Lägg till datum

St. Nicholas-kyrkan, Prag

St. Nicholas-kyrkan, Prag

St. Nicholas-kyrkan, Prag: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Prag: Klassisk konsert i St Nicholas kyrka

1. Prag: Klassisk konsert i St Nicholas kyrka

Upplev den unika atmosfären i barockkyrkan St Nicholas medan du ser en mängd olika föreställningar av artister från nationalteatern och Tjeckiska filharmonikerna. Beundra en av de mest imponerande kyrkoinredningarna i Prag med komplexa interiörarrangemang och ett intressant ljusschema. Se den magnifika interiören som domineras av en takfresk över mittskeppet av J. L. Kracker med scener från Nikolaus liv, som är en av de största i Europa. Under den en timme långa föreställningen får du njuta av ett antal klassiska verk komponerade av europeiska musikvirtuoser, däribland G. F. Händel, Johann Sebastian Bach; Antonio Vivaldi, Wolfgang Amadeus Mozart och andra. Du får också möjlighet att lyssna på flera stycken av klassiska tjeckiska musiker som Antonín Dvořák, en av landets mest välkända kompositörer. Du kan välja mellan orkester-, orgel-, kammar- eller körkompositioner.

Prag: Astronomiska klocktornet Inträdesbiljett & Audio Guide

2. Prag: Astronomiska klocktornet Inträdesbiljett & Audio Guide

Gamla stans torg är hjärtat i Prags gamla stadskärna lika mycket som det är hjärtat i hela staden Prag. Alla känner kanske också till den majestätiska byggnad som dominerar torget - det gamla rådhuset med det astronomiska klocktornet. Spara tid och istället för att stå i kö för att köpa en inträdesbiljett, hämta din biljett bekvämt på aktivitetsleverantörens kontor som ligger bara några meter från själva tornet, där du kommer att träffa vår assistent som ger dig en 20-minuters introduktion om Gamla rådhusets historia, varefter du kan njuta av ditt besök med vår online-audioguide. Låt oss tillsammans fördjupa oss i den intressanta och mystiska historia som är förknippad med dessa platser. Låt oss belysa Gamla rådhusets betydelse i Tjeckiens historia, och hur det växte med denna historia till sin nuvarande form. Låt oss tillsammans beskriva de olika delarna av Gamla stans klocka, eller lyssna på den mest kända legenden från Gamla stan om hur klockan byggdes. Förutom alla dessa intressanta platser tar vår online-audioguide dig också genom Gamla stans torg, där du också får lära dig historien om de omgivande byggnaderna och monumenten. Nikolaikyrkan, Jan Hus-monumentet och många fler. Du kommer att få inloggningsuppgifterna för audioguiden på dagen för din bokning via ett separat e-postmeddelande, eller så kommer vår assistent att hjälpa dig att komma igång på mötesplatsen.

Prag: Höjdpunkter Självguidad skattjakt och stadsvandring

3. Prag: Höjdpunkter Självguidad skattjakt och stadsvandring

Lär känna Prag i din egen takt på den här interaktiva rundvandringen som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. Använd logik, fantasi, observationer och kombinerat tänkande för att lösa gåtor och interagera med varje unik attraktion. Gå in och titta på museer på eget bevåg och avsluta spelet efteråt. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Börja din rundtur vid den imponerande gotiska kyrkan St Henry och St Kunhuta! Lär dig mer om det kommunala huset som anses vara ett mästerverk av arkitektur. Lär dig mer om Vår Fru före Týn-kyrkan med sin sällsynta arkitektur som påminner om riddarfilmer och beundra den spanska synagogan. St Nicholas-katedralen kommer att göra dig mållös. Besök den medeltida tornklockan med sitt unika tema. Sedan väntar Arnošt Hähnels nygotiska monument på dig, glöm inte att ta bilder! Den oöverträffade Karlsbron blir ditt nästa steg. Beundra den heliga treenighetskolonnen, ett viktigt monument för kristendomen i Prag. Som pricken över i:et på denna unika rundtur kommer St Vitus-katedralen att vara en symbol för hela Prag!!!!

Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

4. Prag: Privat rundtur i Gamla stan med veteranbil

Upptäck Prags charm på vår 60 minuter långa rundtur i klassisk bil. Res tillbaka i tiden i vår egentillverkade kopia av Mercedes 770K medan du lyssnar på en informativ audioguide som finns tillgänglig på flera språk. Luta dig tillbaka i vår bekväma cabriolet när vi tar dig med på en resa förbi stadens mest kända landmärken. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - en historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - Världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Vårfrukyrkan före Týn - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - En historisk rokokobyggnad, hem till National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Ett fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - En historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon

Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

5. Prag: Stadstur & middagskryssning med upphämtning

Upplev Prag på kvällstid under en fyra timmars kombinerad stadsrundtur och middagskryssning nedför Vltavafloden. Här ser du sevärdheterna längs floden vackert upplysta för kvällen. Inled med en 45 minuters rundtur i minibuss runt Gamla stan, Judiska kvarteret och Nya stan, förbi berömda platser som Spanska synagogan och Gammalnya synagogan. Lär dig mer om Prags judiska arv i det tidigare judiska gettot och fortsätt till Republiktorget (Náměstí Republiky) för att se ett vackert exempel på jugendarkitektur vid Folkets hus (Obecní dům). Se Gamla stans befästningsverk (bevarade i original) och det gotiska Kruttornet före en snabb rundtur genom Nya stan (Nové Město), förbi Vaclav-platsen, Prags statliga operahus, det tidigare tjeckoslovakiska parlamentshuset och Nationalmuseet. Korsa Nuslebron för hisnande utsikter över flera av Prags kvarter. Stig sedan ombord på en lyxbåt på Vitava-floden och njut av en välkomstdrink innan du beger dig iväg på en tre timmars kryssning. Luta dig tillbaka och njut av utsikterna över Pragborgen mot natthimlen. Kryssa förbi Strahovklostret, Sankt Nikolauskyrkan och Petrintornet och åk utanför stadskärnan till slottet Vyšehrad och Dansande huset. Låt dig samtidigt väl smaka av en buffé med varma och kalla rätter i bekväm miljö med luftkonditionering. Om du föredrar att känna vinden i håret när ni kryssar förbi Karlsbron, Rudolfinum eller Nationalteatern så har båten även ett utomhusdäck.

Prag: Utforskningsspelet Gamla stan och slottet

6. Prag: Utforskningsspelet Gamla stan och slottet

Följ med på en spännande självguidad rundtur i Prags gamla stad medan du spelar ett spännande mobilbaserat spel. Lös ledtrådar och upptäck den fascinerande historien om viktiga medeltida och nya katedraler, torg och landmärken. Ladda ner appen och börja äventyret på Wenceslas-torget. Gå sedan till slottet och se många viktiga höjdpunkter i staden, bland annat Gamla Stortorget och den astronomiska klockan, Karlsbron, Pragborgen och St Vitus. Följ ledtrådar som tar dig genom storslagna boulevarder, slingrande kullerstensgator och uppför de äldsta slottstrapporna för att avslöja hemliga historier om det gotiska Prag. Lär dig om Prags 1300-talshistoria genom ögonen på deras största medeltida härskare och byggare, Karl IV. Använd ledtrådarna för att leda dig från en plats till en annan. Varje ledtråd ger dig exakta anvisningar så du behöver varken karta, GPS eller guide. Genomför rundturen på cirka 1,5 timme, men det finns ingen tidsbegränsning, vilket gör att du kan gå i din egen takt. Spela som en grupp eller dela upp dig i mindre grupper/team och tävla mot de andra. Varje person kan också spela på egen hand, separat från gruppen, och möta gruppen i slutet av rundturen.

Prags 3 timmars stadsrundtur med vaktbytet

7. Prags 3 timmars stadsrundtur med vaktbytet

Den här turen ger dig ett fantastiskt tillfälle att se de viktigaste historiska sevärdheterna och monumenten i Prag - inklusive den populära ceremonin för byte av vakter på Pragborgen - inom loppet av 3 timmar. Ge dig ut på en sightseeingtur i Prag, som Bernard Bolzano en gång kallade "staden med hundra torn". Du börjar vid Estates Theater i Gamla stan, där Mozarts opera Don Giovanni hade premiär. Du passerar Nationalteatern och får en fantastisk panoramautsikt över Pragborgen, Karlsbron, Rudolfinum - hemvist för den tjeckiska filharmoniska orkestern, Pulverporten, Wenceslas-torget, centrum av den nya staden - där den tjeckiska historien skrevs, Karlstorget och det berömda danshuset. Därefter går du över Jirásekbron in i det förtrollande mindre kvarteret, där du kan beundra Sankt Nikolaus kyrka. Den första delen av turen sker i en minibuss. Därefter promenerar du längs Pragborgen, som en gång i tiden var de tjeckiska kungarnas kontor. Soldater från elitstyrkan Prags slottsgarde kommer att välkomna dig vid Prags slotts portar. Du får se det ceremoniella vaktbytet, som inkluderar fanfarer och en flaggceremoni. Du besöker Saint Vitus-katedralen, där de tjeckiska kronjuvelerna förvaras och där kung Karl IV, nationens fader, är begravd. I Lobkowiczpalatset kan du stanna till och njuta av en uppfriskande, utsökt kopp kaffe på ett vackert historiskt café. Därefter går du ner till Malostranske-torget där en minibuss väntar på dig. Du passerar genom de judiska kvarteren och ser Europas äldsta synagoga på vägen, och anländer till torget i Gamla stan, en av Prags äldsta marknadsplatser. Där ser du det historiska stadshuset och avslutar rundturen vid den världsberömda astronomiska klockan, som har anor från 1410.

