Saker att göra i
Srđ

Srđ: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik: Panorama Zipline Tour

1. Dubrovnik: Panorama Zipline Tour

Häng på för en spännande zlinetur i Dubrovnik och njut av att ta 2 zipline-turer. Känn din adrenalinkick när du ser panoramavyer över den gamla staden och det omgivande landskapet. Möt din guide och börja din tur med en panoramisk biltur till berget Srdj, med utsikt över Dubrovniks gamla stad. Under din körning får du bevittna vad som gjorde berget till en plats av kulturell betydelse för lokalbefolkningen och varför dess namn är inbäddat i stadens historieböcker. När du når toppen får du en genomgång med din zipline-guide. Efteråt kan du bekanta dig med utrustningen och prova ziplining på en kort utbildningskurs. När gruppen är redo tar ni två turer nerför zipline-linjerna med utsikt över Dubrovniks gamla stad, havet och det omgivande landskapet. Följ säkert din guide när de tar dig genom hela upplevelsen och tar dig tillbaka till land.

Dubrovnik: Solnedgång: Zip Line Experience följt av vin

2. Dubrovnik: Solnedgång: Zip Line Experience följt av vin

Upplev adrenalinet från zip lining och njut av panoramautsikten över Dubrovnik från Srđ Hill. Åk på var och en av de två ziplinorna två gånger och avsluta med att njuta av lokalt vin och utsikt över solnedgången. Begynna med en panoramautsiktskörning från mötesplatsen till Srđ Hill ovanför Dubrovniks gamla stad. Det blir en introduktion till utrustningen och en genomgång om säkerhetsrutiner från era guider. Efter genomgången kan du testa ziplining på den korta träningsbanan. När gruppen är redo beger du dig till zipliningen. Åk på var och en av de två ziplinorna två gånger och njut av utsikten över staden. Efteråt kan du njuta av en liten flaska lokalt vin och av utsikten över solnedgången från Srđ Hill innan du återvänder till mötesplatsen.

Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

3. Från Split och Trogir: Dubrovnik på guidad dagstur

Följ med på en guidad tur i Dubrovnik och dess befästa gamla stad. Du upptäcker viktiga lokala landmärken och har gott om fritid att utforska i din egen takt. Res längs Adriatiska kusten och besök Ston för att prova deras berömda ostron. Börja resan med en mycket bekväm buss med luftkonditionering, så luta dig tillbaka, slappna av och njut av utsikten över det hisnande Medelhavslandskapet. Om du har kommit överens med chauffören kan du stanna för att sträcka på benen och ta några fantastiska bilder. Efter ankomsten till Dubrovnik, ett av de mest framstående turistmålen i Medelhavet, möter du din lokala guide och börjar en och en halv timmes rundvandring genom de smala gatorna i Dubrovniks historiska stadskärna. Utforska detta fantastiska Unesco-världsarv och lär dig allt om dess historia och monument. Se renässans- och barockarkitektur, röda tegeltak och långa murar som har stått emot fiendens attacker genom århundradena. Utforska den gamla stadens centrala gata Stradun, franciskanerklostret, rektorspalatset i renässansstil, stadsmurarna, Lovrjenac-fästningen och många pittoreska torg och kyrkor. Efter rundvandringen med den lokala professionella guiden har du tillräckligt med tid för att utforska Dubrovnik på egen hand. Ta vara på fritiden och stanna till på en av restaurangerna i området för att smaka på utsökt traditionell mat. Det är ingen dålig idé att åka linbana till toppen av berget Srd och njuta av den hisnande utsikten över Dubrovnik och dess omgivningar. Du kan också gå till den lokala stranden, ta ett snabbt dopp, köpa biljetter till murarna och se staden från en helt annan vinkel. Eftersom du har ungefär fyra timmars fritid bör du planera dina aktiviteter före resan eftersom det är omöjligt att göra allt som anges ovan. Efter denna perfekt tillbringade dag i Dubrovnik går du tillbaka på bussen och börjar din resa tillbaka till nordväst längs Adriatiska kusten. Du passerar byarna Orašac, Trsteno, Salona och öarna Elaphiti för att komma fram till Ston där du har möjlighet att smaka stadens berömda och mest färska ostron. Precis rätt paus innan du anländer tillbaka till Split.

Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

4. Dubrovnik: Panoramatur och guidad stadsvandring i Gamla stan

Få ut det mesta av din dag med denna tre-i-ett stadsrundtur i Dubrovnik i liten grupp; sightseeingtur med panoramautsikt, guidad promenad genom Gamla stan och transfer tillbaka från kryssningsfartyget. Välj en av många dagliga avgångstider, starta antingen från kryssningshamnen, gamla stan eller ditt boende och njut av det unika i denna vackra stad. Lokal guide hämtar dig vid startpunkten och tar dig först till Dubrovniks bro för ett kort stopp. En arkitektonisk sevärdhet som ger dig en underbar utsikt över Gruž hamn med alla kryssningsfartyg, halvön Lapad och närliggande öar. Längre bort från allfarvägarna kommer du till en hemlig plats som betyder liv för staden - källan till floden Ombla. Floden är ett karstfenomen som uppstod i grannlandet Bosnien. Nära staden rinner den under berget och mynnar ut i Kroatien. Du kommer att se ruinerna av 1400-talets sommarresidens för den berömda poeten Marin Držić och känna kraften i det forsande vattnet. Den mest spännande delen kommer härnäst. Du kommer att gå uppför kullen Srđ till toppen för en hisnande utsikt över gamla stan, naturparken Lokrum Island och antika Cavtat. När du når toppen kan du ta en 20-minuters paus medan din guide pekar ut grannländerna och berättar historien om Fort Imperial. Nu leder vägen dig ner i staden där du kliver av skåpbilen och utforskar gamla stan på en 1,5-timmars sightseeingtur till fots. Möt din guide vid Pile gate och promenera genom de smala gatorna i detta UNESCO-världsarv. Passera fontänen Great Onofrio (som får sitt vatten från Ombla-källan), franciskanerklostret (där det gamla apoteket ligger), dominikanerklostret, St Blaise-kyrkan, katedralen, utforska den gamla hamnen och ta reda på allt du någonsin velat veta om Dubrovniks rika historia. Njut av lite mer fritid innan du kommer till mötesplatsen, vid tidigare avtalad tid, för transfer tillbaka till hamnen. Avgång kl. 12.00 med ca 1 timmes paus mellan körning och vandring.

Dubrovnik: Game of Thrones Complete Tour

5. Dubrovnik: Game of Thrones Complete Tour

Utforska staden Dubrovnik, eller "King's Landing", och se de berömda sevärdheterna i Game of Thrones med en guide som också arbetade på inspelningsplatsen för tv-serien. Få en introduktion om inspelning i alla länder och problem med statister i olika länder. Hör historier om skådespelare i verkligheten innan du åker tillbaka till bukten Blackwater och King's Landing Port. Efter att ha utforskat platserna för scenerna beger du dig till Red Keep eller Fort of St Lawrence. Ta bilder av ön Lokrum och Dubrovniks stadsmurar. Se platsen där det lila bröllopet ägde rum och lär dig fakta om Joffrey i verkligheten. Efter en 10-minuters paus fortsätter du att besöka alla scener från King's Landing. Du får också lära dig fakta om Dubrovniks historia. Återskapa skammens gång med hjälp av din guide och ta reda på hur skammens gång skulle ha sett ut från början och ta ett foto på Järntronen. Efter lite fritid för att vila och äta tar du en tre timmar lång bilresa för att se alla andra platser utanför Dubrovnik. Besök King's Landing Gardens (Trstenos botaniska trädgård) och King's Road (toppen av Srđ-kullen).

