Saker att göra i
Split

Gillar du historia, natur och strandliv? Då är öluffning och Diocletianus palats något för dig.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Split

Plitvicesjöarna: Nationalpark Officiell inträdesbiljett

Plitvicesjöarna: Nationalpark Officiell inträdesbiljett

Fördjupa dig i den enorma skönheten i Kroatiens största nationalpark, som ligger inbäddad mellan bergskedjorna Mala Kapela och Lička Plješivica. Boka din biljett till Plitvicesjöarnas nationalpark och vandra genom lummiga skogar för att titta på fantastiska tufformationer och kaskadfallande sjöar. Välj mellan 7 rutter och 4 vandringsleder för att utforska detta orörda landskap året runt. Bevittna magin i 16 namngivna sjöar och otaliga mindre sjöar som flyter in i varandra. Upptäck de övre sjöarna med sina mjuka stränder eller förundras över de nedre sjöarna med sina branta klippor och imponerande vattenfall, som Sastavci. Följ med naturentusiaster som har uppskattat denna park sedan den fick status som nationalpark 1949.

Split: Krka-vattenfallstur med båtkryssning och bad

Split: Krka-vattenfallstur med båtkryssning och bad

Gå med på en tur till Krka-vattenfallen från Split med buss eller uppgradera din upplevelse till att inkludera privat transport med bil. Beundra vattenfallens skönhet i nationalparken Krka och lär dig mer om denna natursköna plats av din lokala guide. Efter en 90-minuters resa från Split i en luftkonditionerad buss kommer du att upptäcka denna sagolika och eftertraktade attraktion, som ligger mitt i ett av Kroatiens soligaste områden. Ditt första stopp är den pittoreska lilla staden Skradin, vars ursprung går tillbaka till forntiden. Efter en 30 minuter lång panoramakryssning genom den magiska ingången till parken når du Skradinski Buk, som är platsens imponerande höjdpunkt. Du kan också lära dig mer om platsen, inklusive dess historia, genom en guidad tur i parken. Du får totalt tre timmar i parken, vilket ger dig möjlighet att få ut det mesta av den här fantastiska upplevelsen - från picknick, fotografering till att helt enkelt andas in atmosfären. Fortsätt till den pittoreska staden Primosten, där några av Kroatiens finaste stränder finns. Njut av två timmars fritid för att bada eller utforska de pittoreska kullerstensgatorna i den gamla staden. Du har möjlighet att delta i en vinprovning.

Split/Trogir: Blå grottan, Mamma Mia, Hvar och 5 öar Tour

Split/Trogir: Blå grottan, Mamma Mia, Hvar och 5 öar Tour

Besök 5 av Kroatiens öar med stil på en fartfylld dagsutflykt med motorbåt. Följ med på ett äventyr där du utforskar grottor, simmar och snorklar och upptäcker dalmatiska städer. Välj antingen Trogir eller Split som utgångspunkt. Och bäst av allt, välj mellan antingen en liten grupp eller privat upplevelse. Kryssa på en 90-minuters motorbåtsresa för att nå ön Biševo där den blå grottan ligger. Hoppa in i en mindre lokal båt och utforska den fantastiska grottan från insidan och beundra dess livfulla blå glöd. Sedan börjar Mamma Mia-delen av turnén med båtturen till ön Vis. Utforska den första Mamma Mia-platsen, byn Komiža med 1 timmes ledig tid. Upptäck den traditionella dalmatiska fiskebyn med sina smala gator, stenstränder och inbjudande strandpromenad. Sväng förbi nästa Mamma Mia-plats - Stiniva Cove och ta ett snabbt dopp på 15 minuter i viken under den soligaste tiden på dagen. Vi passerar Srebrenas strand, en av de berömda Mamma Mia-platserna. Skepparen är mer än villig att sakta ner så att du kan ta några fantastiska bilder. Efter alla fantastiska Mamma mia-platser är nästa stopp Budikovac Island för din nästa aktivitet: snorkling och simning i Blue Lagoon. Låna snorkelutrustningen ombord för att njuta av ett avkopplande timslångt dopp här, eller till och med en förfriskning på stranden. Sist besöker vi Hvar, med lite ledig tid för att äta lunch och göra lite sightseeing i den pittoreska hamnstaden. Bland höjdpunkterna finns den historiska stadskärnan och Španjola-fästningen med utsikt över Pakleni-öarna. Koppla av och njut av landskapet när du sedan transporteras tillbaka till Split eller Trogir.

