Lägg till datum

StockholmSjälvledda aktiviteter

Våra mest rekommenderade Stockholm Självledda aktiviteter

Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

1. Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

2. Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

Gör ditt besök på Vasa på Djurgården enklare genom att köpa din biljett i förväg. Se 11 utställningar och ta reda på varför skeppet sjönk i Stockholms hamn på sin första resa, innan hon ens hunnit användas i krig. Visa din biljett vid entrékassan. Börja ditt besök med att titta på dokumentärfilmen för att lära dig mer om skeppet. Gå sedan i egen takt genom de olika utställningarna med originalföremål placerade runt skeppet. Du kan se Vasa från sex olika våningsplan. Det ges dagliga guidade visningar runt skeppet och det finns en audioguide på flera språk. I Vasamuseets restaurang serveras lunch, kaffe, smörgåsar och bakverk. På väg ut hittar du museibutiken. Här säljs souvenirer, litteratur och kopior av föremål funna ombord.

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

3. Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka denna 2 timmar och 15 minuters rundtur med sightseeing och upplev Stockholm från vattnet. Gå ombord på sightseeingbåten och lyssna på den förinspelade audioguiden (tillgänglig på tio språk) medan du tar in stadens fantastiska och berömda sevärdheter. Båtutflykten tar dig under flera broar och du passerar genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. Längs vägen ser du sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området Hammarby Sjöstad och grönområdena på kungliga Djurgården.  Detta är det perfekta sightseeingalternativet under ditt besök i Stockholm och lämpar sig för såväl familjer som för vuxna.

Kunglig kanaltur – utforska Stockholm med båt

4. Kunglig kanaltur – utforska Stockholm med båt

Upplev de grönare delarna av Stockholm ombord på en härlig kanalbåt och segla längs Djurgårdens kanal som skiljer Djurgården från norra fastlandet. Den kungliga kanalen byggdes på order av kung Karl XIV 1825 och lämnar innerstaden bakom sig från Nybrokajen och passerar vackra byggnader på väg till den fridfulla kanalen. Ljudguider tillhandahålls, med headset, på över 10 språk, inklusive engelska, svenska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, japanska och kinesiska. Få underbara utsikter över Stockholms skyline medan du åker tillbaka till staden i slutet av din 50-minuterstur, som erbjuder ett helt nytt perspektiv på Sveriges huvudstad.

Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

5. Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

Se Stockholms främsta sevärdheter från dess vackra vattenvägar, på en 1 timmas kryssning ut på den svenska huvudstadens kanaler. Kryssa iväg till den kungliga ön Djurgården och njut av panoramavyerna över Stockholms skyline. Stig ombord på turbåten vid det kungliga slottet i Gamla stan och segla iväg på de trånga kanalerna mot Djurgården. Åk sedan ut mot de öppna vikarna, kusten och de många öarna som utgör Stockholms skärgård. Låt dig hänföras av de färgglada byggnaderna runtom i Gamla stan. Passera förbi den kungliga viltparken som är belägen på Djurgården. Fortsätt därefter vidare mot den lilla holmen Riddarholmen (som är en del av Gamla stan) och segla förbi några av Södermalms trendigaste gator. Dra nytta av gratis Wi-Fi ombord på den fräscha båten, som även har smidiga faciliteter såsom toaletter och ett litet café. Under resans gång kan du dessutom lyssna på informationsrika kommentarer med dina kostnadsfria hörlurar.

Stockholm: Vikingaliv - museum och en spännande åktur

6. Stockholm: Vikingaliv - museum och en spännande åktur

Flytta dig tillbaka till 900-talet och upplev Vikingatiden som om du själv verkligen var med. Genom rundturer varje timme (på svenska eller engelska) få ett verkligt intryck av hur livet var för vikingarna - från blodiga strider och våldsamma plundringståg till idylliskt lantbruk och ett komplext system av religiös tro.  Du ställs också ansikte mot ansikte med en modell av fullvuxen viking, skapad med hjälp av DNA som hittats från hundratals år gamla kvarlevor, tillsammans med otaliga andra artefakter och imponerande rekonstruktioner. Hoppa på den spännande åkturen Ragnfrids Saga för att få en riktig smak av ett vikingarnas dagliga liv, berättat ur ett perspektiv från frun till en viking. För att avrunda det hela, ta en bit mat på Glöd, museets moderna nordiska restaurang med svepande utsikter över Stockholms hamn.

