St. Giles' Cathedral

Bokad mer än 100 gånger förra veckan

St. Giles' Cathedral

St. Giles' Cathedral: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Spara pengar och utforska Edinburgh i din egen takt med en biljett för bussrundturer för tre rutter med hop-on-hop-off. Välj en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar. Utforska staden med stoppalternativ som Grassmarket, Edinburgh Castle, National Museum of Scotland och Royal Botanic Gardens. Hoppa ombord och ge dig ut på ditt stadsäventyr. Se kontrasterna mellan den gamla och den nya staden, se de kungliga attraktionerna Edinburgh Castle och Royal Yacht Britannia (entréer ingår inte). Guider ombord kommenterar Edinburgh-rundturen på engelska, medan audioguider finns tillgängliga på upp till nio språk på Stadsrundturen och Majestic-rundturen. Hoppa på och av så ofta du vill vid dussintals sevärdheter och njut av unika, natursköna vyer från de öppna övre däcken. Stadsrundturen: Hör om människorna och händelserna som har format Edinburgh, från de trånga förhållandena i Gamla stan till den rymliga Holyrood Park, på en klassisk sightseeing-rundtur på nio språk. Ha nöje av Terry Dearys "Horrible Histories" med Horrible Histories barnkanal – historia med alla blodiga delar kvar. • Hanover Street • Princes Street Gardens • St. Johns church • Grassmarket • Johnston Terrace • Edinburgh slott • Skottlands nationalmuseum • Barndomsmuseet • Skotska parlamentet • Our Dynamic Earth • Palatset Holyrood House • Burns monument Edinburgh-rundturen: Ha nöje av de bästa vyerna ombord på en öppen buss, medan guidens kommentarer på engelska ger liv åt Edinburghs historia. Utforska Gamla stan och den georgianska nya staden genom att hoppa av vid nio strategiska hållplatser. • Hanover Street • George Street • Charlotte Square • The Mound • Lawnmarket • Grassmarket • Our Dynamic Earth • Skotska parlamentet • Canongate Kirk Majestic-rundturen: Lämna stadens centrum och åk till kusten i Newhaven, med stopp vid Royal Botanic Garden och Royal Yacht Britannia. Denna flerspråkiga rundtur erbjuder kommentarer via hörlurar på engelska, gaeliska, franska, tyska, italienska, spanska, portugisiska, japanska, mandarin och ryska. Återvänd via Palace of Holyrood House och Canongate-sektionen på Royal Mile. • Hanover Street • George Street • Royal Botanic Gardens • Ferry Road • Newhavens hamn • Kryssningsterminalen • Ocean-terminalen (Royal Yacht Britannia) • Leith Mills • Elm Row • Queen Mary’s Bath House • Queensberry House • Canongate Kirk

Edinburgh: Historia och berättelser i Gamla stan Rundvandring

Edinburgh: Historia och berättelser i Gamla stan Rundvandring

Upptäck Edinburghs UNESCO-listade Gamla stan på en guidad promenad. Lär dig mer om områdets medeltida historia samt fascinerande folklore och lokala berättelser. Möt din guide och upptäck de underbara slingrande gatorna som utgör Edinburghs gamla stad. Promenera genom gator och gränder i "Auld Reekie" med din guide, som kommer att fängsla dig med sina fascinerande insikter i områdets historia och folklore. Lär dig om de hemligheter som Edinburgh döljer och upplev de otroliga historier som staden har att berätta, när din guide leder dig genom stadens långa historia. Se anmärkningsvärda landmärken, inklusive Mercat Cross, St Giles Cathedral och Grassmarket. Ta reda på mer om den skotska upplysningen och de många inspirationskällorna till Harry Potter-böckerna som finns i hela området. Avsluta din tur i hjärtat av Edinburgh, omgiven av flera barer, restauranger, kaféer och bra transportförbindelser.

