Lägg till datum

StockholmRundturer

Våra mest rekommenderade Stockholm Rundturer

Stockholm: Sightseeingkryssning i skärgården med guide

1. Stockholm: Sightseeingkryssning i skärgården med guide

Upplev det bästa av Stockholms skärgård på kort tid på en stadskryssning tur & retur. Med en reseguide ombord får du lära dig mer om historien bakom de olika sevärdheterna du passerar. Njut av en resa med vackra sevärdheter och fascinerande historier.  Börja din tur från Strandvägen  och hoppa ombord på M/S Östanå I, byggd 1906, eller S/S Stockholm, byggd 1931. Köp varma och kalla drycker samt smörgåsar från kafeterian ombord. Se när din guide pekar ut de naturliga platserna i Stockholms skärgård, den näst största i Östersjön.

Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

2. Stockholm: Sightseeing på land och vatten med amfibiebuss

Ta del av en rundtur i Stockholm på land och vatten med en  amfibiebuss på. Lär dig mer om stadens historia från olika perspektiv och se viktiga landmärken som Gröna Lund, Kungliga slottet och Djurgårdsön När alla har stigit ombord beger du dig iväg till den Kungliga teatern. Din guide kommer att ge en kort introduktion om bussen innan hen byter fokus till de många sevärdheterna. Kör längs fashionabla Birger Jarlsgatan innan du landar vid Stureplans nattklubbsmecka. Fortsätt sedan vidare till Kungliga biblioteket, se Stockholms stadion, byggd år 1912, och vik därefter av på Karlavägen, som leder till det vackra kvarteret Östermalm. Plötsligt blir asfalten under dig till grus och det är nu det riktigt roliga börjar - det är dags för bussen att bli blöt. Håll hårt i din telefon och ha kameran redo. Förbered dig på fjärilar i magen. Musiken blir högre och med ett stort plask träffar vattnet bussens vindruta. Innan du vet ordet av det så flyter du fram. Efter ett par minuters kryssning på vattnet får du också höra historien om Djurgårdens kungliga ö. Passera Vasamuseet och Gröna Lund, som är Sveriges äldsta tivoli. Ha kameran redo  för den vykortsliknande utsikten över Stockholm. Se Gamla stans slående fasader framför dig. Här har byggnaderna anor från 1500-talet. Mitt i Gamla stan finns den tyska kyrkan och Stockholms stadshus, som är en berömd symbol för både Stockholm och Sverige med de tre gyllene kronorna på toppen. Segla längs kajen på Södermalm, som är den största av Stockholms 14 öar. Kryssa sedan runt ön Skeppsholmen och njut av den fantastiska utsikten över Kungliga slottet, som är ett av de största palatsen i Europa. Se 1800-talsskeppet Af Chapman som ligger i hamn vid Skeppsholmen, som en gång var Stockholms flottstation. Lär dig mer om kungafamiljen och hur Sverige blev det land det är i dag. Hör på historien om hur ett av Europas fattigaste länder blev en blomstrande industrination med en huvudstad som nu anses vara Europas motsvarighet till Silicon Valley. Känn hur strömmarna från Sveriges tredje största sjö Mälaren driver friskt rent vatten in i Östersjön. Längre fram får du en fin panoramautsikt av Strandvägen, som förmodligen är den mest exklusiva adressen i hela Skandinavien. Passera sedan fartyget Hoppetossa som tillhör världens starkaste flicka: Pippi Långstrump. Det är nu dags att återvända till torra land. Kaptenen trycker på gasen och motorn ryter till i några sekunder när bussen körs upp tillbaka på land. Kör mot utgångspunkten, förbi födelseplatsen för det världsberömda psykologiska fenomenet Stockholmssyndromet. Passera den äldsta byggnaden i stan och se Stockholms äldsta park, som brukade tillhöra kungafamiljen. Fullborda din tur med ett foto tillsammans med båtens sjungande kapten.

Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

3. Stockholm: Hop-on hop-off med buss och båt

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

4. Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka denna 2 timmar och 15 minuters rundtur med sightseeing och upplev Stockholm från vattnet. Gå ombord på sightseeingbåten och lyssna på den förinspelade audioguiden (tillgänglig på tio språk) medan du tar in stadens fantastiska och berömda sevärdheter. Båtutflykten tar dig under flera broar och du passerar genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. Längs vägen ser du sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området Hammarby Sjöstad och grönområdena på kungliga Djurgården.  Detta är det perfekta sightseeingalternativet under ditt besök i Stockholm och lämpar sig för såväl familjer som för vuxna.

Stockholm: Guidad tur på cykel

5. Stockholm: Guidad tur på cykel

Se Stockholms höjdpunkter under en guidad cykeltur. Åk på öhoppning och se sevärdheter som "gamla stan", det kungliga palatset och parlamentet. Håll dig torr under regniga dagar med den medföljande regnponchon och håll dig säker med den medföljande hjälmen. Träffa din guide och få din hjälm och cykel på plats. Trampa genom de kullerstensbelagda gatornaoch de färgglada byggnaderna i Gamla Stan. Åk förbi det kungliga palatset och lär dig om dess historia av din guide. Rör dig snabbt och enkelt från ö till ö längs havets och sjöns stränder. Åk över broar och förbi sevärdheter som parlamentet och Dramaten. Beundra stadens vackra trädgårdar, pittoreska trähus från 1600-talet och världens första nationalstadspark. Njut av att rulla på gator som är välplanerade för säker cykling med många cykelvägar och gröna stråk där bilar inte är tillåtna.

Kunglig kanaltur – utforska Stockholm med båt

6. Kunglig kanaltur – utforska Stockholm med båt

Upplev de grönare delarna av Stockholm ombord på en härlig kanalbåt och segla längs Djurgårdens kanal som skiljer Djurgården från norra fastlandet. Den kungliga kanalen byggdes på order av kung Karl XIV 1825 och lämnar innerstaden bakom sig från Nybrokajen och passerar vackra byggnader på väg till den fridfulla kanalen. Ljudguider tillhandahålls, med headset, på över 10 språk, inklusive engelska, svenska, tyska, franska, spanska, italienska, ryska, japanska och kinesiska. Få underbara utsikter över Stockholms skyline medan du åker tillbaka till staden i slutet av din 50-minuterstur, som erbjuder ett helt nytt perspektiv på Sveriges huvudstad.

Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

7. Stockholm: Rundvandring i Gamla stan

Gör en tidsresa under en historisk rundvandring i Gamla stan i Stockholm. Upptäck dolda pärlor och gamla berättelser från stadens förflutna. Se stadens främsta sevärdheter som det barocka Kungliga palatset från 1600-talet. Utforska Stockholms gamla stad, eller "Gamla stan" som den kallas lokalt. Fördjupa dig i Stockholms mest mytomspunna och legendariska stadsdel. Som stadens historiska centrum är det här du får lära dig om gamla händelser och höra på fascinerande berättelser och legender, som du kommer att minnas hela livet. Njut av en rundtur som är som att kliva in i en tidsmaskin. Bli förflyttad tillbaka till medeltiden där adelsmän, prinsessor och hertigar strövade omkring på gatorna. Lär dig om Stockholms blodbad, se en kanonkula som sitter fast i fasaden på ett hus och upptäck legenden om Sankt Göran och draken.

