Lägg till datum

Stockholm
Natur och äventyr

Natur och äventyr

Våra mest rekommenderade Stockholm Natur och äventyr

Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

1. Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

Gör ditt besök på Vasa på Djurgården enklare genom att köpa din biljett i förväg. Se 11 utställningar och ta reda på varför skeppet sjönk i Stockholms hamn på sin första resa, innan hon ens hunnit användas i krig. Visa din biljett vid entrékassan. Börja ditt besök med att titta på dokumentärfilmen för att lära dig mer om skeppet. Gå sedan i egen takt genom de olika utställningarna med originalföremål placerade runt skeppet. Du kan se Vasa från sex olika våningsplan. Det ges dagliga guidade visningar runt skeppet och det finns en audioguide på flera språk. I Vasamuseets restaurang serveras lunch, kaffe, smörgåsar och bakverk. På väg ut hittar du museibutiken. Här säljs souvenirer, litteratur och kopior av föremål funna ombord.

Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

2. Stockholm: Sightseeingkryssning i Stockholms skärgård med guide

Upplev det bästa av Stockholms skärgård på kort tid på en stadskryssning tur & retur. Med en reseguide ombord får du lära dig mer om historien bakom de olika sevärdheterna du passerar. Njut av en resa med vackra sevärdheter och fascinerande historier.  Börja din tur från Strandvägen  och hoppa ombord på M/S Östanå I, byggd 1906, eller S/S Stockholm, byggd 1931. Köp varma och kalla drycker samt smörgåsar från kafeterian ombord. Se när din guide pekar ut de naturliga platserna i Stockholms skärgård, den näst största i Östersjön.

Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

3. Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

Besök det fantastiska ABBA The Museum ute på Djurgården i Stockholm och njut av en unik upplevelse med denna inträdesbiljett. Se de ikoniska scenkläderna som tillhör de fyra gruppmedlemmarna, sida vid sida med deras guldskivor, originalföremål, minnessaker, kuriosa och mycket mer. På det här museet blir du själv en del av upplevelsen och i slutet av ditt besök kommer du att känna dig som bandets femte gruppmedlem. Njut av att få se hur du själv skulle se ut i bandets legendariska scenkläder och sjung en sång i den berömda Polarstudion, som utformades av ABBA-musikerna Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Se de fascinerande avatarerna i 3D och stå på scenen tillsammans med bandet.

Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

4. Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

Utforska världens största samling av utställningar formade runt paradoxer, med en inträdesbiljett som ger dig tillgång till hela Paradox Museum i Stockholm. Dyk in i en värld av imponerande och överdådig experimentell samtida konst och passa på att ta några otroliga bilder av de förtrollande optiska illusionerna som skapas. Följ de många skyltarna genom museets labyrint av utställningar, vilka har designats och planerats för att upplevas i följd när du går på den enkelriktade leden genom museet. Ta roliga bilder av de fascinerande paradoxerna med hjälp av utmarkerade fotoplatser, där du får bästa möjliga vinklar. Dra nytta av utställningarnas förklaringar, som förklarar "vad du ska göra" och "vad som händer". Skanna de smidiga QR-koderna för att lära dig ännu mer och ta även chansen att fråga museets personal. De kan även ta några gruppfotografier av dig och dina vänner om du vill. Glöm inte att besöka Paradoxs butik innan du återvänder till verkligheten. Här kan du köpa flera olika typer av spel, kläder, souvenirer och spännande prylar.

