Saker att göra i
Sorrento

Prova läckerheterna i denna kuststad, inklusive Limoncello, fantastisk utsikt och traditionellt hantverk.

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sorrento

Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagsutflykt

1. Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagsutflykt

Fördjupa dig i 3 fantastiska italienska städer på denna dagsutflykt från Neapel. Handla i butiker, smaka på limoncello och njut av en lätt lunch på denna avkopplande dag att komma ihåg. Avresa från Neapel och resa till Sorrento och beundra landskapets skönhet längs vägen. Lyssna på informativa kommentarer under resan. Stanna till för att smaka på den lokala limoncello-likören som görs av citroner och vandra sedan runt på de smala gatorna i upp till en timme. Gå in i hantverksbutiker och smaka på lokala delikatesser. Fortsätt till Positano och få ungefär en timme för att gå till stranden eller beundra de färgglada blommorna på sommaren. Handla de traditionella Moda Positano-kläderna innan du går till en trevlig restaurang vid kusten för att äta lunch på en terrass med fantastisk havsutsikt. Därefter kan du njuta av 50 minuters fritid i Amalfi och besöka katedralen eller koppla av på stranden med en handgjord glass.

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

2. Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Besök Amalfikusten på en dagsutflykt från Neapel. Se Sorrento från havet. Besök Amalfi och Positano, med möjlighet att utforska Ravello också. Beundra otroligt landskap som är värt en UNESCO: s världsarvslista. Från den bekväma mötesplatsen i Neapel kommer du att överföra till hamnen i Torre del Greco. Därifrån sätter du segel till Sorrento, njuter av det fantastiska Vesuviusberget i bakgrunden och lär dig om dess tragiska historia från din expertguide. Beundra skönheten i Sorrentos kustlinje: panoramaterrasserna som hänger över havet, drottning Giovannas bad, Jerantobukten och det skyddade havsområdet Punta Campanella. När du anländer till Amalfi har du ledig tid att besöka UNESCO: s världsarvslista, känd för sina pittoreska vyer, romantiska landskap och katedralen Saint Andrew. Beroende på det valda alternativet kan du också besöka Ravello, en semesterort, där du har ledig tid att se Villa Rufolo och dess fridfulla trädgård, som erbjuder ett hisnande panorama över hela Salernobukten. Sedan åker ni till Positano, Amalfikustens pärla, känd för sina smala gator, små butiker och färgglada keramik. Här har du lite ledig tid att utforska innan du kopplar av ombord för resan tillbaka till Neapel.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

3. Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och berget Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Njut av "skip-the-line"-entré till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Genom att avresa tidigt på morgonen kommer vi förbi trafiken och folkmassorna, vilket garanterar en prioriterad ankomst till vår destination och säkerställer en unik upplevelse! Börja i Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade vandringstur på UNESCO: s världsarvslista. Med din guide kan du titta på välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive Forum Romanum och Apollontemplet. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden vid tiden för Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Lämna den arkeologiska utgrävningsplatsen med din guide och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för en trerätters måltid bestående av förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa steg är Vesuviusberget. Hoppa över större delen av den tuffa klättringen, med ditt fordon som tar dig 1000 meter upp på vulkanen. Därifrån kliver ni ut och tar er på egen hand till kraterkanten på en 30 minuter lång klättring. På vägen kan du stöta på en officiell alpin guide som kan dela vulkanens turbulenta historia med dig. När du kommer upp till toppen kan du njuta av och fotografera den oförglömliga utsikten över hela Neapelbukten. Dagsutflykten avslutas med transfer tillbaka till Neapel eller Sorrento.

