Våra mest rekommenderade saker att göra i Sorrento

Från Neapel: Heldagstur till Sorrento, Positano och Amalfi

1. Från Neapel: Heldagstur till Sorrento, Positano och Amalfi

Upptäck tre otroligt vackra italienska städer på den här dagsutflykten från Neapel. Shoppa i pittoreska butiker, smaka på den klassiska limoncellon och avnjut en lättare lunch på en avslappnande dag du sent kommer att glömma. Lämna Neapel och res mot Sorrento. Beundra det vackra landskapet längs med vägen. Lyssna på informativ guidning under resans gång. Stanna till för att smaka på den lokalproducerade limoncellon, gjord på färska citroner, och vandra sedan runt på de smala gatorna i upp till en timme. Besök hantverksbutiker och provsmaka regionens ikoniska delikatesser. Åk därefter vidare mot Positano, där du får ungefär en timme på dig att besöka den underbara stranden eller se de färgglada sommarblommorna. Leta efter de traditionella Moda Positano-kläderna innan du går till en fin restaurang vid kusten för att avnjuta lunch på en terrass med hisnande havsutsikter. Njut därefter av ytterligare en och en halv timme som du kan utforska Amalfi på. Besök den vackra katedralen eller slappna av på stranden med en handtillverkad glass.

Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

2. Från Neapel/Sorrento: Dagsutflykt till Pompeji och Vesuvius

Utforska de världsberömda ruinerna i Pompeji och Vesuvius på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento. Hoppa över kön till Pompeji och beundra Neapelbukten från Vesuvius topp. Inled rundturen vid Pompeji, där du kan hoppa över biljettkön före din guidade rundvandring runt den Unesco-listade världsarvsplatsen. Tillsammans med din guide kan du inspektera välbevarade ruiner, konstverk, mosaiker och fresker, inklusive stadens Forum och Apollotempel. Titta även på gipsavgjutningar av människor som befann sig i staden då utbrottet ägde rum. Gå ut från den arkeologiska platsen med din guide  och besök de omgivande butikerna och kaféerna. Välj lunchalternativet för att få en  trerätters måltid bestående av en  förrätt, huvudrätt, dessert och en dryck. Nästa stopp är Vesuvius. Hoppa över det mesta av den svåra klättringen med ett fordon som tar dig 1 000 meter upp mot vulkanens topp. Därifrån går du ut och tar dig på egen hand till kraterkanten på en 30 minuters uppstigning. På vägen kan du träffa på en officiell bergsguide som kan berätta om vulkanens turbulenta historia för dig. Anländ till toppen där du kan ha nöje av att fotografera de oförglömliga utsikterna över hela Neapelbukten. Dagen avslutas med resan tillbaka till Neapel och Sorrento.

Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

3. Neapel: Båttur till Positano, Amalfi och Ravello

Besök Amalfikusten på en dagsutflykt från Neapel. Se Sorrento från havet. Besök Amalfi och Positano, med möjlighet att utforska Ravello också. Beundra otroligt landskap som är värt en UNESCO: s världsarvslista. Från den bekväma mötesplatsen i Neapel kommer du att överföra till hamnen i Torre del Greco. Därifrån sätter du segel till Sorrento, njuter av det fantastiska Vesuviusberget i bakgrunden och lär dig om dess tragiska historia från din expertguide. Beundra skönheten i Sorrentos kustlinje: panoramaterrasserna som hänger över havet, drottning Giovannas bad, Jerantobukten och det skyddade havsområdet Punta Campanella. När du anländer till Amalfi har du ledig tid att besöka UNESCO: s världsarvslista, känd för sina pittoreska vyer, romantiska landskap och katedralen Saint Andrew. Beroende på det valda alternativet kan du också besöka Ravello, en semesterort, där du har ledig tid att se Villa Rufolo och dess fridfulla trädgård, som erbjuder ett hisnande panorama över hela Salernobukten. Sedan åker ni till Positano, Amalfikustens pärla, känd för sina smala gator, små butiker och färgglada keramik. Här har du lite ledig tid att utforska innan du kopplar av ombord för resan tillbaka till Neapel.

