Stockholm: 4-timmars matvandring

Stockholm: 4-timmars matvandring

Från 104,95 US$ per person

Stockholm är känt för sina många saluhallar och på denna matvandring kommer du besöka några av dem. Du kommer även att se några av stadens mest berömda och intressanta platser. Provsmaka traditionell svensk mat längs vägen.

Om denna aktivitet

Enkel avbokning
Avboka upp till 24 timmar innan ankomst och få hela beloppet återbetalat
Covid-19-åtgärder
Speciella hälso- och säkerhetsåtgärder tillämpas. Läs mer
Utskriven voucher eller mobilvoucher accepteras
Visa din voucher på mobil eller papper
Längd 4 timmar
Starttider 10:00, 14:00
Omedelbar bokningsbekräftelse
Guide
Engelska

Upplevelse

Höjdpunkter
 • Njut av Stockholms smaker medan du besöker historiska och charmiga stadsdelar
 • Upplev det verkliga Sverige genom dess mattraditioner
 • Besök några av Stockholms saluhallar, både äldre och nyare
Beskrivning
Turen startar inne i den mysiga och pittoreska Östermalmshallen, Stockholms gamla saluhall. Här får du njuta av turens första provsmakning när du testar ost och kött från området. Härifrån vandrar du vidare genom stadens mest moderna områden tillsammans med din guide, och provsmakar det bästa av både hälsosam och klassisk mat med en twist. På Stockholms matmarknad får du sätta dig ner och njuta av en lunch på härliga svenska fisk- och skaldjursrätter. Ett besök i Stockholm skulle inte vara komplett utan att prova på denna lokala specialitet! Efter lunch är det dags för sötsaker! I stadens hjärta besöker du en lokal chokladaffär, där ägarnas romantiska berättelse ger den lokalt tillverkade gourmetchokladen en ännu sötare smak. Hötorgshallen, ännu en av stadens saluhallar, är också med på matvandringens rutt. Stanna för en chans att lära dig om marknaden och affärernas historiska betydelse, och även för några snabba smakprover. Fortsätt därefter till Gamla Stan för att beundra några av Stockholms ursprungliga hus och besök en liten fabrik som tillverkar polkagrisar, Sveriges mest traditionella godis. Stanna till vid en liten polkagrisfabrik den mest traditionella av alla svenska godissorter tillverkas. Slutligen stannar du för en kopp kaffe på en romantisk innergård där du kan njuta av stans bästa kanelbullar.
Inkluderar
 • All provsmakning (tillräckligt för en fullständig måltid)
 • Extra drycker (finns att köpa på några av provsmakningsplatserna)
Passar inte
 • Rullstolsburna
Covid-19-åtgärder

Den här aktiviteten måste beställas på nätet eftersom biljettkontoret är stängt

Rådande säkerhetsåtgärder
 • Alla ytor deltagare kommer i kontakt med rengörs regelmässigt
 • Antalet besökare begränsas för att undvika folksamlingar

Välj deltagare och datum

Deltagare

Datum

Förberedelse

Mötesplats

Östermalms Saluhall, Östermalms torg (huvudingången vid hörnet av torget och Humlegårdsgatan)

Öppna i Google Maps ⟶
Viktig information

Bra att ta med

 • Bekväma skor

Bra att veta

 • Eftersom detta är en rundvandring rekommenderas bekväma skor och kläder som lämpar sig för dagens väder. Rundturen avgår i alla väder!
 • Turen är inte lämplig för rullstolar då rutten omfattar områden med många kullerstensgator.
 • Var noga med att meddela oss om du är vegetarian eller har andra kostpreferenser/restriktioner vid bokning, så att lämplig provsmakning kan ordnas för dig. Efter att turen startat är det inte längre möjligt att ändra menyn.
Kundomdömen

Samlat omdöme

4,6 / 5

baserat på 125 omdömen

Översikt

 • Guide
  4.5 / 5
 • Valuta för pengarna
  4,3 / 5
 • Service
  4.6 / 5
 • Organisering
  4,5 / 5
Sortera efter

Fantastisk guide, bra introduktion till Stockholm, fantastisk, riklig smak

Theresa var en bra guide. Kunskapsrik om mat, lokal historia, områden vi passerade genom och kul. Vi agerade på en av hennes restaurangrekommendationer ett par dagar senare och åtnjöt en fantastisk middag på Lisa Elmqvist. Vi hade också en intressant, liten grupp för denna turné som verkligen förbättrade hela upplevelsen. Turnéinformationen lovade tillräckligt med mat genom provsmakningarna för en fullständig måltid och vi blev inte besvikna. Vi serverades också en lokal öl ("frukostöl" med tanke på tiden på dagen!) Och hade en trevlig Sauvignon Blanc vid ett stopp vid en ganska elegant resto. Jag rekommenderar den här turnén till alla som är intresserade av att uppleva smakerna i Sverige.

Läs mer

10 juli 2019

Trevlig turné, kunnig guide och välbalanserade, intressanta stopp (söta och salta). Sammantaget en fantastisk upplevelse! Endast det sista stoppet i Gamla stan för kanelbulle var ganska underbart och organiserat av kaféet. Trots att vädret var strålande satt de oss i ett mörkt källarvalv (där du också kan hitta toaletter). Bullar var torra och kaffekallt innan en gruppmedlem återuppgav färskt varmt kaffe. Jag skulle rekommendera turnéorganisatören att leta efter en annan partner för detta sista stopp. En fin och färsk kanelbulle på gatan skulle ha lämnat ett bättre sista intryck av turnén som annars var en riktigt trevlig och givande upplevelse. Tack!

Läs mer

25 juni 2019

Bra sort av svensk mat och en kunnig reseguide

Vi hade tur att gå under en lugn period och som ett resultat hade vi en privat turné, bara oss två och guiden som var mycket vänlig och kunnig om maten och staden. Turnén var i jämn takt med tiden att titta runt var vi ville. Hållplatserna är väl valda, särskilt fiskrestaurangen på marknaden och chokladbutiken (Chokladfabriken). Vi undrade om lakritsstoppet skulle ha ett alternativ eller en pallrengöring eftersom det har en så stark smak för människor som vill prova det men inte vill behålla eftersmaken. Sammantaget hade vi en fantastisk tid och skulle rekommendera den som ett sätt att utforska staden och lära sig om några av Stockholms historia och kultur.

Läs mer

22 mars 2019

Arrangeras av

Produkt-ID: 51518