Upplevelser i
Split

Gillar du historia, natur och strandliv? Då är öluffning och Diocletianus palats något för dig.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

De nio bästa sakerna att se och göra i Split

Split är något av det perfekta baslägret för den som vill resa runt bland öarna i den kroatiska skärgården, men staden har mycket att bjuda på i sig själv. En alldeles egen version av dalmatisk kultur, till exempel, där traditionen sömlöst glider in med det nya hippa. Och så skadar förstås inte det natursköna läget invid kusten. Vi har listat några platser du inte får missa.

 • Diocletianus palats

  1. Diocletianus palats

  Diocletianus palats är ett gigantiskt forntida fort och en bra utgångspunkt när du utforskar Split. Fortet ligger mitt i stadskärnan och de vidsträckta ruinerna inhyser nu restauranger, barer och affärer.

 • Marjan

  2. Marjan

  Den vackra välskötta parken Marjan är en oas undan Splits hektiska stadsliv och idealisk att besöka för en eftermiddagspromenad eller en cykeltur.

 • 3. Ivan Mestrovics galleri

  Detta är verkligen ett museum som inte gör sig till. Inte bara ligger det lite avsides, det prioriterar dessutom kvalitet över kvantitet. Men tro oss, de stora 1900-talsmästarnas minutiöst utplacerade och omsorgsfullt belysta skulpturer är verkligen värda besväret. Och miljön är fantastisk.

 • Sankt Domnius katedral

  4. Sankt Domnius katedral

  Katedralen ser i princip likadan ut som den gjorde på 600-talet, och utsikten från klocktornet är den bästa i hela Split.

 • Nationalteatern

  5. Nationalteatern

  Den pampiga Nationalteatern är Splits största nöjespalats, och utomhusterrassen är en riktig pärla om du är sugen på att ta en drink under stjärnhimlen.

 • Festivalen

  6. Festivalen

  Zabavne Glazbe Split lyder det tungvrickande namnet på den årliga popfestival där Kroatiens artistelit har uppträtt sedan 1960.

 • Hvar

  7. Hvar

  Ta färjan ett par timmar söderut från Split till östaden Hvar, och stanna ett par dagar för att utforska segelbåtshamnarna, restaurangerna, barerna, kaféerna, museerna, gallerierna och de pittoreska steniga stränderna.

 • Brac

  8. Brac

  Hoppa i land på Brac! Det var därifrån man hämtade den vita sten som byggde Vita huset, och ön är full av övergivna byar uppförda i samma material.

 • Båt till Dubrovnik

  9. Båt till Dubrovnik

  Det går flera olika sorters båtturer från Split till den antika staden Dubrovnik, där historien får en naturskön inramning av Adriatiska havets skimrande skönhet.

Planera ditt besök

 • Ta bussen

  Tågen är opålitliga i denna del av Europa, så vi rekommenderar att du istället bekantar dig med de lokala bussarna. De är rena, säkra och otroligt välsynkade.

 • Ingen mobil när du kör bil

  Om du hyr en bil så tänk på att det är förbjudet att prata i mobilen när du kör.

 • Strandetikett

  Vill du ha en jämn solbränna? På vissa stränder är det helt okej att sola topless, men 90 procent av kroatierna är katoliker och några öar, som Vrbnik, har fortfarande en starkt religiös prägel.

Praktisk information

 • Språk
  Kroatiska
 • Valuta
  Kroatiska kuna (HRK)
 • Tidszon
  UTC (+01:00)
 • Landskod
  +385
 • Bäst tid att åka
  Juli och augusti är väldigt populära månader på grund av Splits strandvänliga väder. Om du åker precis innan eller efteråt blir det betydligt billigare, du slipper turisterna och har dessutom möjlighet att pricka in några riktigt bra festivaler.

Alla saker att se i Split

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Split? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Split

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 12 261 omdömen

Mycket bra upplevelse! Lätt hittat mötesplats, sedan 3 timmars buss att åka 3 timmars returbuss men resan går snabbt eftersom det finns vackra landskap. Ankomst till Dubrovnik runt 10:30, avgång 15:45, med en guidad tur med förklaringar på engelska av guiden och sedan gratis besök, cirka 3 timmar, perfekt för att ha tid att göra vallarna, fästningen eller ens gå upp för att se den vackra utsikten över staden med linbana var du ska simma, ditt val! :) och naturligtvis lunch i Dubrovnik med fantastisk utsikt. Det är också lätt att hitta bussen för hemresan. Glöm inte dina pass / ID -kort för att passera den bosniska gränsen på vägen! Sammantaget mycket bra upplevelse, vi rekommenderar!

Vi hade en mycket kunnig, trevlig och rolig guide som berättade allt om Kroatien, Split och så klart Diocletianus palats. Kan varmt rekommendera denna rundvandring; mycket nöjda:)

Punktlig avgång, vacker åktur och Ivan, kaptenen, trevlig, snäll och väl tagna! Han fick oss till och med att välja låtarna på jollen. Jag rekommenderar verkligen!

Guiden (Filip) var fantastisk. Transporten med gummibåt var fantastisk, sensationer och roligt garanterat. De magnifika landskapen, kort sagt, en stor aktivitet.

Krka NP is absolutely fabulous. Good combo of sites. You have plenty of own time to explore.