Från Split: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovningstur

Från Split: Krka-vattenfallen, mat- och vinprovningstur

Besök Krka National Park på en dagsutflykt från Split. Res med en luftkonditionerad buss, njut av en avkopplande båttur till Skardin, besök en lokal vingård och mycket mer. Ta dig till mötesplatsen i Split och gå ombord på en bekväm, luftkonditionerad buss för att börja din resa. Gå på trästigen genom parken vid ankomsten och upptäck en grön oas med inhemska arter av fåglar, fiskar och fjärilar. Besök den vackra etno-byn och upptäck traditionella dräkter och hantverk, det lilla huset tillägnat Nikola Tesla samt gamla vattenkvarnar. Se även Jaruga vattenkraftverk under Skradinski Buk, världens näst äldsta vattenkraftverk och Europas första. Efter att ha tillbringat tid i parken med din guide tar du en båttur till Skradin. Ta en promenad genom den lilla staden, klättra på fästningen och njut av panoramautsikt, ta en cocktail eller lunch på någon av barerna och restaurangerna, eller ta ett dopp på en strand i närheten, där floden Krka möter havet. Slutligen besöker du byn Plastovo och lär känna en av de lokala vinmakarna. Prova fint dalmatiskt vin, hemgjord olivolja, ost och bröd innan du återvänder till Split.

Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour

Split: Blå lagunen och 3 öar Speedboat Tour

Sätt segel på Adriatiska havet med denna halvdagsutflykt med motorbåt från Split. Kryssa mellan vackra stränder och vikar. Njut av den avslappnade atmosfären på Beach bar Borkko. Simma eller snorkla i den glittrande Blå lagunen. Utforska den historiska staden Trogir. Hoppa ombord på en båt och träffa din skeppare. Upptäck några av de mest fascinerande destinationerna mitt i Adriatiska havet. Efter en avkopplande båtresa och panoramautsikt över Split når ni dagens första destination, Borkko Beach bar på ön Čiovo. Njut av vit sand, strandbarer och pinjeträd. Efter att ha utforskat denna klubb, ta en båtresa till Blå lagunen. Njut av det turkosa havet och sandstränderna. Hoppa rakt ner i det kristallklara vattnet för en uppfriskande simtur. Dyk för att utforska det rika marina livet under vattnet. Gå till soldäcket för att sola och koppla av. Åk till din slutdestination, den historiska staden och hamnen i Trogir. Denna stadsö är en kulturell UNESCO-listat världsarv. Njut av den hisnande utsikten över den centrala dalmatiska kusten och öarna medan du kryssar tillbaka till Split.

Dela: Gamla stan och Diocletianuspalatset: rundvandring

Dela: Gamla stan och Diocletianuspalatset: rundvandring

Res tillbaka i tiden på en guidad rundvandring i Split och utforska 1 700 år av stadens historia, från byggandet av Diocletianuspalatset 305 e.Kr. till dess plats som Kroatiens näst största stad. Upptäck sevärdheter som Saint Domnius-katedralen längs vägen.  Möt din guide vid Diocletianuspalatsets gyllene port och beundra resterna av ett gammalt palats från romarriket som nu utgör ungefär hälften av Splits gamla stad. Stanna till och titta på de öppna kolonnaderna på palatsets centrala Peristyle-torg. Fortsätt till den imponerande Saint Domnius-katedralen, som tros vara den äldsta katolska katedralen i världen som fortfarande används i sin ursprungliga form. Hör om historien om Gregorius av Nin vid hans staty i Giardin-parken. Promenera längs Rivas strandpromenad och beundra utsikten över Marjan Hill och Adriatiska havet. Slutför din rundtur där den började vid Golden Gate.

Split: Krka-vattenfallstur, båtkryssning och bad

Split: Krka-vattenfallstur, båtkryssning och bad

Upptäck nationalparken Krka på en busstur från Split. Hör de viktigaste fakta om nationalparken från din guide, besök en liten etnisk by, njut av omgivningarna och åk till parkens största vattenfall, Skradinski Buk. Fortsätt till Jaruga vattenkraftverk, det näst äldsta vattenkraftverket i världen och det första i Europa. Njut av din lediga tid inne i nationalparken, fånga några fina ögonblick och skapa minnen. Efter att ha tillbringat tid i parken tillsammans med din guide kan du njuta av en panoramisk båttur till Skradin, en av de äldsta städerna på Kroatiens kust. Ta en promenad genom dess stadskärna, besök den lilla fästningen med fantastisk utsikt, ät lunch eller njut av att bada på stranden där floden möter havet.