Sorrento: Exklusiv båttur till Capri och Blå grottan (tillval)

4. Sorrento: Exklusiv båttur till Capri och Blå grottan (tillval)

På morgonen kommer du antingen att hämtas från ditt hotell i Sorrento-området eller ta dig till Marina Lobra-hamnen i Massa Lubrense på egen hand. Stig ombord på din bekväma båt som rymmer upp till 12 personer och börja din kryssning längs Sorrentos kust. Beundra utsikten över Marcianofallet innan du ger dig ut på havet och mot ön Capri. Om du väljer alternativet tidigt på morgonen som inkluderar Blå grottan kommer du dit precis när det öppnar och undviker de långa köerna. Kliv ombord på en liten roddbåt för att förundras över den intensiva blå färgen på denna unika havsgrotta som bildats under tusentals år av erosion. Segla sedan runt Capri för att beundra det dramatiska kustlandskapet på ön. Se den vita grottan, den gröna grottan, Faraglioni-klipporna, en naturlig båge och fyren i Punta Carena. Din guide kommer att förklara Capris underverk och dess omgivningar när du går. Båten kommer att göra stopp för att simma, snorkla och beundra det rika marina livet i Tyrrenska havet. Njut av ditt val av drycker ombord. Båten kommer sedan att släppa av dig på Capri, där du har 4 timmar på dig att upptäcka denna vackra ö i din egen takt. Du kan shoppa och ta en drink i den charmiga staden, eller ta stolsliften till toppen av berget Solaro och vandra ner igen. Väl tillbaka vid båten börjar returresan tillbaka till hamnen. På vägen kan du njuta av en provsmakning av Limoncello, den traditionella napolitanska likören. Din resa kommer antingen att sluta vid hamnen i Massa Lubrense eller med en avhämtning på ditt hotell, beroende på vilket alternativ du valt.

Från Sorrento eller Nerano: Båttur till Amalfi och Positano

5. Från Sorrento eller Nerano: Båttur till Amalfi och Positano

Väl ombord avgår båtturen kl. 9.00 från Marina del Cantone. Först seglar ni runt ön Li Galli, där myten om Odysseus och sirenerna sägs ha utspelat sig. Därefter styr båten mot den antika marinrepubliken Amalfi där du har 3-3,5 timmar på dig att utforska staden. Missa inte att se de viktigaste lokala sevärdheterna som katedralen och Paradisets kloster. Njut av lite tid på stenstranden, sola och simma i det azurblå vattnet. Du kanske också vill handla lokala produkter som de världsberömda citronerna och limoncellon från Amalfikusten. Därefter seglar du mot Positano, där du också har ca 1,5-2 timmar för dig själv. Beundra den pittoreska Furore och den vackra gamla staden Praiano. På återresan hittar du Crapollafjorden och den förtrollande ön Isca som tillhör Eduardo de Filippo. Slutligen kommer du tillbaka till hamnen cirka 17:15 för att ta din transfer tillbaka till ditt boende.

Från Neapel: Amalfikustens heldagsutflykt

6. Från Neapel: Amalfikustens heldagsutflykt

Följ med på denna resa för att utforska den berömda och dramatiska Amalfikusten. Se kusten som är obeskrivligt vacker, besök Ravello med sina eleganta byggnader och se Amalfi med sin dramatiska natur under branta klippor. Ge dig ut på en rundtur med buss, minibuss eller bil beroende på vilken gruppstorlek du valt. Ta chansen att utforska den natursköna kusten och dess charmiga omgivningar tillsammans med en flerspråkig assistent. Upplev södra Italien – dess romantik, mode och avkopplande livsstil. Skönhet, passion och myter, som inspirerar poeter och konstnärer från hela världen – södra Italien väntar dig. Besök Amalfi och Ravello, få fri tid på varje plats och gör ett kort fotostopp i Sorrento och Positano. Halvvägs genom rundturen besöker resenärerna en restaurang med hisnande utsikter för att njuta av en lätt lunch med blandad sallad, en huvudrätt med spagetti, aubergine, mozzarella och tomater. Efter ytterligare utforskning utmed kusten går resan tillbaka till Neapel sent på eftermiddagen.

