Lägg till datum

Sóller
Aktiviteter

Våra mest rekommenderade Sóller Aktiviteter

Soller: Sa Calobra & Cala Tuent Speedboat-tur

1. Soller: Sa Calobra & Cala Tuent Speedboat-tur

Vi lämnar Sóllers hamn och åker mot Sa Calobra, på vägen dit kommer vi att besöka flera intressanta platser längs kusten. Först går vi in i Torrent Na Mora, sedan besöker vi en grotta innan vi fortsätter vår väg. Nästa stopp är en avskild plats i Sierra de Tramuntana, Unesco-arv, kallad Sa Costera är en liten vik där det ligger en gammal elfabrik och ett litet vattenfall där vi kommer att stanna för en simtur på cirka 25 minuter. Vi fortsätter mot Sa Calobra och på vägen dit besöker vi Cala Tuent, en spektakulär vik i hjärtat av Tramuntana. Slutligen anländer vi till Sa Calobra där vi kommer att bada i dess kristallklara vatten, framför Torrent de Pareis. På båten har vi snorkelmasker till alla passagerare.

Mallorca: Ö-resa med tåg, spårvagn och båt

2. Mallorca: Ö-resa med tåg, spårvagn och båt

Känn den genuina essensen av Mallorca under en unik resa i din egen takt med transport med tåg, spårvagn och båt till Sóller och en av de hemliga platserna på denna vackra ö, Sa Calobra. Njut av fri tid för att utforska, sola på stranden, simma och prova lokala rätter. Välj avgång från Sóller Station i Palma eller från Son Sardina Station. Åk med ett trätåg som invigdes 1912 och upplev en nostalgisk resa till det förflutna när du åker till Sóller. På vägen kan du njuta av de unika landskapen i Serra de Tramuntana, som finns med på UNESCO:s världsarvslista. När du anländer till Sóller kan du välja att besöka utställningarna med etsningar av MIRO och keramik av PICASSO på Sóller Station. Ta sedan spårvagnen och njut av att åka med denna emblematiska spårvagn till Sóller Port. Beundra den lokala arkitekturen och de modernistiska byggnaderna medan du åker genom stadens centrum. Väl framme i hamnen kan du koppla av på Sóllers stränder, promenera runt i fiskehamnen med sina typiska lokala båtar och njuta av det omfattande gastronomiska utbudet. Senare, gå ombord på båten till Sa Calobra för en resa längs den robusta nordkusten på ön. Admire det naturliga landskapet i Sierra de Tramuntana med sina stränder, berg, grottor och klippor. På Sa Calobra får du upp till 3,5 timmar att promenera genom staden, simma i några av de mest kristallina vattnen på Mallorca eller besöka öns bäst dolda underverk, Torrent de Pareis. När dagen är över, gå ombord på din båt tillbaka till Sóller Port, ta spårvagnen tillbaka till Sóller Station och ta tåget som tar dig tillbaka till din avgångsplats.

Sóller: Båttur till Sa Calobra och Torrent de Pareis

3. Sóller: Båttur till Sa Calobra och Torrent de Pareis

Bada, vandra och utforska fritt under en dag på denna båttur från Sóller till Sa Calobra och Torrent de Pareis. Stanna eventuellt på en restaurang för att njuta av lokala rätter. Möt upp i hamnen i Sóller för att påbörja din utflykt. Efter kupongkontroll går du ombord på båten och njuter av den natursköna rutten till Sa Calobra, en naturstrand med kristallklart vatten mitt i Sierra de Tramontana. Efter en cirka 1 timme lång båttur anländer du till Sa Calobra. Härifrån kan du tillbringa din tid fritt. Bada, ät på någon av restaurangerna och om du gillar att vandra kan du njuta av några av ruterna runt Torrent de Pareis. Senare går du ombord på båten igen och åker tillbaka till Sóllers hamn för avlämning. Välj att återvända antingen klockan 13.45 eller 16.40.

Mallorca: Valldemossa & Soller-tur

4. Mallorca: Valldemossa & Soller-tur

Turen börjar kl. 11.00 i Palma om du inte har hämtningsservice. Vi reser längs Mallorcas magnifika västkust och upplever drömlika vyer över berg och klippor på denna heldagsutflykt. Det första stoppet är i Soller. Tillbringa nästan en timme med att utforska denna färgglada stad, som anses vara en av de vackraste byarna i Spanien, omgiven av en dal med apelsinträd. Promenera på de historiska gatorna eller drick apelsinjuice på någon av terrasserna. Vi fortsätter till Son Marroig, en bred utsiktspunkt som vetter mot Medelhavet, där vi gör ett fotostopp. Njut av den spektakulära utsikten och titta på den populära klipphalvön "Sa Foradada". Det sista stoppet är i Valldemossa. Njut av cirka 50 minuters stopp i denna pittoreska stad. Vandra runt bland de traditionella stengatorna och husen som är dekorerade med växter och blommor. Besök en cafeteria eller ett bageri för att prova den berömda "Coca de Patata" innan du återvänder till ditt boende. Slutligen återvänder vi till Palma. Vi anländer omkring kl. 16.15 Ibland besöker vi först Valldemossa och sedan Soller. Det beror på tidtabellen att parkera i Valldemossa.