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Upptäck Skottlands ondskefulla historia när du utforskar Edinburghs gamla stadsdel, från gatorna ovanför till de underjordiska valven. Följ med din förtrollande guide på denna fascinerande stadsvandring! Kliv in i Skottlands rika och mystiska förflutna på denna fängslande vandring genom Edinburghs gamla stadsdel. Under ledning av en engagerande karaktärsguide blandar denna upplevelse historia och berättande för ett oförglömligt äventyr. Upptäck berättelserna om Skottlands verkliga häxor, utforska deras liv och de anklagelser de mötte. Den här turen är en respektfull hyllning till dem som felaktigt anklagades för häxeri och belyser de stora orättvisor de utsattes för. Du kanske till och med får lära dig lite fakta om älskade karaktärer från Outlander och Harry Potter! De sista 15 minuterna av rundturen bjuder på ett exklusivt besök i "The Lost Close" - denna nyligen upptäckta underjordiska plats har varit omgärdad av mystik sedan den stora branden 1824. Det gamla valvet, där ni kommer att få ta del av de återstående berättelserna under rundturen, är från 1742 och erbjuder en inblick i det förflutna och ett passande slut på en uppslukande utforskning av historia och förtrollning. Missa inte The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, ett tillfälle att fördjupa dig i stadens fascinerande förflutna, hedra dem som led och omfamna upptäckandets magi.

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Utforska Edinburghs spöklika förflutna på en guidad tur genom gatorna i Gamla stan och dess underjordiska valv. Lyssna när din maskerade guide berättar om stadens mörka och dystra förflutna medan du leds längs Royal Mile. Om du vågar, ta steget in i smala gränder som bara är några decimeter breda. Ta dig till South Bridge och gå under bron, där Edinburghs valv ligger. Valven var en gång lagringsutrymme åt företag och affärer men togs över under sent 1700-tal och gjordes om till bostadsutrymmen. Så småningom blev området förslummat och stadens "red light district". Medan du vandrar genom dessa numera öde rum får du höra berättelser om bedrövliga levnadsvillkor samt om de brott som en gång i tiden präglade valven. När du lämnar den underjordiska världen kan du skatta dig lycklig att det inte är mitt i natten.

Edinburgh: Tre timmars guidad rundvandring

Edinburgh: Tre timmars guidad rundvandring

Upptäck Edinburghs historiska, kulturella och arkitektoniska arv på en liten och personlig rundvandring med en av de mest kunniga guiderna från staden. Stuart eller Richard Usher, från Skottlands berömda och historiska House of Usher, eller historikerna Dr. Alison Duncan och David Forsyth guidar dig genom denna vackra stad. Du får se många av stadens höjdpunkter, inklusive Usher Hall och Edinburgh Castle (exteriören). Du går längs Royal Mile, ser St Giles Cathedral (exteriören) och besöker flera av Edinburghs berömda landmärken. Din guide har en omfattande kunskap om Edinburghs historia och arkitektur och om de många kända personer som staden har producerat under århundradena. Guiderna delar med sig av sina kunskaper på ett informativt, personligt och trevligt sätt. Men oroa dig inte, allt är inte seriös information. Besök Grassmarket, en plats med blomstrande aktivitet där gatukonstnärer och gatumusiker finns i överflöd och som sedan 1400-talet har varit hemvist för köpmän och gatuförsäljare. När tiden tillåter ser du också Princes Street, Princes Street Gardens, Scott Monument, George Street och Charlotte Square.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas closes. Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig Edinburgh i det förflutna när du hör berättelser om den kontroversiella 1400-talsmonark Mary, Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Ta dig sedan till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till de berömda Harry Potter-böckerna. Gå sedan tillbaka till Royal Mile och upptäck mer om samlingarna på National Museum of Scotland och avslöja hemligheterna i Mary King's Close, en medeltida gata som ligger under Royal Mile. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Historisk rundtur i Gamla stan

Edinburgh: Historisk rundtur i Gamla stan

Edinburgh har blivit en av de vackraste städerna i Europa. Vi kommer att känna till historien om denna medeltida stad, med mer än 3000 år, från de första stammarna som befolkade den, pikterna, till männen i kjolar. Vi kommer att prata om dess viktigaste byggnader, som St. Giles Cathedral eller Edinburgh Castle. Vi kommer att gå genom dess mest emblematiska gator, som Royal Mile eller Victoria Street. Vi kommer att besöka skulpturen av valpen Bobby, som ligger bredvid Greyfriars-kyrkogården, där många mysterier och legender är gömda, och en del paranormal aktivitet. En del av Harry Potter-boken skrevs i Edinburgh och dess författare, JK Rowling, använde inspirationskyrkogården, gå med oss för att upptäcka var hon skrev och vad hon använde som inspiration för sina romaner. Med så många århundraden av historia är Skottlands huvudstad rik på historia och legender. Du kan inte missa detta otroliga besök i Edinburgh.