Dubrovnik: Solnedgång Panorama Tour med ett glas vin

6. Dubrovnik: Solnedgång Panorama Tour med ett glas vin

Den här solnedgångsturen tar dig till stadens viktigaste landmärken. Ditt första stopp är Ombla-flodens källa, en endast 30 meter lång flod med en liten kaskad som stiger upp direkt från berget. Häll upp lite friskt källvatten för en perfekt förfriskning innan du beger dig till Franjo Tudman-bron, en modern bro med en utsiktsplats med utsikt över Dubrovniks hamn och Lapadhalvön. Fort Imperial på berget Srd sparas till slutet för att vara där precis innan solen går ner. Spektakulära 360-graders vyer över Dubrovniks gamla stad med sina magnifika murar och skärgård från ena sidan och Montenegro från den andra, intensifierade av solnedgången, kommer att ta andan ur dig. Spänningen når sin höjdpunkt när solen rör vid Adriatiska havet från toppen av berget. Ett glas fint kroatiskt vin eller en annan dryck efter eget val ger detta oförglömliga ögonblick den sista handen för en perfekt avslutning på dagen. Den här turen är idealisk för romantiska stunder och proffs som vill fånga de otroliga ögonblicken när solen faller ner över Elaphitiöarna. Avgångstiden kan ändras beroende på årstiden. Startpunkten är Pile Gate vid Amerlingfontänen, strax före ingången till Gamla stan eller vid hamnen Gruz med upphämtning vid ditt kryssningsfartyg.

Dubrovnik: Game of Thrones, en heldagsupplevelse

7. Dubrovnik: Game of Thrones, en heldagsupplevelse

Förstå varför Dubrovnik valdes för att spela en viktig roll i "Game of Thrones" och vilka platser som användes för den oförglömliga delen som du kommer att besöka på denna rundtur. 2011 är ett viktigt årtal för Dubrovnik eftersom det var då TV-bolaget HBO bestämde att Dubrovnik skulle få ett nytt alter-ego - King's Landing, huvudstad i Seven Kingdoms. Strax innan filminspelningarna startade i Dubrovnik var "Game of Thrones" redan välkänt och populärt och hela showen bidrog definitivt till att öka destinationens anseende. Det var bara en tidsfråga innan andra stora filmbolag också ville göra film i Dubrovnik – Star Wars hängde på, Robin Hood, Knightfall, Bollywood, och förmodligen många fler i framtiden. Rundturen börjar med ett besök på ett arboretum (botanisk trädgård), ett av de äldsta i den här delen av Europa. Det ligger bara 15 kilometer från Dubrovnik och användes som en av filmplatserna. Därefter kommer du att se platserna på Mount Srdj, där du också får den bästa utsikten över King's Landing, den högsta punkten ovanför Dubrovnik. Dubrovnik Old Town står sedan på programmet, därefter St. Lawrence Fort och slutligen ön Lokrum med båt. I Lokrum avslutar du rundturen. Här finns också Järntronen. Se till att ta en bild av dig själv på Järntronen och visa världen vem som är den äkta härskaren av King's Landing.

Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

8. Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

Spromenera genom Dubrovniks gamla stad, med historiska landmärken och gömda skatter, på en guidad rundvandring. Låt dig transporteras från Split för ett insiktsfullt äventyr, och njut sedan av fri tid för att vandra runt på de medeltida gatorna och upptäcka skönheten i denna adriatiska pärla. Bord på din buss i Split och kör till Dubrovnik. Vid ankomsten möter du en lokal guide för att dyka in på gatorna i den historiska stadskärnan, fylld av monument från renässans- och barockperioderna. Promenera genom huvudgatan Stradun och nå Orlandos kolonn, som en gång användes för offentliga bestraffningar. Besök Sponza-palatset i gotisk-renässans och det berömda rektorspalatset, samt den vackra kyrkan och klostret. Lär dig mer om stadens befästa murar, som byggdes för att omge och skydda staden och som har stått starka genom århundradena. Efteråt får du lite fritid för att fortsätta utforska i din egen takt. Välj att klättra på stadsmurarna upp till berget Srd för att ta in panoramautsikten över området, eller prova traditionell mat på en av de charmiga restaurangerna. Om du känner dig äventyrlig kan du promenera till en närliggande strand för att bada. Till sist kan du luta dig tillbaka på din luftkonditionerade buss när du kör tillbaka till Split.