Delad: Blue Lagoon Boat Party med DJ:s, shots och efterfest

Delad: Blue Lagoon Boat Party med DJ:s, shots och efterfest

Detta är Splits största båtparty med en kapacitet på upp till 250 personer. Ett badstopp i den berömda Blå lagunen till bara en bråkdel av priset för andra Blå lagunen-turer men med mervärdet av en av de bästa lokala DJ: erna runt staden! Värdar ombord är där för att se till att du har en fantastisk tid när vi festar dagen tillsammans på vårt enorma dansgolv. Våra tre fullt utrustade barer och kök är mycket prisvärda och våra bartenders är mycket vänliga. På övervåningen kan du njuta av all sol du behöver och på nedervåningen finns mycket bekväma bås sittplatser för dem som lätt bränner sig! Njut när solen går ner bakom oss och fortsätt att festa in på kvällen eftersom din biljett inkluderar gratis prioriterad tillgång till en av Splits hetaste nattklubbar för vår efterfest! Detta är en upplevelse som många ofta hänvisar till som höjdpunkten på sin resa - så missa inte chansen! Värdarna kommer att erbjuda fullständiga detaljer dagligen om all information som behövs och kommer att ta hand om alla dina behov. Vi är också den enda båtpartyt i Split som accepterar kortbetalningar ombord.

Från Split: Blå grottan & Fem öar med båttur till Hvar

Från Split: Blå grottan & Fem öar med båttur till Hvar

På denna tur-och-retur tur från Split, se 5 öar och 7 platser via snabb båt. Njut av den ultimata off-shore-upplevelsen med simpauser, fritid och oslagbar utsikt över öarna. Besök den blå grottan, Stiniva Beach, Hvar Island och mer. Börja din resa i Split och efter 90 minuter anländer du till Blue Cave. Gå sedan till den vackra fiskestaden Komiza på Vis Island, där "Mamma Mia 2" filmades. Besök sedan Stiniva Beach, som röstats fram till den bästa stranden i Europa. Njut av en annan simningspaus vid den dolda turkosa Blue Lagoon på Island Budikovac. Förundras över den orörda naturen på denna del av ön när du får gott om tid att koppla av på den steniga stranden och njuta av solen. Nästa på resplanen är den vackra staden Hvar på Hvar Island. Du har 2,5 timmar för lunch och för att utforska stadens utsökta arkitektur eller bara för att njuta av mer simtid på Hvars stränder innan du återvänder till Split.

Split: Blå grottan, Hvar & 5 öar resa med inträdesbiljett

Split: Blå grottan, Hvar & 5 öar resa med inträdesbiljett

Stig ombord på en motorbåt för att besöka den blå grottan på ön Biševo (biljetter ingår). Anländ precis när solljuset reflekteras genom havsbotten och badar grottan i akvamarint ljus. Ta en paus i Komiža, en gammal fiskeby på ön Vis och en av inspelningsplatserna för Mamma Mia! Tillbringa 1 timme på fritiden med sightseeing, promenader genom de smala gatorna eller simma på stranden. Här finns också uteserveringar för frukost eller kaffe och souvenirbutiker. Njut av en vacker naturskön resa mot Stiniva-bukten. Längs vägen har du möjlighet att se jugoslaviska militärbunkrar från andra världskriget och fantastiska små naturliga kalkstensgrottor. Den fantastiska Stiniva-bukten, en annan Mamma Mia! plats, är dagens första badstopp, i cirka en halvtimme, följt av den andra på Budikovac-ön (Blå lagunen) där du kan gå från en sida av ön till en annan på några minuter, njuta av en cocktail i strandbaren, simma och snorkla i 1,5 timmar. Se till att få glasögon och snorklar från vår besättning! Hoppa i och simma i den kristallklara lagunen. Med torrlandning direkt på stranden har du mer än tillräckligt med tid för att svalka dig, sola och snorkla i denna unika vik. Njut av en panoramatur med utsikt över Pakleni skärgård på vägen till den soliga ön Hvar, där du har mer än två timmars fritid. Hvar stad är dagens sista och längsta stopp, och du kommer att ha mer än tillräckligt med tid för sightseeing, vandring upp till fästningen och lunch. Båten återvänder till samma plats där turen startade, omkring kl. 18.00.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Split

Alla aktiviteter

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Split

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Split?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Split:

Sevärdheterna i Split du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Split?

De bästa dagsturerna från Split:

Se alla dagsturer från Split på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Split

Att göra i Split

Städer i Kroatien

Split: Fler aktiviteter och sevärdheter

Split: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Split

Samlat omdöme

4.6
(22 915 recensioner)

Vår skeppare Matea och guiden Dora var fantastiska!! perfekt navigering med goda stunder av skratt, musik för att få oss att dansa, etc... Vi kunde göra alla planerade aktiviteter utan att ha bråttom. Det var en riktigt bra dag och ett fantastiskt gäng!!

Tack till teamet Dino och Jacop för resan och deras värdefulla gästfrihet. Den här dagsturen var en fantastisk upplevelse för oss :) Vi njöt av varje ögonblick av resan, speciellt för resan 🤟🏼 Tack igen!!

Högt betyg till vår Guide Marko! Han berättade väldigt intressant historia om platserna vi besökte och var väldigt kunnig!

Riktigt bra. Bra värde för pengarna, smidig transport, vacker natur och en fantastisk guide: Antonia!

Aktiviteten var väldigt cool och guiderna mycket trevliga. Jag rekomenderar!