Sólheimasandur

Sólheimasandur: Våra mest rekommenderade turer och aktiviteter

Mýrdalsjökull: Sydkusten ATV Quad Bike Safari

1. Mýrdalsjökull: Sydkusten ATV Quad Bike Safari

Upptäck Islands sydkust på ett spännande fyrhjulingsäventyr. Upptäck de underbara landskapen nära glaciären Mýrdalsjökull och kör över den svarta sanden i Sólheimasandur. Vi börjar med en kort säkerhetsgenomgång om hur man använder fyrhjulingarna. När alla är redo ger ni er ut på äventyr och kör över de majestätiska svarta sandslätterna i Sólheimasandur. Korsa detta ökenliknande landskap och stanna till vid det berömda DC3-planet som kraschade på sanden 1973. Bege dig till den spektakulära kustlinjen för att uppleva fantastiska vyer över det omgivande området. Från stranden kan du beundra synen av halvön Dyrhólaey, Islands sydligaste spets. Om du tittar inåt landet kan du se den fantastiska glaciären Mýrdalsjökull i fjärran. När du går tillbaka över sanden och följer floden Jökulsá kommer ditt äventyr att avslutas när du korsar en flod för att komma in i en fantastisk bergsdal.

Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

2. Från Reykjavik: Sydkusttur och vraket efter DC-3-planet

Efter att du har hämtats från din valda upphämtningsplats i Reykjavik åker du mot Islands sydkust. Kör förbi mossklädda lavafält samt pittoreska gårdar och byar genom ett område som är rikt på vikingarnas historia, arv och folklore. Kör förbi flera stora vulkaner - som Katla, Hekla och den berömda Eyjafjallajökull. Med lite tur har du på klara dagar utsikt över Västmannaöarna strax utanför kusten. Första stoppet blir Seljalandsfoss vattenfall, en majestätisk plats med en stig som leder besökarna bakom det kaskadformade vattnet. Om det inte är fruset under vintern kan du gå bakom det 60 meter höga vattenfallet. En promenad på tre minuter tar dig till Gljúfrabui, ett annat spektakulärt vattenfall, gömt inuti en grotta. Stanna därefter vid Skógafoss vattenfall, där det är möjligt att klättra 572 trappsteg upp till toppen för att se den magnifika utsikten och regnbågarna ovanför. Efter att ha utforskat sydkustens vackra vattenfall kommer du att tillbringa resten av dagen med att besöka glaciärer och svarta sandstränder. På den vidsträckta slätten Solheimasandur ser du var ett DC-3-plan från den amerikanska flottan kraschade 1973. I närheten ligger den berömda Reynisfjara-stranden. I slutet av denna äventyrliga tur återvänder du till Reykjavik.

Från Reykjavik: Sydkusten, flygplansvrak och ATV-tur till stranden

3. Från Reykjavik: Sydkusten, flygplansvrak och ATV-tur till stranden

Njut av en heldagstur från Reykjavik och se Islands majestätiska sydkust. Åk ATV:er på en svart sandstrand och stanna till vid DC3-planvraket på stranden. Starta turen i Reykjavik och åk ner längs Islands vackra sydkust till Adventure Ground. Gör dig redo för att njuta av en spännande men säker ATV-quadcykeltur på den svarta sandstranden Sólheimasandur. Korsa ett ökenliknande landskap och stanna till vid det berömda DC3-planet som kraschade på sandstranden 1973. Res till den spektakulära kusten och se den spektakulära utsikten över det omgivande området. Se sevärdheter som Dyrhólaeyhalvön, Islands sydligaste spets. Titta längre inåt landet och se den fantastiska glaciären Mýrdalsjökull i fjärran. Retur till Reykjavik och håll till vid vattenfallet Skógafoss, ett av de mest fotograferade vattenfallen på Island, och vattenfallet Seljalandsfoss, där du kan gå bakom detta fantastiska vattenfall.

Från Reykjavík: Sommarens 3-dagars tur till sydkusten och den gyllene cirkeln

4. Från Reykjavík: Sommarens 3-dagars tur till sydkusten och den gyllene cirkeln

Du hämtas från ditt boende eller en närliggande busshållplats och ger dig av på Islands mest berömda väg: den gyllene cirkeln. Du får chansen att uppleva allt som området har att erbjuda, inklusive geotermiska platser, vattenfall och några lokala favoriter. På dag 2 kommer du att uppleva Islands sydkust med sina två fantastiska vattenfall och längre österut kommer du att åka in i nationalparken Vatnajökull och delta i en glaciärvandring från Skaftafell. Dag 3 återvänder du till Reykjavík, men med några stopp på vägen. Dagens första stopp blir Jökulsárlón glaciärlagun och på andra sidan vägen ser du den fantastiska Diamond Beach. På väg söderut stannar du vid Reynisfjara svarta sandstrand och Sólheimasanduröknen.

Från Reykjavik: Privat tur på sydkusten

5. Från Reykjavik: Privat tur på sydkusten

Hoppa in i en bekväm Super Jeep för en privat tur med högst 7 personer. Tillbringa dagen med att utforska Islands natursköna sydkust. Börja med att besöka några av de områden som drabbades hårdast av vulkanen Eyjafjallajökulls utbrott 2010, under vilket vulkanaska stoppade all flygtrafik mellan Nordamerika och Europa. Lär dig hur vulkanutbrott har format Islands geologi och kultur. Fortsätt till det vackra vattenfallet Seljalandsfoss och beundra det. Följ din guide längs stigen direkt bakom fallet för att nå det mäktiga vattenfallet Skógafoss. Gå och kör längs svarta sandstränder som slås av Atlantens surfing. Kolla in de höga, fågelbefolkade klipporna som omger den pittoreska kustbyn Vík. Stanna till på lokala restauranger och kaféer i Vik för att få en känsla av det isländska livet. Njut av den här privata turens flexibla resplan och känn dig fri att göra önskemål eller be om förslag från din guide. Var säker på att denna personliga upplevelse är det bästa sättet att lära känna en av Islands vackraste regioner.

5 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Sólheimasandur: Fler aktiviteter och sevärdheter

Sólheimasandur: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.