Saker att göra i
Södra Island

Våra mest rekommenderade saker att göra i Södra Island

Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

1. Reykjavik: Gyllene Cirkeln heldagstur med Keridkratern

Se det bästa sydvästra Island har att erbjuda under en åtta timmars bussutflykt utmed Gyllene cirkeln, som utgår från Reykjavík. Besök det spektakulära Geysir-området och Gullfoss-vattenfallet. Upptäck var de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna möts i Þingvellir nationalpark. Åk sedan till det geotermiska området Geysir. Förundras över den aktiva heta källan Strokkur som sprutar ångande vatten 30 meter upp i luften var åttonde minut. Fortsätt till Gullfoss-vattenfallet, en av Islands mest ikoniska attraktioner. Känn vattenstänket från glaciärfloden Hvítá när den forsar ner i en 32 meter djup skreva. Bege dig därefter till Þingvellir nationalpark, där de nordamerikanska och eurasiska tektoniska plattorna dras isär med en hastighet på några centimeter per år. Þingvellir utsågs till en världsarvsplats för sitt kulturella värde år 2004 och är platsen för en fantastisk sprickdal och Lögberg – det första vikingaparlamentet. Förundras över den vulkaniska kratern vid Kerið-sjön och passera genom de isländska gårdarna i söder på din resa runt Gyllene cirkeln, innan du återvänder till din ursprungliga startpunkt i Reykjavík.

Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

2. Från Reykjavik: Heldagsutflykt till södra Island

Tillbringa en härlig dag med att utforska södra Islands slående dramatiska  landskap och res utmed den sydliga kustlinjen på en heldagstur från Reykjavík. Under resans gång kommer du att få upptäcka floder, vattenfall, berg och glaciärer. Efter att bussen har hämtat upp dig från ett av de listade hotellen eller gästhusen i centrala Reykjavík reser du ut till de vackra vattenfallen Seljalandsfoss och Skógafoss. När du når vattenfallet Seljalandsfoss får du möjligheten att gå in bakom de forsande kaskaderna. Känn det friska vattnet spraya dig i ansiktet. Ta dig sedan vidare till det 60 meter höga fallet Skógafoss. Åk förbi sydkustens ikoniska svarta sandstränder och njut av havets imponerande urkraft. Besök glaciärkanten av Sólheimajökull och se platsen där glaciären Mýrdalsjökulls vatten mynnar ut. Njut av den majestätiska vilda naturen, som ständigt förändras, på nära håll. Beundra sedan de unika basaltstenarna vid Reynisfjara och besök Islands sydligaste by, belägen strax söder om glaciären Mýrdalsjökull, innan du reser tillbaka till Reykjavík.

Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

3. Från Vik eller Reykjavik: Katla isgrotta och Super Jeep-tur

Upptäck södra Islands unika isgrottor på en guidad tur från Vik eller Reykavik. Upplev hisnande vyer när du kör längs landets spektakulära sydkust. Hoppa in i en Super Jeep och kör ner på en landsväg. Närma dig otroliga landskap och fantastiska sevärdheter när du tar dig till ditt första stopp. Ankomst till Myrdalsjokull-glaciären och vandring över den för att nå Kötlujökull-glaciären med hjälp av isbroddar. Utforska den iskalla blå och svarta isgrottan samt beundra dess inre med en erfaren guide. Ta dig sedan tillbaka till minibussen för att åka tillbaka till utgångspunkten i Vík.

Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

4. Från Reykjavik: Gyllene cirkeln, Kerid och hemliga lagunen

Res iväg på en busstur som tar dig runt Islands legendariska Gyllene cirkel och slappna av i Hemliga lagunens välgörande vatten. Utforska sydvästkusten, inklusive det spektakulära Geysir-området. Se det berömda vattenfallet Gullfoss, vulkanen Kerið och Þingvellir nationalpark. Du hämtas först upp från centrala Reykjavík och dagens första stopp blir sedan Keriðs vulkankrater. Vandra runt toppen av vulkanens krater utmed en lång svindlande vandringsled och gå sedan ner i själva kratern för attt nå sjön i mitten av den. Åk sedan vidare till Hemliga lagunen, där du får 1,5 timme på dig att slappna av i de välgörande termiska vattnen, samtidigt som du får beundra dina lugna omgivningar. Därefter fortsätter du vidare till Strokkurs aktiva varma källa, där vattnet sprutar 30 meter upp i luften var 8:e minut. Åk sedan vidare till Gullfoss vattenfall och känn på den glaciära strömmen Hvítás kraft när den slungar sig ner i en 32 meter djup skreva i marken. Efter stoppet vid Gullfoss besöker du nationalparken Þingvellir, där de nordamerikanska och europeiska kontinentalplattorna separerar med ett fåtal centimeter varje år. År 2004 skrevs Þingvellir in på UNESCO:s världsarvslista.

Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

5. Reykjavik: Gyllene cirkeln, Keridkratern och den blå lagunen

Upplev Islands två mest välbesökta sevärdheter, Gyllene cirkeln och Blå lagunen, på en och samma dag under en rundtur i en bekväm och praktisk minibuss. Res från Reykjavík till nationalparken Þingvellir (Tingvalla), där de eurasiska och amerikanska tektoniska plattorna möts. Strosa i det fantastiska, sjörika området och hoppa fram och tillbaka mellan kontinentalgränserna och se platsen där det isländska parlamentet höll till från 930 till 1798. Åk därefter till Geysirs varma källa med geotermiska pooler som har temperaturer på uppemot 200 grader. Bevittna Strokkur-gejsern, vars regelbundna utbrott skapar en fjäderliknande plym av kokande vatten och ånga som når 30 meter upp i luften. Ta en bit mat innan du beger dig till det hisnande Gullfoss-vattenfallet. Besök därefter vulkankratern Kerið, med dess djupblå vatten och omgiven av livfulla röda klippor. Avsluta din rundtur vid den ikoniska Blå lagunen. Njut av det varma, geotermiska vattnet och unna dig lite ansiktsvård med den inkluderade lermasken av kiseldioxid innan du åker tillbaka till Reykjavík.

Silfra: Snorkla i klyftan mellan kontinenterna och ta bilder

6. Silfra: Snorkla i klyftan mellan kontinenterna och ta bilder

Snorkla vid en plats som National Geographic har kallat "en av världens bästa dykplatser", på denna tur till Silfra-sprickan i Þingvellir nationalpark. Håll dig varm när du utforskar den magiska glaciära undervattensvärlden med en högkvalitativ torrdräkt. Simma i rent filtrerat smältvatten från glaciärerna. Håll ögonen öppna och håll utkik efter lokala växtarter och marint liv som till exempel dvärgröding. Utforska dalen där Nordamerikas och Europas tektoniska plattor glider längre isär varje år. Dalen ligger i Þingvellirs nationalpark, som är ett av Unescos världsarv.

Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

7. Reykjavik: Jökulsárlón glaciärlagun heldagsutflykt med guide

Utforska de dramatiska landskapen i södra Island på en hel dags sightseeingtur med buss. Åk till Jökulsárlóns glaciärlaguns utlopp för Europas största glaciär och lär dig om dess historia och formation av din guide från närområdet. Bli upphämtad från ditt hotell i Reykjavik och åk sedan till Islands södra kust med sin dramatiska glaciärlagun. Ha gott om tid för att se flytande isberg och det fantastiska landskapet. Under säsongen kan du boka en biljett till båtresan på Jökulsárlón och uppleva det unika glaciärlagunens spektakel på nära håll. Vid förbokning är din plats garanterad. Jökulsárlón glaciärlagun är Islands största och djupaste glaciärlagun. Den grenar sig från Breiðamerkurjökull som är en utloppsglaciär till Europas största glaciär Vatnajökull. Stanna till vid Seljalandsfoss underbara vattenfall på vägen tillbaka till Reykjavík. Du besöker "Diamantstranden" med svart sand och det blir ytterligare ett stopp i Vik, som är Islands sydligaste by, för middag.

Reykjavik: Ridning på röda lavan

8. Reykjavik: Ridning på röda lavan

Upplev de dramatiska vulkaniska landskapen i de röda lavafälten på Island på den här ridturen. Efter att du har hämtats upp från ditt boende i Reykjavik kommer du att köras turens startpunkt där du kommer att få träffa dina hästar. Alternativt kan du mötas direkt vid stallet om du har egen bil. Din ridtur kommer att mellan 5-7 kilometer beroende på din erfarenhet som ryttare, den här turen är lämplig för både nybörjare som för dem med mer erfarenhet. Efter att du har startat rider du längs en vacker och jämn stig längs Redhills. För grupper med mer erfarna ryttare kommer ni att rida förbi Rauðarvatn. Längs de båda rutterna kan du njuta av naturliga ridvägar och underbar miljö från hästryggen där du kommer att få lära känna dessa vänliga islandshästar. Du får rida i totalt 1,5-2 timmar. Du kommer att vara försedd med regnkläder under din ridtur om det skulle behövas och det kommer att finnas gratis te och kaffe till hands för din komfort. När turen är avslutad återvänder du till stallet eller till ditt boende i Reykjavik.

Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

9. Island: Heldagstur till sydkusten, Black Beach och vattenfall

Res genom jordbruksregionerna på södra Island och upplev "Eld- och islandet" på denna heldagsutflykt med buss från Reykjavík, med guide och hotelltransfer (tillval). Upplev den svarta sandstranden Reynisfjara, vulkanen Eyjafjallajökull, dundrande vattenfall och majestätiska glaciärer. Välj ett privat rundtursalternativ med bekväm hämtning och avlämning av hotell, en grupptur med hotellhämtning och avlämning eller en grupptur från en centralt belägen mötesplats. Koppla av på resan genom den karga landsbygden i söder. Beundra fantastiska naturlandskap som under århundradena har formats av glaciärer och vulkaner. Förundras över regnbågarna som svävar över vattenfallet Skógafoss. Ta en promenad på den svarta sandstranden Reynisfjara medan du observerar dess omgivande basaltpelare. Lär dig om den isländska legenden om kolonnerna och fundera själv på om de faktiskt är busiga troll som förvandlades till sten av den uppgående solen. Se dramatiska klippor och grottor och gå bakom vattenfallen Seljalandsfoss. Återvänd till Reykjavík i slutet av resan. 

Island: Entrébiljett till Secret Lagoon Flúðir

10. Island: Entrébiljett till Secret Lagoon Flúðir

"Gamla Laugin" som ursprungligen byggdes år 1891 är Islands första bassäng från de varma källorna. Tillbringa tid i denna avkopplande miljö och känn hur dina bekymmer lättar från dina axlar. En naturlig varm vår ger lagunen 38-39 ° C vatten som bubblar upp från djupt i jorden med en hastighet av 10 liter per sekund, och fyller hela tiden på sig så att det finns en stabil tillförsel av rent vatten i bassängen vid vilken tid som helst så att du kan koppla av så länge du behöver. Njut av helt nya faciliteter på Secret Lagoon, inklusive omklädningsrum, duschar, vilorum, bar och restaurangområde. Beläget på en avlägsen plats i Flúðir är Secret Lagoon bara en timme bort från Geysir, 1 timme och 20 minuter från Reykjavik och 2 timmar från Vik vilket gör det till en fantastisk destination på din resa till Island.

Toppaktiviteter

Toppsevärdheter i Södra Island

Alla aktiviteter

455 aktiviteter hittades
Sortera efter:

Vanligt förekommande frågor (FAQ) om Södra Island

Vilka toppattraktioner bör jag inte missa i Södra Island?

Södra Island: Fler aktiviteter och sevärdheter

Södra Island: Vill du se alla aktiviteter? Klicka här för en fullständig lista.

Vad besökare tycker om Södra Island

Samlat omdöme

4.7
(35 405 recensioner)

det var vår tur att vi bokade från Get your Guide och fick service av Bus Travel Island. Jag vill tacka vår guide Just Dave och vår kapten Kettlebell och kära säl, det är 2 veckor efter att jag recenserar men kommer aldrig att glömma upplevelsen jag fick av dessa killar. Fick veta mer om Island, det är förr-nutid. en sak som är unik med Dave är att han också var en resenär som älskade platsen nu han lämnade sitt eget land bara för att beundra och utforska mer om Island. En lokal kommer alltid att säga bra saker om sin plats, men en resenär kommer att visa dig vad han tyckte mest om när han faktiskt var en resenär. Till och med vår kapten sjöng och spelade gitarr och delade med sig av sin kunskap som är en sällsynt sak 10/10

Folket i ridstallet var alla mycket hjälpsamma och förklarade det bra för nybörjare. Du kunde prova ett snabbare tempo, men du behövde inte. Landskapet var mycket attraktivt och det blev ett fotostopp mot en vacker bakgrund. På så sätt har du ett minne med din egen familj på hästryggen.

Det var en underbar turné för min flickvän och jag. Även som nybörjare var det väldigt trevligt och lätt för mig att komma in i det. Min flickvän gillade det också verkligen som en erfaren ryttare. Tydlig rekommendation och stort tack till våra guider

Matt var en fantastisk reseguide och Albert gjorde ett bra jobb med att navigera. Matt var en fantastisk berättare och var underhållande hela dagen! De platser och platser som besöktes var också fantastiska!

avgången som inte var garanterad i tid...en timme försenad