Edinburgh: Historiska underjordiska valv, tur under dagtid

Edinburgh: Historiska underjordiska valv, tur under dagtid

Historien om underjorden Få chansen att besöka våra underjordiska valv - de djupaste, största och mest omfattande i staden - i sällskap av en historiker från Mercat. Efter att ha legat outforskade i två århundraden finns det många frågor som väntar på att besvaras gällande valven... Varför byggdes de? När och av vem? Vilka använde valven? När och varför? Hur arbetade och lekte de? Din guide berättar om valvens spännande historia och svarar på dina frågor under denna inblick i vårt förflutna.

Edinburghs höjdpunkter - självguidad jakt på fynd och stadsrundtur

Edinburghs höjdpunkter - självguidad jakt på fynd och stadsrundtur

Lär känna Edinburgh i din egen takt på denna interaktiva scavenger hunt vandringstur som spelas på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste sevärdheterna i staden och ta del av intressanta fakta och legender. En perfekt utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en fantastisk teambuilding-aktivitet. För att komma igång, ladda bara ner turnéappen och gå över till startpunkten vid Scott Monument. Välj att starta aktiviteten när som helst. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i stadens sightseeing-spel. Använd kartan för att navigera till varje plats när du slutför utmaningar och pausa när som helst för att ta en paus eller göra lite sightseeing. När du utforskar lär du dig insiderinformation om staden och attraktionerna. Börja din turné vid det imponerande Scott Monument! Besök Royal Scottish Academy med sin drömliknande arkitektur. Fotografera Edinburgh Castle i sin imponerande form och förundras över den drömmande The Hub. Grassmarket kommer att förvåna dig, det är en av de livligaste platserna i Edinburgh. Sedan väntar Greyfriars Kirkyard, glöm inte att ta bilder, berömd för historien om Greyfriars trogna hund Bobby! St Giles' Cathedral kommer att göra dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra Canongate Kirk, som sägs vara mirakulös och har en enorm historia. Lär dig mer om Burns Monument som byggdes för landets största konstnär och nationella symbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Calton Hill, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, med fantastiska vyer.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas "closes". Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig det gamla Edinburgh när du får höra historier om den kontroversiella monarken från 1400-talet, Mary Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Den här forntida juvelen, som är en del av de skotska kronjuvelerna, fångades och hölls av engelsmännen i över 700 år innan den återlämnades till skottarna 1996. Därefter beger du dig till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål (egen bekostnad) på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till den berömda Harry Potter-romanserien. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

64 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära St. Giles' Cathedral

St. Giles' Cathedral: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Edinburgh: Hop-on-hop-off – bussbiljett med 3 stadsrundturer

Spara pengar och utforska Edinburgh i din egen takt med en biljett för bussrundturer för tre rutter med hop-on-hop-off. Välj en biljett som gäller i 24 eller 48 timmar. Utforska staden med stoppalternativ som Grassmarket, Edinburgh Castle, National Museum of Scotland och Royal Botanic Gardens. Hoppa ombord och ge dig ut på ditt stadsäventyr. Se kontrasterna mellan den gamla och den nya staden, se de kungliga attraktionerna Edinburgh Castle och Royal Yacht Britannia (entréer ingår inte). Guider ombord kommenterar Edinburgh-rundturen på engelska, medan audioguider finns tillgängliga på upp till nio språk på Stadsrundturen och Majestic-rundturen. Hoppa på och av så ofta du vill vid dussintals sevärdheter och njut av unika, natursköna vyer från de öppna övre däcken. Stadsrundturen: Hör om människorna och händelserna som har format Edinburgh, från de trånga förhållandena i Gamla stan till den rymliga Holyrood Park, på en klassisk sightseeing-rundtur på nio språk. Ha nöje av Terry Dearys "Horrible Histories" med Horrible Histories barnkanal – historia med alla blodiga delar kvar. • Hanover Street • Princes Street Gardens • St. Johns church • Grassmarket • Johnston Terrace • Edinburgh slott • Skottlands nationalmuseum • Barndomsmuseet • Skotska parlamentet • Our Dynamic Earth • Palatset Holyrood House • Burns monument Edinburgh-rundturen: Ha nöje av de bästa vyerna ombord på en öppen buss, medan guidens kommentarer på engelska ger liv åt Edinburghs historia. Utforska Gamla stan och den georgianska nya staden genom att hoppa av vid nio strategiska hållplatser. • Hanover Street • George Street • Charlotte Square • The Mound • Lawnmarket • Grassmarket • Our Dynamic Earth • Skotska parlamentet • Canongate Kirk Majestic-rundturen: Lämna stadens centrum och åk till kusten i Newhaven, med stopp vid Royal Botanic Garden och Royal Yacht Britannia. Denna flerspråkiga rundtur erbjuder kommentarer via hörlurar på engelska, gaeliska, franska, tyska, italienska, spanska, portugisiska, japanska, mandarin och ryska. Återvänd via Palace of Holyrood House och Canongate-sektionen på Royal Mile. • Hanover Street • George Street • Royal Botanic Gardens • Ferry Road • Newhavens hamn • Kryssningsterminalen • Ocean-terminalen (Royal Yacht Britannia) • Leith Mills • Elm Row • Queen Mary’s Bath House • Queensberry House • Canongate Kirk