Stockholm: Vasamuseet och museet Vrak – kombibiljett

7. Stockholm: Vasamuseet och museet Vrak – kombibiljett

Dra nytta av en kombibiljett när du besöker ikoniska Vasamuseet och det nyöppnade Vrak – Museum of Wrecks i Stockholm. Se världens enda bevarade 1600-talsskepp och lär dig om maritim arkeologi. I Östersjön finns fler välbevarade vrak än någon annanstans på jorden. Upptäck deras fascinerande historier under ett besök på Vrak – Museum of Wrecks. Ta del av en rad interaktiva digitala upplevelser som film, verklighetstrogna VR-dyk, hologram och spel. Gå sedan till Vasamuseet för att se krigsskeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa 1628 tillsammans med dess 64 kanoner. Detta är det enda nästan helt intakta 1600-talsskepp som någonsin har bärgats. Vandra igenom 11 intressanta utställningar runt om i fartyget. Se även till att utnyttja de olika utsiktsplattformarna som är utspridda på flera nivåer och beundra det välbevarade hantverket från olika vinklar. Lyssna på en audioguide för både Vrak- och Vasamuseet direkt i din smartphone och få intressant information medan du utforskar utställningarna i din egen takt. När du är klar kan du se till att besöka de två olika museernas välsorterade presentbutiker som erbjuder temaprodukter. Eller varför inte äta en bit mat och njuta av en kopp kaffe på Vrak Café och Bar. På sommaren erbjuder caféets uteservering utsikt över Stockholms hamn.

Från Stockholm: Rundresa till Uppsala och Sigtuna vikingastäder

8. Från Stockholm: Rundresa till Uppsala och Sigtuna vikingastäder

Följ med på en exklusiv vikingatur i Stockholms län, Uppsala och Sigtuna under ledning av en passionerad och kunnig guide. Vi håller våra resegrupper små, med högst 17 gäster, för att säkerställa en personlig upplevelse. Du kommer att tas med på en resa genom tiden när vi besöker några av de mest betydelsefulla vikingaplatserna i regionen. Om möjligt hämtas du på ditt hotell eller vid en närliggande plats. För er som bor utanför centrum sker upphämtningen på Radisson Waterfront Hotel nära centralstationen. Vår rundtur börjar i Stockholms län, där vi kommer att besöka det vikingatida landmärket Jarla Banke Bridge, Arkils Tingstad inklusive några runstenar från den sena vikingatiden. Nästa stopp blir vid Vallentuna kyrka, som öppnades 1198 e.Kr., strax efter vikingatiden. Vi fortsätter till ett populärt stopp på turen vid Granby gård, där en fika kommer att serveras (svenskt kaffe med bakverk). Vi fortsätter till den charmiga staden Sigtuna, som grundades i slutet av 900-talet och är en av Sveriges äldsta städer. Här utforskar vi ruinerna av Sankt Olafs kyrka, den norska vikingakrigaren som senare konverterade till kristendomen och slutligen blev ett helgon. Vi får också tid att vandra genom stadens pittoreska gator och titta på de många butikerna och kaféerna. Därefter beger vi oss till Uppsala där vi besöker de berömda Gamla Uppsala gravhögar. Dessa högar har anor från 500- och 600-talet och tros vara den sista viloplatsen för vikingarnas kungar och hjältar. Du får höra berättelser om de legender som ligger begravda här och historien om det vikingasamhälle som byggde dessa imponerande strukturer. Gamla Uppsala var också vikingarnas andliga centrum i Skandinavien och här samlades de för midvinterblotfestivaler. Enligt legenderna brändes det hedniska templet ner 1087 och ersattes sedan med en katedral som 1164 blev säte för landets första ärkebiskop. Sista anhalten blir universitetsstaden Uppsala, där vi besöker den största katedralen i Sverige idag. När vi lämnar staden får ni en kort guidad tur genom universitetsområdet. Vi reser tillbaka till Stockholm, vilket tar ungefär en timme och sedan kan du öppet fråga om precis vad som helst eller bara koppla av och njuta av turen tillbaka. Under hela turen kommer vår guide att engagera dig i diskussioner om vikingarnas historia, kultur och samhälle. Du kommer att ha gott om möjligheter att ställa frågor och dela med dig av dina egna insikter och perspektiv. Som erfaren vikingaguide med över 10 års erfarenhet och många positiva recensioner är jag säker på kvaliteten på mina turer. Även om jag kanske inte har några recensioner ännu på en ny webbplats, kan jag erbjuda detaljerade resebeskrivningar och vittnesmål från tidigare kunder. Jag är också lyhörd och kommunikativ och engagerad i att ge en utmärkt turnéupplevelse. Missa inte chansen att fördjupa dig i vikingarnas fascinerande värld. Boka din resa idag och upplev magin i Sveriges vikingaarv!

