Lägg till datum

StockholmKultur och historia

Våra mest rekommenderade Stockholm Kultur och historia

Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

1. Stockholm: Inträdesbiljett till ABBA The Museum

Besök det fantastiska ABBA The Museum ute på Djurgården i Stockholm och njut av en unik upplevelse med denna inträdesbiljett. Se de ikoniska scenkläderna som tillhör de fyra gruppmedlemmarna, sida vid sida med deras guldskivor, originalföremål, minnessaker, kuriosa och mycket mer. På det här museet blir du själv en del av upplevelsen och i slutet av ditt besök kommer du att känna dig som bandets femte gruppmedlem. Njut av att få se hur du själv skulle se ut i bandets legendariska scenkläder och sjung en sång i den berömda Polarstudion, som utformades av ABBA-musikerna Björn Ulvaeus och Benny Andersson. Se de fascinerande avatarerna i 3D och stå på scenen tillsammans med bandet.

Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

2. Stockholm: Inträdesbiljett till Paradox Museum

Utforska världens största samling av utställningar formade runt paradoxer, med en inträdesbiljett som ger dig tillgång till hela Paradox Museum i Stockholm. Dyk in i en värld av imponerande och överdådig experimentell samtida konst och passa på att ta några otroliga bilder av de förtrollande optiska illusionerna som skapas. Följ de många skyltarna genom museets labyrint av utställningar, vilka har designats och planerats för att upplevas i följd när du går på den enkelriktade leden genom museet. Ta roliga bilder av de fascinerande paradoxerna med hjälp av utmarkerade fotoplatser, där du får bästa möjliga vinklar. Dra nytta av utställningarnas förklaringar, som förklarar "vad du ska göra" och "vad som händer". Skanna de smidiga QR-koderna för att lära dig ännu mer och ta även chansen att fråga museets personal. De kan även ta några gruppfotografier av dig och dina vänner om du vill. Glöm inte att besöka Paradoxs butik innan du återvänder till verkligheten. Här kan du köpa flera olika typer av spel, kläder, souvenirer och spännande prylar.

Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

3. Stockholm: Inträdesbiljett till Vasamuseet

Gör ditt besök på Vasa på Djurgården enklare genom att köpa din biljett i förväg. Se 11 utställningar och ta reda på varför skeppet sjönk i Stockholms hamn på sin första resa, innan hon ens hunnit användas i krig. Visa din biljett vid entrékassan. Börja ditt besök med att titta på dokumentärfilmen för att lära dig mer om skeppet. Gå sedan i egen takt genom de olika utställningarna med originalföremål placerade runt skeppet. Du kan se Vasa från sex olika våningsplan. Det ges dagliga guidade visningar runt skeppet och det finns en audioguide på flera språk. I Vasamuseets restaurang serveras lunch, kaffe, smörgåsar och bakverk. På väg ut hittar du museibutiken. Här säljs souvenirer, litteratur och kopior av föremål funna ombord.

Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

4. Stockholm: Inträdesbiljett till friluftsmuseet Skansen

Res tillbaka i tiden på denna autentiska utställning om det förindustriella Sverige. Besök hus och gårdar från hela landet och upplev det traditionella livet på landsbygden. Upplev de olika sociala förhållanden som människor levde under mellan 1500-talet och 1900-talets första hälft. Upptäck Sveriges historia. Ta reda på hur svenskarna levde en gång i tiden genom årstidsväxlingar, traditioner, arbete, fester och vardagsliv från förr. Upplev djurlivet, inklusive nordiska vilda djur, sällsynta raser, husdjur och exotiska djur.  Njut av en utsökt måltid (ingår inte) på en av de restauranger som erbjuder en fantastisk utsikt över Stockholm. Glöm inte att besöka museibutiken, där du hittar traditionellt hantverk och olika svenska designprodukter. Låt dina barn njuta av ett zoo med husdjur som katter, kaniner och marsvin. Skansen är också hemvist för 75 olika djurarter, inklusive vilda djur som lodjur, älg och brunbjörn samt flera husdjursraser. Museet byter dekorationer med olika teman under säsongerna. Den här säsongen kan du uppleva en historisk julmarknad med anor från 1903. Köp hantverk, godis, hemgjorda ljus och julklappar. Julmarknaden är öppen från fredag till söndag från den 26 november till den 19 december.

