Stockholm
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Stockholm

Se alla upplevelser i Stockholm

Toppsevärdheter i Stockholm

De bästa sakerna att göra i Stockholm

Sveriges dynamiska huvudstad består av en rad sammanlänkade öar som alla har sin utpräglade karaktär. Om du letar efter en resa marinerad i modern konst, historia, pampiga hus och ett spännande nattliv så är Stockholm något för dig.

Stadshuset

Stadshuset

Även om utsidan är rätt anspråkslös för ett stadshus är det värt att ta en sväng in. Där finns inte bara överdådigt utsmyckade salar med guldmosaiker utan dessutom Skandinaviens största piporgel!

Skansen

Skansen

Sveriges äldsta utomhusmuseum och djurpark, Skansen, kombinerar historiska byggnader (inklusive en replika av en 1800-tals-stad) och inhemska djur till ett mäkta populärt besöksmål.

Vasamuseet

Vasamuseet

Regalskeppet Vasa sjönk i Stockholm bara några minuter in på sin jungfruresa, ett fiasko som gjorde ett djupt avtryck i den svenska historien – och är nu föremål för Skandinaviens mest besökta museum!

Drottningholms slott

Drottningholms slott

Originalet brann ned 1661, samma år som det förvärvades av den dåvarande drottningen. Hon lät bygga upp det igen, och det nya eleganta slottet har bebotts av de svenska kungligheterna alltsedan dess!

Moderna Museet
Foto: Franklin Heijnen @Flickr (CC BY-SA 2.0)

Moderna Museet

Stockholms främsta museum för modern konst, Moderna Museet, är en veritabel skattkista med mästerverk från hela världen, inklusive målningar av storheter som Picasso, Dalí och Matisse.

Fotografiska
Foto: DXR @Wikipedia (CC BY-SA 4.0)

Fotografiska

Fotografiska är värt ett besök bara för den snygga byggnaden i sig, men inuti väntar dessutom en fotografisamling i absolut världsklass. Ett måste för alla kulturälskare!

Stockholms slott

Stockholms slott

Avgör själv vilken byggnad som är pampigast – Stockholms slott eller Riksdagshuset alldeles intill. Om du inte går på guidad tur kan du titta förbi på kvällen istället, eller åka förbi med båt.

Planera ditt besök i Stockholm

Bästa besökstid

Svenska vintrar är som bekant inte att leka med, så om du inte gillar mörker och kyla är det bättre att förlägga ditt besök till en annan del av året. Temperaturerna är förstås som högst mellan juni och augusti, men högsäsong innebär också dyrare hotell och högre inträdesbiljetter. Om du har en lite mindre budget och inte har något emot milt väder är den blomstrande våren i maj en underbar tid att åka till Stockholm.

Hur länge ska jag stanna?

De flesta av Stockholms sevärdheter ligger på gångavstånd från varandra, och går att täcka in på tre dagar. Med det sagt är de större museerna, liksom Drottningholms slott, omfattande och eklektiska nog att kunna ta en hel dag i anspråk var, så du kan lätt stanna en vecka i Stockholm och ändå ha fullt upp. Observera att många museer har stängt måndagar.

Praktisk information

 • Språk
  Svenska
 • Valuta
  Svenska kronor (SEK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +46
 • Bäst tid att åka
  Senvåren och sommaren är mindre kalla, så kom i maj om du har en liten plånbok, eller mellan juni och augusti om du vill att det ska vara varmt och inte har något emot högsäsongspriser.

Att göra i Stockholm

De mest populära sevärdheterna i Stockholm

Städer i Sverige

Alla saker att se i Stockholm

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Stockholm? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Trevlig tur med fantastisk utsikt och lagom lätt/svår körning

Trevlig tur med bra instruktioner och fina platser , kunde hunnit lite längre bort på tiden. Som utveckling fanns intresse från vår sida att få mer information om " olika platser och händelser från förr" Mycket bra instruktioner om segwayen - Guiden var kunnig om fordonet. Bra och enkel engelska. Hade hon berättat mer om gamla tiden och platser på söder hade det varit ett plus. Vi är supernöjda med turen fö.

Mycket trevligt sätt att se vår fina huvudstad på.

Fina vyer. Härligt tvist på resandet. Bra guide och musik. Hade mindre barn med på resan som inte kan engelska. Enligt bokningen angavs inget språk utan jag förutsatte att det var svenska. Guiden varierade mellan engelska och svenska och tog vissa fragment på både och. Saknar dock de svenska översättningarna på allt!

Mycket bra tur, men informationen skulle kunna ändras något.

Bra kapten, trevlig tur. Informationen skulle dock kunna vara mer aktuell, dvs mindre historia om fornstora dagar och mer om det man såg. Stundtals var den både mycket aktuell, miljöanpassad och med aktuella politiska referenser. Det var mycket positivt.

Stockholm: 2-timmars båttur under broarna Omdöme från: Gunnel Sofia, 2019-06-17

En mycket trevlig sightseeing på land & i vatten!

Vi åkte Ocean bus på förmiddagen den 5/8 & hade en mycket duktigt & rolig guide som hette Mikaela! Det var en kul upplevelse med buss- & båttur runtom i vackra Stockholm som uppskattades av hela familjen!

Turen gick genom gamla stan förbi slottet upp mot söders höjder .

Guiden Rad berättade intressant historia om Stockholms uppbyggnad och innevånarnas leverne på 1500-talet. Vitabergsparken, Hammarby kajpats och Mosebacke gjorde segwayturen till en fantastisk resa.