Sponza Palace

Sponza Palace: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

Kliv in i Westeros värld på en Game of Thrones-inspirerad båttur i Dubrovnik. Besök platser som finns med i serien, prova Dragon Blood-cocktailen och lär dig intressant trivia från din guide. Klättra ombord på Karaka-skeppet som användes vid inspelningen av Game of Thrones. Segla runt Dubrovniks kust, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är platsen för King's Landing, huvudstaden i de sju kungadömena. Njut av en uppfriskande Dragon Blood-cocktail ombord. Beundra kända platser, inklusive St Dominic Street, Rector's Palace, Sponza Palace och mycket mer. Gå ombord för en guidad tur i Gamla stan tillsammans med din reseguide och besök ikoniska inspelningsplatser. Hör intressanta detaljer om karaktärerna och händelserna bakom kulisserna. Låt dig fotograferas med Järntronen i en souvenirbutik i Gamla stan innan du avslutar rundturen i Gamla stan.

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

Upptäck Dubrovniks charm och historia på denna guidade dagsutflykt från Split eller Trogir. Res bekvämt ombord på ett luftkonditionerat fordon. Besök Stone, promenera på Stradun-promenaden, se barockkatedralen och spana in Sponza-palatset. Börja din rundtur i Dubrovnik med ett stopp i Stone för en kaffepaus och hisnande utsikt över Ston-murarna, perfekt för att ta vackra fotografier. Efter en kort bilresa från Ston till Dubrovnik får du en guidad rundtur i Dubrovnik, som börjar med ett besök på Stradun-promenaden där du får en första glimt av en av Medelhavets vackraste städer och dess spektakulära stadsmurar som sträcker sig 1 940 meter (6 500 fot). Beundra de monumentala befästningarna och stadsportarna och vandra längs de labyrintiska gatorna bakom vallarna. Den medeltida staden har nästan bara gågator och är en skattkista av arkitektoniska pärlor. Se pelarförsedda portiker och loggior som kantar renässanstorg i marmor. Förundras över rådhuset från 1000-talet och gå till Sponzapalatset, som är känt för sina detaljerade stensniderier. Njut av utsikten över barockkatedralen och se den magnifika skattkammaren. Fortsätt till det fästningsliknande dominikanklostret och barockkyrkan St Blaise. Besök Rektorspalatset i den ärorika republiken Dubrovnik och förundras över den harmoniska blandningen av gotik, renässans och barockarkitektur. Du har tre timmar på dig att prova underbara medelhavsspecialiteter i gamla stan, ta en kaffe på Stradun och köpa traditionella filigransmycken. Återvänd till Split eller Trogir i slutet av dagen.

Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

Turen börjar i solens första ljus och du går genom en labyrint av smala gator medan staden fortfarande sover. Du utgår från huvudingångsporten bredvid Amerlingfontänen och stannar först vid den magnifika utsikten vid Fort Lovrijenac där du får en introduktion till dess rika historia. Promenaden fortsätter över den glänsande huvudgatan Stradun som du bara kan se tom så här tidigt på morgonen. Få en riktig känsla för dess skönhet och hör om de många legenderna och kuriositeterna för att få en mer pittoresk presentation av stadens historia. Genom att använda sidogator som främst är kända av lokalbefolkningen täcker turen alla stadens höjdpunkter, inklusive St Blaise's Church och Dubrovniks katedral. Ta chansen att uppleva livet för de medborgare som bor i Gamla stan innan rundturen avslutas, precis när folkmassorna börjar dyka upp.

Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

Spromenera genom Dubrovniks gamla stad, med historiska landmärken och gömda skatter, på en guidad rundvandring. Låt dig transporteras från Split för ett insiktsfullt äventyr, och njut sedan av fri tid för att vandra runt på de medeltida gatorna och upptäcka skönheten i denna adriatiska pärla. Bord på din buss i Split och kör till Dubrovnik. Vid ankomsten möter du en lokal guide för att dyka in på gatorna i den historiska stadskärnan, fylld av monument från renässans- och barockperioderna. Promenera genom huvudgatan Stradun och nå Orlandos kolonn, som en gång användes för offentliga bestraffningar. Besök Sponza-palatset i gotisk-renässans och det berömda rektorspalatset, samt den vackra kyrkan och klostret. Lär dig mer om stadens befästa murar, som byggdes för att omge och skydda staden och som har stått starka genom århundradena. Efteråt får du lite fritid för att fortsätta utforska i din egen takt. Välj att klättra på stadsmurarna upp till berget Srd för att ta in panoramautsikten över området, eller prova traditionell mat på en av de charmiga restaurangerna. Om du känner dig äventyrlig kan du promenera till en närliggande strand för att bada. Till sist kan du luta dig tillbaka på din luftkonditionerade buss när du kör tillbaka till Split.

