Saker att göra i
Solin

Solin

Våra mest rekommenderade saker att göra i Solin

Split: 2 dagars pass med sightseeingbuss

1. Split: 2 dagars pass med sightseeingbuss

Få din biljett till det bästa av Dalmatien med vårt 48-timmars pass! Detta är din gyllene nyckel till att hoppa på och av tre fantastiska bussturer - var och en med sin egen färg och speciella platser. Dessutom får du följa med på en cool vandringstur i Split med en vänlig guide. Naturtur (grön linje): Hoppa på den gröna bussen för att se vacker natur, lära dig mer om oliver i en rolig by och besöka en cool fästning där de filmade en berömd TV-show. Rundtur bland romerska ruiner (blå linje): Hoppa på den blå bussen och utforska gamla romerska ruiner och känn dig som en tidsresenär i den gamla huvudstaden. Stadens sevärdheter (röda linjen): Ta den röda bussen för en tur runt stadens bästa sevärdheter, från ett fantastiskt palats till en grönskande park, och njut av havsbrisen längs vägen. Du kommer inte att missa något med vår audioguide på 8 språk som berättar allt om de platser du ser. Och det finns en lokal guide som talar engelska, redo att göra din tur extra speciell. Så ta ditt pass, välj din favoritfärg, eller prova dem alla, och gör dig redo för ett äventyr i Dalmatien som är enkelt, roligt och oförglömligt!

Split: Historisk rundtur i Salona, Klis fästning och Trogir

2. Split: Historisk rundtur i Salona, Klis fästning och Trogir

Njut av en dagstur från Split full av upptäckter, välj mellan snacks eller snabba måltider för att maximera din upplevelse. Res genom Dalmatiens mest betydelsefulla historiska platser, vilket ger en djup förståelse för dess kulturarv och naturliga skönhet. Börja din utforskning på morgonen i hjärtat av Split. Möt din guide, redo att avslöja mysterierna och underverken i Dalmatien. Låt det första kapitlet i ditt äventyr utvecklas i Trogir, en UNESCO-skyddad östad berömd för sin invecklade medeltida arkitektur. När du vandrar genom de labyrintiska gatorna stöter du på den imponerande katedralen St Lawrence, en fyr av romansk-gotisk glans. Hör berättelser om tidigare härskare och civilisationer på det omgivande torget, omslutet av historiska byggnader. Bara en kort resa bort kommer du till Salona, den antika civilisationens vagga och en gång den livliga huvudstaden i den romerska provinsen Dalmatien. Därefter tar du dig upp till de strategiska höjderna i Klis fästning, en vaktpost som har vakat över Split och dess omgivningar i århundraden. Lär dig mer om fästningens historia, ett bevis på dalmatisk motståndskraft och strategisk militärarkitektur. Ta in den hisnande utsikten som sträcker sig över Adriatiska havet. Fortsätt till Hidden Dalmatia Visitor Center, där fokus flyttas till regionens frodiga landskap och rika biologiska mångfald. Genom interaktiva utställningar får du inblick i de unika ekosystemen, endemiska arter och de bevarandeinsatser som skyddar detta naturarv. Slutligen kan du bege dig till Stella Croatica för att fördjupa dig i kulinariska traditioner. Fördjupa dig i dofterna och smakerna som definierar det dalmatiska köket. Från provsmakning av olivolja till sötman hos lokalt odlade fikon, knyt an till landet och dess rikedomar. Reflektera över din resa i den lugna miljön i godsets medelhavsträdgårdar.

Från Kaštela eller Solin: Krka vattenfallstur

3. Från Kaštela eller Solin: Krka vattenfallstur

Få en omfattande rundtur i nationalparken Krka med en expertguide, utforska byn Skradin och besök det etnografiska museet. Hämtas upp i ett luftkonditionerat fordon och åker till den vackra byn Skradin. Efter att ha köpt inträdesbiljetter börjar resan med en kort båttur på Krkafloden till vattenfallen Skradinski Buk, en av de vackraste sevärdheterna i Krka nationalpark. Njut av 5 timmars fritid i parken som du kan spendera som du vill. Utforska trästigen som omger parken, besök det etnografiska museet, kolla in de gamla vattenkvarnarna och se resterna av det första vattenkraftverket i Europa. Krka är den enda kroatiska nationalparken där det är tillåtet att bada under sommarsäsongen. Njut av att simma i den nedre sjön i kristallklart vatten.

