Stockholm

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Stockholm

De bästa sakerna att göra i Stockholm

Sveriges dynamiska huvudstad består av en rad sammanlänkade öar som alla har sin utpräglade karaktär. Om du letar efter en resa marinerad i modern konst, historia, pampiga hus och ett spännande nattliv så är Stockholm något för dig.

 • Stadshuset

  1. Stadshuset

  Även om utsidan är rätt anspråkslös för ett stadshus är det värt att ta en sväng in. Där finns inte bara överdådigt utsmyckade salar med guldmosaiker utan dessutom Skandinaviens största piporgel!

 • Skansen

  2. Skansen

  Sveriges äldsta utomhusmuseum och djurpark, Skansen, kombinerar historiska byggnader (inklusive en replika av en 1800-tals-stad) och inhemska djur till ett mäkta populärt besöksmål.

 • Vasamuseet

  3. Vasamuseet

  Regalskeppet Vasa sjönk i Stockholm bara några minuter in på sin jungfruresa, ett fiasko som gjorde ett djupt avtryck i den svenska historien – och är nu föremål för Skandinaviens mest besökta museum!

 • Drottningholms slott

  4. Drottningholms slott

  Originalet brann ned 1661, samma år som det förvärvades av den dåvarande drottningen. Hon lät bygga upp det igen, och det nya eleganta slottet har bebotts av de svenska kungligheterna alltsedan dess!

 • Moderna Museet

  5. Moderna Museet

  Stockholms främsta museum för modern konst, Moderna Museet, är en veritabel skattkista med mästerverk från hela världen, inklusive målningar av storheter som Picasso, Dalí och Matisse.

 • Fotografiska

  6. Fotografiska

  Fotografiska är värt ett besök bara för den snygga byggnaden i sig, men inuti väntar dessutom en fotografisamling i absolut världsklass. Ett måste för alla kulturälskare!

 • Stockholms slott

  7. Stockholms slott

  Avgör själv vilken byggnad som är pampigast – Stockholms slott eller Riksdagshuset alldeles intill. Om du inte går på guidad tur kan du titta förbi på kvällen istället, eller åka förbi med båt.

Planera ditt besök

 • Bästa besökstid

  Svenska vintrar är som bekant inte att leka med, så om du inte gillar mörker och kyla är det bättre att förlägga ditt besök till en annan del av året. Temperaturerna är förstås som högst mellan juni och augusti, men högsäsong innebär också dyrare hotell och högre inträdesbiljetter. Om du har en lite mindre budget och inte har något emot milt väder är den blomstrande våren i maj en underbar tid att åka till Stockholm.

 • Hur länge ska jag stanna?

  De flesta av Stockholms sevärdheter ligger på gångavstånd från varandra, och går att täcka in på tre dagar. Med det sagt är de större museerna, liksom Drottningholms slott, omfattande och eklektiska nog att kunna ta en hel dag i anspråk var, så du kan lätt stanna en vecka i Stockholm och ändå ha fullt upp. Observera att många museer har stängt måndagar.

Praktisk information

 • Språk
  Svenska
 • Valuta
  Svenska kronor (SEK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +46
 • Bäst tid att åka
  Senvåren och sommaren är mindre kalla, så kom i maj om du har en liten plånbok, eller mellan juni och augusti om du vill att det ska vara varmt och inte har något emot högsäsongspriser.

Alla saker att se i Stockholm

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Stockholm? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Stockholm

Samlat omdöme

4.5 / 5

baserat på 7 587 omdömen

Vi uppskattade båtturen mycket. Anser dock att det som sägs i audioguiden behöver ses över och uppdateras eftersom det var mer information om Sverige och svenskarna än om platserna vi passerade. Hade uppskattat att få höra mer om byggnaderna, bostadsområdena, öarna etc.

Majsan, vår guide, var superhärlig och guidade oss med fingertoppskänsla utifrån gruppens behov. Lagom med historia blandat med spökberättelser, och fullt med humor! Heja Majsan, hälsar Catharina I och II! Lördagen 23/1, kl 16.30

Kul upplevelse och häftigt att se Stockholm från både land och vatten. Synd bara att vissa under våran rundtur var tvungna att tjattra i telefon under halva turen....blev svårt att höra guiden!

Jättekul att pröva. Svensk guidning var slut men det gick lika bra på engelska. Bra guide. Var bara vår familj på turen så vi fick välja fördelningen mellan guidning och åkning. Toppen!

Har precis varit på spökvandring med fantastiska Majsan som guide! Många skratt och kusliga berättelser med stor entusiasm och inlevelse. Mycket att gå i rask takt. Rekomenderas!