Mallorca: Örundtur med båt, tåg och transfer till hotellet

5. Mallorca: Örundtur med båt, tåg och transfer till hotellet

Denna tur är känd som "Island Tour of Mallorca" eftersom det är en resa som låter dig upptäcka städer som Sóller, Sollers hamn, klippor som La Calobra och kustlinjen på nordvästra Mallorca runt Serra de Tramuntana med olika transportmedel som tåg, spårvagn och båt. Resan börjar med ett vintagetåg från Palma till Sóller, en charmig stad med ett vackert torg och en historisk kyrka. Det finns inte tid att besöka denna stad, för när du kommer fram går du ombord på den historiska träspårvagnen som tar dig på en naturskön resa genom apelsinlundar och pittoreska byar till Port de Sóller där båten till La Calobra väntar - Denna del av resan är särskilt hisnande, eftersom du får se de robusta klipporna och det kristallklara vattnet i Medelhavet på nära håll. När du kommer fram till La Calobra har du tid på dig att utforska området, som har en vacker strand och en naturlig stenbåge. Du kan också besöka Torrent de Pareis, en fantastisk ravin som har skurits ut av en bergsström. Slutligen tar du en buss tillbaka till mötesplatsen Sammantaget är turen ett perfekt sätt att uppleva några av Mallorcas vackraste landskap och charmigaste städer. Rutten kan göras omvänt beroende på tidtabellen för tåg och spårvagn och rutten med båten kan ändras till en panoramarutt med buss för att komma till La Calobra, om det är dåliga väderförhållanden för att segla. *I dessa fall utgår ingen ersättning.

Sóller: Jardines de Alfabia – huset & trädgårdarna, inträde

6. Sóller: Jardines de Alfabia – huset & trädgårdarna, inträde

Missa inte möjligheten att besöka Jardines de Alfabia, en av Mallorcas äldsta egendomar och dess underbara trädgårdar. Upptäck ett   typiskt mallorquinskt hus med charmiga hörn och traditionell atmosfär samt trädgårdarna som är en njutning för alla dina sinnen. I trädgårdarna kan du bevittna en mycket tydlig influens av engelsk trädgårdsarkitektur. Strosa längs den breda avenyn, som består av tre rader av platanträd, för att nå den mallorquinska innergården. Beundra också fontäner och hortensior.   Inne i huset kan du beundra en underbar kombination av en stil med   romersk-andalusiska rötter, såväl som inslag av arabisk, gotisk, renässans, barock, romersk, rokoko och även engelsk dekoration. Tiden har lämnat spår av varje era i huset, medan hela komplexet har bibehållit sin balans. I denna mening är egendomen Alfabias utveckling en förebild för respekt för det förflutna och framåtskridande, av bevarande och förnyelse.

Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller rundtur med spårvagn & buss

7. Alcudia/Marratxi: Valldemossa & Soller rundtur med spårvagn & buss

Utforska norra Mallorca under en heldag där du får besöka både Sollerdalen och Valldemossa. Börja med att köra till bergen i Sollerdalen och ta sedan en promenad till tågstationen där du kommer att se en utställning med keramik av Picasso och målningar av Miro. Promenera runt Soller och beundra dess centrala torg, kyrkans modernistiska fasader och Can Pruneras hus. Hoppa sedan på det historiska tåget Tren Sóller till Sollers hamn, där du får lära dig om dess unika historia. Njut sedan av lite fritid för att utforska och hitta någonstans att äta en god lunch i området. Fortsätt längs bergsvägarna förbi Llucalcari, Deia och La Foradada, och stanna till under resans gång för några fototillfällen. Du anländer sedan i byn Valldmossa, som du får 80 minuter på dig att upptäcka. Gå till kartusianerklostret eller ta en fikapaus innan du börjar din returresa.

Mallorca: Naturskön helikoptertur

8. Mallorca: Naturskön helikoptertur

Njut av en 30-minuters, 45-minuters eller 1 timmes helikoptertur över Mallorca. Upplev en spännande, oförglömlig och överraskande prisvärd dag som du garanterat kommer att minnas. Se den vackra ön Mallorca från ett annat perspektiv när du sitter i en helikopter. Välj mellan en rad olika flygtider och en flygväg som du själv väljer. - 30 minuters flygning: Flyg över Valldemossa, Sóller och bergskedjan Tramuntana. - 45 minuters flygning: Flyg över Valldemossa, Sóller och Tramuntana-bergskedjan och en extra flygning över Sa Calobra så att du kan beundra det kristallblå vattnet. - 1 timmes flygning: Få hela upplevelsen och flyg över Valldemossa, Sóller och Tramuntana-bergskedjan, Sa Calobra, Son Vida, Andratx. Med klar himmel och fenomenal natur är det en dröm för en instagrammare. När du är tillbaka på marken kommer du att gå på moln i flera dagar framöver.

Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

9. Från Palma: Guidad tur i Serra Tramuntana och klostret i Lluc

Följ med på Mallorcas mest kända och vackraste tur på en dag som väcker alla dina sinnen med olika landskap och en mängd olika charmiga transportmedel. Vi utgår från området kring Palmas centrum och beger oss till Lluc, där det berömda klostret Lluc ligger, omgivet av Tramuntanabergen. Lluc anses vara Mallorcas andliga centrum och dess skönhet är hisnande. Här har du lite fritid att utforska klostret eller ta en promenad i parken och den omgivande landsbygden. Vi fortsätter vår tur genom bergen i vår luftkonditionerade buss och du kommer att få se underbara vyer över bergskedjan Serra de Tramuntana medan vi långsamt slingrar oss nerför de slingrande landsvägarna till kusten. I utflykten ingår en underbar båttur längs västkusten, där du får njuta av fantastiska vyer över byar, berg och kustlinje. Du kommer att se de karstliknande klipporna som reser sig upp ur havet som majestätiska statyer medan du känner den mjuka havsbrisen i ansiktet och tar några av de bästa bilderna på din semester. Efter din båttur, som slutar i Puerto de Soller, finns det ytterligare två transportmedel att njuta av: först åker du med den gamla spårvagnen som tar dig längs strandpromenaden i Puerto de Soller, med vackra vyer över havet och sedan upp genom kullarna till Sollers gamla stadskärna. Härifrån går du ombord på det berömda och unika Sollertåget, som tar dig på en fascinerande resa genom Sollerdalen, genom bergstunnlar och sedan till Palmas utkanter. Där väntar din buss som tar dig tillbaka till din startpunkt efter en fantastisk dag på Mallorca.

Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

10. Mallorca: Naturskön dagsutflykt från öns norra del

Se Mallorca från ett antal unika utsiktspunkter på en naturskön 9-timmarstur runt ön. För att upptäcka öns många skatter kommer du att resa med buss, tåg, spårvagn och båt. Med avresa från norra Mallorca kommer du först att resa med buss och uppleva bergskedjan Serra de Tramuntanas dramatiska klippor. Åk på sicksackvägar längs Mallorcas västkust och utforska de gömda pärlorna Pareis Gorge och La Calobra. I La Calobra eller Puerto Soller stannar gruppen och njuter av lite ledig tid för lunch. Du kommer därefter att resa med båt för att se några av de bästa vyerna över Mallorcas kust. Håll utkik efter kändisvillor och eleganta hus som ligger utspridda mellan tallar och olivträd. Härnäst kommer du att åka med en charmig spårvagn längs med havet vid livliga Puerto Soller. I Soller hoppar du på ett antikt trävagnståg och åker genom citrus- och olivlundar. Slå dig ner i den gammaldags rälsbussen med mahognypaneler och mässingsbeslag och upplev hur du åker tillbaka i tiden.

Sóller

Sóller

Vanliga frågor om Aktiviteter i Sóller

Vad finns det för andra saker att göra än Aktiviteter som är värt att besöka i Sóller?

Sóller: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sóller: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Sóller

Vi gjorde dagsturen i början av september och älskade det absolut. Vår reseguide Dori och chauffören Jaume var fantastiska. Dori förmedlade innehållet livligt, med små skämt och på bra tyska och gav oss en bra känsla. Likaså Jaume, som mästerligt drev oss genom bergen och serpentinerna. Stoppen var fantastiska och vältajmade. En höjdpunkt var de olika transportmedlen, så det var ingen tristess.

En mycket trevlig utflykt 👍 genom Serra Tramuntana, fantastiskt, busschauffören Toni körde oss säkert genom alla hårnålsböjar och hårnålsböjar & Dori vår reseledare ledde oss med humor, underhållande, professionellt och med hög kompetens, denna utflykt är ett måste. Det skulle vara trevligt om Getyourguide organiserade hämtning från hotellet med partnerföretaget.

Jag gillade verkligen programmet. För dem som reser till Mallorca på egen hand är detta ett pålitligt program som tar dem till platser där de skulle behöva hyra en bil eller motorcykel om de ville åka. Så när denna möjlighet dök upp reste vi bekvämt längs den underbara vägen med buss med en guide, medan vi drack spanska viner.

Utmärkt guide!!! Sven är mycket respektfull och alltid redo att behaga oss. Lunchen var fantastisk!!!!

Mycket trevlig resa med fina resmål och en trevlig guide