Stockholm: Hop-on-hop-off-tur på buss med öppet tak

9. Stockholm: Hop-on-hop-off-tur på buss med öppet tak

Utforska den svenska huvudstaden med en öppen buss. Med regelbundna avgångar från alla hållplatser väljer du själv hur lång tid du vill tillbringa med att fördjupa dig i historia och kultur på varje fascinerande plats. Stockholm har en 700-årig historia och är den svenska kulturens hjärta, med massor av storslagna offentliga byggnader och palats. 24-timmarskortet ger dig tillgång till bussar som tar dig till höjdpunkterna i den pittoreska stadens sightseeingrunda. Besök den svenska kungafamiljens officiella residens, enorma Stockholms slott, samt Stockholms stadshus där den årliga Nobelfesten hålls. Upptäck vackra gotiska kyrkor och utforska stadens främsta museer, inklusive Vasamuseet där du kan se Regalskeppet Vasa och lära dig om dess tragiska öde, samt besök friluftsmuseet Skansen och dess djurpark. Bussarna täcker Gamla stan och de trendiga SoFo-kvarteren på Södermalm med många barer och butiker. Utställningar med konst och litteratur finns i ett överflöd. I Kulturhuset, med sin kontroversiella moderna arkitektur, kan du både gå på konsert och lyssna när författare läser ur sina böcker. Resenärer som känner för att slå på stort lär tycka om shoppingområdet vid Hamngatan med exklusiva varuhuset NK. På Strandvägen kan du unna dig att äta på topprestauranger eller hoppa ombord på en båt som tar dig med på en färd till den natursköna skärgården. Bussturens hållplatser: 1. Strömgatan 2. Kungliga slottet/Gamla stan 3. SoFo 4. Viking Line/Stadsgården kryssningsterminal 5. Fjällgatan 6. Medborgarplatsen 7. Kungliga slottet 8. Kungsträdgården/Shoppingdistriktet 9. Strandvägen 10. Vasa-museet 11. ABBA-museet/Gröna Lund 12. Skansen 13. ABBA-museet/Gröna Lund 14. Vasa-museet 15. Museipark 16. Historiska Museet/Karlaplan 17. Stureplans nöjesområde 18. Kungsgatan/ Hötorgets marknadsplats 19. Icebar 20. Centralstationen/Cityterminalen 21. Rådhuset 22. Stadshuset

Stockholm: Witch Trials - Självledd vandringstur Spel

10. Stockholm: Witch Trials - Självledd vandringstur Spel

Följ den sanna historien om Malin Matsdotter och de hemska häxprocesserna i Stockholm med det här interaktiva vandringsspelet. De svenska häxprocesserna, som brukar kallas "Det stora bruset", kulminerade i Stockholm 1676. En grupp barn och unga tjänsteflickor hade på bara några månader lyckats skapa masshysteri genom att påstå att de hade blivit bortförda av lokala kvinnor och förda till ett möte med djävulen. Malin Matsdotter var en av många kvinnor som anklagades och offrades genom offentliga avrättningar, men hon var den enda i Stockholm som brändes levande. Vill du veta mer om vad som hände? Kom och ta en promenad genom Stockholm som det såg ut för mer än 300 år sedan. Det här ljudvandringsspelet tar dig till flera historiska platser på Södermalm. Berättaren av rundvandringen är tolvåriga Gertrud, som bodde granne med Malin Matsdotter. Hon är orolig för att folk har glömt bort konsekvenserna av att sprida falska rykten, och hon vill dela Malins historia med dig. Den här audioturen är självguidad via en GPS-baserad app som laddas ner till din smartphone. När du köper turen får du ett mejl med instruktioner om hur du laddar ner appen som fungerar som din guide och berättare. När du har installerat appen kan du bege dig till turens startpunkt, öppna appen, sätta på dig hörlurarna och göra dig redo för ditt Stockholmsäventyr! Du lyssnar på berättelsen medan du går, och ljud, illustrationer och spelelement utlöses så att de visas på din mobilskärm när du kommer nära dem. Appen visar dig hur staden såg ut förr och hur livet för de inblandade människorna såg ut. Den här vandringsturen är perfekt för dem som vill göra sightseeing i Stockholm på ett roligt och självständigt sätt, samt för personer i alla åldrar som gillar historiska berättelser. Den här upplevelsen är helt flexibel: du kan börja, pausa och avsluta den när det passar dig. Kom och kliv in i den sanna historien om Stockholms häxprocesser!

28 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 2

Vanliga frågor om Självledda aktiviteter i Stockholm

Vad finns det för andra saker att göra än Självledda aktiviteter som är värt att besöka i Stockholm?

Vilka Självledda aktiviteter i Stockholm vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Stockholm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Samlat omdöme

4.1 / 5

baserat på 43 omdömen

Jag var med mitt Barnbarnsbarn, det var en julklapp till honom. Vi uppskattade den info. som vi fick av vår guide. Informativ och passade även till barn. Vi kunde sedan gå i lugn och ro och såg det vi fått höra. Infon. Som fanns i samband med människor ombord, deras klädsel och arbetsuppgifter var väldigt informativa. Att de var så korta blev vi överraskade av. Fika rast! De olika föremål som vi fick se högst upp, kanonen, svärd verktyg porslin var intressant!

ToppBra guidning på 25 min. Lätt att läsa skyltar med inte så mycket text. Roligt med interaktiva dataskärmar. Bra att skåp för kläder var gratis och att man kan ta med sig egen mat och äta separat. Bra med hiss. Dyr mat i restaurang, ca 70 kr barn , 150 kr vuxen. Roligt med en shop, men saknade att det inte finns små miniatyr skepp att köpa av Vasa.

Otroligt engagerad personal och jättebra visning för barnen. Lagom korta och informativa filmer i salongerna. Väldigt väl organiserat och fint museum. Mycket positiv upplevelse!

Det bra upplevelse. Man blir mer nyfiken på hur alla vikingarna liv hade varit. Jag har börjat titta på viking serien nu. Rekommenderar denna plats starkt

Genomtänkt utställning, gratis guidad tur, mycket trevligt!