Spree

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Kryssa längs Spree

Berlin är verkligen fantastiskt. Det finns så mycket historia, så mycket att se och göra. Och mitt emellan öst och väst rinner floden Spree. Så varför inte uppleva staden med en båttur längs floden? Här är några sevärdheter du kan beundra från Spree.

 • East Side Gallery

  1. East Side Gallery

  Från båten ute på Spree kan du se detta fantastiskt vackert målade minnesmärke av Berlinmuren utan att behöva trängas.

 • Lutherbrücke

  2. Lutherbrücke

  Passera under denna utsökta bro och njut av dess vackra arkitektur såväl som av den omgivande lummiga parken Tiergarten.

 • Schloss Bellevue

  3. Schloss Bellevue

  I Tiergarten ligger palatset som varit den tyska förbundskanslerns residens sedan 1994. Om flaggan är hissad betyder det att förbundskanslern är på plats.

 • Berliner Dom

  4. Berliner Dom

  Berlins katedral, Berliner Dom, är en av de mest extravaganta byggnaderna i hela staden och har en självskriven plats på listan över berlinska sevärdheter.

 • Museumsinsel

  5. Museumsinsel

  Museumsinsel, museiön, är ett världsarv och inhyser fem av Berlins absolut främsta museer. Från Spree har du god sikt över de magnifika byggnaderna i all sin glans.

Planera ditt besök

 • Bästa tiden på året

  Våren och sommaren är underbara i Berlin. Från maj till september är himlarna klara och vädret varmt, vilket är perfekt för en båttur längs Spree.

 • Kryssningsalternativ

  Det finns en rad olika sorters kryssningar, och därmed något för alla smaker. Det är helt upp till dig om du vill avnjuta en trerätters middag till utsikten, eller bara sippa på ett glas vin medan staden stilla flyter förbi!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Avgångstider och kryssningslängd varierar från kryssning till kryssning. Det bästa är att kolla direkt med rederiet.
 • Vad kostar det?
  Pris varierar efter vilken typ av kryssning du väljer.
 • Behöver jag en guide?
  Det är absolut en bra idé! Kolla upp vår lista över de bästa turerna på Spree.
 • Hur tar jag mig dit?
  Båtarna avgår från olika platser i staden beroende på vilket rederi du åker med.
 • Ytterligare tips

  • På en del kryssningar finns audioguider på många olika språk.

Alla saker att se i Spree

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Spree? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Spree

Samlat omdöme

4.3 / 5

baserat på 15 494 omdömen

En intressant resa genom stadsdelarna Friedrichshain och Kreuzberg, plus nyfikna historier och informativ information från vår kompetenta, humoristiska guide Titus. Att ha varit på cykeln i över tre timmar med lämpliga raster var också en stor upplevelse för mina två pojkar, 9 och 10 år! Rekommenderas starkt, alltid med guide Titus!

Denna cykeltur ger helt andra intryck än med buss eller till fots. Mycket informativt. Och när vädret samarbetar och du har en guide som tar fram det hela med humor och charm, är det verkligen en fantastisk upplevelse.

Titus var en fantastisk guide som hade många fina anekdoter att berätta för oss! Tack!! Tyvärr bokade jag i förväg. Eftersom min son är sjuk fick jag inte tillbaka pengarna för honom.

Vår timing var suverän. Härligt väder för att utforska staden på cykel. Skillnaderna mellan stadsdelarna är riktigt trevliga att ta tag i under vårt första besök i Berlin.

Vår guide Jonathan ledde gruppen perfekt, gav bra tips och höll turen mycket underhållande! Bra ... det var verkligen värt det!