Dubrovniks höjdpunkter och Game of Thrones-platser

Dubrovniks höjdpunkter och Game of Thrones-platser

Kliv in i Game of Thrones värld och utforska Dubrovniks höjdpunkter och inspelningsplatser på en 1,5 timmars rundvandring. Återupplev kända scener från King's Landing och lär dig stadens rika historia medan du följer i fotspåren av dina favoritkaraktärer. Upptäck varför Dubrovnik var den perfekta miljön för King's Landing. Med sin fantastiska naturskönhet och rika historiska bakgrund erbjuder denna stad mer än bara hisnande vyer och politiska intriger - det är en plats där fakta och fantasi möts. Din guide kommer att ge liv åt den verkliga och den föreställda världen, ta dig till den senaste säsongens filmplatser och ge dig en fängslande kommentar. Förbättra din upplevelse genom att titta på A4-foton som ger sammanhang från ikoniska avsnitt. Undersök sanningen bakom legenderna och fördjupa dig i Game of Thrones värld.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

Dubrovnik: Självguidad audiotur

Välkommen till den hisnande staden Dubrovnik, en juvel som ligger inbäddad på den fantastiska dalmatiska kusten i Kroatien. Fördjupa dig i den rika historien, den fängslande kulturen och de arkitektoniska underverken i denna UNESCO:s världsarvslista med vår Dubrovnik Self-Guided Audio Tour. När du ger dig ut på detta unika äventyr har du friheten att utforska de ikoniska landmärkena i din egen takt, tillsammans med insiktsfulla kommentarer som avslöjar historierna bakom varje kullerstensgata och forntida stenmur. Upptäck hemligheterna i Dubrovniks gamla stad, ett välbevarat medeltida mästerverk som har bevittnat århundraden av historia. Gå över de hundraåriga stadsmurarna och beundra panoramautsikten över Adriatiska havet. Vår audiotur leder dig genom de labyrintiska gatorna, där varje hörn avslöjar ett nytt kapitel i Dubrovniks rika tapisseri. Oavsett om du är en historieentusiast, en kulturkännare eller en nyfiken resenär, erbjuder vår självguidade ljudtur ett sömlöst och engagerande sätt att upptäcka Dubrovnik. Låt berättelserna transportera dig genom tiden medan du står i vördnad för arkitektoniska underverk som Rektorspalatset, Sponza Palace och den majestätiska Assumptionskatedralen. Förbered dig på att bli fängslad av berättelserna om Dubrovniks maritima arv, betydelsen av dess stadsmurar och motståndskraften hos dess befolkning. Dubrovnik Self-Guided Audio Tour är ditt pass till en personlig utforskning av denna förtrollande stad, där varje steg är en resa in i det förflutna. Lär dig mer om de 11 främsta turistattraktionerna i Dubrovnik. Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centrala läge och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Gamla stan 2. Rektorspalatset 3. Stradun 4. Dubrovniks franciskanska kloster 5. Dubrovniks murar 6. Pile-porten 7. Stadshamnen i Dubrovnik 8. Fortet Lovrijenac 9. Dubrovniks linbana 10. Berget Srd 11. Lokrum Oavsett om du är en ensamresenär, ett par som söker en romantisk semester eller en familj på ett kulturellt äventyr, låt vår audiotur vara din pålitliga följeslagare när du upptäcker magin i Dubrovnik, där historien kommer till liv med varje viskning av havsbrisen och varje ekande fotsteg på de gamla stengatorna.