Edinburgh: Historia och berättelser i Gamla stan Rundvandring

Edinburgh: Historia och berättelser i Gamla stan Rundvandring

Upptäck Edinburghs UNESCO-listade Gamla stan på en guidad promenad. Lär dig mer om områdets medeltida historia samt fascinerande folklore och lokala berättelser. Möt din guide och upptäck de underbara slingrande gatorna som utgör Edinburghs gamla stad. Promenera genom gator och gränder i "Auld Reekie" med din guide, som kommer att fängsla dig med sina fascinerande insikter i områdets historia och folklore. Lär dig om de hemligheter som Edinburgh döljer och upplev de otroliga historier som staden har att berätta, när din guide leder dig genom stadens långa historia. Se anmärkningsvärda landmärken, inklusive Mercat Cross, St Giles Cathedral och Grassmarket. Ta reda på mer om den skotska upplysningen och de många inspirationskällorna till Harry Potter-böckerna som finns i hela området. Avsluta din tur i hjärtat av Edinburgh, omgiven av flera barer, restauranger, kaféer och bra transportförbindelser.

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Edinburgh: Häxornas Häxornas vandring i Gamla stan & underjordiskt valv

Upptäck Skottlands ondskefulla historia när du utforskar Edinburghs gamla stadsdel, från gatorna ovanför till de underjordiska valven. Följ med din förtrollande guide på denna fascinerande stadsvandring! Kliv in i Skottlands rika och mystiska förflutna på denna fängslande vandring genom Edinburghs gamla stadsdel. Under ledning av en engagerande karaktärsguide blandar denna upplevelse historia och berättande för ett oförglömligt äventyr. Upptäck berättelserna om Skottlands verkliga häxor, utforska deras liv och de anklagelser de mötte. Den här turen är en respektfull hyllning till dem som felaktigt anklagades för häxeri och belyser de stora orättvisor de utsattes för. Du kanske till och med får lära dig lite fakta om älskade karaktärer från Outlander och Harry Potter! De sista 15 minuterna av rundturen bjuder på ett exklusivt besök i "The Lost Close" - denna nyligen upptäckta underjordiska plats har varit omgärdad av mystik sedan den stora branden 1824. Det gamla valvet, där ni kommer att få ta del av de återstående berättelserna under rundturen, är från 1742 och erbjuder en inblick i det förflutna och ett passande slut på en uppslukande utforskning av historia och förtrollning. Missa inte The Edinburgh Witches and Underground Vaults - Old Town Walking Tour, ett tillfälle att fördjupa dig i stadens fascinerande förflutna, hedra dem som led och omfamna upptäckandets magi.

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Edinburgh: Spöklika underjordiska valv Smågruppstur

Utforska Edinburghs spöklika förflutna på en guidad tur genom gatorna i Gamla stan och dess underjordiska valv. Lyssna när din maskerade guide berättar om stadens mörka och dystra förflutna medan du leds längs Royal Mile. Om du vågar, ta steget in i smala gränder som bara är några decimeter breda. Ta dig till South Bridge och gå under bron, där Edinburghs valv ligger. Valven var en gång lagringsutrymme åt företag och affärer men togs över under sent 1700-tal och gjordes om till bostadsutrymmen. Så småningom blev området förslummat och stadens "red light district". Medan du vandrar genom dessa numera öde rum får du höra berättelser om bedrövliga levnadsvillkor samt om de brott som en gång i tiden präglade valven. När du lämnar den underjordiska världen kan du skatta dig lycklig att det inte är mitt i natten.