Från Sorrento: Båttur till Capri med besök i Blå grottan

7. Från Sorrento: Båttur till Capri med besök i Blå grottan

Segla längs Sorrentos kustlinje och se den pittoreska fiskebyn Marina Grande och en gammal romersk villa från första århundradet före Kristus. Upptäck Capris skönheter som de legendariska Faraglioni-klipporna, den gröna grottan, den blå grottan, den vita grottan och fyren Punta Carena. Bada i det berömda kristallklara blåa vattnet. Utforska ön på egen hand och njut av tre timmars fritid för att besöka stadens centrum. Återvänd till Sorrento vid 15.30-tiden.

Från Sorrento: Kust- och Capri-båttur med Limoncello

8. Från Sorrento: Kust- och Capri-båttur med Limoncello

Följ med på en minnesvärd och avkopplande båttur längs Sorrentokusten till den pittoreska ön Capri. Se sevärdheterna med båt och njut sedan av ledig tid på själva Capri på denna inkluderande dagsutflykt. Börja dagen med upphämtning från en etablerad mötesplats. Segla längs Sorrentokusten och beundra Neapelbukten och den majestätiska Vesuvius. Njut av informativa kommentarer från din kapten när du besöker ön med båt. Gå in i de fantastiska, vita och gröna grottorna och beundra sevärdheter som Natural Arch och Curzio Malaparte Villa. Se fyren Faraglioni och passera genom den berömda kärleksbågen. Om du har valt alternativet med ett badstopp kommer båten att kasta ankar vid Marina Piccola nära Faraglioni-klipporna. Hoppa i vattnet för att simma och njut av den underbara utsikten över Faraglioni-klipporna. Sedan blir det provsmakning av Limoncello, en italiensk citronlikör som huvudsakligen produceras i södra Italien, särskilt i regionen runt Sorrento. Du har ca 6 timmars fritid att utforska ön på egen hand. Avresan tillbaka till Piano di Sorrento sker sent på eftermiddagen. Väl framme i hamnen i Piano di Sorrento får du transfer tillbaka till utgångspunkten.

Från Sorrento: Positano och Amalfi båttur med transfer

9. Från Sorrento: Positano och Amalfi båttur med transfer

Fördjupa dig i den hisnande skönheten i Amalfikusten när du kryssar över dess djupblå vatten. Njut av en hotellöverföring i Sorrento och upptäck de pittoreska städerna Positano och Amalfi på en heldags båttur med prosecco, snacks och en limoncelloprovning ingår. Börja dagen med att hämtas från ditt hotell och anlända till marinan. Efter incheckningen, låt personalen hjälpa dig att komma till din båt och segla mot Amalfi. Luta dig tillbaka och beundra kustlinjen och, om vädret tillåter, njut av en simning och fotostopp. Avstigning i Amalfi och njut av 1 och en halv timme ledig tid. Få information om området från din guide och promenera runt i din egen takt för att utforska de platser du väljer. När du är tillbaka på båten, börja resan till Positano för mer ledig tid på land. Efter all din sightseeing, ta dig tillbaka till båten och segla mot en annan idyllisk badplats. Njut av drycker och snacks ombord när du navigerar tillbaka till marinan. Innan du dockar, smaka på en läcker hemlagad limoncello och hjälp sedan mot fordonet som kommer att köra dig tillbaka.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

10. Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Följ med på en resa från Rom till de fängslande underverken i Pompeji, Sorrento och den förtrollande Amalfikusten på denna guidade dagsutflykt. Hoppa på en bekväm buss vid en centralt belägen mötesplats i Rom och beundra landsbygden på vägen till Pompeji. Dyk ner i de stämningsfulla ruinerna som ligger dolda under Vesuvius aska på den inkluderade rundturen i Pompeji. Lär dig mer om denna välbevarade plats med hjälp av din arkeologiska guide. Ta bilder av ruinerna som ligger i skuggan av den ökända vulkanen. Du har tid att köpa en god lunch i Pompeji innan du fortsätter din resa till Amalfikusten, där varje blick är ett levande vykort. Njut av utsikten över hisnande landskap med stopp för att absorbera skönheten i Amalfikustens pittoreska städer som ligger inbäddade som skatter bland böljande kullar och charmiga vägar. Kör till Sorrento, en riktig pärla på Amalfikusten. Njut av kustens lockelse i denna filmiska stad som pryds av kyrkor och pittoreska gator. Tillbringa ledig tid med att promenera, utforska och upptäcka dolda keramikbutiker som erbjuder härliga souvenirer. Avsluta dagen på ett sött sätt i Sorrento, känt för sin limoncello. Njut av en provsmakning på ett lokalt destilleri och ta del av den fascinerande historien bakom detta gyllene elixir som tillverkas av lokala citroner. När turen avslutas kan du bära med dig en bit av Sorrentos magi, en flaska av denna oefterhärmliga likör. Återvänd till din mötesplats i Rom i slutet av din resa med oförglömliga minnen av Pompeji, den drömska Amalfikusten och de färgglada gatorna i Sorrento.

Alla aktiviteter

809 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Våra mest rekommenderade saker att göra i Sorrento

Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagsutflykt

Från Neapel: Sorrento, Positano och Amalfi heldagsutflykt

Fördjupa dig i 3 fantastiska italienska städer på denna dagsutflykt från Neapel. Handla i butiker, smaka på limoncello och njut av en lätt lunch på denna avkopplande dag att komma ihåg. Avresa från Neapel och resa till Sorrento och beundra landskapets skönhet längs vägen. Lyssna på informativa kommentarer under resan. Stanna till för att smaka på den lokala limoncello-likören som görs av citroner och vandra sedan runt på de smala gatorna i upp till en timme. Gå in i hantverksbutiker och smaka på lokala delikatesser. Fortsätt till Positano och få ungefär en timme för att gå till stranden eller beundra de färgglada blommorna på sommaren. Handla de traditionella Moda Positano-kläderna innan du går till en trevlig restaurang vid kusten för att äta lunch på en terrass med fantastisk havsutsikt. Därefter kan du njuta av 50 minuters fritid i Amalfi och besöka katedralen eller koppla av på stranden med en handgjord glass.

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Besök Amalfikusten på en dagsutflykt från Neapel. Se Sorrento från havet. Besök Amalfi och Positano, med möjlighet att utforska Ravello också. Beundra otroligt landskap som är värt en UNESCO: s världsarvslista. Från den bekväma mötesplatsen i Neapel kommer du att överföra till hamnen i Torre del Greco. Därifrån sätter du segel till Sorrento, njuter av det fantastiska Vesuviusberget i bakgrunden och lär dig om dess tragiska historia från din expertguide. Beundra skönheten i Sorrentos kustlinje: panoramaterrasserna som hänger över havet, drottning Giovannas bad, Jerantobukten och det skyddade havsområdet Punta Campanella. När du anländer till Amalfi har du ledig tid att besöka UNESCO: s världsarvslista, känd för sina pittoreska vyer, romantiska landskap och katedralen Saint Andrew. Beroende på det valda alternativet kan du också besöka Ravello, en semesterort, där du har ledig tid att se Villa Rufolo och dess fridfulla trädgård, som erbjuder ett hisnande panorama över hela Salernobukten. Sedan åker ni till Positano, Amalfikustens pärla, känd för sina smala gator, små butiker och färgglada keramik. Här har du lite ledig tid att utforska innan du kopplar av ombord för resan tillbaka till Neapel.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och berget Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Njut av "skip-the-line"-entré till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Genom att avresa tidigt på morgonen kommer vi förbi trafiken och folkmassorna, vilket garanterar en prioriterad ankomst till vår destination och säkerställer en unik upplevelse! Börja i Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade vandringstur på UNESCO: s världsarvslista. Med din guide kan du titta på välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive Forum Romanum och Apollontemplet. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden vid tiden för Vesuvius utbrott år 79 e.Kr. Lämna den arkeologiska utgrävningsplatsen med din guide och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för en trerätters måltid bestående av förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa steg är Vesuviusberget. Hoppa över större delen av den tuffa klättringen, med ditt fordon som tar dig 1000 meter upp på vulkanen. Därifrån kliver ni ut och tar er på egen hand till kraterkanten på en 30 minuter lång klättring. På vägen kan du stöta på en officiell alpin guide som kan dela vulkanens turbulenta historia med dig. När du kommer upp till toppen kan du njuta av och fotografera den oförglömliga utsikten över hela Neapelbukten. Dagsutflykten avslutas med transfer tillbaka till Neapel eller Sorrento.

