Upplevelser i

Split

Gillar du historia, natur och strandliv? Då är öluffning och Diocletianus palats något för dig.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Gratis avbokning

Avbryt upp till 24 timmar innan din aktivitet börjar för full återbetalning.

De nio bästa sakerna att se och göra i Split

Split är något av det perfekta baslägret för den som vill resa runt bland öarna i den kroatiska skärgården, men staden har mycket att bjuda på i sig själv. En alldeles egen version av dalmatisk kultur, till exempel, där traditionen sömlöst glider in med det nya hippa. Och så skadar förstås inte det natursköna läget invid kusten. Vi har listat några platser du inte får missa.

 • Diocletianus palats

  1. Diocletianus palats

  Diocletianus palats är ett gigantiskt forntida fort och en bra utgångspunkt när du utforskar Split. Fortet ligger mitt i stadskärnan och de vidsträckta ruinerna inhyser nu restauranger, barer och affärer.

 • Marjan

  2. Marjan

  Den vackra välskötta parken Marjan är en oas undan Splits hektiska stadsliv och idealisk att besöka för en eftermiddagspromenad eller en cykeltur.

 • 3. Ivan Mestrovics galleri

  Detta är verkligen ett museum som inte gör sig till. Inte bara ligger det lite avsides, det prioriterar dessutom kvalitet över kvantitet. Men tro oss, de stora 1900-talsmästarnas minutiöst utplacerade och omsorgsfullt belysta skulpturer är verkligen värda besväret. Och miljön är fantastisk.

 • Sankt Domnius katedral

  4. Sankt Domnius katedral

  Katedralen ser i princip likadan ut som den gjorde på 600-talet, och utsikten från klocktornet är den bästa i hela Split.

 • Nationalteatern

  5. Nationalteatern

  Den pampiga Nationalteatern är Splits största nöjespalats, och utomhusterrassen är en riktig pärla om du är sugen på att ta en drink under stjärnhimlen.

 • Festivalen

  6. Festivalen

  Zabavne Glazbe Split lyder det tungvrickande namnet på den årliga popfestival där Kroatiens artistelit har uppträtt sedan 1960.

 • Hvar

  7. Hvar

  Ta färjan ett par timmar söderut från Split till östaden Hvar, och stanna ett par dagar för att utforska segelbåtshamnarna, restaurangerna, barerna, kaféerna, museerna, gallerierna och de pittoreska steniga stränderna.

 • Brac

  8. Brac

  Hoppa i land på Brac! Det var därifrån man hämtade den vita sten som byggde Vita huset, och ön är full av övergivna byar uppförda i samma material.

 • Båt till Dubrovnik

  9. Båt till Dubrovnik

  Det går flera olika sorters båtturer från Split till den antika staden Dubrovnik, där historien får en naturskön inramning av Adriatiska havets skimrande skönhet.

Planera ditt besök

 • Ta bussen

  Tågen är opålitliga i denna del av Europa, så vi rekommenderar att du istället bekantar dig med de lokala bussarna. De är rena, säkra och otroligt välsynkade.

 • Ingen mobil när du kör bil

  Om du hyr en bil så tänk på att det är förbjudet att prata i mobilen när du kör.

 • Strandetikett

  Vill du ha en jämn solbränna? På vissa stränder är det helt okej att sola topless, men 90 procent av kroatierna är katoliker och några öar, som Vrbnik, har fortfarande en starkt religiös prägel.

Praktisk information

 • Språk
  Kroatiska
 • Valuta
  Kroatiska kuna (HRK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +385
 • Bäst tid att åka
  Juli och augusti är väldigt populära månader på grund av Splits strandvänliga väder. Om du åker precis innan eller efteråt blir det betydligt billigare, du slipper turisterna och har dessutom möjlighet att pricka in några riktigt bra festivaler.

Sightseeing in Split

Möchten Sie alle Aktivitäten in Split entdecken? Sehen Sie hier die vollständige Liste.

Vad besökare tycker om Split

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 8 204 omdömen

Once in a life time experiance. This one Day trip is something every body should do If they are in The split area. Our speed boat driver stipe was one of a kind and knew how to entertain The passengers by passing every boat leaving them in The dust. Vana and her information about every place we visited was very interesting and she was very easy going and funny. This trip stops at ideal stops like The beautiful blu cave or The blue lagoon stated to be one of The most beautiful beaches in The world. I recomend this one Day trip to every one!!

En riktigt bra heldagsutfykt! Den blå grottan är riktigt häftig och vår guide gjorde ett fantastiskt jobb under den korta tiden vi var där inne (ca 15 min). Guiden som vi hade under hela trippen var också riktigt bra, informerande och rolig. De olika destinationerna var intressanta och det kändes som att det var bra fördelat med tid på varje. Naturen är magisk!!

Superbra service!! De mailade och ringde innan och kollade så vi visste vilken tid och vart vi skulle. När vi kom med bussen till split erbjöd de sig att hämta oss till mötesplatsen och skjutsade tillbaka oss till busstationen efteråt också utan extra kostnad. De var supertrevliga och det var verkligen en upplevelse man inte glömmer!

En helt fantastisk guide som tog oss med på turen in i Diocletianus palats. Berättade om gammalt och visade nutid på ett mycket intressant och tydligt sätt. Det var den bästa guide jag haft hon talade en tydlig och enkel engelska. Höll samman och tog hand om gruppen väldigt bra. Bästa turen på grund av en fantastisk guide!!!

Kul och underhållande. Inte överdrivet snabb fors, fungerar för alla, alla åldrar.