Spree
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter
Bästsäljare

Spree: Upplevelser

Se alla upplevelser i Spree

Toppsevärdheter i Berlin

Se 399 upplevelser

Kryssa längs Spree

Berlin är verkligen fantastiskt. Det finns så mycket historia, så mycket att se och göra. Och mitt emellan öst och väst rinner floden Spree. Så varför inte uppleva staden med en båttur längs floden? Här är några sevärdheter du kan beundra från Spree.

East Side Gallery

East Side Gallery

Från båten ute på Spree kan du se detta fantastiskt vackert målade minnesmärke av Berlinmuren utan att behöva trängas.

Lutherbrücke

Lutherbrücke

Passera under denna utsökta bro och njut av dess vackra arkitektur såväl som av den omgivande lummiga parken Tiergarten.

Schloss Bellevue

Schloss Bellevue

I Tiergarten ligger palatset som varit den tyska förbundskanslerns residens sedan 1994. Om flaggan är hissad betyder det att förbundskanslern är på plats.

Berliner Dom

Berliner Dom

Berlins katedral, Berliner Dom, är en av de mest extravaganta byggnaderna i hela staden och har en självskriven plats på listan över berlinska sevärdheter.

Museumsinsel

Museumsinsel

Museumsinsel, museiön, är ett världsarv och inhyser fem av Berlins absolut främsta museer. Från Spree har du god sikt över de magnifika byggnaderna i all sin glans.

Våra tips

Bästa tiden på året

Våren och sommaren är underbara i Berlin. Från maj till september är himlarna klara och vädret varmt, vilket är perfekt för en båttur längs Spree.

Kryssningsalternativ

Det finns en rad olika sorters kryssningar, och därmed något för alla smaker. Det är helt upp till dig om du vill avnjuta en trerätters middag till utsikten, eller bara sippa på ett glas vin medan staden stilla flyter förbi!

Praktisk information

 • När skall man åka?
  Avgångstider och kryssningslängd varierar från kryssning till kryssning. Det bästa är att kolla direkt med rederiet.
 • Vad kostar det?
  Pris varierar efter vilken typ av kryssning du väljer.
 • Behöver jag en guide?
  Det är absolut en bra idé! Kolla upp vår lista över de bästa turerna på Spree.
 • Hur tar jag mig dit?
  Båtarna avgår från olika platser i staden beroende på vilket rederi du åker med.
 • Ytterligare tips

  • På en del kryssningar finns audioguider på många olika språk.

Vad besökare tycker om Spree

Samlat omdöme
4.4 / 5
baserat på 13 441 omdömen

Härlig sensommartur i ett varmt och lummigt historiskt Berlin- åk den

1. Genom de historiska delarna samt Berlins hamn- mycket intressant och vacker. Delen genom berlinshamn (Westhafen) mer än traportsträcka, men nödvändig för att få till en bra rundtur. 2. Bör göras när det inte är för varmt eller regnar. 3. Något dyrt att köpa dryck och mat. 4. Plaststolarna ej så bekväma och väl trångt om fullsatt på övre däck. 5. Adioguiden lagom mycket om Berlin, men det gör inget om du vet en den del själv. 6. Var på plats tidigt och välj sittplats. Obs- inga bord för flertalet sittande. 7. Rökning tillåten på övre däck och vissa utnyttjar det hela tiden.

Berlin: Båttur längs med floden Spree på 2.5 timme Omdöme från:

Stort tack till vår skickliga och kunniga guide.

För oss var det en positiv överraskning att den guidade visningen inkluderade viktiga byggnader runt Riksdagshuset samt information om betydelsefulla personer som varit inblandade i olika sammanhang. Allt presenterades på ett intressant sätt av vår skickliga guide.