1. Sverige
 2. Stockholms län
 3. Stockholm
 4. Dagsutflykter

Från Stockholm: Halvdagstur med Vikingatema

Produkt-ID: 116113
Visa galleri
Ge dig iväg från Stockholm och ut på Sveriges landsbygd för en rundtur med Vikingatema (5-6 timmar). Upplev de äkta vikingar som ligger bakom karaktärerna från Hollywood. Se vikingarnas parlament, en vikingabro, gravfält och den historiska staden Sigtuna.
Om denna aktivitet
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Längd: 6 timmar
Starttid 10:00
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska

Upphämtning är inkluderad

Alla upphämtningar från hotell, boenden och kryssningsterminalen sker 0-60 minuter innan turens starttid.

Välj deltagare och datum:

Hämtar...

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Njut av Sveriges vackra landsbygd
 • Lämna Sverige med en oförglömlig upplevelse i bagaget
 • Lär din från en professionell guide från närområdet som har stor passion för vikingarna och deras historia
Beskrivning
Den 5-6 timmar långa rundturen inleds med upphämtning från ditt hotell i centrala Stockholm, eller från Stockholms centralstation. Från upphämtningsplatsen åker du med en minibuss ut på den svenska landsbygden. Rundturen har högst 16 deltagare. Ha en trevlig upplevelse tillsammans med övriga deltagare och njut av den natursköna färden. 

Stanna till vid Broby bro, ett vikingagravfält från järnåldern där personer har blivit begravna i mer än 1 000 år. Promenera omkring på det hedniska gravfältet med din guide och lär dig om vikingarnas mytologi och begravningstraditioner. Lär dig om hur personer begravdes. Hör berättelsen om Estrid - en kvinnlig viking. År 1995 hittades ett skelett i den kristna delen av gravfältet och identifierades som en 60-år gammal kvinna vid namn Estrid. Lär dig om hur Stockholms läns museum lyckades identifiera henne och ta reda på mer om hennes liv. 

Nästa stopp är Jarlabankes bro, en bro från 1000-talet som stormannen Jarlabanke lät uppföra. Han var en skrytsam viking som gillade att visa upp sin styrka. Beundra den 150 meter långa bron och lär dig hur broar byggdes och vägar uppstår under vikingarnas era. Gå vidare till vikingars parlament, som har bevarats på sin ursprungliga plats i 1 000 år. Förstå vikingakulturen, samhället och mentaliteten genom den guidade förklaring vid parlamentet. Lär dig om hur vikingarna styrde och ställde i sitt samhälle. Fortsätt till den medeltida kyrkan i Vallentuna, med en historia som sträcker sig tillbaka till 1100-talet. Här fanns förr det som troligtvis är Sveriges äldsta bok, Vallentunakalendern. Ät lunch efter besöket till kyrkan och fortsätt sedan till Sigtuna. Njut av en utsökt och färsk buffé med svenska och internationella rätter till ett klassiskt svenskt lunchpris (omkring 10 EUR). 

Den främsta sevärdheten på turen är Sigtuna (från och med 1 januari 2018, innan detta datum är Sigtuna inte inkluderat i turen). Den lilla staden med 8 000 invånare är Sveriges äldsta stad och innehåller många historiska juveler på såväl stadens gator som i Sigtuna museum (du kan besöka museet om så önskas). Delta i en guidad rundvandring i staden och få cirka 45 minuters fritid till att upptäcka staden på egen hand. Se den vackra Sigtunabukten, huvudgatan med trähus från 1700-talet och de romantiska ruinerna från 1100-tals kyrkan. Efter besöket till Sigtuna åker du tillbaka till ditt hotell i Stockholm. Guiden kan också släppa av dig på valfri plats i centrala Stockholm.  
Inkluderar
 • Upphämtning och avlämning på hotell som ligger inom 5 km från Stockholms centralstation
 • Upphämtning och avlämning för deltagare som anländer via kryssningsfartyg erbjuds kostnadsfritt.
 • Chaufför/guide och bil
 • Alla skatter och avgifter
Exklusive
 • Lunch och förfriskningar

Förberedelse

Viktig information
Bra att ta med
 • Bekväma skor
Bra att veta
Klä dig efter väder och tänk på att vintrarna i Stockholm kan vara väldigt råa. Vanligtvis är temperaturen omkring 0 grader Celsius.

Ha på dig bra vandringsskor. Turen innehåller inte mycket vandring men underlaget är stundvis ojämnt.

Alla tider för upphämtning och avlämningar är ungefärliga och fördröjningar kan ske i samband med trafikolyckor eller rusningstrafik.

Restaurangen serverar vegetariska alternativ.

Turen är inte lämplig för personer under 6 år eller över 90 år.

Från 1 250 SEK per person

Kundomdömen
Samlat omdöme
4,4 / 5
baserat på 20 omdömen
Översikt
Service
4,3/5
Organisering
4,5/5
Valuta för pengarna
4,3/5
Säkerhet
5,0/5

Arrangeras av

Sweden History Tours

Produkt-ID: 116113