Sorrento: Exklusiv båttur till Capri och Blå grottan (tillval)

Sorrento: Exklusiv båttur till Capri och Blå grottan (tillval)

På morgonen kommer du antingen att hämtas från ditt hotell i Sorrento-området eller ta dig till Marina Lobra-hamnen i Massa Lubrense på egen hand. Stig ombord på din bekväma båt som rymmer upp till 12 personer och börja din kryssning längs Sorrentos kust. Beundra utsikten över Marcianofallet innan du ger dig ut på havet och mot ön Capri. Om du väljer alternativet tidigt på morgonen som inkluderar Blå grottan kommer du dit precis när det öppnar och undviker de långa köerna. Kliv ombord på en liten roddbåt för att förundras över den intensiva blå färgen på denna unika havsgrotta som bildats under tusentals år av erosion. Segla sedan runt Capri för att beundra det dramatiska kustlandskapet på ön. Se den vita grottan, den gröna grottan, Faraglioni-klipporna, en naturlig båge och fyren i Punta Carena. Din guide kommer att förklara Capris underverk och dess omgivningar när du går. Båten kommer att göra stopp för att simma, snorkla och beundra det rika marina livet i Tyrrenska havet. Njut av ditt val av drycker ombord. Båten kommer sedan att släppa av dig på Capri, där du har 4 timmar på dig att upptäcka denna vackra ö i din egen takt. Du kan shoppa och ta en drink i den charmiga staden, eller ta stolsliften till toppen av berget Solaro och vandra ner igen. Väl tillbaka vid båten börjar returresan tillbaka till hamnen. På vägen kan du njuta av en provsmakning av Limoncello, den traditionella napolitanska likören. Din resa kommer antingen att sluta vid hamnen i Massa Lubrense eller med en avhämtning på ditt hotell, beroende på vilket alternativ du valt.

Från Sorrento eller Nerano: Båttur till Amalfi och Positano

Från Sorrento eller Nerano: Båttur till Amalfi och Positano

Väl ombord avgår båtturen kl. 9.00 från Marina del Cantone. Först seglar ni runt ön Li Galli, där myten om Odysseus och sirenerna sägs ha utspelat sig. Därefter styr båten mot den antika marinrepubliken Amalfi där du har 3-3,5 timmar på dig att utforska staden. Missa inte att se de viktigaste lokala sevärdheterna som katedralen och Paradisets kloster. Njut av lite tid på stenstranden, sola och simma i det azurblå vattnet. Du kanske också vill handla lokala produkter som de världsberömda citronerna och limoncellon från Amalfikusten. Därefter seglar du mot Positano, där du också har ca 1,5-2 timmar för dig själv. Beundra den pittoreska Furore och den vackra gamla staden Praiano. På återresan hittar du Crapollafjorden och den förtrollande ön Isca som tillhör Eduardo de Filippo. Slutligen kommer du tillbaka till hamnen cirka 17:15 för att ta din transfer tillbaka till ditt boende.