Från Split: Turen till Cetinas källa och sjön Peruća med paddleboard

4. Från Split: Turen till Cetinas källa och sjön Peruća med paddleboard

Efter upphämtning på önskad plats är det en timmes resa till byn Cetina. Vi kommer att börja äventyret vid Cetinas källa - jordens öga.Det kommer att finnas tillräckligt med tid för att koppla av och ta massor av selfies! När vi är klara vid källan, efter ca 1 timme, tar vi en tur genom de omgivande byarna och djurfarmerna. Vårt första stopp blir Church of Holy Salvation, din guide kommer att berätta allt om ett av de äldsta och bäst bevarade större monumenten av den tidiga förromanska sakralarkitekturen som byggdes på 800-talet. Nästa stopp är Belečki-bron och en gammal Cetina MIll där du kan njuta av ljudet av floden som rinner över några mindre vattenfall. Så snart du är redo att lämna detta lilla paradis kommer vi att bege oss till byn Vrlika, din guide kommer att ge dig en kort presentation av Vrlika, som tidigare var ett centrum i det dalmatiska inlandet. Vad skulle det vara för slags tur om det inte finns en imponerande utsikt från toppen av kullen? Som tur är kommer vårt nästa stopp att vara fästningen Prozor. Efter fästningen blir det 1 timmes lunchpaus. Din guide kommer att ta dig till en restaurang där du kan äta lunch. Med full mage på kommer vi att ge oss av i riktning mot Peruća-sjön, vårt sista stopp för dagen. Medan du letar efter en skugga där du kan lägga din handduk på Garjak-stranden kommer din guide att förbereda paddelbrädor så att du kan upptäcka denna 18 km långa sjö i all sin skönhet. Njut av så mycket fritid som du vill. Sola, bada och vara ett med den orörda naturen.

Från Split: Hästridning och fyrhjuling med lunch

5. Från Split: Hästridning och fyrhjuling med lunch

Njut av en ridtur nära floden Cetina och prova en utsökt traditionell måltid tillagad med hemodlade ingredienser. Efter lunch kan du utforska de dolda stigarna och lederna på Kroatiens högsta berg på en enkel- eller tandemfyrhjuling. Äventyret börjar vid den lokala partnerns resekontor. Det första stoppet blir vid ridklubben i St Mihovil. Efter en kort introduktion kan du visa upp dina ridkunskaper. Åk längs floden Cetina tillsammans med certifierade ridinstruktörer. Efter ridningen åker ni till en lokal taverna för att äta en utsökt traditionell måltid. Lunchen kommer att innehålla köttbaserade rätter, men vegetariska alternativ finns tillgängliga på begäran. Låt den lokala partnern veta i förväg så kommer de att förbereda något lika utsökt för dig. Efter lunchen tar du på dig din utrustning och följer en professionell guide längs stigar och leder på Dinara Mountain. Gå utanför allfarvägarna och utforska stigar som inte ens lokalbefolkningen känner till. Åk genom floden Cetinas kanjon, utforska övergivna byar och beundra Vrdovo och Debelo nedanför.

***Airport Split till Split Privat transfer Dörr till dörr***

6. ***Airport Split till Split Privat transfer Dörr till dörr***

Har du bestämt dig för att välja Kroatien som ditt semestermål och anländer du med flyg till Split Airport? Det första intrycket är mycket viktigt och hur din semester kommer att börja beror på det. Upplev den första stunden avslappnad, stressfri och anlända säkert till ditt boende i staden Split. **Varför välja vår transporttjänst?** Våra professionella chaufförer möter dig vid utgången, så att du inte behöver leta efter din transport. Vi hjälper dig med ditt bagage och guidar dig till fordonet. Våra förare är erfarna, vänliga lokalbor och våra fordon är nya, bekväma och säkra. På vägen till ditt boende är vår chaufför också din guide som visar dig och förklarar alla sevärdheter i det område du har kommit till. Vi tar dig till dörren eller till närmaste möjliga punkt på ditt boende. Vi ser fram emot att arbeta med dig. Total varaktighet: 30 - 60 minuter När du har skickat oss din flygkod eller färjelinje kommer vi att följa din avgångstid och vänta på dig på flygplatsen med ditt namn wiriten på tavlan i ankomstsektionen. När din utcheckning är klar och vi träffas kommer vår chaufför att hjälpa dig med ditt bagage och ta dig till fordonet. På vägen passerar vi genom städerna Kaštela, Solin och anländer slutligen till Split på den plats du vill ha och tar dig framför din boendeenhet eller till en annan önskad plats. Längs vägen kommer de att presentera städerna vi passerar, förklara livsstilen, kulturen och gastronomiska destinationer och naturligtvis svara på dina frågor.

Från Split: Klis-fästningen och Salona

7. Från Split: Klis-fästningen och Salona

Här är en fantastisk turkombination för dig, en tur till Salona och Klis fästning! Först tar en bil, skåpbil eller minibuss dig till resterna av den antika Splitförorten, en gång känd som Salona, där du får se ruinerna av en en gång så stor kulturell plats. Staden Solin utvecklades på de gamla ruinerna av Salona. Under den sena antiken hade Salona ett stort politiskt och religiöst inflytande. Salona grundades efter det romerska inbördeskriget under Julius Caesar och var en strävsam stad, tre gånger större än Pompeji. Idag är Solin en vacker stad som är populär bland både lokalbefolkningen och turister. Därefter besöker du Klis fästning, ett fort med den bästa utsikten över Split och dess omgivningar. Klis fästning har en mer än 2000 år gammal historia, som börjar med den illyriska stammen Dalmatae som använde den som ett fäste innan den ockuperades av romarna. Efter romarrikets fall blev platsen ett säte för kroatiska kungar. Den berömda serien Game Of Thrones spelades in där, så om du är ett fan är detta ett måste!

