Sóller tåg, Palma de Mallorca

Sóller tåg, Palma de Mallorca
11 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Toppsevärdheter nära Sóller tåg, Palma de Mallorca

Sóller tåg, Palma de Mallorca: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mallorca: Örundtur med båt, spårvagn och tåg från söder

Mallorca: Örundtur med båt, spårvagn och tåg från söder

Upptäck Mallorca på olika sätt under denna dagsutflykt från söder. Hämta upp dig i en bekväm och luftkonditionerad buss, ta den berömda spårvagnen Tren de Soller och njut av en båttur till La Calobra-bukten. Njut av upphämtning från ditt hotell var som helst i Arenal, Can Pastilla, Palma, Costa den Blanes, Cala Major, Portals, Palmanova, Magalluf, Santa Ponsa, Paguera eller Camp de Mar. Ta en tur med öns legendariska elektriska tåg i trä. Detta är den perfekta utsiktspunkten för att beundra de vackraste landskapen i Tramuntanabergen, som är ett av UNESCO:s världsarv. Fortsätt med en båttur till La Calobra Cove. Stanna för lunch och njut av lite tid på fritiden. Du besöker också Torrent de Pareis, en smal mynning av en bäck mellan två klippor.

Mallorca: Ö-resa med tåg, spårvagn och båt

Mallorca: Ö-resa med tåg, spårvagn och båt

Känn den genuina essensen av Mallorca under en unik resa i din egen takt med transport med tåg, spårvagn och båt till Sóller och en av de hemliga platserna på denna vackra ö, Sa Calobra. Njut av fri tid för att utforska, sola på stranden, simma och prova lokala rätter. Välj avgång från Sóller Station i Palma eller från Son Sardina Station. Åk med ett trätåg som invigdes 1912 och upplev en nostalgisk resa till det förflutna när du åker till Sóller. På vägen kan du njuta av de unika landskapen i Serra de Tramuntana, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När du anländer till Sóller kan du välja att besöka utställningarna med etsningar av MIRO och keramik av PICASSO på Sóller Station. Ta sedan spårvagnen och njut av att åka med denna emblematiska spårvagn till Sóller Port. Beundra den lokala arkitekturen och de modernistiska byggnaderna medan du åker genom stadens centrum. Väl framme i hamnen kan du koppla av på Sóllers stränder, promenera runt i fiskehamnen med sina typiska lokala båtar och njuta av det omfattande gastronomiska utbudet. Senare, gå ombord på båten till Sa Calobra för en resa längs den robusta nordkusten på ön. Admire det naturliga landskapet i Sierra de Tramuntana med sina stränder, berg, grottor och klippor. På Sa Calobra får du upp till 3,5 timmar att promenera genom staden, simma i några av de mest kristallina vattnen på Mallorca eller besöka öns bäst dolda underverk, Torrent de Pareis. När dagen är över, gå ombord på din båt tillbaka till Sóller Port, ta spårvagnen tillbaka till Sóller Station och ta tåget som tar dig tillbaka till din avgångsplats.

Mallorca: Örundtur med båt, tåg och transfer till hotellet

Mallorca: Örundtur med båt, tåg och transfer till hotellet

Denna tur är känd som "Island Tour of Mallorca" eftersom det är en resa som låter dig upptäcka städer som Sóller, Sollers hamn, klippor som La Calobra och kustlinjen på nordvästra Mallorca runt Serra de Tramuntana med olika transportmedel som tåg, spårvagn och båt. Resan börjar med ett vintagetåg från Palma till Sóller, en charmig stad med ett vackert torg och en historisk kyrka. Det finns inte tid att besöka denna stad, för när du kommer fram går du ombord på den historiska träspårvagnen som tar dig på en naturskön resa genom apelsinlundar och pittoreska byar till Port de Sóller där båten till La Calobra väntar - Denna del av resan är särskilt hisnande, eftersom du får se de robusta klipporna och det kristallklara vattnet i Medelhavet på nära håll. När du kommer fram till La Calobra har du tid på dig att utforska området, som har en vacker strand och en naturlig stenbåge. Du kan också besöka Torrent de Pareis, en fantastisk ravin som har skurits ut av en bergsström. Slutligen tar du en buss tillbaka till mötesplatsen Sammantaget är turen ett perfekt sätt att uppleva några av Mallorcas vackraste landskap och charmigaste städer. Rutten kan göras omvänt beroende på tidtabellen för tåg och spårvagn och rutten med båten kan ändras till en panoramarutt med buss för att komma till La Calobra, om det är dåliga väderförhållanden för att segla. *I dessa fall utgår ingen ersättning.

Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller rundtur med spårvagn & buss

Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller rundtur med spårvagn & buss

Utforska norra Mallorca under en heldag där du får besöka både Sollerdalen och Valldemossa. Börja med att köra till bergen i Sollerdalen och ta sedan en promenad till tågstationen där du kommer att se en utställning med keramik av Picasso och målningar av Miro. Promenera runt Soller och beundra dess centrala torg, kyrkans modernistiska fasader och Can Pruneras hus. Hoppa sedan på det historiska tåget Tren Sóller till Sollers hamn, där du får lära dig om dess unika historia. Njut sedan av lite fritid för att utforska och hitta någonstans att äta en god lunch i området. Fortsätt längs bergsvägarna förbi Llucalcari, Deia och La Foradada, och stanna till under resans gång för några fototillfällen. Du anländer sedan i byn Valldmossa, som du får 80 minuter på dig att upptäcka. Gå till kartusianerklostret eller ta en fikapaus innan du börjar din returresa.

Palma Mallorca: Höjdpunkter - självledd jakt och rundtur med självledare

Palma Mallorca: Höjdpunkter - självledd jakt och rundtur med självledare

Lär känna Palma de Mallorca i din egen takt på denna interaktiva rundvandring som spelas upp på din telefon. Lös gåtor, interagera med stadens viktigaste sevärdheter och lås upp intressanta fakta och legender. En idealisk utomhusaktivitet för förstagångsbesökare, par, grupper, familjer och barn. Kan användas som en utmärkt teambuildingaktivitet. På promenad till alla de bästa landmärkena och gömda pärlor och lös utmaningar. Arbeta med ditt team eller tävla mot dem medan ni lär er spännande fakta och skapar minnen som ni inte kommer att glömma. Vid varje stopp får du veta mer om attraktionen och lösa en platsbaserad gåta som bara kan lösas om du når den specifika platsen. Använd logik, fantasi, observation och laganda för att låsa upp den rätta koden och avslöja nästa destination i sightseeingspelet i staden. Upptäck en annan sida av Palma de Mallorca på den här roliga rundturen. Promenera runt och utforska den här pulserande staden. Se till att ta foton på Palmas katedral och den vackra parken Sa Feixina. Sökarjakter passar utmärkt som vardagsaktivitet, för svensexor, möhippor, födelsedagsfester eller teambuilding-evenemang. Börja din tur från det mycket fotograferade tåget till Sóller! Besök Plaza España en central punkt på Mallorca, även Plaza Mayor kommer att ge dig en smak av historia eftersom dess många användningsområden visar på platsens långa liv. Ta ett foto vid kyrkan Sankt Eulalia, en av de äldsta katolska kyrkorna på Mallorca, och låt dig gå vilse i San Francisco de Palma kanske en unik kyrklig inredningsarkitektur. Besök kyrkan Monti Sion, en av de äldsta kyrkorna i staden. Du kommer också att passera förbi katedralen Santa Maria de Palma, en symbol för den soliga kuststaden. Beundra La Plaza de la Reina, det är ett av de viktigaste och mest besökta torgen i Palmas nedre del. Palma de Mallorcas rådhus med sin unika stil kommer att fängsla dig och din kamera! Se, gå och koppla av i Parc de Sa Feixina för ett sista foto efter denna unika rundtur!