Edinburgh: Tre timmars guidad rundvandring

Edinburgh: Tre timmars guidad rundvandring

Upptäck Edinburghs historiska, kulturella och arkitektoniska arv på en liten och personlig rundvandring med en av de mest kunniga guiderna från staden. Stuart eller Richard Usher, från Skottlands berömda och historiska House of Usher, eller historikerna Dr. Alison Duncan och David Forsyth guidar dig genom denna vackra stad. Du får se många av stadens höjdpunkter, inklusive Usher Hall och Edinburgh Castle (exteriören). Du går längs Royal Mile, ser St Giles Cathedral (exteriören) och besöker flera av Edinburghs berömda landmärken. Din guide har en omfattande kunskap om Edinburghs historia och arkitektur och om de många kända personer som staden har producerat under århundradena. Guiderna delar med sig av sina kunskaper på ett informativt, personligt och trevligt sätt. Men oroa dig inte, allt är inte seriös information. Besök Grassmarket, en plats med blomstrande aktivitet där gatukonstnärer och gatumusiker finns i överflöd och som sedan 1400-talet har varit hemvist för köpmän och gatuförsäljare. När tiden tillåter ser du också Princes Street, Princes Street Gardens, Scott Monument, George Street och Charlotte Square.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på italienska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas closes. Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig Edinburgh i det förflutna när du hör berättelser om den kontroversiella 1400-talsmonark Mary, Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Ta dig sedan till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till de berömda Harry Potter-böckerna. Gå sedan tillbaka till Royal Mile och upptäck mer om samlingarna på National Museum of Scotland och avslöja hemligheterna i Mary King's Close, en medeltida gata som ligger under Royal Mile. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

Edinburgh: Historisk rundtur i Gamla stan

Edinburgh: Historisk rundtur i Gamla stan

Edinburgh har blivit en av de vackraste städerna i Europa. Vi kommer att känna till historien om denna medeltida stad, med mer än 3000 år, från de första stammarna som befolkade den, pikterna, till männen i kjolar. Vi kommer att prata om dess viktigaste byggnader, som St. Giles Cathedral eller Edinburgh Castle. Vi kommer att gå genom dess mest emblematiska gator, som Royal Mile eller Victoria Street. Vi kommer att besöka skulpturen av valpen Bobby, som ligger bredvid Greyfriars-kyrkogården, där många mysterier och legender är gömda, och en del paranormal aktivitet. En del av Harry Potter-boken skrevs i Edinburgh och dess författare, JK Rowling, använde inspirationskyrkogården, gå med oss för att upptäcka var hon skrev och vad hon använde som inspiration för sina romaner. Med så många århundraden av historia är Skottlands huvudstad rik på historia och legender. Du kan inte missa detta otroliga besök i Edinburgh.

Edinburgh: Historiska underjordiska valv, tur under dagtid

Edinburgh: Historiska underjordiska valv, tur under dagtid

Historien om underjorden Få chansen att besöka våra underjordiska valv - de djupaste, största och mest omfattande i staden - i sällskap av en historiker från Mercat. Efter att ha legat outforskade i två århundraden finns det många frågor som väntar på att besvaras gällande valven... Varför byggdes de? När och av vem? Vilka använde valven? När och varför? Hur arbetade och lekte de? Din guide berättar om valvens spännande historia och svarar på dina frågor under denna inblick i vårt förflutna.