Från Neapel: Amalfikustens heldagsutflykt

Från Neapel: Amalfikustens heldagsutflykt

Följ med på denna resa för att utforska den berömda och dramatiska Amalfikusten. Se kusten som är obeskrivligt vacker, besök Ravello med sina eleganta byggnader och se Amalfi med sin dramatiska natur under branta klippor. Ge dig ut på en rundtur med buss, minibuss eller bil beroende på vilken gruppstorlek du valt. Ta chansen att utforska den natursköna kusten och dess charmiga omgivningar tillsammans med en flerspråkig assistent. Upplev södra Italien – dess romantik, mode och avkopplande livsstil. Skönhet, passion och myter, som inspirerar poeter och konstnärer från hela världen – södra Italien väntar dig. Besök Amalfi och Ravello, få fri tid på varje plats och gör ett kort fotostopp i Sorrento och Positano. Halvvägs genom rundturen besöker resenärerna en restaurang med hisnande utsikter för att njuta av en lätt lunch med blandad sallad, en huvudrätt med spagetti, aubergine, mozzarella och tomater. Efter ytterligare utforskning utmed kusten går resan tillbaka till Neapel sent på eftermiddagen.

Från Sorrento: Båttur till Capri med besök i Blå grottan

Från Sorrento: Båttur till Capri med besök i Blå grottan

Segla längs Sorrentos kustlinje och se den pittoreska fiskebyn Marina Grande och en gammal romersk villa från första århundradet före Kristus. Upptäck Capris skönheter som de legendariska Faraglioni-klipporna, den gröna grottan, den blå grottan, den vita grottan och fyren Punta Carena. Bada i det berömda kristallklara blåa vattnet. Utforska ön på egen hand och njut av tre timmars fritid för att besöka stadens centrum. Återvänd till Sorrento vid 15.30-tiden.

Från Sorrento: Kust- och Capri-båttur med Limoncello

Från Sorrento: Kust- och Capri-båttur med Limoncello

Följ med på en minnesvärd och avkopplande båttur längs Sorrentokusten till den pittoreska ön Capri. Se sevärdheterna med båt och njut sedan av ledig tid på själva Capri på denna inkluderande dagsutflykt. Börja dagen med upphämtning från en etablerad mötesplats. Segla längs Sorrentokusten och beundra Neapelbukten och den majestätiska Vesuvius. Njut av informativa kommentarer från din kapten när du besöker ön med båt. Gå in i de fantastiska, vita och gröna grottorna och beundra sevärdheter som Natural Arch och Curzio Malaparte Villa. Se fyren Faraglioni och passera genom den berömda kärleksbågen. Om du har valt alternativet med ett badstopp kommer båten att kasta ankar vid Marina Piccola nära Faraglioni-klipporna. Hoppa i vattnet för att simma och njut av den underbara utsikten över Faraglioni-klipporna. Sedan blir det provsmakning av Limoncello, en italiensk citronlikör som huvudsakligen produceras i södra Italien, särskilt i regionen runt Sorrento. Du har ca 6 timmars fritid att utforska ön på egen hand. Avresan tillbaka till Piano di Sorrento sker sent på eftermiddagen. Väl framme i hamnen i Piano di Sorrento får du transfer tillbaka till utgångspunkten.

Från Sorrento: Positano och Amalfi båttur med transfer

Från Sorrento: Positano och Amalfi båttur med transfer

Fördjupa dig i den hisnande skönheten i Amalfikusten när du kryssar över dess djupblå vatten. Njut av en hotellöverföring i Sorrento och upptäck de pittoreska städerna Positano och Amalfi på en heldags båttur med prosecco, snacks och en limoncelloprovning ingår. Börja dagen med att hämtas från ditt hotell och anlända till marinan. Efter incheckningen, låt personalen hjälpa dig att komma till din båt och segla mot Amalfi. Luta dig tillbaka och beundra kustlinjen och, om vädret tillåter, njut av en simning och fotostopp. Avstigning i Amalfi och njut av 1 och en halv timme ledig tid. Få information om området från din guide och promenera runt i din egen takt för att utforska de platser du väljer. När du är tillbaka på båten, börja resan till Positano för mer ledig tid på land. Efter all din sightseeing, ta dig tillbaka till båten och segla mot en annan idyllisk badplats. Njut av drycker och snacks ombord när du navigerar tillbaka till marinan. Innan du dockar, smaka på en läcker hemlagad limoncello och hjälp sedan mot fordonet som kommer att köra dig tillbaka.