Palma de Mallorca: Dagstur till den norra kusten för att fly från naturen

Palma de Mallorca: Dagstur till den norra kusten för att fly från naturen

Fly från staden och fördjupa dig i Mallorcas naturliga skönhet! Följ med på ett endagsäventyr längs öns fantastiska nordkust. Vi tar ett dopp i kristallklart vatten, vandrar genom karga klippor och tallskogar, utforskar havsgrottor och besöker charmiga byar som Deià för en god lunch. Som grädde på moset tar jag med dig till den mest hisnande utsiktsplatsen vid havet. Förlora dig i öns magi och känn dig som ett barn igen! Den här turen är perfekt för naturälskare och aktiva äventyrare som vill upptäcka ön inifrån och ut. Gruppstorleken är begränsad till 8 personer, så du får chansen att få nya vänner medan du utforskar gömda pärlor på ön. Om du föredrar en mer privat upplevelse är du välkommen att kontakta mig direkt. Missa inte chansen att ha roligt, få nya vänner och upptäcka Mallorcas vackraste naturplatser! **Vänligen tänk på att den här upplevelsen innebär vandring i tuff terräng, och för att fullt ut kunna njuta av den bör du vara någorlunda vältränad och bekväm med måttliga vandringsutmaningar.

Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

Följ med på Mallorcas mest kända och vackraste tur på en dag som väcker alla dina sinnen med olika landskap och en mängd olika charmiga transportmedel. Vi utgår från området kring Palmas centrum och beger oss till Lluc, där det berömda klostret Lluc ligger, omgivet av Tramuntanabergen. Lluc anses vara Mallorcas andliga centrum och dess skönhet är hisnande. Här har du lite fritid att utforska klostret eller ta en promenad i parken och den omgivande landsbygden. Vi fortsätter vår tur genom bergen i vår luftkonditionerade buss och du kommer att få se underbara vyer över bergskedjan Serra de Tramuntana medan vi långsamt slingrar oss nerför de slingrande landsvägarna till kusten. I utflykten ingår en underbar båttur längs västkusten, där du får njuta av fantastiska vyer över byar, berg och kustlinje. Du kommer att se de karstliknande klipporna som reser sig upp ur havet som majestätiska statyer medan du känner den mjuka havsbrisen i ansiktet och tar några av de bästa bilderna på din semester. Efter din båttur, som slutar i Puerto de Soller, finns det ytterligare två transportmedel att njuta av: först åker du med den gamla spårvagnen som tar dig längs strandpromenaden i Puerto de Soller, med vackra vyer över havet och sedan upp genom kullarna till Sollers gamla stadskärna. Härifrån går du ombord på det berömda och unika Sollertåget, som tar dig på en fascinerande resa genom Sollerdalen, genom bergstunnlar och sedan till Palmas utkanter. Där väntar din buss som tar dig tillbaka till din startpunkt efter en fantastisk dag på Mallorca.

Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

Se Mallorca från ett antal unika utsiktspunkter på en naturskön 9-timmarstur runt ön. För att upptäcka öns många skatter kommer du att resa med buss, tåg, spårvagn och båt. Med avresa från norra Mallorca kommer du först att resa med buss och uppleva bergskedjan Serra de Tramuntanas dramatiska klippor. Åk på sicksackvägar längs Mallorcas västkust och utforska de gömda pärlorna Pareis Gorge och La Calobra. I La Calobra eller Puerto Soller stannar gruppen och njuter av lite ledig tid för lunch. Du kommer därefter att resa med båt för att se några av de bästa vyerna över Mallorcas kust. Håll utkik efter kändisvillor och eleganta hus som ligger utspridda mellan tallar och olivträd. Härnäst kommer du att åka med en charmig spårvagn längs med havet vid livliga Puerto Soller. I Soller hoppar du på ett antikt trävagnståg och åker genom citrus- och olivlundar. Slå dig ner i den gammaldags rälsbussen med mahognypaneler och mässingsbeslag och upplev hur du åker tillbaka i tiden.