Edinburghs höjdpunkter - självguidad jakt på fynd och stadsrundtur

Edinburghs höjdpunkter - självguidad jakt på fynd och stadsrundtur

Lär känna Edinburgh i din egen takt på denna interaktiva scavenger hunt vandringstur som spelas på din telefon. Lös gåtor, interagera med de viktigaste sevärdheterna i staden och ta del av intressanta fakta och legender. En perfekt utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en fantastisk teambuilding-aktivitet. För att komma igång, ladda bara ner turnéappen och gå över till startpunkten vid Scott Monument. Välj att starta aktiviteten när som helst. Vid varje stopp kan du lära dig mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp rätt kod och avslöja nästa destination i stadens sightseeing-spel. Använd kartan för att navigera till varje plats när du slutför utmaningar och pausa när som helst för att ta en paus eller göra lite sightseeing. När du utforskar lär du dig insiderinformation om staden och attraktionerna. Börja din turné vid det imponerande Scott Monument! Besök Royal Scottish Academy med sin drömliknande arkitektur. Fotografera Edinburgh Castle i sin imponerande form och förundras över den drömmande The Hub. Grassmarket kommer att förvåna dig, det är en av de livligaste platserna i Edinburgh. Sedan väntar Greyfriars Kirkyard, glöm inte att ta bilder, berömd för historien om Greyfriars trogna hund Bobby! St Giles' Cathedral kommer att göra dig mållös med sin magnifika arkitektur. Beundra Canongate Kirk, som sägs vara mirakulös och har en enorm historia. Lär dig mer om Burns Monument som byggdes för landets största konstnär och nationella symbol, medan pricken över i:et på denna unika rundtur blir Calton Hill, en plats som alltid är upptagen och förtrollande, med fantastiska vyer.

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Edinburgh: 3 timmars historisk rundvandring på spanska

Möt din guide i centrala Edinburgh vid City Chambers, och ge dig sedan ut till fots på upptäcktsfärd i Edinburghs gamla stadskärna. Att gå är ett av de bästa sätten att uppleva området på grund av dess kompakta storlek och smala passager, som lokalt kallas "closes". Följ din expertguide runt Edinburghs mest ikoniska landmärken. Medan du promenerar lyssnar du på din kunniga guide som berättar om stadens historia. Lär dig om presbyterianismens framväxt i Skottland och hör historier som rör St Giles' Cathedral, vars grå medeltida torn torn tornar upp sig över Royal Mile, en berömd väg i hjärtat av staden som kantas av ståtliga byggnader. Föreställ dig det gamla Edinburgh när du får höra historier om den kontroversiella monarken från 1400-talet, Mary Queen of Scots, och om nyckelpersoner från den skotska upplysningen. Se det imponerande Edinburgh Castle och låt dig fascineras av berättelser om dess uppgång och fall och om den mytomspunna Stone of Destiny som finns där inne. Den här forntida juvelen, som är en del av de skotska kronjuvelerna, fångades och hölls av engelsmännen i över 700 år innan den återlämnades till skottarna 1996. Därefter beger du dig till the Mound, en konstgjord kulle som förbinder Edinburghs gamla stad med New Town. Gör en paus för ett mellanmål (egen bekostnad) på Grassmarket Square och fördjupa dig sedan i stadens mörka sida på kyrkogården Greyfriars Kirkyard. Sug in den kusliga atmosfären medan du lyssnar på historier om avrättningar och hemsökelser som är förknippade med platsen. Ta reda på hur kyrkogården är kopplad till den berömda Harry Potter-romanserien. Din rundtur avslutas sedan i början av Royal Mile.

De mest populära sevärdheterna i Edinburgh

Att göra i St. Giles' Cathedral

Städer i Skottland

St. Giles' Cathedral: Fler aktiviteter och sevärdheter

St. Giles' Cathedral: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om St. Giles' Cathedral

Samlat omdöme

4.6
(4 553 recensioner)

Bekvämt och lämpat för ett fyra dagars besök. Köpte ett 24 timmars pass som gav oss möjlighet att bussa runt i två dagar. Den ena med Citytouren och den andra med Majestic. Perfekt sätt att få koll på staden och få snabba snapshots från hög nivå. Ljudguiden var tydlig och koncis och korresponderade med stopp. Förarna jovialiska, hjälpsamma och snälla. Kommer att rekommendera detta starkt. Det är värt pengarna!

Vi tog 2 turer idag på den gröna och blå bussen och njöt av båda väldigt mycket. Våra guider James och Neil var båda mycket välkomnande och svarade på frågor vi hade om andra platser att utforska med staden. Vi älskade båda James-skämt, det gjorde resan rolig. Vi rekommenderar starkt om du besöker Edinburgh för att ta en tur på en av deras bussar.

En guidad tur genomförd av Veni. Otrolig inlevelseförmåga, och får valven att bli levande. Lagom lång för att passa alla i familjen.Rekommenderar.

Väldigt informativ, rolig, tror vi fick den bästa tour guiden också. Hon var så duktig och beläst! Kunde inte rekommendera det mer!

Nicola berättade förklaringarna bra, vi förstod väl trots våra små kunskaper i engelska. Tack till Nicola 😀