Stockholm: Vasamuseet och museet Vrak – kombibiljett

5. Stockholm: Vasamuseet och museet Vrak – kombibiljett

Dra nytta av en kombibiljett när du besöker ikoniska Vasamuseet och det nyöppnade Vrak – Museum of Wrecks i Stockholm. Se världens enda bevarade 1600-talsskepp och lär dig om maritim arkeologi. I Östersjön finns fler välbevarade vrak än någon annanstans på jorden. Upptäck deras fascinerande historier under ett besök på Vrak – Museum of Wrecks. Ta del av en rad interaktiva digitala upplevelser som film, verklighetstrogna VR-dyk, hologram och spel. Gå sedan till Vasamuseet för att se krigsskeppet Vasa som sjönk på sin jungfruresa 1628 tillsammans med dess 64 kanoner. Detta är det enda nästan helt intakta 1600-talsskepp som någonsin har bärgats. Vandra igenom 11 intressanta utställningar runt om i fartyget. Se även till att utnyttja de olika utsiktsplattformarna som är utspridda på flera nivåer och beundra det välbevarade hantverket från olika vinklar. Lyssna på en audioguide för både Vrak- och Vasamuseet direkt i din smartphone och få intressant information medan du utforskar utställningarna i din egen takt. När du är klar kan du se till att besöka de två olika museernas välsorterade presentbutiker som erbjuder temaprodukter. Eller varför inte äta en bit mat och njuta av en kopp kaffe på Vrak Café och Bar. På sommaren erbjuder caféets uteservering utsikt över Stockholms hamn.

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

6. Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Res tillbaka i tiden på denna autentiska utställning om det förindustriella Sverige. Besök hus och gårdar från hela landet och upplev det traditionella livet på landsbygden. Upplev de olika sociala förhållanden som människor levde under mellan 1500-talet och 1900-talets första hälft. Upptäck Sveriges historia. Ta reda på hur svenskarna levde en gång i tiden genom årstidsväxlingar, traditioner, arbete, fester och vardagsliv från förr. Upplev djurlivet, inklusive nordiska vilda djur, sällsynta raser, husdjur och exotiska djur.  Njut av en utsökt måltid (ingår inte) på en av de restauranger som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. Glöm inte att besöka museibutiken, där du hittar traditionellt hantverk och olika svenska designprodukter. Låt dina barn njuta av ett zoo med husdjur som katter, kaniner och marsvin. Skansen är också hemvist för 75 olika djurarter, inklusive vilda djur som lodjur, älg och brunbjörn samt flera husdjursraser. Museet byter dekorationer med olika teman under säsongerna. Den här säsongen kan du uppleva en historisk julmarknad med anor från 1903. Köp hantverk, godis, hemgjorda ljus och julklappar. Julmarknaden är öppen från fredag till söndag från den 26 november till den 19 december.

Stockholm: Go City-stadskort med 50+ sevärdheter

7. Stockholm: Go City-stadskort med 50+ sevärdheter

Upptäck Stockholm med ett all-inclusive-pass och besök så många attraktioner du vill i 1 till 5 dagar. Detta praktiska digitala pass har täckt dig med över 50 handplockade museer, historiska platser, båtturer och andra ikoniska platser. Välj helt enkelt din passtid från 1, 2, 3, 4 eller 5 dagar och ladda ner den till din mobila enhet. Bläddra i den digitala guiden för information, inklusive öppettider och instruktioner om hur du får tillgång till varje attraktion före ditt besök, och presentera ditt pass vid varje attraktion eller turné för inträde. Njut av att planera din egen Stockholm-resplan och spara pengar jämfört med att köpa enskilda biljetter på dagen. Stockholm All-Inclusive Pass inkluderar inträde till följande aktiviteter: - Vasa-museet - Kungliga slottet - Skansen - Hop-on hop-off-tur med grön buss (april till oktober) - Traditionell svensk fika på Systrarna Andersson - Storkyrkan Stockholms domkyrka - SkyView Stockholm Turer och upplevelserSommaraktiviteter - Självguidande äventyr med Stand-Up Paddleboard - Kajakäventyr i centrala Stockholm - Kajakäventyr från Pampas Marina - Äventyrsgolf på Kristineberg Golf Bar - Äventyrsgolf på Nacka Strand Golf Bar Museer och platser av intresse - Drottningholms slott - Riddarholmens kyrka - Kinesiska paviljongen på Drottningholms slott - Tekniska - Nationalmuseum för vetenskap och teknik - Fotografiska - Fotografiskt museum - Nobelpris-museet - Nordiska Museet - Nordiska museet - Andarnas museum - Artipelag konstmuseum - Vikingamuseet - Drottningholms hovteater (april till oktober) - K A Almgren Sidenväveri & Museum - Prins Eugens Waldemarsudde - Stockholms Leksaksmuseum - Bonniers Konsthall - Dansmuseet - Museet för dans - Judiska museet - Millesgardens museum - Strindbergsmuseet - Sven-Harrys Konstmuseum - Svenskt museum för scenkonst - Färgfabriken - Fjärilshuset - Haga Ocean - Polismuseet - Vaxholms Fästningsmuseum (juni till september) - Casino Cosmopol - Statens maritima museum - Sveriges Historiska Museum - Gustavsbergs Porslinsmuseum - Nationalmuseum Vinteraktiviteter - Vintertur i Stockholm med båt (januari till mars) Sevärdheter och turer kan komma att ändras. Se den digitala guiden som ingår i din bekräftelsekupong för en fullständig lista över inkluderade aktiviteter, öppettider och bokningsinstruktioner. *Besparingar baserade på exempel på resplaner på Go Citys webbplats.

Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

8. Stockholm: Båtutflykt under huvudstadens broar

Boka en sightseeingtur och upplev Stockholm från vattnet. Stig ombord på ditt sightseeingfartyg och lyssna på den inspelade kommentaren som finns tillgänglig på 10 språk medan du tar del av de ikoniska sevärdheterna i denna fantastiska stad. Passera under flera broar och genom en sluss som förbinder Östersjön med Mälaren. På vägen får du se sevärdheterna i Stockholms innerstad, Gamla stan, Södermalm, Lilla Essingen och Stora Essingen, det nya området som kallas Hammarby Sjöstad och grönområdena på Kungliga Djurgården.

Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

9. Stockholm: Hop-On Hop-Off buss- och båtalternativ

Se Stockholms mest kända sevärdheter längs dess gator och vattenvägar med denna hop-on hop-off-runda. Välj att stanna på busslinjen eller ta en tur på vattnet, med regelbunden trafik mellan Stockholms öar och stadens gator. Lyssna på kommentarer om Stockholm på ditt val av tio språk. Upptäck hur trevlig och enkel en stadsresa kan vara. Välj en 24-timmarsbiljett för en busstur eller båttur. En kombinationsbiljett ger dig full tillgång till både buss- och båtturer. Se alla attraktioner i Stockholm i din egen takt och hoppa av och på vid någon av hållplatserna i hela staden. Du kommer direkt till sevärdheterna utan långa omvägar och stanna vid attraktioner som Skansen, Kungliga slottet, Gröna Lund, Vasamuseet, Fjällgatan, stadshuset, Abba-museet, Ice Bar, Gamla stan och flera populära shoppingområden.

Stockholm: 1,5 timmes spökvandring och historisk rundtur

10. Stockholm: 1,5 timmes spökvandring och historisk rundtur

I lyktans ljus (under mörka timmar) kan du underhållas och skrämmas av berättelser om poltergeister, pest, offentliga avrättningar och mord på denna spännande rundvandring i Stockholm. Se det förflutna vakna till liv när du besöker platserna för en blandning av stora och hemska händelser. Startar din vandring i Gamla Stan och slutar i hjärtat av Gamla stan. Längs vägen får du höra om Stockholms begynnelse och lära dig hur staden utvecklades. Upptäck de viktigaste händelserna i stadens historia genom att besöka de platser där de ägde rum. Lämna huvudgatorna bakom dig och utforska bortglömda gårdar, rör vid de gamla murarna och låt stadens historia komma till liv. Upplev det förflutna återupplivat när du luktar, smakar och ser hur det medeltida Stockholm kan ha sett ut.

12 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Andra alternativ som kan passa dig

Sevärdheter du inte bör missa

Stockholm

Stockholm

Vanliga frågor om Natur och äventyr i Stockholm

Vad finns det för andra saker att göra än Natur och äventyr som är värt att besöka i Stockholm?

Stockholm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 244 omdömen

Vi hade en chans att flytta med Emily. Hon var väldigt snäll med att ge oss all möjlig information, inte bara om platsens djur utan också om skogen och naturreservatet dit hon tog oss. Vi har sett 5 älgar, 2 harar och många rådjur !! Väldigt känslosam

bra med lite kajakvana, man paddlar en ganska lång distans under en dag

Enkelt. Tillgängligt. Ett nytt sätt att uppleva vackra Stockholm.

Mycket trevligt att med fin tur och mat vid murikkan

Väldigt roligt att paddla runt själv i skärsgården.