Palma: Tramuntana heldagstur med Sóller-tåg och lunch

Palma: Tramuntana heldagstur med Sóller-tåg och lunch

Följ med på en härlig tur på den historiska järnvägen som kallas den "Röda blixten" och går från Palma till Sóller. Res fram genom det natursköna landskapet, förbi vackra apelsinlundar och mandelfält, samt genom den idylliska lilla staden Bunyola.  När du når Sóller fortsätter du vidare mot de otroliga modernistiska husen. Det här är inte bara en kulturell men också en kulinarisk upplevelse. Smaka glass med crème på apelsin på det världsberömda kooperativet Fet-a-Sóller.  Du kan välja att hoppa på den historiska spårvagnen från Sóller till Port de Sóller, vilket du kan betala för på dagen. När du har rest i ungefär 25 minuter utmed den vackra strandpromenaden når tåget den lilla stadens centrum.  Promenera fram genom den idylliska hamnstaden, stanna till på en mysig restaurang och ät ett gott mål mat med tapas. Hoppa därefter på en bekväm minibuss som tar dig ut på den underbara panoramaleden vid Tramuntanabergen till den lilla konstnärskolonin i Deía. Klättra upp till stadens högsta punkt för att njuta av oslagbara utsikter över Tramuntanabergen. Beundra de bildsköna dalarna, svep med blicken utmed kusten och njut av utsikten över havet. Efter en härlig promenad kan du avnjuta förfriskningar på utsiktsplattformen på Son Marroigs gård, där du får lära dig hemligheten om "Guds öra". Fortsätt sedan till Valdemossa, förbi en imponerande ekskog. Vandra runt i den pittoreska lilla staden. Besök det förträffliga museét om konstnären Josep Coll Bardolet och se det kända Carthusianklostret där Chopin levde och verkade. Dra nytta av fritid för att utforska på egen hand. Vandra bland de vackra hemmen och deras medelhavsträdgårdar, som är fulla av apelsin- och citronträd. 

Palma: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Palma: Första upptäcktsfärden och läsvandring

Gå genom en vacker rutt i staden, upptäck dolda pärlor och besök 10+ av de viktigaste attraktionerna och platserna. Lär dig lite inledande information om varje plats och intressanta berättelser om staden i allmänhet. Ladda ner appen 'World City Trail' från butiken och logga in. Läs instruktionerna och gå till startplatsen. Lås upp foton av exteriören och interiören på platsen. Läs lite information om attraktionen och fortsätt gå till nästa kontrollpunkt. Notera vad du gillade och inte gillade och skapa din bucket list för de kommande dagarna! Starta din promenad när som helst, utan schema. Pausa för lunch, ta en drink, besök en valfri attraktion och fortsätt senare eller till och med en annan dag. Med kartfunktionen kommer du aldrig att gå vilse. Starta din turné från det mycket fotograferade tåget till Sóller! Besök Plaza España en central punkt på Mallorca, även Plaza Mayor kommer att ge dig en smak av historia eftersom dess flera användningsområden visar det långa livet på denna plats. Ta ett foto i Saint Eulalia-kyrkan, en av de äldsta katolska kyrkorna på Mallorca, och låt dig gå vilse i San Francisco de Palma, kanske en unik kyrka med interiörarkitektur. Besök kyrkan Monti Sion, en av de äldsta kyrkorna i staden. Du kommer också att passera katedralen Santa Maria de Palma, en symbol för den soliga kuststaden. Beundra La Plaza de la Reina, ett av de viktigaste och mest besökta torgen i den nedre delen av Palms. Palma de Mallorcas gilleshus med sin unika stil kommer att fängsla dig och din kamera! Se, promenera och koppla av i Parc de Sa Feixina för ett sista foto efter denna unika rundtur!

De mest populära sevärdheterna i Palma de Mallorca

Att göra i Sóller tåg, Palma de Mallorca

Städer i Spanien

Sóller tåg, Palma de Mallorca: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sóller tåg, Palma de Mallorca: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sóller tåg, Palma de Mallorca

Samlat omdöme

4.4
(1 904 recensioner)

Även om vädret var ganska svalt och molnigt var turen riktigt trevlig! Därför inte överfull. Fantastisk utsikt, mycket trevliga ställen att ta bilder. Enligt vår åsikt var guiden mycket personlig, lugn och med intressant kunskap. Kommer definitivt att rekommendera denna turné.

Om du bara gör en organiserad resa är detta ett bra sätt att se mycket av ön. Det var så välorganiserat och guiden var fantastisk. Vi kunde aldrig ha sett eller gjort så mycket på en dag på egen hand. Det var verkligen en av höjdpunkterna på vår semester

En berikning för alla som inte bara vill ligga på stranden, utan också vill lära känna det (helt) annorlunda Mallorca. Reseledaren är välkommen att ta en paus från de värdefulla förklaringarna på bussen. Du vill gärna ta in allt i lugn och ro.

Fantastisk utflykt med en toppguide! (tack Juan!!) En förare som var pålitlig och ärligt talat gjorde han det lol Tack för denna vackra dag!!

Älskade varje minut av det, vackra fantastiska platser att se och skulle definitivt åka igen. .