Prag: Privat rundtur med veteranbil

8. Prag: Privat rundtur med veteranbil

Utforska charmen i det gamla Prag på vår 90-minuters tur med klassisk bil. Ta ett steg tillbaka i tiden med vår handgjorda Mercedes 770K-kopia och njut av en omfattande audioguide på flera språk. Koppla av i vår bekväma cabriolet medan vi leder dig på en spännande resa genom Prags mest kända landmärken. Vi erbjuder enkel hämtning och lämning på hotellet (ingår i priset), så du behöver inte oroa dig för att hitta oss. Alla våra bilar är utrustade med ett infällbart tak för att skydda dig mot dåligt väder. Här är de mest kända landmärkena och platserna som du kommer att få se på turen: 1 - Estates Theatre - platsen för världspremiären av Mozarts Don Giovanni på 1700-talet 2 - S:t Jiljí-kyrkan - en historisk gotisk kyrka i Gamla stan med kopplingar till kung Karl IV 3 - Karlova Street - En del av den historiska kungliga vägen som användes för tjeckiska kungars kröningar 4 - Nya stadshuset - byggnad i jugendstil och den centrala administrativa knutpunkten i Prag 5 - Josefov - Prags minsta kvarter, tidigare ett judiskt ghetto, känt för sina historiska platser och synagogor 6 - Old New Synagogue - Europas äldsta aktiva synagoga, känd för sin gotiska stil och legenden om Golem 7 - Rudolfinum - kulturcentrum i nyrenässansstil med Tjeckiska filharmonikerna och känd för sin Dvořák-sal 8 - Clementinum - Nationalbiblioteket ligger här och byggnaden är känd för sin expansiva barockarkitektur 9 - Gamla stans torg - Prags historiska hjärta med många landmärken 10 - Prags astronomiska klocka - Världens tredje äldsta astronomiska klocka och den äldsta som fortfarande är i drift 11 - Vårfrukyrkan före Týn - Prags gotiska pärla med höga spiror och en berömd piporgel 12 - Kinsky Palace - En historisk rokokobyggnad, hem till National Gallery's grafiska samling 13 - Pragborgen - Världens största fornborg och maktcentrum för böhmiska kungar och presidenter 14 - Schwarzenbergpalatset - renässanspalats som inrymmer Nationalgalleriet och det militärhistoriska institutet 15 - Prague Loreta - Ett fantastiskt barockkomplex i Hradčany, känt för sin imponerande arkitektur 16 - Karlsbron - Ikonisk medeltida stenbro i Prag som förbinder Pragborgen och Gamla stan 17 - St Nicholas Church - majestätisk barockkyrka känd för sin monumentala arkitektur och utsökta konstnärliga design 18 - Lennon Wall - En historisk symbol för politiskt motstånd, nu ett utomhusgalleri inspirerat av John Lennon 19 - Dancing House - En modern arkitektonisk symbol i Prag, designad av arkitekterna Frank O. Gehry och Vlado Milunić 20 - Nationalteatern - Ett nationellt monument och en viktig kulturinstitution med föreställningar av opera, balett och drama

Prag: Spökvandring

9. Prag: Spökvandring

Gör dig redo att bli skrämd på denna tre timmars spökrundtur i Prag. Din guide tar dig genom både de välkända och mindre kända gatorna och gränderna i denna gamla stad efter mörkrets inbrott. Du får höra om legenden om den avhuggna armen i St. Jacobs kyrka, samt historien om vackra Laura som blev halshuggen. Din guide berättar om den populära spökhistorien om den unga turken från Ungelt och den religiösa legenden om Prags Jesubarn. Du får höra om Prags skatter och många gripande berättelser. Under rundturen går du från Narodni-gatan till Na Příkopě-gatan och ser St. Jacobs kyrka på vägen. Du åker sedan mot Ungelt och Týns kyrka, samt vidare till Gamla stans torg, där du får se Gamla stans stadshus och det berömda astronomiska uret. Din guide för dig över Karlsbron och sedan gå genom torget Velkopřevorské och nedför gatan Karmelitská. Du får se Marie-kyrkan, den mindre staden och St. Nicolas kyrka. Rundturen för dig även till det judiska kvarteret med ett stopp vid den gamla judiska kyrkogården, innan det bär av mot Gamla stans torg igen.

Prag: Escape Game och rundtur

10. Prag: Escape Game och rundtur

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med spelglädje på denna självguidade smartphone-promenad i Prag. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din rundtur vid den imponerande gotiska kyrkan St Henry and St Kunhuta! Lär dig mer om kommunhuset som anses vara ett arkitektoniskt mästerverk. Lär dig mer om kyrkan Our Lady before Týn med sin sällsynta arkitektur, som påminner om riddarfilmer, och beundra den spanska synagogan. St Nicholas Cathedral kommer att göra dig mållös. Besök den medeltida tornklockan med sitt unika tema. Sedan väntar det nygotiska monumentet av Arnošt Hähnel på dig, glöm inte att ta bilder! Den oöverträffade Karlsbron blir ditt nästa steg. Beundra den heliga treenighetens kolonn, ett viktigt monument för kristendomen i Prag. Pricken över i:et på denna unika rundtur är S:t Vituskatedralen, symbolen för hela Prag!!!

67 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära St. Nicholas-kyrkan, Prag

St. Nicholas-kyrkan, Prag: Fler aktiviteter och sevärdheter

St. Nicholas-kyrkan, Prag: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.