Från Sorrento eller Nerano: Båttur till Amalfi och Positano

4. Från Sorrento eller Nerano: Båttur till Amalfi och Positano

Väl ombord avgår båtturen kl. 9.00 från Marina del Cantone. Först seglar ni runt ön Li Galli, där myten om Odysseus och sirenerna sägs ha utspelat sig. Därefter styr båten mot den antika marinrepubliken Amalfi där du har 3-3,5 timmar på dig att utforska staden. Missa inte att se de viktigaste lokala sevärdheterna som katedralen och Paradisets kloster. Njut av lite tid på stenstranden, sola och simma i det azurblå vattnet. Du kanske också vill handla lokala produkter som de världsberömda citronerna och limoncellon från Amalfikusten. Därefter seglar du mot Positano, där du också har ca 1,5-2 timmar för dig själv. Beundra den pittoreska Furore och den vackra gamla staden Praiano. På återresan hittar du Crapollafjorden och den förtrollande ön Isca som tillhör Eduardo de Filippo. Slutligen kommer du tillbaka till hamnen cirka 17:15 för att ta din transfer tillbaka till ditt boende.

Sorrento: Exklusiv båttur till Capri & Blå grottan (valbar)

5. Sorrento: Exklusiv båttur till Capri & Blå grottan (valbar)

På morgonen kommer du antingen att hämtas från ditt hotell i Sorrento-området eller ta dig till Marina Lobra-hamnen i Massa Lubrense på egen hand. Stig ombord på din bekväma båt som rymmer upp till 12 personer och börja din kryssning längs Sorrentos kust. Beundra utsikten över Marcianofallet innan du ger dig ut på havet och mot ön Capri. Om du väljer alternativet tidigt på morgonen som inkluderar Blå grottan kommer du dit precis när det öppnar och undviker de långa köerna. Kliv ombord på en liten roddbåt för att förundras över den intensiva blå färgen på denna unika havsgrotta som bildats under tusentals år av erosion. Segla sedan runt Capri för att beundra det dramatiska kustlandskapet på ön. Se den vita grottan, den gröna grottan, Faraglioni-klipporna, en naturlig båge och fyren i Punta Carena. Din guide kommer att förklara Capris underverk och dess omgivningar när du går. Båten kommer att göra stopp för att simma, snorkla och beundra det rika marina livet i Tyrrenska havet. Njut av ditt val av drycker ombord. Båten kommer sedan att släppa av dig på Capri, där du har 4 timmar på dig att upptäcka denna vackra ö i din egen takt. Du kan shoppa och ta en drink i den charmiga staden, eller ta stolsliften till toppen av berget Solaro och vandra ner igen. Väl tillbaka vid båten börjar returresan tillbaka till hamnen. På vägen kan du njuta av en provsmakning av Limoncello, den traditionella napolitanska likören. Din resa kommer antingen att sluta vid hamnen i Massa Lubrense eller med en avhämtning på ditt hotell, beroende på vilket alternativ du valt.

Från Neapel: Dagsutflykt till Amalfikusten

6. Från Neapel: Dagsutflykt till Amalfikusten

Följ med på denna resa för att utforska den berömda och dramatiska Amalfikusten. Se kusten som är obeskrivligt vacker, besök Ravello med sina eleganta byggnader och se Amalfi med sin dramatiska natur under branta klippor. Ge dig ut på en rundtur med buss, minibuss eller bil beroende på vilken gruppstorlek du valt. Ta chansen att utforska den natursköna kusten och dess charmiga omgivningar tillsammans med en flerspråkig assistent. Upplev södra Italien – dess romantik, mode och avkopplande livsstil. Skönhet, passion och myter, som inspirerar poeter och konstnärer från hela världen – södra Italien väntar dig. Besök Amalfi och Ravello, få fri tid på varje plats och gör ett kort fotostopp i Sorrento och Positano. Halvvägs genom rundturen besöker resenärerna en restaurang med hisnande utsikter för att njuta av en lätt lunch med blandad sallad, en huvudrätt med spagetti, aubergine, mozzarella och tomater. Efter ytterligare utforskning utmed kusten går resan tillbaka till Neapel sent på eftermiddagen.