Stockholm: The Mystery of Banksy Exhibition Inträdesbiljett

5. Stockholm: The Mystery of Banksy Exhibition Inträdesbiljett

Njut av en tidsbegränsad utställning av Banksys verk i Stockholm. Utforska de många tryck och graffiti som skapats av denna berömda gatukonstnär. Se en samling av tryck, skulpturer och videoinstallationer. Upplev gatukonst från denna anonyma men berömda konstnär. Gå till evenemangshallen Stadsgårdsterminalen och se "The Mystery of Banksy - A Genius Mind". Beundra repliker av gatukonst inne i lokalen, t.ex. graffiti som sprayats inuti ett tåg, färgglada målningar på väggar och statyer som har dekorerats av den berömda konstnären. Därefter kan du beundra en samling med över 150 verk, inklusive graffiti, foton, videor, skulpturer och andra tryck på olika material, inklusive duk, tyg och aluminium. Ta foton och videor av utställningsföremålen för att dela med vänner och familj på sociala medier.

Stockholm: Entrébiljett till Nobelprismuseet och utställningen

6. Stockholm: Entrébiljett till Nobelprismuseet och utställningen

Lär dig mer om Nobelpristagare och fördjupa dig i en omfattande samling videor, artefakter, multimedia och föreläsningar på Nobel Prize Museum i Stockholm. Med en enda inträdesbiljett kan du förstå viktiga bidrag till områdena fysik, kemi, medicin, litteratur och fred. Nobelprismuseet ligger i Gamla stan i Stockholm och är ett fantastiskt exempel på 1700-talsarkitektur. Byggnaden, som tidigare var en börs, är nu tillägnad att dela med sig av Alfred Nobels liv och arbete, som syftade till att uppmärksamma extraordinära individer vars arbete förbättrade mänskligheten. Vandra runt i museet och lär dig om arbetet och livet för kända pristagare som Marie Curie, Nelson Mandela, Albert Einstein med flera. Ta del av en guidad tur, titta på en kortfilm eller utforska interaktiva utställningar. Innan du avslutar din rundtur kan du ta ett mellanmål på Bistro Nobel eller besöka souvenirbutiken.

Stockholm: Entrébiljett till Fotografiska

7. Stockholm: Entrébiljett till Fotografiska

Besök Fotografiska, en levande plats för fotografering, matupplevelser och inspiration. Njut av fotografi och bildkonst i världsklass från hela världen – från de mest välkända fotograferna till den nya generationen bildskapare. Ta en kaffe eller lunch på bistron och den prisbelönta restaurangen. Beundra fantastiska utsikter över staden och umgås med Studio Live-musiksessioner till sent på natten med drinkar från baren. Njut av museets utmärkta läge på Stadsgården, där Östersjön möter centrala Stockholm och täcker 2 500 kvadratmeter utställningsyta. Besök presentbutiken där du kan köpa fotokonst, böcker, presenter och mer.

Stockholm: 1,5 timmes spökvandring och historisk rundtur

8. Stockholm: 1,5 timmes spökvandring och historisk rundtur

I ljuset av en lykta blir du underhållen och förskräckt av berättelser om poltergeister, farsoter, offentliga avrättningar och mord på den här spännande rundvandringen i Stockholm. Se hur det förflutna vaknar till liv när du besöker platserna för en blandning av stora och hemska händelser.  Du börjar din vandring i Gamla Stan och slutar i hjärtat av Gamla stan. Under resans gång får du höra om Stockholms begynnelse och lära dig hur staden utvecklades. Upptäck de viktigaste händelserna i stadens historia genom att besöka de platser där de ägde rum. Lämna huvudgatorna bakom dig och utforska bortglömda innergårdar, ta på de gamla murarna och låt stadens historia komma till liv.Upplev hur det förflutna kommer till liv när du luktar, smakar och ser hur det medeltida Stockholm kan ha varit.

