Lägg till datum

Saker att göra i
Spanien

Våra mest rekommenderade saker att göra i Spanien

Barcelona: Inträdesbiljett till Park Güell

1. Barcelona: Inträdesbiljett till Park Güell

Besök Parc Güell med din tidsbestämda inträdesbiljett och utforska den unika platsen i din egen takt. Förundras över Antoni Gaudís färgglada mosaikkonst, inklusive Drakens trappa med sin världsberömda salamander. Ta en paus från stadsvimlet medan du strosar omkring i den grönskande trädgården och ta fantastiska bilder av Barcelona från parkens utsiktsplatser.  Parkens planering tilldelades Gaudí av Eusebi Güell, en katalansk entreprenör som ville återskapa ett brittiskt bostadsområde på Muntanya Pelada. Den öppnades som en kommunal park 1926, erkändes som ett konstnärligt monument 1969 och förklarades som världsarv av Unesco 1984. Du måste gå in i parken vid den bokade tiden, men du kan därefter stanna så länge du vill och ta in allt.

Barcelona: Sagrada Familia Inträdesbiljett med audioguide

2. Barcelona: Sagrada Familia Inträdesbiljett med audioguide

Utforska Antoni Gaudís oavslutade mästerverk Sagrada Família och upptäck den vackra basilikan i din egen takt. Lär dig om dess historia med hjälp av en inkluderad audioguide. Ta reda på varför Gaudís ikoniska verk – med sina imponerande fasader och interiörer – är ett av Spaniens mest besökta monument. Beundra en kombination av gotiska och jugend-former i denna Unesco-listade byggnad som dominerar Barcelonas skyline. Gaudí började arbeta på den sanna symbolen för Barcelona 1882 och Sagrada Família är fortfarande ett pågående arbete. Även ofullbordad är basilikan fortfarande ett måste att se. 

Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

3. Sevilla: Inträdesbiljett till Royal Alcázar

Köp en biljett till det kungliga Alcázar i Sevilla och beundra detta fantastiska medeltida islamiska palats. Gå runt och beundra den fantastiska arkitekturen och de vackra trädgårdarna. Det kungliga Alcázar i Sevilla byggdes ursprungligen som ett fort för de kordobanska guvernörerna i Sevilla år 913 och är en fantastisk blandning av kristen och morisk arkitektur. Palatset förklarades som världsarv av UNESCO 1987 och har renoverats många gånger under de 11 århundraden som gått sedan det skapades. Lär dig mer om hur den kristne kungen Ferdinand III av Kastilien flyttade in i Alcázar sedan han erövrat Sevilla 1248 och hur flera monarker använt slottet som sin huvudsakliga bostad. Upptäck också Alcázars roll som inspelningsplats för tv-serien Game of Thrones.

Barcelona: Tur- och returbiljett till Montjuïcs linbana

4. Barcelona: Tur- och returbiljett till Montjuïcs linbana

Se Barcelona från ovan med denna tur- och returbiljett till Montjuïcs linbana. Åk med en nyrenoverad linbana till kullen Montjuïc där du får en fantastisk utsikt över Barcelona. Ta dig till Parc de Montjuïc linbane-station och hoppa in den rymliga vagnen. Klättra upp ungefär 84,5 meter och ta en 750 meter lång runda som ger utsikt över hela regionen, från Serra de Collserola till Medelhavet. Besök tre linbanestationer på vägen upp, Parc de Montjuïc, Miramar och Castell de Montjuïc. Få ett fågelperspektiv över ikoniska landmärken som den imponerande Sagrada Familia. Hoppa över promenaden tillbaka ner med returbiljetten.

Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

5. Sevillas katedral och Giralda: Skip-the-Line-biljett

Kliv in i Sevillas katedral och utforska skatterna i den. Se Goyas verk och lär dig historien när du väljer alternativet med audioguide. Klättra upp i La Giralda-tornet och se den spektakulära utsikten över Sevilla. Gå in i katedralen och se Christopher Columbus grav framför Puerta del Principe. Monumentet sägs innehålla den legendariske upptäcktsresandens kvarlevor, men det debatteras fortfarande om benknotorna i graven verkligen är hans. Lär dig mer om katedralens historia och den kastilianska kungen Fernando III som erövrade Sevilla från de almohaddiska härskarna och förvandlade den stora moskén från 1100-talet till en kyrka. Se den fantastiska katedralen som den ser ut i dag, känd som Catedral de Santa María de la Sede. Gå in i en av världens största kyrkor med anmärkningsvärda verk av Zurbaran, Murillo och Goya. Hör om dessa verk och mycket mer genom att välja ljudguiden.