Från Sorrento: Kust- och Capri-båttur med Limoncello

7. Från Sorrento: Kust- och Capri-båttur med Limoncello

Följ med på en minnesvärd och avkopplande båttur längs Sorrentokusten till den pittoreska ön Capri. Se sevärdheterna med båt och njut sedan av ledig tid på själva Capri på denna inkluderande dagsutflykt. Börja dagen med upphämtning från en etablerad mötesplats. Segla längs Sorrentokusten och beundra Neapelbukten och den majestätiska Vesuvius. Njut av informativa kommentarer från din kapten när du besöker ön med båt. Gå in i de fantastiska, vita och gröna grottorna och beundra sevärdheter som Natural Arch och Curzio Malaparte Villa. Se fyren Faraglioni och passera genom den berömda kärleksbågen. Om du har valt alternativet med ett badstopp kommer båten att kasta ankar vid Marina Piccola nära Faraglioni-klipporna. Hoppa i vattnet för att simma och njut av den underbara utsikten över Faraglioni-klipporna. Sedan blir det provsmakning av Limoncello, en italiensk citronlikör som huvudsakligen produceras i södra Italien, särskilt i regionen runt Sorrento. Du har ca 6 timmars fritid att utforska ön på egen hand. Avresan tillbaka till Piano di Sorrento sker sent på eftermiddagen. Väl framme i hamnen i Piano di Sorrento får du transfer tillbaka till utgångspunkten.

Från Neapel eller Sorrento: Amalfikusten - en heldagsutflykt

8. Från Neapel eller Sorrento: Amalfikusten - en heldagsutflykt

Upptäck Amalfikusten på en guidad dagsutflykt från Neapel eller Sorrento och utforska de avskilda klippstäderna Positano, Amalfi och Ravello. Ta en båt till Amalfi från Positano (eller en buss, under vintersäsongen) och förbättra din dag med valfri lätt lunch och båttur. Gå med din guide på din mötesplats i antingen Neapel eller Sorrento innan du går ombord på en liten buss till ditt första stopp, Positano. Gå in i denna avskilda by med din guide, som kommer att släppa dig på det centralt belägna Amerigo Vespucci-torget med utsikt över stranden. . Efter en introduktion från din guide kan du njuta av en timme för dig själv för att utforska Positanos stenstränder, smala kafékantade gator och färgglada butiker. Ta in den fantastiska utsikten över denna klippstad från stränderna innan du går ombord på en panoramisk båttur till Amalfi. Under vintersäsongen, på grund av sjöförhållandena, kommer du istället för båttransfer att njuta av en bekväm resa till Amalfi med buss. Anpassa dina 2 timmar i staden Amalfi med alternativ som inkluderar en båttur längs kusten. Välj lunchalternativet och välj mellan en mängd olika gourmetmackor med 1 flaska vatten. Alternativt kan du ta dig tid att utforska den historiska staden på egen hand. Om du utforskar på egen hand får du inte missa den ikoniska Sant'Andrea-katedralen, som är hem för eklektiska bysantinska, normandiska och moriska arkitekturstilar. Slutligen besöker du den vackra staden Ravello, med sina vackra gator och gelato-butiker. Njut av en timme på egen hand för att se sevärdheter som Villa Rufolo från 1200-talet med sina pittoreska trädgårdar med utsikt över havet, innan du reser tillbaka till Sorrento eller Neapel.