Dubrovnik: 1,5 timmars guidad stadsvandring i gamla stan

Dubrovnik: 1,5 timmars guidad stadsvandring i gamla stan

Njut av en guidad rundvandring i Dubrovniks gamla stad i sällskap av en licensierad lokal guide. Möt din vänliga guide vid en av stadens centrala punkter - Pile gate. Din guide väntar på dig vid fontänen bredvid restaurang Dubravka och efter ett kort möte och hälsning ger du dig iväg på ditt Dubrovnik-äventyr. Börja din rundtur med en kort introduktion, där du får se sevärdheter utanför Dubrovniks murar som t.ex. fortet Lovrijenac och Bokar. Efter detta kommer du in i staden genom Pile Gate. Efter att ha gått in i Gamla stan får du en inblick i lokalbefolkningens livsstil i Republica Ragusa. Här kan du se Onofrios fontän som var den viktigaste källan till drickbart vatten fram till början av 1900-talet. Du får också lära dig hur franciskanerna utvecklade medicinen i det äldsta fungerande apoteket i franciskanklostret och vandrar längs sidogatorna mot katedralen. När du utforskar på din rundvandring kommer din guide även att visa dig några inspelningsplatser för Game of Thrones, Robin Hood och Star Wars. I den gamla stadens hamn får du se hur moderna flottor tog över från traditionella men fortfarande seglande fartyg av trä. Avsluta din vandring på Luza-torget där du får lära dig mer om rektorspalatset, S:t Blaise- och Sponsapalatset. Härifrån kan du fortsätta längs huvudgatan och ha ditt eget äventyr.

42 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Sponza Palace

Sponza Palace: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Dubrovnik - Gamla stan Vandring i Gamla stan

Följ med din lokala guide och ta en promenad genom Dubrovniks vackra gamla stad och upptäck hur staden blev en av de mest välmående och avancerade av alla de historiska maritima republikerna. När du kliver in genom portarna till Dubrovniks gamla stad kommer du att ta ett steg tillbaka i tiden och förlora dig själv i storheten och skönheten i denna kulturellt inflytelserika stad. Med början nära Pile Gate, vid den historiska västra ingången till Gamla Stan, kommer din lokala guide att leda dig till Dubrovniks mest betydelsefulla historiska landmärken (du kommer inte att gå in i några kyrkor eller museer). Se Stora Onofrios fontän, Orlandos kolonn, Rektorspalatset och många fler. Ta in de vackra sevärdheterna och lyssna när din guide delar med sig av fascinerande berättelser och anmärkningsvärda fakta från över 1.400 år av Dubrovniks dramatiska historia, inklusive den klassiska perioden av republiken Ragusa. Denna tur kommer att ge dig en grundlig bakgrund till den viktiga roll som Dubrovnik spelade i den civiliserade världens historia. Du kommer att lära dig om stadens imponerande ekonomiska, sociala och kulturella prestationer genom århundradena och fördjupa dig i stadens livliga atmosfär. Observera att denna tur är lämplig för alla! Viktiga anmärkningar: - Mötesplats: "Dubrovnik Walks" - Brsalje 8, Dubrovnik (orange paraply) - Plats för turens slut: Nära hamnen i Gamla stan, Dubrovnik

Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

Från Dubrovnik: Game of Thrones vandringstur och kryssning

Kliv in i Westeros värld på en Game of Thrones-inspirerad båttur i Dubrovnik. Besök platser som finns med i serien, prova Dragon Blood-cocktailen och lär dig intressant trivia från din guide. Klättra ombord på Karaka-skeppet som användes vid inspelningen av Game of Thrones. Segla runt Dubrovniks kust, som finns med på UNESCO:s världsarvslista och är platsen för King's Landing, huvudstaden i de sju kungadömena. Njut av en uppfriskande Dragon Blood-cocktail ombord. Beundra kända platser, inklusive St Dominic Street, Rector's Palace, Sponza Palace och mycket mer. Gå ombord för en guidad tur i Gamla stan tillsammans med din reseguide och besök ikoniska inspelningsplatser. Hör intressanta detaljer om karaktärerna och händelserna bakom kulisserna. Låt dig fotograferas med Järntronen i en souvenirbutik i Gamla stan innan du avslutar rundturen i Gamla stan.

