Sorrento

Välj ett datum för att hitta tillgängliga aktiviteter

Populära upplevelser i Sorrento

Sju saker att göra i Sorrento

Soliga Sorrento är lika ljuvligt som mångfasetterat, med möjligheter att bergsklättra vid Vesuvius, vandra genom de pittoreska landskapen längs Amalfikusten, njuta av sol och bad på stranden, besöka det historiska Pompeji och mycket, mycket mer.

 • Amalfikusten

  1. Amalfikusten

  Du får inte missa Sorrentos ljuvliga stränder. Förlora blicken i den blå horisonten medan vågorna susar in mot stranden och solen värmer nacken.

 • Piazza Tasso

  2. Piazza Tasso

  Piazza Tasso är uppkallat efter 1500-talspoeten Torquato Tasso. Sorrentos centralt belägna torg är perfekt om du vill ta en drink och titta på folk.

 • Vesuvius

  3. Vesuvius

  Högst upp på Vesuvius topp väntar en fantastisk utsikt som är mödan väl värd. Se bara till att gå dit en molnfri dag, och ha bekväma skor!

 • Sorrentohalvön

  4. Sorrentohalvön

  Utforska det kulliga landskapet längs kustlinjen på Sorrentos halvö. Citronen och citrusen som växer där luktar underbart.

 • Marina Grande

  5. Marina Grande

  Ta en kvällspromenad ned till hamnen Marina Grande. Den gemytliga stämningen gör detta till den perfekta platsen att sitta och se solen gå ned över havet.

 • Dagstur till Capri

  6. Dagstur till Capri

  Capri ligger bara ett stenkast från Sorrento. Där kan du besöka stranden, utforska den historiska stadskärnan eller ta båten ut till Blå grottan.

 • Dagstur till Pompeji

  7. Dagstur till Pompeji

  Ta tåget eller bussen från Sorrento till Pompeji och tillbringa dagen bland ruinerna av denna antika romerska stad som både ödelades av och bevarades i Vesuvius vulkanaska.

Planera ditt besök

 • Lokala specialiteter

  Prova gärna limoncello eller någon annan dryck som innehåller Sorrentocitroner. Vi rekommenderar också verkligen den lokala olivoljan.

 • Ta sig runt Sorrento

  Sorrento är väldigt naturskönt till fots, men om du blir trött i benen kan du hoppa på en buss eller ett tåg. Du kan även åka taxi. Om du tänkt göra en dagsutflykt rekommenderar vi tåg och bussar, även om det också kan vara kul att susa fram genom landskapet i en hyrbil.

Praktisk information

 • Språk
  Italienska
 • Valuta
  EUR (€)
 • Tidszon
  UTC (+02:00)
 • Landskod
  +39
 • Bäst tid att åka
  Solkyssta sommardagar i Sorrento är ett av de bästa sätten att semestra i Italien. Juni till augusti har Sorrento varmt väder och långa dagar.

Alla saker att se i Sorrento

Vill du upptäcka vad som finns att göra i Sorrento? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sorrento

Samlat omdöme

4.6 / 5

baserat på 5 355 omdömen

En helt fantastisk dag utmed amalfikusten tillsammans med vår guide Marco. Det var väldigt enkelt att hitta bolagets kontor vid stationen, och de tog väl hand om oss. Chauffören körde skickligt på de smala och krokiga vägarna, och Marcos guidning var både underhållande och informativ. Det gas tid för fotografering längs vägen och gott om fri tid i både Positano och Amalfi. Det bästa med utflykten var den båttur man kunde lägga till i Amalfi, där man fick mer guidning och möjlighet att se kuststräckan från vattnet. Bussen var rymlig och hade välbehövlig ac.

This tour is just a perfect mix of these 2 things, recommend to start with a tour like this and then if you like to see more of Pompeii (you can walk around for days) or if you would like to see the other city's you should book a separate tour. This one gives you a interesting history and legends.

Det var väldigt bra att ha lite egentid i Capri, synd att vi bara hann med det som föreslog, Capri är så fin att vi hade gärna velat vara där en hel dag. Kaptenen och guiden var väldigt trevliga och roliga också.

If you planning to visit sorrento, then this is something you just have to do! The tour guide Anthony was really good! Loved it!

Vår buss hämta i tid och Mario körde fantastiskt på dessa små vägar. Mariangela guidade oss på tre språk. Kunnig o lättsam.