Barcelona: Entré till Casa Batlló och självguidad rundtur

6. Barcelona: Entré till Casa Batlló och självguidad rundtur

Fördjupa dig i Casa Batlló-upplevelsen, som kombinerar artificiell intelligens, förstärkt verklighet och maskininlärning. Njut av en unik upplevelse av ett av arkitektur- och designlegenden Antoni Gaudís mästerverk. Res in i ett Gaudinianskt universum av till synes omöjliga volymetriska projektioner, binauralt ljud, rörelsesensorer, uppslukande rum, smaker och dofter. Tillgång till Lord Batllós sovrum (om guldalternativet valts). Upptäck det immersiva rummet Gaudí Cubee (som är en LED-kub med sex sidor som är helt unik i världen). Lyssna på ett manus som finns på 15 språk, samt ett soundtrack skapat exklusivt av kompositören Dani Howard och framfört av Berlin Symphony Orchestra. Bland nyheterna som erbjuds kan du upptäcka en ny kärna av vertikal kommunikation designad av den japanska arkitekten Kengo Kuma, en flytande stege av 13 ton polerad marmor som hänger i luften, den första sexsidiga inomhuskartläggningen på en uteplats med Gaudís lampor och den nya "Simbolic" -butiken.

Teneriffa: Biljetter till nöjesparken Siam Park

7. Teneriffa: Biljetter till nöjesparken Siam Park

Få din adrenalinfix med denna heldagsbiljett till Siam Park Teneriffa, en spännande nöjespark som återskapar det gamla kungariket Siam. Uppgradera till ett alternativ som inkluderar lunch eller kanske ett premium- eller lyxpaket för en verkligt minnesvärd upplevelse i denna unika nöjespark. Parken omfattar 185 000 kvadratmeter och erbjuder en härlig dag för hela familjen. Med unika upplevelser i en magisk miljö kombinerar varje attraktion Siams lockande mysterium med spänningen i en modern nöjespark. Välkomnas av sjölejon på väg in i parken. Stig upp på Tower of Power och kasta dig vertikalt nedför en 91 fot (28 meter) droppe genom en hajtank, flyt nerför en mjukt slingrande flod eller sola dig i solskenet och njut av vackra vyer från vita sandstränder. Siam Park håller många imponerande rekord, men det största och bästa är den spännande vågbassängen som rör upp de största konstgjorda vågorna i världen, med en höjd på cirka tre meter. Åk på vågorna för att riktigt känna deras kraft. Se till att besöka den flytande marknaden för att upptäcka en typisk thailändsk by. Här kan du njuta av en traditionell thailändsk massage, köpa unika souvenirer och fylla på med snacks och godis. När du blir hungrig kan du köpa mat från restaurangerna på plats eller helt enkelt boka ett alternativ som inkluderar lunch i kassan. Ta med dig dina egna badhanddukar eller boka alternativet som inkluderar både dem och skåp att låsa in dina saker i. Boka en biljett som ger dig företräde i de ofta långa köerna. Välj premiumpaketet för att få njuta av en god lunch med vårrullar, klassiska thailändska rätter, kycklingnuggets, en glasskula och en dryck. Boka i sådana fall paketet med all-inclusive, där ett skåp, en handduk och all-inclusive måltider med läsk, öl, vin och vatten ingår. Du får även tillgång till flytsaker och snabbinträde till alla attraktioner med denna biljett.

Barcelona: Park Guell Guidad tur med Skip-the-Line Access

8. Barcelona: Park Guell Guidad tur med Skip-the-Line Access

Upptäck det unika trädgårdskomplexet Park Güell på Carmelkullen under en guidad vandring ledd av en expertguide. Dra nytta av biljetter med köföreträde för snabbare entré. Få reda på allt du kan vilja veta om Antoni Gaudís mest bestående mästerverk och strosa runt genom ett århundrade av konstnärligt skapande. Börja resan mot Carmelkullen för att se den allmänna parken som designades av Gaudí för över 100 år sedan. Beundra Gaudís unika stil och se de färgglada mosaikerna på den ikoniska ödlestatyn El Drac vid ingången. Spåra parken historia tillbaka till år 1900, när Barcelona precis hade börjat bli en global metropol. Lär dig mer om ingenjören Ildefons Cerdà, som undersökte och försökte förstå den växande stadens ökade krav, särskilt när Barcelona växte som snabbast under den andra halvan av 1900-talet. Din guide kommer att berätta mer om den jugendstil som präglar parken och peka ut bra exempel på dessa influenser. Få reda på hur historiska hantverkstekniker påverkade den estetiska rörelsen som senare kallades "modernisme" i Barcelona, medan du beundrar parkens fascinerande skulpturer och designdetaljer. Turen avslutas på topp när du vandrar genom parken och uppför kullen, för att få några oslagbara vyer över Barcelona från Naturens torg.