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Dubrovnik dagstur från Split eller Trogir

Njut av en heldagsutflykt från Split till Dubrovnik, där du får en rundtur innanför de historiska stadsmurarna och längs kalkstensgatorna i Gamla stan. Först njuter du av en naturskön resa längs den dalmatiska kusten och stannar en eller två gånger för panoramautsikt över Adriatiska havet. Detta är Medelhavet som det brukade vara, innan massturismen slog till. Vid ankomsten till pärlan på Näset, Dubrovnik, får du en officiell guidad rundtur bland stadens historiska monument. Varje hörn av Dubrovnik är en unik upplevelse och under 90 minuter hinner man besöka sevärdheter som den monumentala Pile Gate, som ligger högst upp på Stradun, Dubrovniks berömda gata av kalksten, polerad av åratal av fotgängare. Gå till franciskanerklostret, där 30 000 volymer, 216 inkunabler och 1 500 värdefulla handskrivna dokument förvaras i biblioteket. Klosterkyrkan är ett av stadens mest magnifika monument och här finns Europas äldsta apotek med anor från 1317. Lite längre bort kan du se Sponzapalatsets renässansprakt, som är känd för sin portik och sina kolumner och detaljerade stensniderier. Idag är det hem för Kroatiens statsarkiv. Den guidade rundturen avslutas i St Blaise-katedralen, tillägnad stadens skyddshelgon och beskyddare. Den byggdes på ruinerna av en kyrka från 1100-talet, förstördes av en jordbävning 1667 och byggdes sedan upp igen i barockstil. Nu har du möjlighet att utforska staden på egen hand. Klättra gärna uppför stadsmuren och gå hela den 2 km långa rundan, som bjuder på en hisnande utsikt över ett hav av terrakottakakel och båtarna och kryssningsfartygen i den livliga hamnen. Prova några autentiska kroatiska rätter på lokala tavernor, eller bara njut av en kopp kaffe på ett uteservering och se världen gå förbi. På vägen tillbaka till Split gör vi ett kort stopp för ostronprovning i Ston, som är känt för sina mycket välbevarade stadsmurar, sina saltverk och sina ostron.

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Dubrovnik: Stadsupptäckt och historisk vandringstur

Njut av en guidad promenad runt Dubrovniks gamla stadsdel med början vid den stora Onofrio-fontänen. Gå upp för Prijeko Street till den gamla hamnen, stanna för att beundra St. Saviour's, den storslagna franciskanska och dominikanska kyrkan, och se vinproducerande vinstockar som tros vara över ett sekel gamla. Fartyg från Dubrovnik var kända över hela Medelhavet. Fartygen byggdes och lastades i den legendariska Arsenal, som också är ett stopp på den här turen. Hör berättelser om den berömda karantänen och fästningarna i St. Luke och St. John, och historien om Sankt Blasius kyrka, katedralen, Rektorspalatset, Sponzapalatset och Orlandos kolonn.

Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

Från Split/Trogir: Guidad rundtur i Dubrovnik med stopp i Ston

Upptäck Dubrovniks charm och historia på denna guidade dagsutflykt från Split eller Trogir. Res bekvämt ombord på ett luftkonditionerat fordon. Besök Stone, promenera på Stradun-promenaden, se barockkatedralen och spana in Sponza-palatset. Börja din rundtur i Dubrovnik med ett stopp i Stone för en kaffepaus och hisnande utsikt över Ston-murarna, perfekt för att ta vackra fotografier. Efter en kort bilresa från Ston till Dubrovnik får du en guidad rundtur i Dubrovnik, som börjar med ett besök på Stradun-promenaden där du får en första glimt av en av Medelhavets vackraste städer och dess spektakulära stadsmurar som sträcker sig 1 940 meter (6 500 fot). Beundra de monumentala befästningarna och stadsportarna och vandra längs de labyrintiska gatorna bakom vallarna. Den medeltida staden har nästan bara gågator och är en skattkista av arkitektoniska pärlor. Se pelarförsedda portiker och loggior som kantar renässanstorg i marmor. Förundras över rådhuset från 1000-talet och gå till Sponzapalatset, som är känt för sina detaljerade stensniderier. Njut av utsikten över barockkatedralen och se den magnifika skattkammaren. Fortsätt till det fästningsliknande dominikanklostret och barockkyrkan St Blaise. Besök Rektorspalatset i den ärorika republiken Dubrovnik och förundras över den harmoniska blandningen av gotik, renässans och barockarkitektur. Du har tre timmar på dig att prova underbara medelhavsspecialiteter i gamla stan, ta en kaffe på Stradun och köpa traditionella filigransmycken. Återvänd till Split eller Trogir i slutet av dagen.

Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

Dubrovnik: Early Bird Walking Tour

Turen börjar i solens första ljus och du går genom en labyrint av smala gator medan staden fortfarande sover. Du utgår från huvudingångsporten bredvid Amerlingfontänen och stannar först vid den magnifika utsikten vid Fort Lovrijenac där du får en introduktion till dess rika historia. Promenaden fortsätter över den glänsande huvudgatan Stradun som du bara kan se tom så här tidigt på morgonen. Få en riktig känsla för dess skönhet och hör om de många legenderna och kuriositeterna för att få en mer pittoresk presentation av stadens historia. Genom att använda sidogator som främst är kända av lokalbefolkningen täcker turen alla stadens höjdpunkter, inklusive St Blaise's Church och Dubrovniks katedral. Ta chansen att uppleva livet för de medborgare som bor i Gamla stan innan rundturen avslutas, precis när folkmassorna börjar dyka upp.

Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

Från Split: Dubrovnik guidad dagsutflykt från Split

Spromenera genom Dubrovniks gamla stad, med historiska landmärken och gömda skatter, på en guidad rundvandring. Låt dig transporteras från Split för ett insiktsfullt äventyr, och njut sedan av fri tid för att vandra runt på de medeltida gatorna och upptäcka skönheten i denna adriatiska pärla. Bord på din buss i Split och kör till Dubrovnik. Vid ankomsten möter du en lokal guide för att dyka in på gatorna i den historiska stadskärnan, fylld av monument från renässans- och barockperioderna. Promenera genom huvudgatan Stradun och nå Orlandos kolonn, som en gång användes för offentliga bestraffningar. Besök Sponza-palatset i gotisk-renässans och det berömda rektorspalatset, samt den vackra kyrkan och klostret. Lär dig mer om stadens befästa murar, som byggdes för att omge och skydda staden och som har stått starka genom århundradena. Efteråt får du lite fritid för att fortsätta utforska i din egen takt. Välj att klättra på stadsmurarna upp till berget Srd för att ta in panoramautsikten över området, eller prova traditionell mat på en av de charmiga restaurangerna. Om du känner dig äventyrlig kan du promenera till en närliggande strand för att bada. Till sist kan du luta dig tillbaka på din luftkonditionerade buss när du kör tillbaka till Split.

Dubrovniks höjdpunkter och Game of Thrones-platser

Dubrovniks höjdpunkter och Game of Thrones-platser

Kliv in i Game of Thrones värld och utforska Dubrovniks höjdpunkter och inspelningsplatser på en 1,5 timmars rundvandring. Återupplev kända scener från King's Landing och lär dig stadens rika historia medan du följer i fotspåren av dina favoritkaraktärer. Upptäck varför Dubrovnik var den perfekta miljön för King's Landing. Med sin fantastiska naturskönhet och rika historiska bakgrund erbjuder denna stad mer än bara hisnande vyer och politiska intriger - det är en plats där fakta och fantasi möts. Din guide kommer att ge liv åt den verkliga och den föreställda världen, ta dig till den senaste säsongens filmplatser och ge dig en fängslande kommentar. Förbättra din upplevelse genom att titta på A4-foton som ger sammanhang från ikoniska avsnitt. Undersök sanningen bakom legenderna och fördjupa dig i Game of Thrones värld.

