Sorrento
Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära sevärdheter i Sorrento

Se alla upplevelser i Sorrento

Sju saker att göra i Sorrento

Soliga Sorrento är lika ljuvligt som mångfasetterat, med möjligheter att bergsklättra vid Vesuvius, vandra genom de pittoreska landskapen längs Amalfikusten, njuta av sol och bad på stranden, besöka det historiska Pompeji och mycket, mycket mer.

Amalfikusten

Amalfikusten

Du får inte missa Sorrentos ljuvliga stränder. Förlora blicken i den blå horisonten medan vågorna susar in mot stranden och solen värmer nacken.

Piazza Tasso

Piazza Tasso

Piazza Tasso är uppkallat efter 1500-talspoeten Torquato Tasso. Sorrentos centralt belägna torg är perfekt om du vill ta en drink och titta på folk.

Vesuvius

Vesuvius

Högst upp på Vesuvius topp väntar en fantastisk utsikt som är mödan väl värd. Se bara till att gå dit en molnfri dag, och ha bekväma skor!

Sorrentohalvön

Sorrentohalvön

Utforska det kulliga landskapet längs kustlinjen på Sorrentos halvö. Citronen och citrusen som växer där luktar underbart.

Marina Grande

Marina Grande

Ta en kvällspromenad ned till hamnen Marina Grande. Den gemytliga stämningen gör detta till den perfekta platsen att sitta och se solen gå ned över havet.

Dagstur till Capri

Dagstur till Capri

Capri ligger bara ett stenkast från Sorrento. Där kan du besöka stranden, utforska den historiska stadskärnan eller ta båten ut till Blå grottan.

Dagstur till Pompeji

Dagstur till Pompeji

Ta tåget eller bussen från Sorrento till Pompeji och tillbringa dagen bland ruinerna av denna antika romerska stad som både ödelades av och bevarades i Vesuvius vulkanaska.

Planera ditt besök i Sorrento

Lokala specialiteter

Prova gärna limoncello eller någon annan dryck som innehåller Sorrentocitroner. Vi rekommenderar också verkligen den lokala olivoljan.

Ta sig runt Sorrento

Sorrento är väldigt naturskönt till fots, men om du blir trött i benen kan du hoppa på en buss eller ett tåg. Du kan även åka taxi. Om du tänkt göra en dagsutflykt rekommenderar vi tåg och bussar, även om det också kan vara kul att susa fram genom landskapet i en hyrbil.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Solkyssta sommardagar i Sorrento är ett av de bästa sätten att semestra i Italien. Juni till augusti har Sorrento varmt väder och långa dagar.

Att göra i Sorrento

De mest populära sevärdheterna i Sorrento

Städer i Italien

Alla saker att se i Sorrento

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sorrento? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sorrento

En helt fantastisk dag utmed amalfikusten tillsammans med vår guide Marco. Det var väldigt enkelt att hitta bolagets kontor vid stationen, och de tog väl hand om oss. Chauffören körde skickligt på de smala och krokiga vägarna, och Marcos guidning var både underhållande och informativ. Det gas tid för fotografering längs vägen och gott om fri tid i både Positano och Amalfi. Det bästa med utflykten var den båttur man kunde lägga till i Amalfi, där man fick mer guidning och möjlighet att se kuststräckan från vattnet. Bussen var rymlig och hade välbehövlig ac.

Från Sorrento: heldagstur på Amalfikusten Omdöme från: Sebastian, 2019-07-18

Väl värt pengarna att åka på guidad tur!

En vän sa till mig en gång att "en bra guide kan få en vanlig sten till att bli något jätteintressant". I pompeii är det inte bara mycket sten, varenda en bär på en historia och guiden, Maria, skötte det fantastiskt att översätta dess historia till oss. Upphämtning på hotell och all logistik runt omkring gick smidigt. Vatten och solhatt rekommenderas. Kanske något salt att äta på vägen tillbaka.

Pompeji: Halvdags utflykt från Neapel eller Sorrento Omdöme från: Anette, 2017-07-27

This tour is just a perfect mix of these 2 things, recommend to start with a tour like this and then if you like to see more of Pompeii (you can walk around for days) or if you would like to see the other city's you should book a separate tour. This one gives you a interesting history and legends.

Heldagstur från Sorrento: Pompeji & Vesuvius Omdöme från: Stephanie, 2019-10-28

Väl värt pengarna, vatberedd på väldigt mycket folk i Pompeji!

Minst sagt en heldag, ta på dig fotriktiga skor och gäng med i svängarna. Mycket givande, organiserat och kunnig guide. Rekommenderas, men som sagt otroligt mycket folk i Pompeji, så ha tålamod. Vesuvius var otroligt, ett måste om man har möjligheten.

Heldagstur från Sorrento: Pompeji & Vesuvius Omdöme från: Sarah, 2017-06-08

Det var väldigt bra att ha lite egentid i Capri, synd att vi bara hann med det som föreslog, Capri är så fin att vi hade gärna velat vara där en hel dag. Kaptenen och guiden var väldigt trevliga och roliga också.

Heldagstur från Sorrento till ön Capri Omdöme från: Cristian, 2019-09-05