Stockholm: Entrébiljett till barnkulturhuset Junibacken

9. Stockholm: Entrébiljett till barnkulturhuset Junibacken

Stig in i Junibackens magiska värld där barnböcker får liv genom teater, lekfulla utställningar och ett magiskt Sagotåg. Njut av smaskiga pannkakor och utforska Sveriges mest välsorterade barnbokhandel. Väck läslusten på detta sagolika barnkulturhus där böckerna står i centrum. Släpp loss din kreativitet och fantasi och bekanta dig med älskade figurer som Pippi Långstrump. Ta del av de interaktiva utställningarna och se teaterföreställningar som bygger på verk av Nordens bästa barnboksförfattare. Res tillbaka i tiden och fördjupa dig i barndomsberättelserna som genomsyrar flera generationers fantasi. Hoppa på Sagotåget och dyk rakt in i boksidornas magiska värld. 

Stockholm: Vikingaliv - museum och en spännande åktur

10. Stockholm: Vikingaliv - museum och en spännande åktur

Flytta dig tillbaka till 900-talet och upplev Vikingatiden som om du själv verkligen var med. Genom rundturer varje timme (på svenska eller engelska) få ett verkligt intryck av hur livet var för vikingarna - från blodiga strider och våldsamma plundringståg till idylliskt lantbruk och ett komplext system av religiös tro.  Du ställs också ansikte mot ansikte med en modell av fullvuxen viking, skapad med hjälp av DNA som hittats från hundratals år gamla kvarlevor, tillsammans med otaliga andra artefakter och imponerande rekonstruktioner. Hoppa på den spännande åkturen Ragnfrids Saga för att få en riktig smak av ett vikingarnas dagliga liv, berättat ur ett perspektiv från frun till en viking. För att avrunda det hela, ta en bit mat på Glöd, museets moderna nordiska restaurang med svepande utsikter över Stockholms hamn.

37 aktiviteter hittades
Sortera efter:
Sida 1 av 3

Sevärdheter du inte bör missa

Immersion-upplevelser

Vanliga frågor om Kultur och historia i Stockholm

Vad finns det för andra saker att göra än Kultur och historia som är värt att besöka i Stockholm?

Andra upplevelser du inte bör missa i Stockholm:

Vilka Kultur och historia i Stockholm vidtar ytterligare säkerhetsåtgärder mot covid-19?

Stockholm: Fler aktiviteter och sevärdheter

Stockholm: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 1 890 omdömen

Jag var med mitt Barnbarnsbarn, det var en julklapp till honom. Vi uppskattade den info. som vi fick av vår guide. Informativ och passade även till barn. Vi kunde sedan gå i lugn och ro och såg det vi fått höra. Infon. Som fanns i samband med människor ombord, deras klädsel och arbetsuppgifter var väldigt informativa. Att de var så korta blev vi överraskade av. Fika rast! De olika föremål som vi fick se högst upp, kanonen, svärd verktyg porslin var intressant!

Mycket trevligt , intressant och bra museum för hela familjen. Både vuxna och barn uppskattade utställningarna och familjeguidningen. Lagom stort med en blandning av utställningar och interaktiva upplevelser. Rekommenderas starkt.

Den första tanken när vi kom dit var att det verkade litet, men när vi väl fick komma in så var det så himla häftigt och coolt. Ångrar ingenting och kan absolut tänka mig att gå dit igen.

Roliga synvillor och experiment. Kul att man får röra allt o prova på. Rekommenderas för den som vill undersöka saker o syner.

Roligt, härligt och göra med barnbarnen. Tyvärr lite köer.