Dubrovnik: Självguidad audiotur

Dubrovnik: Självguidad audiotur

Välkommen till den hisnande staden Dubrovnik, en juvel som ligger inbäddad på den fantastiska dalmatiska kusten i Kroatien. Fördjupa dig i den rika historien, den fängslande kulturen och de arkitektoniska underverken i denna UNESCO:s världsarvslista med vår Dubrovnik Self-Guided Audio Tour. När du ger dig ut på detta unika äventyr har du friheten att utforska de ikoniska landmärkena i din egen takt, tillsammans med insiktsfulla kommentarer som avslöjar historierna bakom varje kullerstensgata och forntida stenmur. Upptäck hemligheterna i Dubrovniks gamla stad, ett välbevarat medeltida mästerverk som har bevittnat århundraden av historia. Gå över de hundraåriga stadsmurarna och beundra panoramautsikten över Adriatiska havet. Vår audiotur leder dig genom de labyrintiska gatorna, där varje hörn avslöjar ett nytt kapitel i Dubrovniks rika tapisseri. Oavsett om du är en historieentusiast, en kulturkännare eller en nyfiken resenär, erbjuder vår självguidade ljudtur ett sömlöst och engagerande sätt att upptäcka Dubrovnik. Låt berättelserna transportera dig genom tiden medan du står i vördnad för arkitektoniska underverk som Rektorspalatset, Sponza Palace och den majestätiska Assumptionskatedralen. Förbered dig på att bli fängslad av berättelserna om Dubrovniks maritima arv, betydelsen av dess stadsmurar och motståndskraften hos dess befolkning. Dubrovnik Self-Guided Audio Tour är ditt pass till en personlig utforskning av denna förtrollande stad, där varje steg är en resa in i det förflutna. Lär dig mer om de 11 främsta turistattraktionerna i Dubrovnik. Dess historia, kultur, myter, arkitektur och andra viktiga fakta finns i denna ljudkommentar som börjar från stadens centrala läge och sedan rör sig resplanen gradvis en efter en. 1. Gamla stan 2. Rektorspalatset 3. Stradun 4. Dubrovniks franciskanska kloster 5. Dubrovniks murar 6. Pile-porten 7. Stadshamnen i Dubrovnik 8. Fortet Lovrijenac 9. Dubrovniks linbana 10. Berget Srd 11. Lokrum Oavsett om du är en ensamresenär, ett par som söker en romantisk semester eller en familj på ett kulturellt äventyr, låt vår audiotur vara din pålitliga följeslagare när du upptäcker magin i Dubrovnik, där historien kommer till liv med varje viskning av havsbrisen och varje ekande fotsteg på de gamla stengatorna.

Dubrovnik: 1,5 timmars guidad stadsvandring i gamla stan

Dubrovnik: 1,5 timmars guidad stadsvandring i gamla stan

Njut av en guidad rundvandring i Dubrovniks gamla stad i sällskap av en licensierad lokal guide. Möt din vänliga guide vid en av stadens centrala punkter - Pile gate. Din guide väntar på dig vid fontänen bredvid restaurang Dubravka och efter ett kort möte och hälsning ger du dig iväg på ditt Dubrovnik-äventyr. Börja din rundtur med en kort introduktion, där du får se sevärdheter utanför Dubrovniks murar som t.ex. fortet Lovrijenac och Bokar. Efter detta kommer du in i staden genom Pile Gate. Efter att ha gått in i Gamla stan får du en inblick i lokalbefolkningens livsstil i Republica Ragusa. Här kan du se Onofrios fontän som var den viktigaste källan till drickbart vatten fram till början av 1900-talet. Du får också lära dig hur franciskanerna utvecklade medicinen i det äldsta fungerande apoteket i franciskanklostret och vandrar längs sidogatorna mot katedralen. När du utforskar på din rundvandring kommer din guide även att visa dig några inspelningsplatser för Game of Thrones, Robin Hood och Star Wars. I den gamla stadens hamn får du se hur moderna flottor tog över från traditionella men fortfarande seglande fartyg av trä. Avsluta din vandring på Luza-torget där du får lära dig mer om rektorspalatset, S:t Blaise- och Sponsapalatset. Härifrån kan du fortsätta längs huvudgatan och ha ditt eget äventyr.

De mest populära sevärdheterna i Dubrovnik

Att göra i Sponza Palace

Städer i Kroatien

Sponza Palace: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sponza Palace: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sponza Palace

Samlat omdöme

5
(2 recensioner)

Fantastisk resa till Dubrovnik även om resan var lite lång. Vi hade en trevlig paus på vägen dit, tillräckligt med tid att besöka där borta. Jag tyckte bara att det oplanerade ostronstoppet var onödigt, jag hade hellre haft den där extra tiden i Dubrovnik, men det var ingen stor sak. Jag har njutit av landskapet i alla fall! Så härlig dag som jag starkt rekommenderar.

Gorun gav en mycket välinformerad turné i bra tempo. Han väckte liv i stadens historia på ett mycket humoristiskt sätt - även med människorna på turnén. Han var lätt att förstå och öronbitarna fungerade bra. Kommer att söka upp honom för att leda en stadsmursresa!

Sammantaget var resan fantastisk. Föreslå att turnén var lite för lång - besöket på ostronfarmen försenade vår återkomst till Split vilket betyder att vi var på en 12 timmars rundtur. Annars jättebra.

Peter var fantastisk! Riktigt cool kille och väldigt informativ och underhållande.

Även om resan var lång men stället var värt att åka