Barcelona: "Hola Barcelona" resekort för kollektivtrafik

9. Barcelona: "Hola Barcelona" resekort för kollektivtrafik

Med ett kollektivtrafikkort som erbjuder obegränsade resor i två dagar eller mer tar du dig enkelt runt i Barcelona och det omgivande området och sparar samtidigt tid och pengar. Upptäck Barcelona i din egen takt medan du reser med tunnelbana, bussar och spårvagnar så mycket du vill. Innan du börjar ditt äventyr ska du gå till en turistbyrå och byta ut din voucher. Besök stadens landmärken och monument i din egen takt med ett resekort som är giltigt för ett obegränsat antal resor på tunnelbanan och de bussar som drivs av Transports Metropolitans de Barcelona (TMB),  tåg som drivs av Generalitat samt spårvagn  och Renfe-pendeltåg. En biljett för anslutning till linjen mot Barcelonas flygplats ingår. Ditt resekort gäller för 48, 72, 96 eller 120 timmar i följd efter dagen du validerar kortet (beroende på valt alternativ).

Barcelona: 24 eller 48 timmars hop-on-hop-off-busstur

10. Barcelona: 24 eller 48 timmars hop-on-hop-off-busstur

Se Barcelonas höjdpunkter från en dubbeldäckare på en hop-on-hop-off-busstur. Få tillgång till två rutter med en biljett för en komplett sightseeingupplevelse. Varje rutt tar ungefär två timmar. Ta med dig en gratis karta som hjälper dig att bestämma vart du vill åka och lyssna på ljudkommentarer. Förutom öppet tak har bussarna också ett elektriskt uppfällbart tak, som används vid regn. Bussarna är anpassade för resenärer med begränsad rörlighet och är utrustade med anatomiska säten och värme på båda däcken. De har också en anställd ombord för att hjälpa dig med allt du kan tänkas behöva. Östliga rutten: • Plaça de Catalunya • Port Vell • Museu d'Història de Catalunya • La Barceloneta • Port Olímpic • Poble Nou – Zoo • Teatre Nacional – Auditori • Glories – Torre Agbar • Basilikan Sagrada Familía • Recinte Modernista de Sant Pau • Parc Güell • Tibidabo • La Pedrera • Casa Batlló Västliga rutten: • Plaça Catalunya • Arc de Triomf • El Born – Ciutadella zoo • Passeig Colom • World Trade Center • Jardines de Miramar • Fundació Joan Miró • Anella Olímpica • Museu Nacional d'Art de Catalunya (MNAC) • Poble Espanyol • Caixa Fòrum – Pavelló Mies van der Rohe • Plaça d'Espanya • Estació de Sants • Spotify Camp Nou (F.C. Barcelona) • Plaça Pius XII-Palau Reial – Pavellons Guell-Monestir de Pedralbes, l’Illa Diagonal, Avungida • L'illa diagonal • Avinguda Diagonal • La Pedrera • Casa Batlló • Plaça Catalunya

Alla aktiviteter

900 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Städer i Spanien

Utforska Spanien

Läs vår kompletta guide till Spanien eller upptäck stadens bästa upplevelser .

Vad besökare tycker om Spanien

Samlat omdöme

4.5
(490 746 recensioner)

Andlös utsikt, massor av historia och en otrolig guide, så glad att jag upplevde denna resa och jag kommer definitivt att boka inom en snar framtid bra jobbat aline och team poco

Detta var en fantastisk klass med några bra smakalternativ. Värden hade stor personlighet och var mycket informativ och uppmärksam på alla våra frågor.

Parken är fantastisk! Verkligen värd att besöka, speciellt med barn. Det var bra ordnat med bussen och tydliga instruktioner på förhan. En bra dag.

Exceptionell plats som inte går att missa, magisk och magnifik, särskilt eftersom vår guide Estefania är från Cordoba.

Ha en bra resa, bra erfarenhet och mycket uppmärksamma Alain