Upplevelser i

Sorrento

Prova läckerheterna i denna kuststad, inklusive Limoncello, fantastisk utsikt och traditionellt hantverk.

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Du kan avboka gratis upp till 24 timmar innan din aktivitets start för full återbetalning.

Toppsevärdheter i Sorrento

Sju saker att göra i Sorrento

Soliga Sorrento är lika ljuvligt som mångfasetterat, med möjligheter att bergsklättra vid Vesuvius, vandra genom de pittoreska landskapen längs Amalfikusten, njuta av sol och bad på stranden, besöka det historiska Pompeji och mycket, mycket mer.

 • Amalfikusten

  1. Amalfikusten

  Du får inte missa Sorrentos ljuvliga stränder. Förlora blicken i den blå horisonten medan vågorna susar in mot stranden och solen värmer nacken.

 • Piazza Tasso

  2. Piazza Tasso

  Piazza Tasso är uppkallat efter 1500-talspoeten Torquato Tasso. Sorrentos centralt belägna torg är perfekt om du vill ta en drink och titta på folk.

 • Vesuvius

  3. Vesuvius

  Högst upp på Vesuvius topp väntar en fantastisk utsikt som är mödan väl värd. Se bara till att gå dit en molnfri dag, och ha bekväma skor!

 • Sorrentohalvön

  4. Sorrentohalvön

  Utforska det kulliga landskapet längs kustlinjen på Sorrentos halvö. Citronen och citrusen som växer där luktar underbart.

 • Marina Grande

  5. Marina Grande

  Ta en kvällspromenad ned till hamnen Marina Grande. Den gemytliga stämningen gör detta till den perfekta platsen att sitta och se solen gå ned över havet.

 • Dagstur till Capri

  6. Dagstur till Capri

  Capri ligger bara ett stenkast från Sorrento. Där kan du besöka stranden, utforska den historiska stadskärnan eller ta båten ut till Blå grottan.

 • Dagstur till Pompeji

  7. Dagstur till Pompeji

  Ta tåget eller bussen från Sorrento till Pompeji och tillbringa dagen bland ruinerna av denna antika romerska stad som både ödelades av och bevarades i Vesuvius vulkanaska.

Planera ditt besök

 • Lokala specialiteter

  Prova gärna limoncello eller någon annan dryck som innehåller Sorrentocitroner. Vi rekommenderar också verkligen den lokala olivoljan.

 • Ta sig runt Sorrento

  Sorrento är väldigt naturskönt till fots, men om du blir trött i benen kan du hoppa på en buss eller ett tåg. Du kan även åka taxi. Om du tänkt göra en dagsutflykt rekommenderar vi tåg och bussar, även om det också kan vara kul att susa fram genom landskapet i en hyrbil.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Solkyssta sommardagar i Sorrento är ett av de bästa sätten att semestra i Italien. Juni till augusti har Sorrento varmt väder och långa dagar.

Alla saker att se i Sorrento

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sorrento? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sorrento

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 8 586 omdömen

Jag åkte på denna turné tillsammans med min 10 -åriga son. Jag måste säga att det var mycket välorganiserat och med rätt timing även för ett barn. Hämtning och retur i tid och i stor komfort. Jag vill understryka den stora professionalismen hos de två guider som följde med oss: Elisa i Neapel och fram till ingången till Pompeji och Alex i Pompeji. Två vuxna med stor kultur och ivriga att förmedla sin passion för historia och konst till människor. Båda mycket väl förberedda, professionella och uppmärksamma på gruppen. Jag rekommenderar starkt att du ber om dem. En av de vackraste utflykterna någonsin

Vår guide var fantastisk! Han var mycket vänlig och tillmötesgående. Gick på detta själv och träffade en stor grupp människor och såg fantastisk utsikt. Det är perfekt eftersom transport och lunch tillhandahålls, vilket gör att utforska kusten så trevligt.

Vacker dag! Tack vare Anna och Antonio kunde vi njuta av en underbar dag längs Amalfikusten, uppskatta både dess historia och dess landskap. vi var mycket nöjda, rekommenderas!

Särskilt tack till Federico, Checca och Andrea för att följa med oss och alltid vara tillgängliga och snälla mot oss!

Super rekommenderad turné, det är verkligen värt det! Guiden Mariangela och föraren Giovanni