Stockholm: 4-timmars matvandring

8. Stockholm: 4-timmars matvandring

Turen startar inne i den mysiga och pittoreska Östermalmshallen, Stockholms gamla saluhall. Här får du njuta av turens första provsmakning när du testar ost och kött från området. Härifrån vandrar du vidare genom stadens mest moderna områden tillsammans med din guide, och provsmakar det bästa av både hälsosam och klassisk mat med en twist. På Stockholms matmarknad får du sätta dig ner och njuta av en lunch på härliga svenska fisk- och skaldjursrätter. Ett besök i Stockholm skulle inte vara komplett utan att prova på denna lokala specialitet! Efter lunch är det dags för sötsaker! I stadens hjärta besöker du en lokal chokladaffär, där ägarnas romantiska berättelse ger den lokalt tillverkade gourmetchokladen en ännu sötare smak. Hötorgshallen, ännu en av stadens saluhallar, är också med på matvandringens rutt. Stanna för en chans att lära dig om marknaden och affärernas historiska betydelse, och även för några snabba smakprover. Fortsätt därefter till Gamla Stan för att beundra några av Stockholms ursprungliga hus och besök en liten fabrik som tillverkar polkagrisar, Sveriges mest traditionella godis. Stanna till vid en liten polkagrisfabrik den mest traditionella av alla svenska godissorter tillverkas. Slutligen stannar du för en kopp kaffe på en romantisk innergård där du kan njuta av stans bästa kanelbullar.

Stockholm: 1,5 timmes spökvandring och historisk rundtur

9. Stockholm: 1,5 timmes spökvandring och historisk rundtur

I ljuset av en lykta blir du underhållen och förskräckt av berättelser om poltergeister, farsoter, offentliga avrättningar och mord på den här spännande rundvandringen i Stockholm. Se hur det förflutna vaknar till liv när du besöker platserna för en blandning av stora och hemska händelser.  Du börjar din vandring i Gamla Stan och slutar i hjärtat av Gamla stan. Under resans gång får du höra om Stockholms begynnelse och lära dig hur staden utvecklades. Upptäck de viktigaste händelserna i stadens historia genom att besöka de platser där de ägde rum. Lämna huvudgatorna bakom dig och utforska bortglömda innergårdar, ta på de gamla murarna och låt stadens historia komma till liv.Upplev hur det förflutna kommer till liv när du luktar, smakar och ser hur det medeltida Stockholm kan ha varit.

Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

10. Stockholm: De kungliga broarna med kryssning på kanaler

Se Stockholms främsta sevärdheter från dess vackra vattenvägar, på en 1 timmas kryssning ut på den svenska huvudstadens kanaler. Kryssa iväg till den kungliga ön Djurgården och njut av panoramavyerna över Stockholms skyline. Stig ombord på turbåten vid det kungliga slottet i Gamla stan och segla iväg på de trånga kanalerna mot Djurgården. Åk sedan ut mot de öppna vikarna, kusten och de många öarna som utgör Stockholms skärgård. Låt dig hänföras av de färgglada byggnaderna runtom i Gamla stan. Passera förbi den kungliga viltparken som är belägen på Djurgården. Fortsätt därefter vidare mot den lilla holmen Riddarholmen (som är en del av Gamla stan) och segla förbi några av Södermalms trendigaste gator. Dra nytta av gratis Wi-Fi ombord på den fräscha båten, som även har smidiga faciliteter såsom toaletter och ett litet café. Under resans gång kan du dessutom lyssna på informationsrika kommentarer med dina kostnadsfria hörlurar.

151 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 10

Sevärdheter du inte bör missa

Vanliga frågor om Rundturer i Stockholm

Vad finns det för andra saker att göra än Rundturer som är värt att besöka i Stockholm?

Stockholm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 2 542 omdömen

Väldigt uppskattad guidning genom Gamla stans gränder. Historiska händelser intressant och roligt återgivna blandat med skrämmande och roliga inslag. Guide Peter Rekommenderas!

Det var mer en lektion i Stockholms historia än en spökvandring som aktiviteten såldes in som.

Roligt, intressant och spännande för både vuxen och tonåring. Rekommenderas varmt!

Härlig vandring med lagom läskigt historia ur Stockholms mörka historia.

Så bra, inlevelsefull och påläst guide. Rekommenderas