Lägg till datum

Sóller tåg, Palma de Mallorca

Sóller tåg, Palma de Mallorca: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller rundtur med spårvagn & buss

1. Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller rundtur med spårvagn & buss

Utforska norra Mallorca under en heldag där du får besöka både Sollerdalen och Valldemossa. Börja med att köra till bergen i Sollerdalen och ta sedan en promenad till tågstationen där du kommer att se en utställning med keramik av Picasso och målningar av Miro. Promenera runt Soller och beundra dess centrala torg, kyrkans modernistiska fasader och Can Pruneras hus. Hoppa sedan på det historiska tåget Tren Sóller till Sollers hamn, där du får lära dig om dess unika historia. Njut sedan av lite fritid för att utforska och hitta någonstans att äta en god lunch i området. Fortsätt längs bergsvägarna förbi Llucalcari, Deia och La Foradada, och stanna till under resans gång för några fototillfällen. Du anländer sedan i byn Valldmossa, som du får 80 minuter på dig att upptäcka. Gå till kartusianerklostret eller ta en fikapaus innan du börjar din returresa.

Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

2. Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

Se Mallorca från ett antal unika utsiktspunkter på en naturskön 9-timmarstur runt ön. För att upptäcka öns många skatter kommer du att resa med buss, tåg, spårvagn och båt. Med avresa från norra Mallorca kommer du först att resa med buss och uppleva bergskedjan Serra de Tramuntanas dramatiska klippor. Åk på sicksackvägar längs Mallorcas västkust och utforska de gömda pärlorna Pareis Gorge och La Calobra. I La Calobra eller Puerto Soller stannar gruppen och njuter av lite ledig tid för lunch. Du kommer därefter att resa med båt för att se några av de bästa vyerna över Mallorcas kust. Håll utkik efter kändisvillor och eleganta hus som ligger utspridda mellan tallar och olivträd. Härnäst kommer du att åka med en charmig spårvagn längs med havet vid livliga Puerto Soller. I Soller hoppar du på ett antikt trävagnståg och åker genom citrus- och olivlundar. Slå dig ner i den gammaldags rälsbussen med mahognypaneler och mässingsbeslag och upplev hur du åker tillbaka i tiden.

Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

3. Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

Följ med på Mallorcas mest kända och vackraste tur på en dag som väcker alla dina sinnen med olika landskap och en mängd olika charmiga transportmedel. Vi utgår från området kring Palmas centrum och beger oss till Lluc, där det berömda klostret Lluc ligger, omgivet av Tramuntanabergen. Lluc anses vara Mallorcas andliga centrum och dess skönhet är hisnande. Här har du lite fritid att utforska klostret eller ta en promenad i parken och den omgivande landsbygden. Vi fortsätter vår tur genom bergen i vår luftkonditionerade buss och du kommer att få se underbara vyer över bergskedjan Serra de Tramuntana medan vi långsamt slingrar oss nerför de slingrande landsvägarna till kusten. I utflykten ingår en underbar båttur längs västkusten, där du får njuta av fantastiska vyer över byar, berg och kustlinje. Du kommer att se de karstliknande klipporna som reser sig upp ur havet som majestätiska statyer medan du känner den mjuka havsbrisen i ansiktet och tar några av de bästa bilderna på din semester. Efter din båttur, som slutar i Puerto de Soller, finns det ytterligare två transportmedel att njuta av: först åker du med den gamla spårvagnen som tar dig längs strandpromenaden i Puerto de Soller, med vackra vyer över havet och sedan upp genom kullarna till Sollers gamla stadskärna. Härifrån går du ombord på det berömda och unika Sollertåget, som tar dig på en fascinerande resa genom Sollerdalen, genom bergstunnlar och sedan till Palmas utkanter. Där väntar din buss som tar dig tillbaka till din startpunkt efter en fantastisk dag på Mallorca.

Palma: Första upptäcktsfärden och läsvandring

4. Palma: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Starta din turné från det mycket fotograferade tåget till Sóller! Besök Plaza España en central punkt på Mallorca, även Plaza Mayor kommer att ge dig en smak av historia eftersom dess flera användningsområden visar det långa livet på denna plats. Ta ett foto i Saint Eulalia-kyrkan, en av de äldsta katolska kyrkorna på Mallorca, och låt dig gå vilse i San Francisco de Palma, kanske en unik kyrka med interiörarkitektur. Besök kyrkan Monti Sion, en av de äldsta kyrkorna i staden. Du kommer också att passera katedralen Santa Maria de Palma, en symbol för den soliga kuststaden. Beundra La Plaza de la Reina, ett av de viktigaste och mest besökta torgen i den nedre delen av Palms. Palma de Mallorcas gilleshus med sin unika stil kommer att fängsla dig och din kamera! Se, promenera och koppla av i Parc de Sa Feixina för ett sista foto efter denna unika rundtur!

Palma: Stadsrundtur och spel

5. Palma: Stadsrundtur och spel

Kombinera spänningen i en stadsrundtur med ett utforskningsspel på denna självguidade smartphone-vandring i Palma. Hitta attraktioner enkelt med appens navigeringsfunktion. Ladda ner appen och starta spelet genom att gå till den första platsen. Använd observation, logik, fantasi och lagarbete för att lösa gåtan på varje plats, gåtorna är alltid svåra. Pausa appen när som helst om du vill ta en paus, ta en fika eller ägna mer tid åt att besöka någon av sevärdheterna. Spela spelet i din egen takt. Börja din resa från det mycket fotograferade tåget till Sóller! Besök Plaza España, en central punkt på Mallorca, även Plaza Mayor ger dig en smak av historia eftersom dess många olika användningsområden visar hur länge denna plats har funnits. Ta ett foto i Saint Eulalia-kyrkan, en av de äldsta katolska kyrkorna på Mallorca, och låt dig gå vilse i San Francisco de Palma, kanske en unik kyrka med interiörarkitektur. Besök kyrkan Monti Sion, en av de äldsta kyrkorna i staden. Du kommer också att passera katedralen Santa Maria de Palma, en symbol för den soliga kuststaden. Beundra La Plaza de la Reina, ett av de viktigaste och mest besökta torgen i den nedre delen av Palms. Palma de Mallorcas gilleshus med sin unika stil kommer att fängsla dig och din kamera! Se, promenera och koppla av i Parc de Sa Feixina för ett sista foto efter denna unika rundtur!

Sóller tåg, Palma de Mallorca: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sóller tåg, Palma de Mallorca: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sóller tåg, Palma de Mallorca

Samlat omdöme

4.4 / 5

baserat på 1 904 omdömen

This tour gives you an opportunity to see a lot of North and East Mallorca, you travel comfortably by bus, boat, tram and the famous train and our guide was great. We really enjoyed the trip and would gladly recommend it. It sure was money well spent, the price for the tour is actually low.p

Valldemossa är en av de vackraste byarna jag har sett. Soller gillade oss också mycket. Catalina den stora guiden, en 10. Jag rekommenderar starkt denna turné

Mycket trevligt☺️Guiden var superbra och rolig. Vi fick se otroligt mycket på en dag. Raster med mat o fika var mycket bra. Rekommenderar den verkligen

Allt var bra! Mycket trevlig reseledare Magdalena. Skulle boka turnén igen och igen.