssna på roliga och intressanta berättelser om staden av en guide ombord och tillbringa cirka 50 % av rundturen på vattnet.

Om aktiviteten

Gratis avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan aktiviteten och få hela beloppet återbetalat
Covid-19-åtgärder
Speciella hälso- och säkerhetsåtgärder tillämpas. Läs mer
Boka nu, betala senare
Boka nu och betala senare för att reservera din plats utan kostnad i dag. Ta reda på mer
Varaktighet: 1 timme
Kontrollera tillgänglighet för att se starttider.
Guide
Engelska, Svenska

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Färdas genom Stockholms historiska centrum ombord på en amfibiebuss
 • Upptäck Stockholm från både land och vatten
 • Känn spänningen när den 10 ton tunga bussen träffar vattnet
 • Se Kungliga slottet, Kungliga teatern, Stureplan och Djurgården
 • Bli underhållen av din turguide ombord på bussen
Beskrivning
När alla är ombord, gå mot den kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan du byter fokus till sevärdheterna. Efter teatern kör du längs den fashionabla gatan Birger Jarl innan du landar på nattklubbsmeckat Stureplan. Fortsätt till Kungliga biblioteket, se Olympiastadion 1912 och sväng in på Karlavägen för att komma fram till det vackra området Östermalm. Plötsligt förvandlas asfalten under dig till grus och nu börjar det riktiga roliga, det är dags för bussen att bli blöt. Håll i dina telefoner och kameror och förbered dig på lite fjärilar i magen. Musiken blir högre och en stor skvätt vatten slår mot vindrutan. Innan du vet ordet av flyter du. Efter ett par minuters cruising på vattnet kommer guiden att ge lite ytterligare information om hur bussen fungerar. Du får också höra historien bakom Kungliga ön Djurgården. Passera Vasamuseet och Sveriges äldsta nöjespark Gröna Lund. Det är dags att ta fram kameran för vykortsvyn över Stockholm. Framför ligger de slående fasaderna i Gamla stan, där byggnaderna går tillbaka till 1500-talet. I mitten ligger den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en känd symbol för Stockholm med de tre gyllene kronorna monterade ovanpå. Segla längs med Södermalms strand, den största av de 14 öar som utgör Stockholm. En gång ett blåkrageområde men idag rankas det som ett av de coolaste kvarteren i världen. Kryssa runt på ön Skeppsholmen och få en fantastisk utsikt över Kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsfartyget Af Chapman lägga till på ön Skeppsholmen, som en gång var Stockholms örlogsstation. Lär dig om kungafamiljen och även hur Sverige blev det land som det är idag. Hör hur ett av de fattigaste länderna i Europa blir en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till silicon valley. Känn strömmen från Sveriges tredje största sjö som pressar rent rent vatten ut i Östersjön. Om du är törstig kan du ta en drink vatten här. Kaptenen fokuserar när han tar fartyget under bron som förbinder Blasieholmen och Skeppsholmen. Strömmen kan vara stark under våren när isen fortfarande smälter. Längre fram får du en fantastisk panoramautsikt över Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i Skandinavien. Passera skeppet till världens starkaste lilla flicka, Pippi Långstrump. Det är dags att återvända till torra land. Motorn vrålar i ett par sekunder när kaptenen slår på gasen för att trycka tillbaka bussen till land. Bussen vinglar lite när framhjulen slår i rampen. Kör sedan mot startpunkten och passerar födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholms syndrom. Passera även den äldsta byggnaden i staden och den äldsta parken i Stockholm, som en gång tillhörde kungafamiljen. För att slutföra din turné, ta ett foto med den sjungande kaptenen.
Ingår
 • Tillträde till Djurgården
 • Guide
 • Transport under aktiviteten: Amfibiebuss
  Inte lämplig för
  • Barn under 3 år
  • Rullstolsburna
  Covid-19-åtgärder
  Rådande säkerhetsåtgärder
  • Alla ytor deltagare kommer i kontakt med rengörs regelmässigt
  • Du måste se till att hålla fysiskt avstånd i fordonen
  • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar

  Välj deltagare och datum

  Deltagare

  Datum

  Mötesplats

  Mellan Kungliga Operan och Grand Hotel och nära Kungliga palatset. Vänta på Ocean Bus Stockholm och visa din voucher för personalen ombord.

  Öppna i Google Maps ⟶
  Viktig information

  Inte tillåtet

  • Extra stort bagage
  • Rökning
  • Alkohol och narkotika

  Bra att veta

  • Klä dig lämpligt för väderleken.
  • Observera att du inte får äta ombord.
  • Anländ till mötesplatsen 20 minuter före avgångstiden.
  Kundomdömen

  Samlat omdöme

  4,7 /5

  baserat på 988 omdömen

  Översikt

  • Guide
   4,8/5
  • Transport
   4,7/5
  • Valuta för pengarna
   4,6/5
  • Säkerhet
   4,7/5

  Sortera efter:

  Resenärstyp:

  Stjärnbetyg:

  Roligaste upplevelsen på väldigt länge. Bussen/Båten ser ju helt galen ut. Bara det var ju värt en åktur med den. John, vår guide var fantastisk rolig. Man skrattade hela tiden. Grejen när bussen kör ner i vattnet och blir båt, var såååå spännande och roligt. Även all info man fick på färden var mycket intressant. 10 plus av 10 möjliga.

  Läs mer

  20 juli 2021

  Försöker komma i kontakt med er då jag betalat för biljetten 2 gånger. Får till svar att adressen inte används och jag hittar inget telefonnummer som jag kan ringa till. Tycker det är konstigt att ni kan ge mig besked att ni inte kan behandla min beställning och sen ta betalt 3 ggr. (har fått tillbaka 1 betalning) Ann Wallen

  2 juli 2021

  Vi hade så roligt! Det var fantastiskt. Jag älskade de vackra sevärdheterna, musiken, de sarkastiska skämt ... Mina vänner och jag skrattade ständigt. Vi älskade denna turné och vi vill definitivt göra något liknande igen! :) Jag älskade också vår kapten Johny och jag glömde namnet på vår tourguide men han var söt och stilig :)

  4 november 2020

  Produkt-ID: 191642