Från Sorrento: Positano, Amalfi & Ravello – gemensam rundtur

9. Från Sorrento: Positano, Amalfi & Ravello – gemensam rundtur

PROGRAM: Hämta från central mötesplats i Sorrento med Mercedes skåpbil och njut av Amalfikustens enhet som utan tvekan är världens vackraste och spännande sightseeingväg. Din engelsktalande förare, längs resan, kommer att ge dig allmän information inklusive hur du spenderar din fritid för var och en av de 3 stopp som är programmerade: Positano är ett riktigt paradis, utvecklat vertikalt inom en trasslig överlagring av gator, gränder och butiker som avslöjar de färgglada Positano-moden som är välkända över hela världen. I stadens centrum ligger församlingskyrkan Santa Maria Assunta som dyker upp med sin stora kupol, kaklad i majolica, och skyddar några värdefulla verk som polykroma marmoraltare. Det är trevligt att gå vilse i Positano. För att helt omfamna stadens skönhet är det förmodligen bättre att gå utan en exakt destination. Du kommer att kunna njuta av gatorna, de små butikerna, restaurangerna, monumenten, kyrkorna och stränderna. Amalfi, en pittoresk sammanflätning av gränder och trappor har utsikt över havet med alla dess extraordinära färger som återspeglar det förtrollande landskapet i Amalfi, staden vars namn välsignar hela kusten. Dominerad av den majestätiska katedralen tillägnad Sant'Andrea (St. Andrew), erbjuder Amalfi otaliga vittnesbörd om sitt härliga förflutna som Maritime Republic. Ravello, en annan pärla av kusten, är en elegant och raffinerad by, doppad i grönt och kännetecknas av lyxiga villor. Ravello är känd över hela världen för sin festival, i trädgården i Villa Rufolo, där en stämningsfull miljö och känslan av att lyssna på fantastisk musik skapar en upplevelse av extraordinär intensitet. Ravellos hjärta representeras av Piazza Vescovado, inramad av arkitekturen i Palazzo Rufolo och katedralen med sin magnifika portal (den första någonsin gjord med denna innovativa formteknik) och 10 fot höga klocktorn. Återvänd till Sorrento.

Från Sorrento: Båttur till Capri med besök i Blå grottan

10. Från Sorrento: Båttur till Capri med besök i Blå grottan

Segla längs Sorrentos kustlinje och se den pittoreska fiskebyn Marina Grande och en gammal romersk villa från första århundradet före Kristus. Upptäck Capris skönheter som de legendariska Faraglioni-klipporna, den gröna grottan, den blå grottan, den vita grottan och fyren Punta Carena. Bada i det berömda kristallklara blåa vattnet. Utforska ön på egen hand och njut av tre timmars fritid för att besöka stadens centrum. Återvänd till Sorrento vid 15.30-tiden.

Lägg till datum

Saker att göra i
Sorrento
Prova läckerheterna i denna kuststad, inklusive Limoncello, fantastisk utsikt och traditionellt hantverk.

Alla aktiviteter

483 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Immersion-upplevelser

Utforska i närheten av Sorrento

Utforska alla

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Sorrento

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Sorrento?

Vilka är de bästa dagsturerna från Sorrento?

De bästa dagsturerna från Sorrento:

Positano

Vilka är de bästa turerna med låga priser i Sorrento?

Sorrento: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sorrento: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sorrento

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 18 021 omdömen

Riktigt trevlig resa.Vår guide (Jojo) var utmärkt, mycket kunnig men hon bombarderade oss inte med för mycket information som vissa guider gör. Vårt schemalagda tåg var inställt och hon lyckades faktiskt få oss alla på ett tidigare tåg. Pompeji själv är en underbar plats som hjälper till att väcka historia till liv och ett måste (definitivt måste bära bekväma skor och ta med vatten). En trevlig aspekt av denna resa är att du kan stanna så länge du vill (efter att den officiella rundturen har avslutats) på platsen och ta dig tillbaka på tåget, vilket vi gjorde med lätthet. Rekommenderas grundligt.

Vi njöt verkligen av turnén, den var mycket väl organiserad med att mötas på tågstationen, med tanke på alla detaljer och vägbeskrivningar av mycket hjälpsam personal och själva turen var mycket informativ och Gino vår guide var fantastisk, han var så rolig och gjorde oss alla skratta många gånger och vara extremt kunnig och förklara allt väldigt bra

Otrolig utsikt! Älskade allt. Underbar och kunnig guide. Ingen svår hike, fungerar bra med träningsskor. Men man behöver ha lite kondition för att orka. Älskade allt! Tog inte 5h, snarare 7h med bilresan etc.

En verklig wow-upplevelse genom blandad natur med mycket ögon-godis.

Very engaged guide that made our day fantastic. Thanks Denise