Från Split eller Trogir: Krka nationalpark och vinprovning

8. Från Split eller Trogir: Krka nationalpark och vinprovning

Börja dagen med att hämta dig på ditt hotell och resa längs den dalmatiska kusten och inlandet. Njut av utsikten över Trogir, Split och de omgivande landskapen med lummiga gröna fält och lokala byar. Stanna först i staden Šibenik för att upptäcka dess främsta sevärdheter, bland annat UNESCO:s världsarv, St Jacobs katedral. Fortsätt sedan till nationalparken Krka, där du gör en lugn vandring genom dess frodiga skogar. Upptäck en mängd olika lokala växter och djur. Se parkens berömda vattenfall, bland annat Skradinski bulk. Efter att ha utforskat parken fortsätter turen till vingården på Ranch Rak. Lär dig mer om Dalmationviner och vinproduktion i regionen. Se vinkällarna och prova 4 olika typer av vin. Smaka också på hemgjord prosciutto och ost med oliver. Efter vingårdsturen och vinprovningen återförs du till ditt hotell.

Från Split: Hästridning och jeeputforskning med all inclusive

9. Från Split: Hästridning och jeeputforskning med all inclusive

Äventyret börjar när din guide hämtar dig från ditt boende. Först åker du en kort jeeptur till ridklubben. Efter en kort introduktion kan du visa dina ridkunskaper. Ridning kommer att organiseras nära Cetina Eiver tillsammans med certifierade ridlärare. Därefter fortsätter du till själva centrum Sinj och dess majestätiska Kamičak-fästning, känd som en av stadens mest natursköna och minnesvärda symboler. Njut av lite fritid för att dricka en kaffe på ett av de många lokala kaféerna på Sinjs strandpromenad. Efter att ha kopplat av där kommer du redan att känna dig som en lokal invånare. Därefter kan du stoppa in dig i en smaklig grilllunch. Medan du väntar på din lunch kan du dela dina intryck med reseledaren och andra resenärer och njuta av inredningen i den traditionella tavernan. När du har laddat batterierna med mat och dryck börjar jeeputforskningen. Se Cetina-flodens kanjon, berget Dinara, den vackra Dabarbukten och Peruća-sjön, den tredje största sjön i Kroatien. Om temperaturen är tillräckligt hög kan du passa på att bada i sjön. Längs hela vägen kommer det att finnas stopp för att sola sig i ögonblicket eller ta några minnesvärda foton. Oroa dig inte för dina fotokunskaper, eftersom guiden kommer att ta riktigt fina högupplösta foton som skickas till dig via e-post efter turen.

Från Split: Halvdagstur till Salona, Kaštela och Trogir

10. Från Split: Halvdagstur till Salona, Kaštela och Trogir

En halvdagsutflykt till Trogir från Split tar dig till tre spektakulära platser! Vårt första stopp är Salona, huvudstaden i den romerska provinsen Dalmatien, som bildades på deltat av floden Jadro. De första invånarna var den illyriska stammen Delmati på 300-talet f.Kr. Under det romerska imperiet blev Salona den största romerska staden på Adriatiska havets östkust och hade en befolkning på 60 000 invånare. På 700-talet attackerades staden av avarer och slaver. Invånarna flydde till skydd på grannöarna och lämnade Salona att förfalla. Det andra stoppet på vår dagsutflykt till Trogir från Split är staden Kaštela. Kaštela är det vanliga namnet på slott - befästningar som byggdes i Kaštelabukten nära Split på 1400- och 1500-talet. Slotten fungerade som lantgårdar för renässansens aristokratiska familjer. Sju bosättningar utvecklades runt dessa befästningar. Kaštela är känt för sina viner, sin olivolja, sitt fiske och sin maritima tradition. Vi kommer att besöka det mest kända Vitturi-slottet i Kaštel Lukšić. Vår sista ort är Trogir, den bäst bevarade romansk-gotiska staden i Centraleuropa som grundades av grekerna på 300-talet f.Kr. I Trogir kommer vi att se verk av stora skulptörer som Nikola Florentinac (Ćipiko-palatset), Majstor Radovan (Radovans portal i katedralen St. Lawrence) och många andra.

13 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Solin

Vilka är de bästa erbjudandena och rabatterna på aktiviteter och sevärdheter i Solin?

Solin: Fler aktiviteter och sevärdheter

Solin: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.