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Från Rom: Dagsutflykt till Pompeji, Amalfikusten och Sorrento

Följ med på en resa från Rom till de fängslande underverken i Pompeji, Sorrento och den förtrollande Amalfikusten på denna guidade dagsutflykt. Hoppa på en bekväm buss vid en centralt belägen mötesplats i Rom och beundra landsbygden på vägen till Pompeji. Dyk ner i de stämningsfulla ruinerna som ligger dolda under Vesuvius aska på den inkluderade rundturen i Pompeji. Lär dig mer om denna välbevarade plats med hjälp av din arkeologiska guide. Ta bilder av ruinerna som ligger i skuggan av den ökända vulkanen. Du har tid att köpa en god lunch i Pompeji innan du fortsätter din resa till Amalfikusten, där varje blick är ett levande vykort. Njut av utsikten över hisnande landskap med stopp för att absorbera skönheten i Amalfikustens pittoreska städer som ligger inbäddade som skatter bland böljande kullar och charmiga vägar. Kör till Sorrento, en riktig pärla på Amalfikusten. Njut av kustens lockelse i denna filmiska stad som pryds av kyrkor och pittoreska gator. Tillbringa ledig tid med att promenera, utforska och upptäcka dolda keramikbutiker som erbjuder härliga souvenirer. Avsluta dagen på ett sött sätt i Sorrento, känt för sin limoncello. Njut av en provsmakning på ett lokalt destilleri och ta del av den fascinerande historien bakom detta gyllene elixir som tillverkas av lokala citroner. När turen avslutas kan du bära med dig en bit av Sorrentos magi, en flaska av denna oefterhärmliga likör. Återvänd till din mötesplats i Rom i slutet av din resa med oförglömliga minnen av Pompeji, den drömska Amalfikusten och de färgglada gatorna i Sorrento.

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sorrento

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sorrento?

Toppattraktionerna du inte bör missa i Sorrento:

Sevärdheterna i Sorrento du inte bör missa

Vilka är de bästa dagsturerna från Sorrento?

De bästa dagsturerna från Sorrento:

Se alla dagsturer från Sorrento på GetYourGuide

De mest populära sevärdheterna i Sorrento

Att göra i Sorrento

Städer i Italien

Sorrento: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sorrento: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sorrento

Samlat omdöme

4.6
(18 021 recensioner)

Riktigt välorganiserad resa. Varje del förklarades väl och Lulu var en stor resetillgång. Vår guide för Pompeji var mycket informativ. Särskilt omnämnande till den underbara Lulu som hjälpte oss att komma tillbaka efter att alla tåg var inställda och inga bussar efter 2 timmar försökte komma tillbaka till där vi bodde. ⭐️⭐️⭐️ och såklart vår fantastiska förare. Bussresan var supersmidig.

Detta var en välorganiserad buss och färjeservice, med några extra fördelar. Det gick att köpa dricka på färjan och kaptenen pekade ut några ställen på vägen och berättade lite. Vi stannade lagom länge på bådaa platserna. Allt i allt en bra upplevelse, men väldigt hårda bänkar på färjan. Kom i tid vid avgång, för färjan väntar inte!

Det här kan vara den bästa utflykten jag någonsin varit på! 10/10 rekommenderar definitivt!!! Vår kapten Sebastian gick utöver det - han är den bästa som finns. De såg till att vi var bekväma och glada och att vi upplevde allt vi ville. Detta var höjdpunkten på vår Sorrento-resa och är ett MÅSTE!

Vår guide för dagen, Eugenio, höll oss organiserade och i tid. Han underhöll oss med fakta under vår resa på bussen mellan hållplatserna. Vår guide i Pompeji, Pierre Luigi, var en mängd information. Han gjorde turnén levande.

Otroligt, det var jättebra. Massimo och Sergio var de bästa värdarna någonsin. Gör detta för Positano och Amalfi också om du har chansen.