Dubrovnik: Guidad ATV-tur på landsbygden och förfriskningar på tavernan

9. Dubrovnik: Guidad ATV-tur på landsbygden och förfriskningar på tavernan

Njut av den vackra landsbygden strax utanför staden Dubrovnik på denna guidade ATV-tur som inkluderar transfer till och från hotellet. Välj mellan en morgon- eller eftermiddagstur, vilket ger dig friheten att välja den bästa tiden för ditt schema. Välj alternativet att köra ensam eller med en passagerare. Börja med upphämtning från ditt boende i Dubrovnik och koppla av på överföringen till Zupa Dubrovacka (ca 5 km från Dubrovnik) i en bekväm skåpbil. Lyssna på en kort introduktion om rutten och utrustningen för att se till att du känner dig säker innan du börjar ditt äventyr. Kör genom områden som är otillgängliga med bil och känn vinden i håret när du kör längs landsvägar. Kör genom fantastiska landskap tills du når Srd Hill med vidsträckt utsikt över Dubrovniks gamla stad, Adriatiska havet och Elaphite-öarna. Du har tid att ta bilder av den hisnande utsikten innan du kör lite längre till en lokal taverna för en alkoholfri drink och ett traditionellt mellanmål. Återvänd till startpunkten och transfer med skåpbil tillbaka till ditt boende i Dubrovnik

Dubrovnik Panorama Sightseeing med reseledare i minibuss

10. Dubrovnik Panorama Sightseeing med reseledare i minibuss

Börja ditt Dubrovnik-äventyr genom att möta din guide vid Port Gruz (efter att du passerat utgången till gågatan, vid huvudbusshållplatsen) eller vid Pile Gate (fontänen bredvid Dubravka-restaurangen). Efter ett kort möte med din vänliga chaufför kommer du att inleda en 1 timme och 30 minuter lång panoramatur i Dubrovnik, där du ser till att du tar med dig alla de viktigaste sevärdheterna och attraktionerna längs vägen. Första stoppet på ditt äventyr är det naturliga underverket floden Ombla. Kör genom natursköna landskap och ta dig ut via bergets botten och se ruinerna av ett gammalt sommarresidens från 1400-talet. Du fortsätter att köra längs buktens högra strand mot Franjo Tudman-bron där du får ett kort fotostopp på 5 minuter i staden Lapad där du kan se alla kryssningsfartyg. Över bron fortsätter du mot toppen av Mt. Srd (linbanetoppen) och ser till att du på vägen ser till utsiktspunkterna precis ovanför Dubrovniks gamla stad. När du väl är framme har du 15 minuter på dig att gå runt och ta semesterbilder som kommer att göra alla dina vänner avundsjuka. Du kan till och med ladda upp dem i ditt fordon eftersom varje bil är utrustad med 4G Wi-Fi. Lär dig när din förare visar dig grannländerna och berättar historier om fort Imperial. Vid den här tidpunkten påbörjar du din nedstigning till Gamla stan, på Pile gate där din chaufför kommer att lämna dig. Återtransporten tillbaka till hamnen sker från samma punkt där chauffören lämnade dig. Hämtning och lämning i Gruz hamn och vid Pile gate ingår.

Alla aktiviteter

51 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Srđ: Fler aktiviteter och sevärdheter

Srđ: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Srđ

Samlat omdöme

4.8
(455 recensioner)

Heldagsutflykten är en utmärkt introduktion till Dubrovnik om du har ont om tid. Det inkluderar besök på ett antal webbplatser som skulle vara knepiga att ta sig till på egen hand på en dag. Guiden, Mikhaila, var kunnig och bra sällskap för dagen. Var medveten om att du fortfarande måste betala inträde till de webbplatser du besöker, så det kan bli en ganska dyr utflykt.

Helt fantastisk resa! 100/10 rekommenderas. Och den som bokar det, jag håller tummarna för att du ska få tag i Mihaela. Hon visste så mycket om både föreställningen och stadens historia. Hon var så söt och kompetent.

En riktigt trevlig rundtur. Guiden var entusiastisk, kunnig och ett nöje att vara med.